Banalnie proste przepisy na dziczyznę. Wiesz jak zrobić gulasz z jelenia lub danie z królika? Sprawdź lub prześlij swój pomysł!
Szukaj w kategorii: Dziczyzna
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Od ponad roku mąż mnie męczył o bażanta. Pracuje z panem, który pochodzi z rodziny o myśliwskich tradycjach i chcąc nie chcąc sam też uczestniczy w łowach na dzikie ptactwo. Potem te okazy ...
Zastanawiałam się ostatnio, jakie są moje ulubione kuchenne zapachy. Prawdą jest, że ciężko przygotować coś, co pobije swoją wonią świeżo upieczoną szarlotkę z cynamonem. Ale niedawno ...
Dziczyzna to rzadki gość w mojej kuchni, ale gdy się już pojawi to musi smakować wybornie. Dzisiaj zapraszam Was na aromatyczny gulasz przygotowany z udźca jelenia z dodatkiem leśnych ...
Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami zaskoczył mnie niesamowicie. Podczas przyrządzania nie miałam
Artykuł Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami pochodzi z serwisu ...
Dziczyzna dawnymi czasy często gościła na królewskich i szlacheckich stołach. Warto odejść od codziennej rutyny w kuchni i przygotować coś extra tym bardziej, że jest ku temu okazja - ...
Muszę przyznać, że to moja pierwsza w życiu pieczeń z dzika. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie… Przecież dawniej dziczyzna królowała w polskiej kuchni! Mięso jest zwarte, ma ...
Kochani, taki obiad niedawno miałam okazję sobie zrobić, był pyszny szkoda, że na zdjęciah tego nie widać. Przepraszam Was bardzo za ich jakość, ale jak wiecie robię wszystko amatorsko i ...
W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny, a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie nadało ...
Stek z kangura jadłam i przygotowywałam po raz pierwszy. Przyznam się, że nie wiedziałam, jak zabrać się za
Artykuł Stek z kangura z sałatką ze szpinaku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl...
Makaron ryżowy z polędwicą z dzika - dietetyczny, bez glutenu, bez laktozy.
Składniki na 4 porcje:
1 łyżka oleju roślinnego
polędwica z dzika ok. 200g
makaron ryżowy 300g
1 łyżka ...
Dziczyzna należy do tradycyjnej kuchni polskiej. Ceni się jej walory smakowe i odżywcze. Mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, mocnym ukrwieniem, ...
Taki niedzielny obiad mogłabym jeść codziennie, niestety polędwicy z dzika nie sprzedają na każdym rogu, ale jak będziecie mieli okazję kupić to polecam gorąco ;)
Składniki:
2 szklanki ...
Taki obiadek to mogłabym jeść codziennie ;) Udało mi się kupić dwie polędwice z dzika, starczyło na parę obiadków, więc za jakiś czas wrzucę jeszcze jeden przepis z tym pysznym mięsem, ...
Ho, ho, ho! Lubicie dziczyznę? Dzisiaj proponuję pyszne klopsiki z jelenia. Typowe szwedzkie köttbullar w dzikiej wersji. Od dawna nosiłam się z zamiarem przyrządzenia klopsików z jelenia na ...
Dzisiejszy niedzielny obiad będzie w leśnym klimacie. Udało mi się dorwać pokrojone w kostkę mięso z dzika i jelenia. Paczuszki były zamrożone, to jednak nie wpływa źle ...
Dzisiaj mam dla Was gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania. Można podawać go z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ...
Skoro święta przed nami, to musi być coś wyjątkowego:) Zachęcam Was do przygotowania dziczyzny, bo to najzdrowsze z mięs.
Na ten przepis potrzebujesz:
800 g szynki z dzika
Mały pęczek ...
Witajcie!
Dzisiaj mam dla was propozycje na gulasz w wersji francuskiej. Mięso z dzika duszone z cebulką, grzybami suszonymi i winem. Bardzo aromatyczne i ciekawe danie doskonałe na ...
Dzien dobry!
Dziś chciałam Wam podać przepis na świąteczny obiad. Dziczyzna wyśmienicie smakuje jednak na naszych stołach gości rzadko. Jest to bardzo chudy i zdrowy rodzaj mięsa, ...
Dziś przedstawiam wyjątkowy przepis, którym zachwycicie całą rodzinę. Rozpływająca się w ustach dziczyzna, długo duszona w winie z grzybami i suszonymi śliwkami – po prostu przepyszna! ...
Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet ...
Przemierzając lasy milickie , pośród zieleni, wody i śpiewu ptaków dojeżdżam do miejsca, do którego ilekroć jestem budzi we mnie spokój i wewnętrzny relaks.Dlaczego? Bo to azyl w ...
Podobno każdy kucharz musi umieć gotować wszystko! nawet jeśli „produkt” nie jest mu bliski…albo wręcz czegoś nie je. Jeśli dotyczy to także takich amatorów jak ja, to własnie ...
Dzik z rusztu
Dzik, tu warchlak przygotowany w oparciu o przepis dr. Grzegorza Russaka
Składniki:
- część środkowa małego dzika
- mieszanka peklsól+sól kamienna 50:50
...
Z chudym, acz pokaźnych rozmiarów przeciwnikiem rozprawiłam się jakiś czas temu. Było to starcie ostateczne. Mortal kombat – powiedziałby gracz. Przyznam jednak, że mimo usposobienia ...