Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Składniki:Rodzaj potrawy: mięsneCzas przygotowania: 40 minutLiczba porcji: 2Składniki:4 średnie ziemniaki1 płaska łyżeczka masła1/2 szklanki wody1/2 szklanki mleka2 szczypty soli4 małe ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Od ponad roku mąż mnie męczył o bażanta. Pracuje z panem, który pochodzi z rodziny o myśliwskich tradycjach i chcąc nie chcąc sam też uczestniczy w łowach na dzikie ptactwo. Potem te okazy ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Zastanawiałam się ostatnio, jakie są moje ulubione kuchenne zapachy. Prawdą jest, że ciężko przygotować coś, co pobije swoją wonią świeżo upieczoną szarlotkę z cynamonem. Ale niedawno ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dziczyzna to rzadki gość w mojej kuchni, ale gdy się już pojawi to musi smakować wybornie. Dzisiaj zapraszam Was na aromatyczny gulasz przygotowany z udźca jelenia z dodatkiem leśnych ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami zaskoczył mnie niesamowicie. Podczas przyrządzania nie miałam Artykuł Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dziczyzna dawnymi czasy często gościła na królewskich i szlacheckich stołach. Warto odejść od codziennej rutyny w kuchni i przygotować coś extra tym bardziej, że jest ku temu okazja - ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Muszę przyznać, że to moja pierwsza w życiu pieczeń z dzika. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie… Przecież dawniej dziczyzna królowała w polskiej kuchni! Mięso jest zwarte, ma ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/12/piersi-kacze-pomaranczowym-sosie/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności           Piersi kacze w pomarańczowym ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Kochani, taki obiad niedawno miałam okazję sobie zrobić, był pyszny szkoda, że na zdjęciah tego nie widać. Przepraszam Was bardzo za ich jakość, ale jak wiecie robię wszystko amatorsko i ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Jeśli masz okazję niedrogo kupić sarninę na gulasz - skorzystaj z okazji i ugotuj pyszny gulasz. Ilość porcji: 4
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny, a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie nadało ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Stek z kangura jadłam i przygotowywałam po raz pierwszy. Przyznam się, że nie wiedziałam, jak zabrać się za Artykuł Stek z kangura z sałatką ze szpinaku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: comber i skoki z królika 1 cebula 2 garście suszonych grzybów 1 szklanka odgotowanych podgrzybków 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz zioła Małgosi ostra papryka 1/2 ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

     Makaron ryżowy z polędwicą z dzika - dietetyczny, bez glutenu, bez laktozy. Składniki na 4 porcje: 1 łyżka oleju roślinnego polędwica z dzika ok. 200g makaron ryżowy 300g 1 łyżka ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Dziczyzna należy do tradycyjnej kuchni polskiej. Ceni się jej walory smakowe i odżywcze. Mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, mocnym ukrwieniem, ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Taki niedzielny obiad mogłabym jeść codziennie, niestety polędwicy z dzika nie sprzedają na każdym rogu, ale jak będziecie mieli okazję kupić to polecam gorąco ;) Składniki: 2 szklanki ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Taki obiadek to mogłabym jeść codziennie ;) Udało mi się kupić dwie polędwice z dzika, starczyło na parę obiadków, więc za jakiś czas wrzucę jeszcze jeden przepis z tym pysznym mięsem, ...
  • Z bloga: codojedzenia.pl

    Ho, ho, ho! Lubicie dziczyznę? Dzisiaj proponuję pyszne klopsiki z jelenia. Typowe szwedzkie köttbullar w dzikiej wersji. Od dawna nosiłam się z zamiarem przyrządzenia klopsików z jelenia na ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki 2 kapusty pekińskie 1 tuszka z królika 3 cebule 1/2 główki czosnku 1 szklanka ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki siemienia lnianego sól, pieprz, słodka papryka Sposób...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Dzisiejszy niedzielny obiad będzie w leśnym klimacie. Udało mi się dorwać pokrojone w kostkę mięso z dzika i jelenia. Paczuszki były zamrożone, to jednak nie wpływa źle ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Dzisiaj mam dla Was gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania. Można podawać go z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ...
  • Z bloga: NieTruje

    Skoro święta przed nami, to musi być coś wyjątkowego:) Zachęcam Was do przygotowania dziczyzny, bo to najzdrowsze z mięs. Na ten przepis potrzebujesz: 800 g szynki z dzika Mały pęczek ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witajcie! Dzisiaj mam dla was propozycje na gulasz w wersji francuskiej. Mięso z dzika duszone z cebulką, grzybami suszonymi i winem. Bardzo aromatyczne i ciekawe danie doskonałe na ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Dzien dobry! Dziś chciałam Wam podać przepis na świąteczny obiad. Dziczyzna wyśmienicie smakuje jednak na naszych stołach gości rzadko. Jest to bardzo chudy i zdrowy rodzaj mięsa, ...
  • Z bloga: Karmelowy

    Dziś przedstawiam wyjątkowy przepis, którym zachwycicie całą rodzinę. Rozpływająca się w ustach dziczyzna, długo duszona w winie z grzybami i suszonymi śliwkami – po prostu przepyszna! ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

     Przemierzając lasy milickie , pośród zieleni, wody i śpiewu ptaków dojeżdżam do miejsca, do którego ilekroć jestem budzi we mnie spokój i wewnętrzny relaks.Dlaczego? Bo to azyl w ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    Podobno każdy kucharz musi umieć gotować wszystko! nawet jeśli „produkt” nie jest mu bliski…albo wręcz czegoś nie je. Jeśli dotyczy to także takich amatorów jak ja, to własnie ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Dzik z rusztu Dzik, tu warchlak przygotowany w oparciu o przepis dr. Grzegorza Russaka   Składniki: - część środkowa małego dzika  - mieszanka peklsól+sól kamienna 50:50 ...
  • Z bloga: Celebruj

    Z chudym, acz pokaźnych rozmiarów przeciwnikiem rozprawiłam się jakiś czas temu. Było to starcie ostateczne. Mortal kombat – powiedziałby gracz. Przyznam jednak, że mimo usposobienia ...