Targ Smaku

  • Z bloga: Ale Meksyk!

    Tataki to w kuchni japońskiej sposób obróbki mięsa i ryb. Charakteryzuje się on tym, że mięso poddawane jest obróbce termicznej w bardzo wysokiej temperaturze w dość krótkim czasie i ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dziś mam dla Was kolejny przepis z serii - z kuchni mojej Teściowej. Pyszne i rozpływające się w ustach zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i cebulką. To jeden z tych przepisów, które ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Danie w meksykańskim klimacie :-)Tortilla lub jak wolicie, wrap z mięsem wołowym, fasolą i czosnkiem.. pysznie! Czas przygotowywania: 25 minutIlość porcji: 8
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Wiecie co, w takie jesienne dni, kiedy pogoda nas nie rozpieszcza uwielbiam szybkie, rozgrzewające jednogarnki. :)  Mają same zalety! Szybko się robią, rozgrzewają, nie brudzą wielu naczyń i ...
  • Z bloga: Na Chłopski Rozum

    Stek wołowy – prawdziwa uczta Dzisiaj coś dla prawdziwych mięsożerców. Żadnych słodkości,… Artykuł Stek wołowy – prawdziwy pochodzi z serwisu Na Chłopski Rozum TV.
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Boeuf Stroganow kojarzy mi się z daniem, które dość często pojawia się na weselnych stołach. Warto jednak przygotować je w domu i cieszyć się pełnią smaków oraz kolorów. Boeuf ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda ...
  • Z bloga: Fit Food Brunetki

    Przedstawiam Wam przepis na kofta kebab czyli mięso nadziewane i najczęściej przyrządzane na grillu. Kebab to potrawa popularna w różnych rejonach świata. Ze względu na jego dużą ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Chilli con carne to jedno z tych ratunkowych dań, które przygotowujemy, kiedy nie mamy pomysłu na nic innego. Zawsze wychodzi i zawsze smakuje. Lubię przygotować większą ilość i jeść przez...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pozostajemy w klimacie meksykańskim, przynajmniej jeszcze dzisiaj.Burrito to nic innego jak inaczej zwinięta tortilla.Oczywiście w Meksyku tortille smakują nie tak jak te, które można kupić u...
  • Z bloga: Smakusiowy

    Kto nie jadł rolad śląskich z kiełbasą, boczkiem, cebulką itd. Dzisiaj pokażę wam inną wersję tak pysznego dania. Rolada z krupniokiem podawana z kluskami oraz kap  Składniki mięso...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Po udanej próbie przygotowania bezmięsnych burgerów z soczewicy i ziemniaków, przyszedł czas na prawdziwe jedzenie. 😀 Dzisiaj będziemy rzucać mięchem, które na końcu wyląduje na naszym...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Rydza w lesie już nie znajdziemy, ale wielu z nas ma je zamrożone na zimę i dla Was jest ten przepis. Osobiście nigdy nie znalazłam rudzielca, a może i znalazłam a bałam ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Rolady wołowe to specjalność kuchni śląskiej a ja własnie ze Śląska, tyle, że Opolskiego wróciłam. Spędziłam tam bardzo miłe 3 dni, kosztując specjałów miejscowej kuchni, między ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Soczysta wołowina to wspaniała baza obiadowa, ale i dobry sposób na smaczną kanapkę z chrzanem, czy domową ćwikłą.. Ilość porcji: 4-6
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Moussaka (Musaka) pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Dynie faszerowane mięsem mielonym i kaszą kuskus pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Kto z nas nie lubi czasami spałaszować fast food
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy?Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanych.
  • Z bloga: PatiGotuje

    Spaghetti bolognese to jedna z ulubionych potraw mojego chłopaka ;D W związku z czym pojawia się dość często na naszym stole. Nie mam pojęcia dlaczego jeszcze nie wrzuciłam jeszcze tego ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Klasyczny gulasz z mięsa wołowego z papryką i grzybami (mogą być pieczarki) jednak podany dla odmiany z kluseczkami. Trochę z tym roboty ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Znowu kuchnia naszych południowych sąsiadów zagościła na moim talerzu.  Tym razem jest to czeski gulasz wołowy pachnący papryką, kminkiem i majerankiem.  Przepis znalazłam na stronie ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Tradycyjne bitki wołowe w sosie własnym kojarzą mi się ze świątecznym lub niedzielnym, polskim  obiadem, do tego zawsze były ziemniaki lub kasza gryczana i kiszony ogórek 😉 Jest to proste...
  • Z bloga: Katalog smaków

    Uwielbiam kruche ciasto ze śliwkami, powidła śliwkowe, ale przecież śliwki równie dobrze sprawdzają się jako dodatek do mięs i sosów (chociażby wszystkim znany schab ze śliwkami). O tej ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Kolejna odsłona mięsa mielonego. Była rozgrzewająca kuchnia meksykańska, przeszedł czas na makaron i kuchnię włoską. Składniki: 1/2 kg mielonej wołowiny 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Bolognese ragu jest potrawą, na którą czekamy, gdy Szwagier Ed przyjeżdża z Marylą do rodzinnego domu. Jest to przepis wg jakiegoś angielskiego Guru kuchni, który zna doskonale Włochy i ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 250 g mielonej wołowiny 2 ząbki czosnku puszka pomidorów krojonych puszka czerwonej fasoli ser feta 120 gram 30 g śmietany 12 % 4 tortille cebula sól 1-2 łyżeczki ostrej ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Chili con carne 2016-04-08 15:41:05 Porcje 8 Przystanek: Meksyk ! Majańskie i azteckie miasta, skąpane w słońcu piramidy, kaktusy, wyśmienita tortilla, ostre papryczki i słynna ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×