Targ Smaku

  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Było pięknie! Wspaniałe wakacje, cudowne wspomnienia! Krkcki most: Bella Italia- Triest i oryginalna carbonara:
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Makrela to bardzo smaczna rybka, krucha, nie potrzebuje tak naprawdę długiego czasu pieczenia. Najczęściej ryba ta doceniana jest tylko w postaci wędzonej. Jednak ja przygotowałam świeżą ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Większość z Was zapewne lubi owoce morza. Ja osobiście najbardziej lubię krewetki. A podane z czosnkiem to już sama poezja. Dzisiaj przedstawiam dietetyczną wersję z pełnoziarnistym ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 2 porcje fileta z łososia 2 łyżki masła 1 łyżka przyprawy cafe de paris 2 ząbki czosnku 1 szalotka 1/2 kalafiora 1/2 papryczki chili 1 płaska łyżeczka soli 2 … Czytaj dalej ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegańskie paluszki ala rybne - przepis na 12-15 paluszków - Składniki: 150g suchej ciecierzycy 25g puree ziemniaczanego instant 25g mąki pszennej 1 szkl. bulionu warzywnego lub wody sok z 1/2 ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj ryba w roli głównej w towarzystwie warzyw i lekkiego dipu musztardowego. Zapraszam na filety z halibuta owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnej ryby z ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W zasadzie tytuł posta zdradza prawie wszystkie sekrety tego dania. Jeśli podacie je z ryżem-może pełnić rolę dania głównego. Może być też doskonałą przekąską na imprezie siedzącej ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Szybkie danie do przygotowania dosłownie w 5 minut. Świeży makaron pappardelle z tuńczykiem i cebulką dymką. Prosty w przygotowaniu, idealny dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Uwielbiam owoce morza a szczególnie krewetki.Przepadam również za risotto, tak więc połączenie tego w całość staje się dla mnie czymś wyjątkowym. Mięta z groszkiem i nutka cytryny daje ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 szklanka ryżu kawałek cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora ok. 2 szklanki bulionu 250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza 2 ząbki czosnku szalotka 2 łyżki masła + 2 … ...
  • Z bloga: FitSweet

    Dzisiaj na blogu serwuję pyszne i efektowne danie, które wygląda niczym wyciągnięte z restauracyjnej karty, a zarazem proste i można je przygotować samemu w domowym zaciszu. Łososia jeżeli ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Choć nie spodziewałam się, że stanie się to tak szybko – powitała nas jesień… Ponieważ nie mam na to żadnego wpływu, już kilka lat temu postanowiłam, że nie będę narzekać na ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Babeczki na obiad? Oczywiście, że TAK!👍 Nikt nie mówił, że muffiny mają być tylko na słodko i na deser😋 Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Dziś szybki łosoś, czyli idealny obiad dla wszystkich zapracowanych oraz tych którzy nie lubią spędzać w kuchni bardzo dużo czasu. A więc do dzieła. Ziołowy łosoś chłopaków SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 30-40 dkg fileta z łososia 20 dkg kurek 200 ml śmietany 30% 250 g makaronu spaghetti kilka kwiatów cukinii 1 cebula sól, pieprz Przygotowanie: Kurki oczyścić i wrzucić na … Czytaj...
  • Z bloga: mmcooking

    Czy Wiecie co najbardziej lubię w tym daniu? Aby je przygotować potrzeba dokładnie tyle czasu ile trwa ugotowanie samego makaronu 😉 Cała historia powstania tego dania wyglądała mniej więcej...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Tuńczyk to jedna z największych i najszybciej pływających ryb morskich. Należy do grupy ryb okoniokształtnych, z rodziny makrelowatych. Można go spotkać w wodach Atlantyku, Pacyfiku, a także ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jak my kochamy takie szybkie dania, pełne smaku, pełne aromatu <3 tym bardziej jeśli chodzi o ryby i owoce morza. Zawsze jesteśmy na tak ;) Składniki 600 g dzikiego łososia ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Przepis podstawowy na placki z jajek i żółtego sera znajdziecie tu - klik, a ich wzbogaconą wersję tu - klik. Uwielbiam je i dość często robię! Ostatnio mi i mojemu mężowi ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Uwielbiamy ryby, łososia szczególnie, dzisiaj podam Wam przepis na delikatnego, grillowanego łososia pachnącego rozmarynem.  Uwierzcie, to raj dla podniebienia:)  Szybko i smacznie, ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Uwielbiam owoce morza. Jednak po pierwsze są dość drogie, a po drugie, nie jest łatwo kupić te najpyszniejsze, czyli świeże. Dlatego, jeśli najdzie mnie ochota na tego typu smaki, czasem ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Pierwotnie pstrągi z czosnkiem i koperkiem lądowały u nas tylko na grillu. Z czasem jednak tak rozkochaliśmy się w tym przepisie, że zaczęliśmy przygotowywać je także w domu. Pstrąg z ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ryba w przyprawie cajun, czyli blackened fish to przepyszny sposób na przygotowanie filetów rybnych. Aromatyczna i pikantna mieszanka przypraw: papryki, suszonej cebuli, czosnku oraz kilku... ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj zapraszam Was na drapieżną rybkę, która jest bardzo popularna w kuchni azjatyckiej. Karmazyn ma białe, niezwykle delikatne i kruche mięsko. Bardzo lubię bawić się smakami, dlatego ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Obiad na szybko? Proszę bardzo👆👆 Idealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka godzin ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Niedrogi i prosty w przygotowaniu DUSZONY PSTRĄG W SOSIE SZCZAWIOWYM... Artykuł Pstrąg w sosie szczawiowym pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

      To danie przygotowywaliśmy podczas warsztatów kulinarnych, w których miałam przyjemność uczestniczyć jakiś czas temu. Dziś szukając pomysłu na lekki i świeży obiad  z dorszem w ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Jedliście kiedyś grillowaną polentę? Ja wiele razy i bardzo ją lubię. Zastanawiając się nad kolejnym przepisem w ramach kampanii  „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Uwielbiam krewetki i mogłabym jeść je pod każdą postacią. Myślę, że jak większość osób, najczęściej wybierałam wersję klasyczną, czyli podsmażone z czosnkiem i podane z bagietką. ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    stek z tuńczyka (o grubości około 3 cm) 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka zmielonego kolorowego pieprzu sól do smaku cytryna Steka posmaruj oliwą z obu stron, posyp świeżo zmielonym pieprzem, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×