Targ Smaku

  • Z bloga: Milion Smaków

    Proste i szybkie kotlety z dobrej wołowiny, czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Są bardzo sycące i odżywcze o lekko słodkawym posmaku. Trzeba tylko uważać, żeby nie zmielić fasoli zbyt ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    2 steki (po ok. 150 g) z polędwicy wołowej lub ligawy łyżka masła sól pieprz Steki wyjmij z lodówki przynajmniej na 30 minut przed planowanym smażeniem. Mięso przypraw solą i pieprzem. ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kotlety mielone to danie serwowane praktycznie w każdym polskim domu. A ile domów, tyle przepisów na to danie. My dziś proponujemy niecodzienne kotlety mielone w których tradycyjne dodawaną ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Pieczeń rzymska jest na tyle pomysłowym daniem, że można ją serwować na ciepło lub zimno. Można ją podać w formie obiadu lub zajadać się nią na śniadanie czy kolację. Wystarczy tylko ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Przepyszne burgery, które możesz przygotować sam w domu. Pokażę Ci jak prosto i w ekonomiczny sposób w cenie jednego burgera z fastfooda możesz mieć ich kilka :) i co najważniejsze, o wiele ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    W tym roku obiecałam sobie nie przegapić rozpoczęcia wiosny przez naturę. Więc... spójrzcie w okna! Wszystko powoli budzi się do życia, a zieleń z dnia na dzień dominuje miejskie ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Niedawno było już o podrobach, dzisiaj ciąg dalszy wykorzystywania piątej ćwiartki. Znacie to pojęcie? Oznacza wszystko to, co poza mięsem i kośćmi można wykorzystać i spożytkować, ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Mięso wołowe, przynajmniej, w takiej gulaszowej wersji, którą chcę dzisiaj zaproponować, wymaga dość długiego duszenia, ale nie musi to oznaczać także długich przygotowań i wielu ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Dawno temu, w jednym z odcinków programu telewizyjnego "Robert Makłowicz w podróży" poświęconemu Kanadzie, autor zaprezentował te klopsiki. Tak mi przypadły do gustu, że postanowiłam ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Po raz pierwszy pokusiłam się o zrobienie domowych hamburgerów. Hmmm może nie wyglądają  jak z żurnala, ale jak to mówią "pierwsze koty za płoty". Trochę zrobiłam je za grube, więc ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Ciudad Juárez to miasto na północy Meksyku, któremu zawdzięczamy tę potrawę. Kucharz, uliczny sprzedawca Juan, wymyślił owijanie jedzenia w placki- tortille, by dłużej było ciepłe i nie ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Burgery ostatnimi czasy stały się bardzo modne, jak grzyby po deszczu pojawiają się w mieście nowe burgerownie. Bardzo lubię takie prawdziwe burgery, są one dużo lepszą opcją i na pewno ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Już kiedyś zamieszczałam przepis na to danie, ale tym razem sposób przyrządzenia jest inny. Dla mnie zdecydowanie lepszy. Składniki: - 1 kg  pręgi wołowej lub rosołowej ( takiej z ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Massaman Curry to klasyk kuchni tajskiej. Według źródeł Massaman Curry pochodzi już z 17/18 wieku, a pierwszym w historii zarejestrowanym przepisem na massaman curry był „Kurczak Massaman ...
  • Z bloga: ale Pysznie

    Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro. Idealny na sycący obiad. Gulasz z wołowiny z brokułami i marchewką: Sprawdź również ten przepis – […] ...
  • Z bloga: Book of spells

      Dzisiaj przepis na danie inspirowane kuchnią tajską czyli pikantną wołowinę stir-fry z jajkiem sadzonym. To idealny wybór, kiedy potrzebujemy szybkiego i treściwego śniadania, które ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Pyszny obiad w ciekawej formie. Mięso nadziewane kremowym serkiem? Czemu nie! Potrzebujemy: Do mięsa: 400g mielonego wołowego mięsa opakowanie kremowego serka APETINA naturalny łyżeczka ostrej ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Pyszny i sycący gulasz wołowy z suszonymi śliwkami. Liście laurowe, jałowiec i czerwone wino podkreślają walory mięsa. Przygotowanie go wymaga trochę czasu, ale zapewniam, że warto 🙂 Nie ...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Przepis na pyszne chili con carne znajduje się już na moim blogu i znajdziecie pod poniższym linkiem: http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/chili-con-carne/ Tym razem podałam je z pieczoną ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Włoskie zrazy to roladki z cienko rozbitej wołowiny, nadziane startym parmezanem, czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, szypiorkiem, rodzynkami i orzeszkami piniowymi. Po podsmażeniu zrazy są ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Najpopularniejsza potrawa kuchni meksykańsko - teksańskiej. Kusi aromatem, wybornie smakuje i syci. Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych.Świetna dla całej rodziny i gwarantowany hit ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Kofte lub kofta popularne są na olbrzymim obszarze od Maroka po Indie. Mogą przybierać różne formy np. mięsa zrolowanego wokół patyczków, kuleczek lub kotlecików. Ponieważ mamy tydzień ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Chili con carne pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Bardzo ciężko dostać żebro wołowe cięte wzdłuż a nie wszerz. Mnie się nie udało, ale przynajmniej znalazłam kawałki z dużą ilością mięsa. Zebro wołowe to inaczej szponder, który ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Składniki (3 porcje): 600 g mięsa mielonego z wołowiny 2 jaja ½ szklanki bułki tartej natka pietruszki rukola 1 łyżka sproszkowanej ostrej papryki 1 średnia cebula 300 ml jogurtu ...
  • Z bloga: Znane ciasta pod lupą-blog z ciastami

     Kochani niestety chwilowo nie dodaję przepisów na bloga bo poprostu nie mam do tego głowy. W kwietniu czeka mnie operacja dłoni mojego syna, miałam nie publikować tego postu ale niestety ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Rozgrzewająca, sycąca zupa gulaszowa z chudą wołowiną, rozpływającą się w ustach. Zupa pełna zdrowych składników takich jak batat, fasola czy czerwona papryka. Proste danie jednogarnkowe ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Gulasz wołowy z papryką, podawany z kaszą jęczmienną lub gryczaną często u mnie w domu rodzinnym gościł w niedziele. Bardzo lubiłam to danie, ale wcześniej rzadko go u siebie robiłam, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×