Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jakby ktoś mnie zapytał, o moją ukochaną rybę, to teraz z pewnością bym powiedziała, że jest nią halibut. Bo jest bardzo delikatny, smaczny i nie ma ości. A jako, że ości się boję jak ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Gjuwecz to zarówno nazwa glinianego naczynia, jak i przyrządzanej w nim potrawy Bałkańskie potrawy pieczone i podawane w ręcznie wyrabianym z górskiej gliny naczyniu są wyborne. Smaki ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj ryba w roli głównej w towarzystwie warzyw i lekkiego dipu musztardowego. Zapraszam na filety z halibuta owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnej ryby z ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Przebywam obecnie nad morzem. W Ustroniu Morskim przy wyjściu na plażę znalazłam miejsce, w którym można kupić przepyszne świeże ryby wędzone. Uwielbiam halibuta wędzonego, a tam ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Od zawsze miałam problem z polubieniem ryb, dlatego że mają ości! Nawet kupione na bazarze świeże filety zdarzały się z dużą ilością ości i zawsze musiałam dłubać w nich :( Nie mam ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

     Kasia poleca, więc nic nie pozostaje. Rybka zrobiona.  Składniki 200 g halibuta...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszna, delikatna, łatwa do przyrządzenia ryba. Przepis dostałam od siostry, a w ten sam sposób zrobiłyśmy rybę na święta. Użyłyśmy wtedy filetów z dorsza. Dorsza nie polecam, wyszedł ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Lubię piec ryby w piekarniku. Doprawiam i zamykam je w gorącym piecu na kilka minut i robią sie same.Składniki:halibut dzwonka  4 sztukisól i pieprz do smakucytryna 1 sztukaoliwa z oliwek 2 ...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Jak można zauważyć z częstotliwości publikowania przepisów ze szpinakiem ewidentnie wynika, że go uwielbiam. Muszę jednak przyznać, że to świadome uwielbienie dorosłego człowieka. Za ...
  • Z bloga: Łosoś w kuchni

    Halibut to ryba dosyć droga, ale warto ją dodawać do swojego jadłospisu raz na jakiś czas. Oprócz białka zawiera znaczne ilości witamin B6, B12, niacyny, a także duże ilości potasu, selenu,...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Idealne danie dla tych, którzy preferują ryby pieczone z piekarnika zamiast smażonych na patelni. Danie w stylu fit! Delikatne mięso halibuta zapieczone pod zieloną kołderką. Na panierkę ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Knedle z pieczonej dyni nadziewane wyjątkowo zdrowym amarantusem, który jest bogatym źródłem białka i żelaza. Warto spożywać go jak najczęściej i włączyć go do codziennej diety. Do tego ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    W kuchni uwielbiamy eksperymentować z nowymi produktami, ale raczej nie lubimy zostawiać miliony złotych w sklepie. Naszym rozwiązaniem jest robienie zakupów, kiedy akurat w jakiejś sieciówce ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Hej :-). W tym tygodniu ryby u mnie królują, tak się jakoś złożyło, że mieliśmy ochotę i kilka dni pod rząd rybka :-). Z ciekawości kupiłam w Lidlu halibuta, filet, bez skóry. Jadłam ...
  • Z bloga: Food Square

    Pomysł na tak oryginalne podanie ryby podkradłem wrocławskiej restauracji VIVIAN (tutaj zostawiam miejsce na diaboliczny śmiech: „buahaha”, czy jakoś tak :D). Molwa serwowana na purée...
  • Z bloga: Leniwa niedziela

    Pieczony halibut- lubicie? Nie jem go zbyt często, bo nie jest to ryba, której jest na świecie za dużo. Ale raz na jakiś czas... The post Pieczony halibut z estragonem i orzechami laskowymi ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Jednak od czasu do czasu warto spróbować. Bardzo lubię ryby, ale ostatnio przygotowuję ich mniej, a szkoda.Tak wspaniałą w ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Miałam ostatnio ogromną ochotę na rybkę! A tak się złożyło, że znalazłam w rybnym filet z halibuta, którego bardzo lubię , więc zrobiłam trochę zdrowszy obiadek :)Halibut (oczywiście ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Świeże, domowe tortille, marynata do ryby, sałatka… może się wydawać, że tacos z rybą i czerwoną kapustą to czasochłonny projekt kulinarny. Owszem, przygotowanie wszystkich elementów od...
  • Z bloga: lekcjewkuchni

    Piccata z kurczakiem to jeden z najbardziej popularnych przepisów na moim blogu, dlatego parę dni temu postanowiłam przyrządzić jej rybną wersję. Delikatne mięso halibuta ugotowanego na ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Uważam, że ryby są tak specyficzne i dobre w smaku, że nie potrzebują zbytniego kombinowania i dodatków. Czasem pokuszę się o bardziej wymyślne danie z rybą i przeważnie dochodzę do ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    W związku z tym, że staram się ograniczać jedzenie mięsa, muszę jakoś inaczej dostarczać białko w mojej diecie. Szukając niedawno możliwych zamienników natknęłam się na tempeh – ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Błyskawiczny obiad. Moczenie ryby w mleku likwiduje zapach, który nie każdy lubi. Jeżeli nie mamy czasu na długie moczenie, zalejmy rybę mlekiem przynajmniej na 15 - 20 minut. Halibut okazał ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

     Ile razy zdarzało wam się jeść rybę z ziemniakami? A z ryżem? Prawdopodobnie są to najczęstsze dodatki, które do niej przygotowujecie. Nie jest to dziwne, są one bowiem najbardziej ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Dwa tygodnie temu razem z Lidl Polska, Karolem Okrasą i blogerami kulinarnymi brałam udział w bardzo ciekawym projekcie. Zostałam zaproszona na wyjazd nad Stawy Milickie, gdzie ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Idealna ryba na piątkowy obiad.Składniki 6 filetów z halibuta ( każdy po 200 g ) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki octu balsamicznego sól pieprz 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju ...