Targ Smaku

  • Z bloga: PatiGotuje

    Kilka tygodni temu na blogu pojawił się przepis na kluski śląskie. Dzisiaj nadszedł czas na dalszą część klasycznego śląskiego obiadu, a właściwie łobiodu
  • Z bloga: Pichceniomania

    Potrawy z mięsa mielonego są obecne chyba w każdej kuchni na całym świecie. Z różnych rodzajów mięs, w różnej postaci, ale są. Na polskich stołach kotlet mielony króluje, dzieląc się ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Propozycja na odświętny, choć prosty obiad w sezonie jesiennym, czyli stek bavette z rydzami i fasolką szparagową. Grzyby w tym roku tak obrodziły, że nawet... Artykuł Stek bavette z rydzami ...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Burger z wołowiną i niezwykle pysznym sosem z borówek! Jest to idealny przepis na weekendowy comfort food.  Niektórzy z was wiedzą, że trzy lata temu otworzyłam food trucka i... The post ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 2 plastry wołowiny 20 dkg boczniaków włoszczyzna: 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szalotki 2 łyżeczki zielonego pieprzy z zalewy sos ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Dzisiaj trzy przepisy w jednym - czyli kompletny, śląski, niedzielny obiad. Jestem gorol i zawsze będę, obojętnie ile tu na śląsku bym ...
  • Z bloga: FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

    Opis grillowany stek: Grillowany stek – wołowe steki z grilla to prawdziwy męski przysmak. Jednak przyrządzając je musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Stek musi otaczać cienka warstwa...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Bardzo lubię soczyste oraz wyraziste w smaku kotlety mielone. Tym razem postanowiłam przygotować je z wołowiny, której smak podkreśliły przyprawy kuchni bliskowschodniej. Kotleciki są ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Bitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest dla dzieci po ukończeniu ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    No to klops... mamy klops. I go wcinamy, że nam się uszy trzęsą. Mnie osobiście zwykłe mielone się już dawno przejadły, a to fajne ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    Ciasto na ravioli : 300 g mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki oleju odrobina wody sól Do miski wsyp mąkę i sól, wybij jajko oraz dwa żółtka, wlej oliwę (wodę dodaj tylko wtedy ...
  • Z bloga: Karmelowy

    Dziś przedstawiam coś dla fanów soczystych i rozpływających się w ustach steków. Przygotowanie dobrego steka to wcale nie jest taka skomplikowana sprawa. Sekret tkwi tylko w tym, żeby na ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    SKŁADNIKI NA PULPETY:250 g wołowego mięsa mielonegołyżeczka lubczykułyżka posiekanego koperkusól/ pieprz1/2 szklanki białego ryżuSKŁADNIKI NA BULION :600 ml wody3 marchewkiróżyczki ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Moja babcia robiła najlepsze bitki na świecie. Mama próbowała jej dorównać ale niestety tak to bywa z przepisami babć, że zazwyczaj smakują wyjątkowo i są nie do podrobienia. Nigdy ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Dobra, bez hejtu mi tu. Zdjęcie nie oddaje finalnego wyglądu gulaszu, ponieważ było robione na samym początku robienia potrawy. Po dwóch godzinach pieczenia zrobiło się zupełnie ciemno i nie...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Świetne danie obiadowe. Zapiekane naleśniki z mięsem, papryką i kukurydzą w sosie pomidorowym. Wyglądają bardzo efektownie i można je spokojnie wcinać bez dodatków. Trudność przygotowania...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Tradycyjne zrazy wołowe to klasyczny obiad, który znają wszyscy. Mięso wołowe nadziane cebulą, boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym, a następnie usmażone i podane wraz z pysznym sosem. ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    W końcu mam chwilę, żeby usiąść i uporządkować zdjęcia. Też tak  macie, że czasami wracacie bardziej zmęczeni z urlopu niż byliście przed wyjazdem? 😀 Nic dziwnego, w moim przypadku ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Tagine to danie wywodzące się z kuchni arabskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Maroko. Tradycyjnie przygotowuje się je w specjalnym naczyniu o tej samej nazwie (tagine), o charakterystycznym,...
  • Z bloga: jakszef

    Uwielbiam jeść hamburgery! Nie te z McDonalda z gąbką zamiast bułki, tylko te prawdziwe: z chrupiącą bułeczką posypaną sezamem, średnio wysmażonym mięsem i świeżymi warzywami. Żeby ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Wołowina z żurawiną duszona w winie to bardzo smaczne, aromatyczne danie, które można podać nawet na wyjątkowe okazje, bo smakuje wybornie. Bardzo lubię wołowinę i uważam, że jest to ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Kofta to danie popularne w Turcji, na Bliskim Wschodzie oraz Bałkanach. Zazwyczaj przyrządza się ją z mięsa jagnięcego lub wołowego z dodatkiem aromatycznych przypraw jak: kumin, cynamon, ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    W Qchni staram się gotować sezonowo. To prawda, że pomidory i bakłażan są dostępne przez cały rok ale te sierpniowe smakują najlepiej. Tak samo bakłażan.  Dlatego dziś na obiad ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy ...
  • Z bloga: Całkiem zdrowo

    Zdrowy hamburger bez bułki? Czemu nie! Wystarczy, że bułkę zamienimy na duże pieczarki i mamy gotowe burgery bez glutenu. Skład burgerów można dowolnie komponować. Ja uwielbiam burgery z ...
  • Z bloga: Pastalena

    Witajcie! Kilka dni temu odwiedziłam miejsce polecone przez jedną z moich czytelniczek, która samą siebie określiła "miłośniczką burgerów i mieszkanką Gdyni". Jej komentarz znajdziecie pod...
  • Z bloga: Zmacznego

    Jak się Wam podobały moje ostatnie propozycje pudełek, które możemy przygotować w domu? Czy stworzyliście już własny lunch box? Mam nadzieję, że gotowe kanapki z bufetu, powoli ustępują ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    1 opakowanie makaronu ramen 100 g polędwicy wołowej szklanka bulionu warzywnego ½ czerwonej papryki -  pokrojonej w słupki ½ żółtej papryki -pokrojonej w słupki 1 marchew pokrojona w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×