Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, pieczone naleśniki po nicejsku z sosem do pizzy Folwark.  Składniki (10 szt.):Ciasto naleśnikowe2 szklanki mleka1 szklanka wody lekko gazowanej2 jajka2 szklanki maki2 jajkasól (do ...
  • Z bloga: zgotowani

    Uwielbiam drożdżowe ciasto myślę, że ta miłość jest tu mocno widoczna. Gdybym tylko mogła piekłabym je na co dzień. Liczę na to , że kiedyś będę miała na to czas 🙂 Focaccia oraz ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Klasyczny, gęsty sos pomidorowy.   Czas wykonania: 30 min   Ilość porcji: 2 pizze średniej wielkości Składniki: 500 g pomidorów (3-4 sztuki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Dla mnie o jakości pizzy świadczy ciasto. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego grubość proporcje składników się ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Delikatne, elastyczne ciasto na pierogi Za pewne wiele osób, szuka idealnego przepisu na ciasto pierogowe. Jeśli lubicie takie delikatne, rozpływające się w ustach pierogi , ten ...
  • Z bloga: zgotowani

    Bardzo lubię domowe drożdżowe ciasto pod każdą postacią. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, trzeba się jedynie trzymać kilku wytycznych. W domku musi być ciepło, w trakcie wyrastania ciasta...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pierogi smażone to rewelacyjna przekąska. Przepis na ciasto znalazłam w jednej z książek kucharskich, dodałam własną kompozycje na farsz i jestem tym daniem zachwycona. Jedyny minus ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejna uczta, czyli przepis na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Postne paszteciki. Kapusta doprawiana delikatnym sosem czosnkowym Folwark doskonale uzupełnia smak.Składniki: kapusta kiszona 0,5 kg duża cebula 1 sztsól, pieprz, cukierolejsos czosnkowy ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pierożki ziemniaczane z pieczarkami i sosem śmietanowym to pyszny wegetariański obiad lub kolacja. Pierożki robi się z ugotowanych ziemniaków, więc gdy mamy pozostałości z obiadu z dnia ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pierożki z farszem warzywnym doprawionym sosem madziarów Folwark. Składnikimasło klarowanepapryka 1 szt.cebula 2 szt.grzyby 200 g.kasza orkiszowa 100golej sól, pieprz, cukierciasto ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Calzone to rodzaj pizzy, która kształtem przypomina pieroga. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji wykorzystania ciasta drożdżowego w taki sposób to koniecznie spróbujcie. Jako nadzienie można ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Domowa pizza pełnoziarnista powoli staje się naszą weekendową tradycją. Przygotowuje się ją szybciej niż klasyczną, a do tego jest dużo zdrowsza. Zazwyczaj wrzucam tu przepisy pochodzące ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Równowaga – ciasto w nietypowym kolorze zestawione z bardzo prostymi składnikami. Składniki (na 1 dużą pizzę*): Ciasto: 250g mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 115ml soku z buraka 50ml ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Pizza bianca czyli biała bez sosu pomidorowego to popularna pizza w Rzymie. Prawdziwa pizza bianca słynie z prostoty, gdyż nie zawiera ani sosu, ani nadzienia - jest to jedynie cienkie ciasto z ...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Pizza z borowikami, serem burrata i pesto jest idealnym sposobem, aby skosztować jesień w najsmaczniejszym wydaniu! Ona ma wszystko w sobie co najlepsze: jest posmarowana cienką warstwą... The ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj propozycja pizzy z dodatkiem mojej ukochanej cukinii oraz sera feta. Pizza jest dość lekka, gdyż nie ma na sobie zbyt dużej ilości składników. Do tego jej przygotowanie jest bardzo ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Znacie kogoś kto nie lubi pizzy? Ja nie! Zapraszam na pizzę na włoskim, cienkim cieście z dodatkiem słodkawego sosu BBQ i krewetek. Dodatków niewiele ale, zwłaszcza w kuchni włoskiej, mniej ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Latem namiętnie pochłaniałam greckie i kreteńskie sałatki delektując się połączeniem ogórka, pomidora z fetą lub serem manouri. Z kolei jesienią uwielbiam zajadać się gorgonzolą i ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Zielone warzywa, zielone pesto to i ciasto zielone. Eee.. no prawie, ale z dodatkiem zielonego. Puszyste ciasto z pietruszką. Tak bardzo miękkie. Zapraszam. Składniki na 4 duże zapiekanki: 550 g ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Jakiś czas temu społeczność internetowa odkryła pizzę z patelni. Ja w tym czasie odkryłam mąkę z dyni. Postanowiłam więc w jakiś sposób połączyć te dwa odkrycia i opracowałam przepis...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej typ 650 (k), szczypta kurkumy (g), około 1/3 łyżeczki cukru (sł), dwie łyżki oliwy (sł), 30 g drożdży (sł), szczypta imbiru (o), około pół ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Pizza niekoniecznie musi być fastfoodem... moim zdaniem raczej jej bliżej ku określeniu "comfort food".Nie zawsze jednak mamy czas na przygotowanie drożdżowego ciasta do pizzy, które we ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Pizza z patelni czyli patent na szybką pizzę! Podobna do mojej pizzy na podpłomyku, ale tym razem z dodatkiem proszku do pieczenia i pełnoziarnistej mąki orkiszowej. Rozgrzana patelnia ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ci co mnie znają nie od dziś wiedzą, że sobota u Wiewióry to domowy dzień pizzy. Korzystam z sezonowych warzyw i owoców ile mogę co przekłada się również na to co ląduje na pizzy. Tym ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Mój autorski przepis na pizzę...pełnoziarnistą z botwinką, serem feta oraz jajkiem sadzonym. Składniki:Ciasto:1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Zachęcam Was do spróbowania oryginalnej i smacznej pizzy ze szpinakiem, orzeszkami piniowymi, rodzynkami i bazyliowym pesto. Myślę, że nawet wielbiciele klasycznej pizzy również ją polubią. ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Dietetyk rodzinny

    Królowa wśrod pizz – pizza margheritta z pomidorami. Ten dodatek pomidorów to absolutna konieczność. Plus świeża bazylia. Jeśli nie biegniecie teraz do kuchni upiec pizzę to chyba nie ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz