Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down. Na samym początku, jeszcze za nim powstała nazwa bloga spisywałam różne przepisy, pomysły w grubym notesie. Robię to do dzisiaj. Wsadzam do niego również wyrwane ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 120 g mąki pszennej jajko 180 ml mleka 800 g filetów z ryby (u mnie miruna) sól i pieprz Filety opłucz, osusz ręcznikiem kuchennym i pokrój na mniejsze kawałki.Rybę oprósz ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Kontynuując hiszpański klimat dziś na obiad polecam ośmiornicę z salsą mango i awokado. Obiad lekki, orzeźwiający, idealny na lato. Mięso ośmiornicy staje się w Polsce, ku mojej radości,...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1/2 kg filetów z suma 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słoik krojonych pomidorów 2 mini papryczki kajeńskie suszone po łyżeczce kminku, kolendry, gorczycy i curry szczypta cukru 1/2 … ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pieczone dorady nie potrzebują dużo ziół i przypraw. Lubią za to chwilę w nich poleżakować ;-)
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miecznik jest u nas chyba mało popularną rybą. A szkoda, bo ma kapitalne, zwarte mięso, mało ości, szybko się przyrządza i doskonale smakuje.Poza tym z ciekawostek miecznik to najszybsza ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zobacz jak prosto i szybko oczyścić i przygotować do przepisu świeże ośmiorniczki baby. Aby było łatwej przygotowałam zdjecia, gdzie krok po kroku tłumaczę jak prawidłowo oczyścić małe...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Cóż moi mili, to chyba znów czas na pycha-rybę? Zdecydowanie! Pamiętajcie, że sekret zazwyczaj tkwi w prostocie.Składniki:filety z karmazynaugotowany kalafiorświeży/mrożony ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ryba w przyprawie cajun, czyli blackened fish to przepyszny sposób na przygotowanie filetów rybnych. Aromatyczna i pikantna mieszanka przypraw: papryki, suszonej cebuli, czosnku oraz kilku... ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Ostatnio coraz częściej robimy dania z grilla, niestety elektrycznego, gdyż jest zakaz „dymienia” ale radzimy sobie ;) Rybę sami filetowaliśmy…marynowaliśmy itp…wyszło MEGA <3...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Belona jest wciąż bardzo mało popularną rybą więc chcę ją dla Was trochę oswoić. Ma cudnie niebiesko-zielone ości, co ułatwia jedzenie. Mięso belony jest dość zwarte, bardziej niż u ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Witajcie po chwili przerwy 🙂 Wahałam się, czy dodać kolejny etap z mojej podróży, czy też uraczyć Was jakimś przepisem 🙂 Padło jednak na przepis, szczególnie, że w końcu udało mi ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Nie ma co ukrywać… tęsknię za Japonią przeokrutnie. W zasadzie wiedziałam, że tę podróż „odchoruję emocjonalnie”, jednak nie sądziłam, że aż tak. Póki co żaden kraj, żaden ląd,...
  • Z bloga: Człowiek z łyżką

    Sandacz w zatarze czyli bliskowschodnie podejście do jednej z najlepszych ryb pływających sobie po polskich wodach. Do tego ziemniaczki hasselback, pieczone warzywa i historyjka o rybnych ...
  • Z bloga: Programista w kuchni

    Uwielbiam takie dni jak ten. Sobota wolna od pracy, na zewnątrz wiosna i całkiem ciepło. Dzięki temu, że mam dziś więcej czasu postanowiłem przygotować bardziej wyszukany obiad, który ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Ci z Was, którzy zaglądają tutaj od jakiegoś czasu, doskonale wiedzą, że mąż mój całkiem dobrze daje sobie radę w kuchni. Bardzo lubię, gdy dla nas gotuje, bo naprawdę nie jestem takim ...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Uwielbiam ryby. W każdej postaci. Gdy tylko mam okazję kupić coś innego jak morszczuk czy  jego kolega mintaj, to nie waham się ani chwili. Zdecydowanie wolę stworzenia morskie, ale ...
  • Z bloga: mmcooking

    Smażona czy pieczona ryba? Jaki rodzaj przyrządzania jej wybieracie? Ja uwielbiam pieczoną rybę za jej delikatny smak, strukturę i oczywiście mniejszą ilość kalorii.  Maciek zazwyczaj ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Cały czas się zastanawiam, dlaczego dopiero teraz zrobiłam tak pyszną rybę, jaką jest dorada. Białe, soczyste mięso. Po prostu pycha. Fakt ma trochę ości, ale jak umiejętne się za nią ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Składniki na 4 porcje: 4 średnie dorady 3 pomarańcze 2 cytryny 4 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu sól pieprz 4 łyżki masła Dodatkowo będziemy potrzebować : folii aluminiowej. ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Ryby wprost uwielbiam, ale staram się wybierać je z głową i nie jem wszystkich dostępnych gatunków, ani wszystkich dostępnych form jakie istnieją na rynku. Niektóre są po prostu zbyt ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Pomysł na szybkie danie z rybą w roli głównej  Składniki 400 g filetu okonia nilowego...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy.  Składniki...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Danie z kuchni niemieckiej  Składniki 800 g małych ziemniaków...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Koszmar senny każdego blogera kulinarnego. Danie przygotowane, zaaranżowana scenografia, a aparat strzela focha… Pół biedy, gdy fotografujemy coś, co może sobie poczekać na rozwiązanie ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Jednym z moich ulubionych dań, które przygotowuję ze szczególna dbałością jest ośmiornica. Niestety niezbyt często udaje mi się ją kupić, ale ostatnio natrafiłam na bardzo świeży, ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Fish and chips, czyli SMAŻONA RYBA Z FRYTKAMI z sosem... Artykuł Smażona ryba z frytkami pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: 3 Składniki

    Coś, co mogę jeść codziennie. Rumiana kokosowa rybka. O wiele lepsza niż w mące lub bułce. Ma wspaniały aromat. Do tego przepisu wybierz cienkie filety bez skóry, ja ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Sandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu kurkowo-śmietanowego oraz...