Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Bulgogi to bardzo popularne koreański danie, którego podstawą są cienkie kawałki wołowiny lub wieprzowiny pieczone na grillu, chociaż smażenie ich na patelni też jest dozwolone 😉 ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Sezon na grilla oficjalnie został otwarty. Majówkowe grillowanie rozpoczęłam tradycyjnie od kiełbasek, skrzydełek i karczku. A ponieważ nie miałam ochoty na zwykłą sałatkę postanowiłam ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegański Hot Dog - czyli jak sprawić by wege parówki nie smakowały jak papier - Składniki: bułki do hot dogów parówki wegańskie 3 duże liście laurowe łyżeczka ziela angielskiego ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegański burger z kotletem ciecierzycy - przepis na 4 burgery - Składniki: 4 bułki liście szpinaku baby* kalarepa* 4 duże pieczarkiłyżeczka soku z cytryny lub słabego octu3 łyżeczki wody ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kalafior w mojej kuchni pojawia się bardzo często. Gotowany, pieczony, na surowo, z dodatkami lub solo. O jego zdrowotnych właściwościach pisałam już nie raz. Zdecydowanie zasługuje on ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Na targach pojawiły się już młode ziemniaki.  Wbrew powszechnej opinii ziemniaki nie są pokarmem bezwartościowym. Są łatwostrawne, prawie nie zawierają tłuszczu i mają mało kalorii (ok. ...
  • Z bloga: Roślinna

    Choć sezon grillowy już za nami, nic nie stoi na przeszkodzie aby przygotować sobie takie pyszności w domowym zaciszu także w chłodniejsze dni. Muszę przyznać, że cudowny smak ...
  • Z bloga: Food Square

    W ostatni dzień lata trójka przyjaciółek postanowiła wybrać się na piknik na łonie natury. Oprócz plotek przyświecała im chęć złapania ostatnich promieni letniego słońca i ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    I wreszcie wróciły do nas upragnione upały i słońce. W sumie, po tych ogromnych ulewach, które zalały Trójmiasto nie mogło być inaczej! W związku z tym, że mamy tak piękną pogodę za ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Lekki i pyszny obiadek :) Świetne połączenie składników - łosoś idealnie komponuje się z ananasem - do tego słodko-pikantna glazura - mniam :)A rukola podkręca smak całego dania.  ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Czasem gospodarze stają przed dużym wyzwaniem, gdy zaproszą gości na grilla i okazuje się, że sąsiadka choruje na celiakię, chłopak koleżanki jest weganinem, a oni sami nie tolerują ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Kiedy tydzień pod znakiem kolejnego hasła ma się ku końcowi, mnie przeważnie zostają do opisania dania z jego początku. Natomiast w głowie pojawia się cała kolejka kulinarnych pomysłów, ...
  • Z bloga: Pełny talerz

    Moja rodzina jest w 100% mięsożerna. Daleko mi do wegetarianizmu i jeszcze dalej do zostania weganką. Jednak te burgery naprawdę są świetne i przypadły do gustu prawie wszystkim (pomimo ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Lubicie bataty? Ja ubóstwiam. Pieczone są idealne jako dodatek do grillowanego mięsa lub nawet jako samodzielne danie. Można je zjeść ze skórką, wszak obierając tracimy wiele wartości ...
  • Z bloga: Sucha-szosa.pl

    Sezon na dynię w mojej kuchni uznaję za rozpoczęty i to bardzo udanie ;) Na pierwszy ogień poszła szybka i prosta zapiekanka z dyni, na kuchni za to robi się zupa...Zapiekanka z dyniDanie to ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Na temat ratatouille, i to w różnych jego postaciach, pisaliśmy już kilka razy. Potrawa ta pojawia się czasami jednak również w kontekście sezonu grillowego, a o tym jej aspekcie jeszcze nie ...
  • Z bloga: Lekko jak hel

    Kocham, kocham, kocham! Słodko-ostra zrumieniona marynata lśni na spieczonym tofu, a zamknięta w świeżej bułce w towarzystwie chrupiących warzyw i słodkiego ananasa smakuje jak... najlepsze ...
  • Z bloga: vegeaddicted

    Nareszcie czuć lato! Dla mnie to czas beztroski, spędzany gdziekolwiek, byle na zewnątrz i w dobrym towarzystwie. Takim okolicznościom sprzyja niezobowiązujące jedzenie, które nie wymaga wiele...
  • Z bloga: szczypta-wege

    A dziś tak na szybko, przepis odkładany już od jakiegoś czasu, a myślę, że świetnie sprawdzi się jako szybki obiad, dodatek do obiadu lub danie na grilla! Potrzebne składniki: 250 g ...
  • Z bloga: Fit Kuchnia by Głodni Wrażeń

    W związku z sezonem na szparagi nie mogło ich zabraknąć u nas na talerzu. Próbowaliście wersje z grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować ...
  • Z bloga: UPICHCONA

    Sezon grillowy uważam za otwarty!Jako, że mam wege-siostrę to klasyczne mięsne szaszłyki zmodyfikowałam o bio tofu z ziołami, aby kochana siostrzyczka nie obgryzała samych warzywnych ...
  • Z bloga: Roślinna

    Nie jest to typowy hot dog, jednak z pewnością zadowoli każdego roślinożercę i nie tylko. Kiełbaska jest sojowa. Naprawdę jestem zdania, że tego typu zastępniki mięsa są coraz lepszej ...