Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Tacos. Genialny meksykański smak. Tacos z sosem salsa mexicana Folwark Składniki:mięso mielone wołowe 500 g1 cebula2 ząbki czosnku1 papryczka chili1 czerwona papryka1 puszka krojonych ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Nie ma jak solidny kawał dobrej wołowiny na obiad 🙂 Tak przyrządzony stek z polędwicy wołowej jest niezwykle aromatyczny, efektowny i co najważniejsze smaczny. Polecam wszystkim amatorom ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Szalenie proste w przygotowaniu, szybkie i smaczne danie. Połączenia solidnego kawałka mięsa z warzywami i serem zaspokoi głód i dostarczy miłych wrażeń dla podniebienia. Inspirował mnie i ...
  • Z bloga: mrowagotuje

    To hit ostatnich dni. W życiu bym nie pomyślała, że z mięsa mielonego można  wyczarować tak przepysznego hamburgera. Do tego szybko i niedrogo. Zawierają w sobie mnóstwo ziół, przypraw ...
  • Z bloga: jakszef

    Gotowana do nieprzytomności wołowina w piwku po prostu rozpływa się w ustach. Czy może być coś lepszego na poprawienie humoru? Fakt, potrawa ta wymaga cierpliwości. Głodnemu, 3 godziny w ...
  • Z bloga: Book of spells

    Na początek oczywistość: podstawą smacznego gulaszu jest dobre mięso wołowe! Nie ma co spodziewać się cudów, jeśli mięso będzie wątpliwej jakości to choćbyśmy się najbardziej ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Strogonow zwany też pod nazwą boeuf stroganow to klasyczne danie z wołowiną, chociaż spotkałam się już z wieprzową i drobiową wersją tego dania. W tym przepisie klasyka, którą kojarzę z...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Bogracz to typowe danie jednogarnkowe, chociaż nazwa ta nie do końca jest właściwa. Bogracz to kociołek, w którym danie przygotowuje się nad ogniskiem, ale to danie właśnie pod taką nazwą ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

    Kotlety z mięsa wołowego mają charakterystyczny smak. Nie są takie mięciutkie jak drobiowe. Ale są pyszne i szybko znikają z talerza Polecam z cebulką! Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Bardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku wołowe pulpeciki z sosem z serka topionego. Proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy je zjeść z ziemniakami lub chlebem. 300 g mięsa mielonego ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …to są zdecydowanie moje smaki. Köfte z tego przepisu polecam jak najbardziej, są błyskawiczne do zrobienia a jakże smaczne…   250 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 3 ząbki czosnku 1,5 ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Bardzo przypadła mi do gustu delikatna, mięciutka i aromatyczna wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebuli. Oprócz wspaniałego smaku jestem zachwycona również tym, że piekąc...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Gulasz to narodowe danie węgierskie, stworzone przez tamtejszych pasterzy bydła zwanych gulyás- stąd też pochodzi nazwa tego dania. Początkowo składało się z mięsa i cebuli smażonych na ...
  • Z bloga: Kuchnia2d

    To już drugi przepis na burgera, który możecie znaleźć na naszym blogu. Dzisiaj wersja nieklasyczna, a wszystko za sprawą nachosów… Porcja dla dwóch osób. Składniki: – mięso wołowe 400...
  • Z bloga: Lady housewife

    Policzki wołowe wolno gotowanePoliczki wołowe wolno gotowane z kaszą gryczaną i karmelizowaną marchewką zainspirowane wizytą we Florentin. Policzki wołowe wolno gotowane z kaszą gryczaną ...
  • Z bloga: aniaimarcin-gotuja.pl

    Witajcie w Nowym Roku:) Po dłuższej nieobecności wracamy z garścią inspiracji kulinarnych. Dzisiaj w amerykańskim stylu zaserwujemy hamburgery z wołowiną i pysznym sosem. Od kilku lat można ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ten przepis to zdobycz z ostatniej podróży i to bynajmniej nie do Chin a oryginalna nazwa tego cuda to spicy and tingly beef hand-ripped noodles. :-) Ideałem byłoby zrobić makaron ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Empanadas to zapiekane pierogi nadziewane najczęściej farszem mięsnym, ale nie tylko. Charakterystyczne są dla tej części świata, której obecnie poświęcamy naszą kulinarną uwagę. ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Pożywne śniadanie, kolacja czy lunch  - kanapka ze stekiem - alternatywa dla każdego z posiłku.  Składniki na 4 kanapki: 2 dwucentymetrowe steki z rostbefu 8 kromek ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Tradycyjne wołowe zrazy to obiad szczególnie popularny na Śląsku. Nie każdy ma odwagę je przyrządzać, a nie słusznie, bo nie jest to wielka filozofia. Dla tych, co nie boją się nieco ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Proste i szybkie kotlety z dobrej wołowiny, czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Są bardzo sycące i odżywcze o lekko słodkawym posmaku. Trzeba tylko uważać, żeby nie zmielić fasoli zbyt ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    2 steki (po ok. 150 g) z polędwicy wołowej lub ligawy łyżka masła sól pieprz Steki wyjmij z lodówki przynajmniej na 30 minut przed planowanym smażeniem. Mięso przypraw solą i pieprzem. ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kotlety mielone to danie serwowane praktycznie w każdym polskim domu. A ile domów, tyle przepisów na to danie. My dziś proponujemy niecodzienne kotlety mielone w których tradycyjne dodawaną ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Pieczeń rzymska jest na tyle pomysłowym daniem, że można ją serwować na ciepło lub zimno. Można ją podać w formie obiadu lub zajadać się nią na śniadanie czy kolację. Wystarczy tylko ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Przepyszne burgery, które możesz przygotować sam w domu. Pokażę Ci jak prosto i w ekonomiczny sposób w cenie jednego burgera z fastfooda możesz mieć ich kilka :) i co najważniejsze, o wiele ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    W tym roku obiecałam sobie nie przegapić rozpoczęcia wiosny przez naturę. Więc... spójrzcie w okna! Wszystko powoli budzi się do życia, a zieleń z dnia na dzień dominuje miejskie ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Niedawno było już o podrobach, dzisiaj ciąg dalszy wykorzystywania piątej ćwiartki. Znacie to pojęcie? Oznacza wszystko to, co poza mięsem i kośćmi można wykorzystać i spożytkować, ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Mięso wołowe, przynajmniej, w takiej gulaszowej wersji, którą chcę dzisiaj zaproponować, wymaga dość długiego duszenia, ale nie musi to oznaczać także długich przygotowań i wielu ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Dawno temu, w jednym z odcinków programu telewizyjnego "Robert Makłowicz w podróży" poświęconemu Kanadzie, autor zaprezentował te klopsiki. Tak mi przypadły do gustu, że postanowiłam ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Po raz pierwszy pokusiłam się o zrobienie domowych hamburgerów. Hmmm może nie wyglądają  jak z żurnala, ale jak to mówią "pierwsze koty za płoty". Trochę zrobiłam je za grube, więc ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×