Targ Smaku

  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Uwaga, uwaga:  na stronie pojawił się słowniczek, połączony z poradnikiem pt. "gdzie kupić". Wpis sprzed lat "Gdzie kupić japońskie składniki" stale jest w czołówce najczęściej ...
  • Z bloga: Karmelowy

    Znalazłam w mojej przepastnej lodówce kawałek pięknej kiełbasy chorizo i ugotowany ryż, który bardzo potrzebował już przetworzenia, postanowiłam więc przygotować klopsiki w stylu ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Pyszne pomidorowe ciasto, idealnie komponuje się z wołowym mięsem. W zasadzie mięso może być mieszane, ważne by wykorzystywać to, co nam zostaje. Robiliśmy rosół, więc mięso pozostało ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Składniki na 3 porcje: – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 marchewka – 250 g mielonej wołowiny – 2 pomidory – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/3 szklanki mleka – olej ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Prawie każdy od czasu do czasu ma ochotę na fast food. Propozycja na dzisiaj: zróbmy go w domu. Zaręczam nie będziecie zawiedzeni. Było pysznie, a i pracy nie było zbyt wiele. Oprócz tego ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Przeniesiemy się trochę do XIX wieku i przygotujemy coś z kuchni rosyjskiej. Skąd wzięła się nazwa Boeuf Strogonow i sama potrawa?Rosjanie wnieśli w światowe tradycje kulinarne dużo ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Sos koperkowy idealnie komponuje się z gotowaną w rosole wołowiną. Przygotowanie obiadu z wykorzystaniem mięsa z rosołu zajmie nam dosłownie kilka chwil. Mięso jest delikatne i bardzo ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Prosty przepis na gulasz wołowy Gulasz wołowy to świetna propozycja na obiad, smakuje bardzo dobrze zarówno jako dodatek do kasz, placków ziemniaczanych czy klasycznych ziemniaków z wody. ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Łaziło za mną mięso i samo przyszło bo żona kupiła wczoraj dwa solidne steki. Mam od kumpla wino własnej roboty, a że jest dość mocne to stwierdziłem czemu nie użyć do steków - alkohol...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Wołowe kulki mięsne przypominające klopsiki z popularnego sklepu szwedzkiego, ale w wersji słodko-kwaśnej... z sosem na bazie soku pomarańczowego, z dodatkiem sosu chili oraz sojowego. Są ...
  • Z bloga: jakszef

    Tagine wołowy z suszonymi owocami i migdałami….Za ten przepis pokochałam Alain Ducasse, choć ten zamiast wołowiny proponuje raczej jagnięcinę:/ Wersja z jagnięciną jest faktycznie ...
  • Z bloga: mniam-mniam

     …uwielbiam te zrazy. Zawsze babcię prosiliśmy by zrobiła na obiad, i to właśnie te z babcinego przepisu mi smakują najbardziej….ojj pychotka obiecuję…   zrazy wołowe kwaszone ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Niewiarygodna fuzja smaków. Z sosami Folwark to kulinarne arcydzieło. Składniki (4 burgery): 4 bułki½ kg mielonej wołowiny (najlepiej z łopatki) 1 jajko1 cebula, drobno posiekana1 cebula ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Danie z kuchni francuskiej. Burgundia.  Składniki 400 g rozbratla...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Wyrazista pasta curry, słodkawe bataty i mięciutkie mięso skąpane w kokosowej potrawce. Pyszne, orientalne danie obiadowe nie tylko dla osób dbających o dietę.   Składniki: 1kg szynki ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Było już risotto bez ryżu to teraz pora na lasagne bez makaronu. Pewnie pomyślicie, że to prawdziwa zbrodnia, wykluczając główny składnik tego włoskiego dania. Ależ skąd! Prawdziwy sekret...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Danie mistrzów !  Sosy Folwark: ketchup premium Folwark, musztarda sarepska Folwark, kebab gyros ostry Folwark sprawiają, że nie ma sobie równych. Składniki na 4 burgery: ½ kg mielonej ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Pyszny i sycący chłopski garnek z wołowiną. Świetny pomysł na danie jednogarnkowe. 500 mięsa mielonego wołowego 1 cebula Sól Pieprz 3 jajka 4 łyżki bułki tartej Mąka pszenna do ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w ...
  • Z bloga: Food Square

    Czy jest coś lepszego niż domowy fast-food? Myślę, że nie! A skoro przed nami długi weekend to możemy nawet zaszaleć i przyrządzić te pyszne cheeseburgery na grillu! Dlatego już ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Potrawy w stylu low carb ostatnio coraz częściej goszczą na naszym stole. Smakują zarówno nam dorosłym jak i dzieciakom, a że przy okazji sprzyjają figurze :-) - taki efekt uboczny.Przepisów...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Kolejna wersja mielonych, oczywiście bez dodatku bułki i bez panierki. Tym razem zrobiłam z samego mięsa wołowego, zwykle mieszam dwa gatunki. Nie miałam pieczarek, ani brokuła, więc...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Składniki: mięso mielone 0,5 kg 1 jajko drobno posiekana natka zielonej pietruszki listki świeżej mięty sól, pieprz świeżo mielony 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę odrobina bułki...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Czasem w mojej głowie pojawia się kulinarna pustka… Coś bym zjadła, ale nie wiem co. Na coś mam ochotę, ale zupełnie nie mogę „wyczuć smaka”. I tak było tym razem. Myślami już prawie...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Dzisiaj klasyk nad klasykami – przepis na domowego burgera! Jeśli uwielbiacie burgery (a kto ich nie lubi?) to ten przepis jest dla Was. Uwierzcie, że gdy raz go zrobicie w domu, to już nigdy ...
  • Z bloga: Petits dejeuners

    Burger wołowy z boczkiem w portobello, pieczone ziemniaki   PRZEPIS /porcja/ 200g zmielonej wołowiny plaster boczku łyżeczka musztardy sól, przyprawy Mięso łączymy z przyprawami, ...
  • Z bloga: ZosiaSamosiaGotuje

    Hej! Dziś będą kotleciki wołowe w sosie pomidorowym. Składniki na 4 porcje: >wołowina(Rostbeff) 500g, >pasta z pomidorów(100%) 800g, >oliwa z oliwek 60g, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×