Targ Smaku

  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    To, że uwielbiam domowa pizze to już wiecie! I doskonale wiecie o tym, że robię ja z różnymi dodatkami.Cienkie ciasto i pyszne dodatki tworzą smaczną pizzę. Chudy wędzony łosoś, jajka, ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Oszukana pizza, czyli ciasto bez drożdży z kurczakiem i warzywami. Bo cóż innego zrobić, gdy dzieciaki mają chęć na pizzę, ale już nie mają chęci czekać, aż ciasto dojrzeje? Tak ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Taką przekąską poczęstowałam dziś moją mamę, gdy wpadła w odwiedziny i była zachwycona! Polecam i Wam! Przy przygotowaniu jest bardzo mało pracy, a efekt powala :-)  1 duży ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pizza jest daniem, do którego wracam regularnie, ba, mam do niego ogromną  słabość. Wypróbowałam już sporo przepisów na ciasto no i oczywiście jeśli jestem w miejscu, w którym można ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Moja rodzina to kabanożercy. Ile nie kupię, tyle zjedzą. Tym razem jednak udało mi się ukryć kilka opakowań i przyrządziłam im pizzę na bogato, z kabanosami Henryka Kani. Są to kabanosy ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Moimi ulubionymi dodatkami do pizzy są anchois i papryka pepperoni. Lubię, gdy pizza jest pikantna, a odrobina anchois podkręca jej smak. Dzisiejszą pizzę serwowałam mojej rodzince, więc ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Banalny przepis na pizze z brokułami, który wymaga od nas tak naprawdę 20 min przygotowań. Nie oszukujmy się, nie odchudzi nas, ale komu nie należy się chwila zapomnienia? ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, keczup pikantny - ile potrzeba, oregano 2 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, pieczarki 8 sztuk, ...
  • Z bloga: MojeGary

        Nie znam osoby, która nie lubiłaby pizzy ale najbardziej smakuje taka przygotowana od podstaw w domu z ulubionymi dodatkami. Jest nie do porównania z pizza z sieciówki Specjalistą w ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    9 lutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy. Nie zdziwi Was zatem przepis, który się dzisiaj pojawi
  • Z bloga: Radość kipiąca uśmiechem.

    Któż z nas nie lubi pizzy?! jedni wybierają na cienkim spodzie inni na grubym... tak czy inaczej pizza jest najbardziej "chodliwym" daniem. Dziś mam dla Was domową pizzę która powstała z ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    U mnie pizza day jest w każdą sobotę i tak jak do niedawna co tydzień lądowały na niej stale i nieodłącznie te same dodatki, od pewnego jednak czasu eksperymentujemy i tworzymy nowe ...
  • Z bloga: Głodna Polka

    Mąka jest podstawowym składnikiem wielu produktów, które od wieków stanowią podstawę żywienia człowieka.  Powstaje w wyniku bardzo silnego rozdrobnienia ziarna zbóż. Głównym podziałem ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Składniki: ciasto na pizze: 400 g mąki pszennej 550 100 g mąki żytniej chlebowej  typ 720 2 łyżki oliwy 330 g wody 15 g drożdży świeżych (7 g suchych) 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pierogi, to moja ulubiona potrawa :) Pizza też jest dobra, więc połączyłem te dwie potrawy, ku uciesze wszystkich domowników :) Wszystko widać na zdjęciach, dlatego też nie będę ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Magda Gessler może być ze mnie dumna – moja pizza bezglutenowa nie opada. Co więcej, jest przepyszna! Prosta, chrupiąca i bardzo apetyczna – a to najważniejsze cechy, które musi spełniać ...
  • Z bloga: Kuchnia roślinna - ieatplants.pl

    Dzisiaj mija 14 dni od kiedy na nowo rozpocząłem roślinne odżywianie. Co się zmieniło wciągu tych czternastu dni? Powrót do roślinnego jedzenia był zapoczątkowany moim złym ogólnym ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Przed włożeniem do piekarnikaPizza na grubym spodzie, na zaczynie drożdżowym 5 godzinnym. Ciasto z dodatkiem mąki z semoliny (10%).Polecam do upieczenia. Jeśli nie macie mąki z semoliny ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Dziś przepis na nietypowe pizzerinki...bo ze śledziem i suszoną żurawiną. Podejrzewam, że większość z Was w tym momencie wykrzywiła się z myślą, że to nie może być dobre. A tu Was ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Pizza z pieczarkami i cebulą     Muszę przyznać, że jedząc tą pizzę zrobiłam "ommnm" i "o boszzz jaka ona pyszna" :D Takiej pizzy z pieczarkami i cebulą nie jadłam od lat. Dokładnie tak ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Sekretem dobrem pizzy jest jej ciasto. To jest bardzo smaczne, grube i puszyste.  Składniki: ciasto:25 g świeżych drożdży1,5 szklanki ciepłej (nie gorącej!) wodyłyżeczka cukru3,5 ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przyszedł czas na kolejny z podstawowych przepisów, jakie musicie znać, a mianowicie na ciasto z którego robi się pizzę. Jedni lubią cienką inni natomiast uwielbiają ...
  • Z bloga: Byczki w pomidorach chilli aGuśki życie od kuchni

    Po prostu nie mogłam sobie darować wpisui przepisu w takim dniu :)Pizza bo o niej mowa tak bardzo zagościła w naszej kulturze, że pewnie w niejednym domu nie ma mowy żeby choć raz na jakiś ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    BŁYSKAWICZNA WEGAŃSKA PIZZA NA SŁODKO /1 porcja/ 1 spód do pizzy (Lizza Low Carb Pizza)  pół opakowania wegańskiego twarożku bio od Provamel truskawki surowe pistacje + sos czekoladowy:...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dawno nie było u mnie tarty. Nadrobiłam. Bo odkryłam smaczne, gotowe ciasto na tartę w jednej z lodówek supermarketu. Reszta, to już kwestia fantazji. Na tartę można położyć chyba ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Pizzerki inaczej, są bardzo pyszne. A do tego przygotowane w oryginalny sposób. Zasmakują każdemu. Przepis: Składniki: – ciasto francuskie – ketchup / sos pomidorowy – pieczarki – ...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    PIZZA MARGHERITA – NAJLEPSZY WŁOSKI PRZEPIS NA CIASTO AUTORSTWA SIMONE – idealna domowa włoska pizza w wykonaniu bardzo zdolnego włoskiego kucharza Simone 🙂 Polecam i zapraszam do ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Quesadilla – robi się coraz bardziej rozpoznawalna. Jest to po prostu tortilla z dodatkami, przykryta drugą tortillą i zapieczona w piekarniku, lub po prostu na patelni. Przekazuję Wam mój ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×