Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Łosoś z porami to pyszne połączenie. Same pory, podsmażone na Miksie olejów, odpowiednio doprawione są smaczną bazą dla wielu potraw. Dla urozmaicenia do warstwy majonezowej dodałam ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jakby ktoś mnie zapytał, o moją ukochaną rybę, to teraz z pewnością bym powiedziała, że jest nią halibut. Bo jest bardzo delikatny, smaczny i nie ma ości. A jako, że ości się boję jak ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    STEK Z TUŃCZYKA NA PURÉE Z PIETRUSZKI Szybkie, proste, aromatyczne i pożywne danie. Jak poprawnie przyrządzić stek z tuńczyka i na czym smażyć? SKŁADNIKI: tuńczyk pokrojony na 2-3cm plastry...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Delikatna ryba w aromatycznej, ostrej marynacie na bazie smaków kuchni azjatyckiej: ciemnego sosu sojowego, pachnącego świeżego imbiru, orzeźwiającej limonki, chrupiącego sezamu i pikantnej ...
  • Z bloga: Maine Cook

    Grillowany łosoś z risotto szafranowym i cukinią Szafran idealnie pasuje do ryby. Łososia doprawiłam delikatnie bo w tym daniu to risotto powinno grać pierwsze skrzypce. Risotto jest pyszne i ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Właśnie ukazał się w sieci najnowszy numer „Maszketów”, w którym wśród wielu działów tematycznych znajdziecie rozdział poświęcony rybom. Nie jeść ryb, gdy mieszka się nad ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Wyspiarskie śniadanie to nie tylko fasolka z boczkiem i puddingiem. Wbrew pozorom tradycyjnie wcale tak często nie jadano takiego pełnego śniadania. W Irlandii częściej na stole gościła ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Zatęskniłam za tradycyjnym obiadem – mięso, ziemniaki, jarzyna i sos. Z ręką na sercu muszę przyznać, że najbardziej lubię dania z jednego garnka, z jednej patelni lub z jednej brytfanki. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Skrei - zimowy dorsz - to rarytas prosto z Norwegii. Odławiany jest od stycznia do kwietnia i tylko w tych miesiącach możesz go upolować. Skrei po norwesku oznacza "wędrowiec". To dorsz ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Dietetyczny obiad. Łosoś zapiekany w folii z pysznymi grillowanymi warzywami i marchewkową surówką zagościł na  naszym stole. Dzwonki łososia kruszone sokiem z cytryny i zapiekane w masełku...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Od lat stosujemy poniższy przepis na pieczonego pstrąga, który podpatrzony został w smażalni ryb w beskidzkiej Wiśle. Potrzebujemy jedynie koperku, odrobiny soku z cytryny i kilku warzyw by ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Przepis na łososia inspirowany książką Marty Grycan. Duszony w maśle i szynce parmeńskiej łosoś zrobił na nas spore wrażenie. Zrobiliśmy go w szynce szwarzwaldzkiej i wyszło pyszne ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Jutro piąteczek, więc dzisiaj rybka. Publikuję szybciej byście mogli zaopatrzyć się w potrzebne składniki. Sandacz jest jedną z moich ulubionych ryb, nie za suchy a duszony nabiera ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Super prosty do zrobienia łosoś pieczony w piekarniku polany domowym sosem beszamelowym i podany z makaronem. Do tego świeże zioła i dowolne warzywa. To dopiero świetny pomysł na obiad ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Krewetki to chyba najpopularniejsze skorupiaki i najczęściej ze wszystkich owoców morza goszczą w naszych kuchniach. Można je przyrządzać na wiele sposobów i różne jest podejście co do ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Ostatnia z odsłon walentynkowego menu przed Wami. Tym razem – łosoś imbirowo-bazyliowy! Niezwykle pyszna i aromatyczna potrawa, która dodatkowo jest niesamowicie prosta! Romantyczna kolacja ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Nie masz czasu na przygotowanie pysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Przepyszny pomysł na pieczonego pstrąga - praktycznie  fit obiad, który sam się robi :) Przepis z Kwestii Smaku z moimi małymi zmianami - pod nasze podniebienia -  bardzo smacznie ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Pierwszy raz sushi zrobiłam w zeszłym roku. Wbrew pozorom i moim obawo nie było to takie trudne
  • Z bloga: PatiGotuje

    Jak już wiecie mam słabość do makaronu
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Podpytałam Was na Facebooku i okazuje się, że jesteście bardzo zainteresowani przepisami na ryby i owoce morza. Przyznam, że takich receptur na blogu jest stanowczo za mało, szczególnie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie.pl

    Makaron to sprawdzony sposób na smaczny obiad. Dzisiaj to nie tylko zwykły makaron z dodatkami, ale zapiekanka, którą przygotowałam w moim ostatnim zakupie, czyli fajnym naczyniu żaroodpornym w ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Risotto nie jest popularnym daniem w Polsce, a szkoda, bo risotto, zwłaszcza risotto z łososiem to naprawdę smaczne, delikatne i pasujące do wielu... The post Risotto z łososiem i groszkiem ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 4 filety z pstrąga tęczowego łososiowego (ze skórą) 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka oregano pół cytryny 20 g masła sól, pieprz ziołowy 2 łyżeczki ...
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down. Na samym początku, jeszcze za nim powstała nazwa bloga spisywałam różne przepisy, pomysły w grubym notesie. Robię to do dzisiaj. Wsadzam do niego również wyrwane ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Grillowany stek z tuńczyka z młodą marchewką i papryką pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: gotować!

    Lazania ta była moją pierwszą w życiu. Podejrzewam, że gdy pierwszy raz Tata postanowił ją zrobić, ja również pierwszy raz widziałam wtedy makaron typu lasagne 🙂 Tak, Tata zdecydowanie ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Karp na chiński sposób Składniki 1 kg karpia 200 g imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 90 g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej olej Sos : 2 paryki chili 2 dymki 2 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Karp na chiński sposób Składniki 1 kg karpia 200 g imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 90 g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej olej Sos : 2 paryki chili 2 dymki 2 ...