Targ Smaku

  • Z bloga: Kucharzyca

    Jak już niektórzy wiedzą, lubię, gdy obiad robi się sam. Jak robi się smaczny i zdrowy, to lubię jeszcze bardziej. Zupełnym przypadkiem poczyniłam placek z mąki gryczanej z kapustą ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Przepis, na który zapraszam Was w tym wpisie jest totalnie obłędny! Krewetki z pomarańczą, kaparami, selerem naciowym i czerwoną cebulą okazały się niebywale pysznym połączeniem. Bardzo ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Sum jest bardzo zdrową,delikatną rybą , dużo mięsa ości prawie wcale.Jest największą rybą słodkowodną.Mięso idealne, a po przyrządzeniu jest w środku soczyste .Świetny jako stek z ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Ryba po grecku chyba już na stałe zadomowiła się na Wigilijnym stole ;) W moim domu też. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno nie tylko w tym świątecznym czasie. Z dodatkiem ciepłej ...
  • Z bloga: Di gotuje

    O płatkach drożdżowych już wspominałam, ale jeśli komuś umknęły moje słowa - to powtórzę jeszcze raz...  Płatki drożdżowe nieaktywne - to bezpieczne dla zdrowia (i kobiet w ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Lubię takie dania, których przygotowanie nie zajmuje mi więcej niż 20 minut. Może się wydawać, że ryba i makaron to dziwne połączenie. Nic bardziej mylnego. Delikatny łosoś, słonawe ...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Uwielbiam ryby. W każdej postaci. Gdy tylko mam okazję kupić coś innego jak morszczuk czy  jego kolega mintaj, to nie waham się ani chwili. Zdecydowanie wolę stworzenia morskie, ale ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Łosoś z pieczarkami i sosem czosnkowym, to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Smak tej apetycznej ryby najlepiej podkreślają nieskomplikowane potrawy. Łosoś z patelni jest soczysty w ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Moja dzisiejsza propozycja jest nie tylko pięknie zielona, ale też pełna różnych smaków i spodoba się absolutnie wszystkim. Jest tu zielenina, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. ...
  • Z bloga: Bullio

    Tarta z wędzonym łososiem, jarmużem i fetą. Przepyszne połączenie smaków na delikatnym spodzie z ciasta francuskiego. ok. 250 g ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego na ciepło 200 g ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    W tygodniu z kotletami nie może zabraknąć rybnej wersji tego dania. I oto nadciągają kotlety z dorsza! ;) Bardzo delikatne i soczyste dzięki dodatkowi jabłka oraz majonezu. Ze smakiem lekko ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz
  • Z bloga: Cookmagazine

    Proste, szybkie i jednocześnie eleganckie danie. ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z... Artykuł ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Muffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego odżywiania. Przepis tak nam się spodobał, że babeczki goszczą ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszny i co najważniejsze szybki pomysł na makaron :)Dobry sposób na wprowadzenie większej ilości ryb do jadłospisu :)SKŁADNIKI (dla 4 osób) 350 g makaronu - u nas tagliatelle(najlepiej ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Ugotować homara wbrew pozorom jest bardzo prosto, należy jednak pamiętać o kilku zasadach, które pozwolą nam przyrządzić Artykuł Gotowany homar pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl.
  • Z bloga: smakuj smaki

    Na blogu pojawiły się już zielone kluseczki z rukolą i krewetkami <3 http://deliciousplace.pl/blog/kluski-z-rukola-krewetkami/
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do przygotowania dania z pangi użyłam mojej ulubionej techniki parzenia w wodzie z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Tym razem do mojej zalewy uyżłam kurkumy która wspomaga odchudzanie. ...
  • Z bloga: Maminek kulinarny

    Smaczne, kolorowe placuszki, tym razem z rybą i warzywami.    Składniki: -25 dkg ryby -2 jajka -15 dkg mąki -150 ml mleka -1/2 dkg drożdży -1/4 łyżeczki cukru -czerwona papryka -cebula ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Ponoć większość osób nie lubi ryb. Właśnie jedna z blogerek mnie uświadomiła… Ja jednak w swoim otoczeniu bliższym i dalszym mam praktycznie samych miłośników ryb. W różnych ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    • opakowanie kolorowego makaronu tagliatelle • 150 g filetu z łososia • 3 plastry wędzonego sera • 1 mała cebula • 1/2 limonki • 2 łyżki octu winnego • 100 g masła Makaron ugotuj...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Filet z dorsza pieczony z chrupiącą niezwykle aromatyczną kruszonką na bazie pachnącej natki z pietruszki, orzeszków ziemnych i orzeźwiającej limonki to ciekawy pomysł na podanie klasycznej ...
  • Z bloga: mmcooking

    Smażona czy pieczona ryba? Jaki rodzaj przyrządzania jej wybieracie? Ja uwielbiam pieczoną rybę za jej delikatny smak, strukturę i oczywiście mniejszą ilość kalorii.  Maciek zazwyczaj ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Smażony ryż z kalafiora z krewetkami. Brzmi egzotycznie? Smakuje także egzotycznie, ale przepysznie! Do tego taki smażony ryż z kalafiora z krewetkami jest szybki, prosty i lekki. Ta wariacja ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Przedstawiam Wam cudowne danie z wykorzystaniem owoców morza. Nie dość, że jest proste to i wspaniale smakuje. Bez wątpienia wszyscy pokochają to danie, a także zrobi świetne wrażenie na ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Lubicie ryby? Staram sie przygotowywać je aby mąż je polubił... bo On to prawdziwy mięsożerca.Ta ryba jednak bardzo przypadła mu do gustu :)20 g quinoa czarnej2 dorady50 g suszonych moreli1 ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Dziś mam dla Was przepis na rybę. Ryby są cennym źródłem białka, witaminy D3 i kwasów omega3. Badania przeprowadzone na Polakach dowodzą, że statystyczny Polak zjada rocznie mniej niż 12 ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Przepis na tego cudownego łososia wywodzi się z Tajlandii. Potrawa ta stanowi barwne połączenie pikantnych smaków ze słodko-kwaśną salsą z mango. Danie to ma same zalety: wygląda ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Osobiście uważam, że nie ważne jak nasz łosoś jest przyrządzony, szpinak zawsze do niego pasuje. Szpinak + łosoś to duet niemalże idealny. Na dzisiejszy obiad do wcześniej wspomnianego ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×