Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Maine Cook

    Spaghetti bolognese dla dzieci (rozszerzanie diety) Zdrowsza wersja spaghetti bolognese, idealna dla małych dzieci przy rozszerzaniu diety. Od oryginału różni się też tym, że jest bardziej ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Delikatne mięso cielęce zostało połączone z lekkim puchem.  Składniki 300 g mielonej łopatki cielęcej 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 mała kajzerka mleko do moczenia 1 jajko bułka ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Soczysta górka cielęca z kością na listkach młodego jarmużu lub z dodatkiem dowolnej mieszanki sałat.. Wygląda na skomplikowane danie, jest jednak bardzo proste w przygotowaniu. Ilość ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    300 g cielęciny (bez kości) 2 mini fenkuły 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu sól mielony kolorowy pieprz masło klarowane Mięso oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Bardzo prosty przepis na smaczne przygotowanie dania z cielęciną. Idealnie pasuje na jesienny obiad. Polecam spróbować.  Składniki:  1 papryka czerwona 1 papryka  żółta 250 g cielęciny ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Zapraszam na szybki i przepyszny przepis na smażoną wątróbkę cielęcą z z dodatkiem białego wytrawnego wina. Pychotka :-)Smażona wątróbka cielęca z białym winem Składniki: 200 gram ...
  • Z bloga: jakszef

    Idealna sprawa dla tych którzy nie mają wprawy w zawijaniu gołąbków luz zwyczajnie tego nie lubią:) Podane proporcje są dla 2 lub 4 osób w zależności od apetytu i pojemności żołądka. 1 ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Dzisiaj pomysł na potrawkę z cielęciny. Bardzo smaczna i podkreśla naturalny smak tego wyjątkowego mięsa. Wymaga niewiele zachodu, a w efekcie otrzymujemy mięciutkie, aromatyczne mięso, w ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Cielęciny nie przygotowuję zbyt często. Kosztuje niemało i jest stosunkowo trudno dostępna. Do tej pory najczęściej przewijała się w mojej kuchni głównie jako baza zupek, czy innych dań ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Nie zapeszam, ale chyba coś się zmieniło. Po nieprzyjemnym i naprawdę brzydkim weekendzie, przyszło trochę słońca. Co prawda poniedziałek był w kratkę, czasem słońce, czasem chmury, ale ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: cielęcina bez kości 1,2 kg, kostka rosołowa 1 sztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, ...
  • Z bloga: Di gotuje

     Rzadko, a nawet bardzo rzadko korzystam z półproduktów, czy nawet pomysłów/przepisów z opakowań... Jednakże musiałam wypróbować produkty Knorr i wiecie co? Są naprawdę godne ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Niebo w gębie ! Cielęcina to bardzo delikatne mięso o wyrazistym smaku. To jest ten rodzaj mięsa, który do pełni smaku potrzebuje tylko sól i pieprz. Moja rodzina bardzo lubi, ale to ja ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Delikatne mięso cielęce duszone w mleku .... spróbujcie koniecznie.  Składniki ok. 1,5 kg ligawy ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    W weekendy zwykle sporo gotuję – robię dania ( i zdjęcia) na bloga, mniej więcej co dwa tygodnie gotuję gar wywaru do późniejszego wykorzystania, zwykle robię jakieś słodycze dla Emilki ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Miękka, krucha, aromatyczna. JAGNIĘCINA  W BIAŁYM WINIE, pieczołowicie marynowana, a... Artykuł JAGNIĘCINA W BIAŁYM WINIE pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Milion Smaków

    Podroby wracają do łask, co bardzo mnie cieszy, bo dostępność tych produktów jest dziś dużo większa niż jeszcze kilka lat temu. Kiedyś powszechnie stosowane w polskich kuchniach, zniknęły...
  • Z bloga: Erotyczne cudmecyje

                      Składniki na mecyje: Jedna pierś indyczki (nie Indyka – to naprawdę istotne, płeć ma znaczenie) słusznej wielkości Mandarynka (nie pomarańcza) Orzech włoski ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Żeberka z rękawa z cebulką Składniki ok. 1 kg żeberek wieprzowych 2 duże cebule marynata: 4 łyżki spirytusu 6 łyżek oleju 1 łyżeczka czosnku w płatkach lub kilka ząbków świeżego … ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon szparagowy w pełni. Przyznam szczerze, że uwielbiam te warzywa. Jak tylko pojawiają się na pobliskim targu moje oczy promienieją, a w żołądku zaczyna się lekkie burczenie. W mojej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sznycel wiedeński, król kotletów - austriacka potrawa, która cieszy się uznaniem smakoszy na całym świecie. Nazwa sznycla wiedeńskiego to nazwa chroniona i tylko kotlety z doskonałej ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Smażone na maśle, już samo to mówi nam, że pycha. Niby miało być zdrowo, ale wyszło przesmacznie, więc też się liczy ;) :P Składniki 600 g cielęciny (u nas łopatka)100 g masła1 ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Pierwszy raz zrobiłam to danie. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ładnie pociętej giczy cielęcej.  Polubiłam je. Wkładam do piekarnika i 1,5 godziny mam wolne. Obiad robi się sam.  gicz...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Kurczak z rożna to jest to! Szczególnie za złocistą i chrupiącą panierką. Mój kurczak, jednak nie był tak dobrze Artykuł Kurczak z rożna pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl.
  • Z bloga: AleProste

    Niby zwykły kotlet, a jakże inny. Przepis powstał przypadkowo, trochę z potrzeby (wzięłam się za przygotowywanie kotletów nie mając w domu ani grama bułki tartej). Miało być tradycyjnie, ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Czasami lubimy gotować z przepisu innych. Dzięki temu mamy pewien odnośnik (smakowy) i dla nas i od Was...oraz od tych najlepsiejszych. No więc podjęliśmy się wyzwania i!!!! No ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Wiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński, to przysłowiowa „klasyka gatunku” – dokładniej ujmując „gatunku kotletowego”. Uchodzi za narodowe danie Austriaków, podobnie jak w Polsce ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    ZaRYŻykowałam z Uncle Ben's i podjęłam wyzwanie szefa kuchni Joseph'a "Józka" Seeletso :D Wspaniała niespodzianka, którą przyniósł kurier, zainspirowała mnie do stworzenia mojego ...