Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Moja Szkocja

    Scotch Pie, lub inaczej Mutton Pie – czyli Pie z baraniny – to jedno z najważniejszych dań Szkockiej kuchni. hmm… ok. ale co to jest Pie?   na początek – co to jest „Pie”??? Pie ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przepis z warsztatów kuchni ujgujskiej organizowanych przez Kisz Misz. Manty to pierogi z mięsem gotowane na parze. Kisz Misz to wielokulturowa firma cateringowa tworzona przez migrantki. Menu z ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kruchy i aromatyczny schab z baraniny to danie, które będzie smakować każdemu kto nie jest zagorzałym przeciwnikiem baraniny. Warto więc poświęcić ponad dwie godziny, żeby przygotować coś ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Taki smak dzieciństwa to cudowna rzecz. Kulkę baranią robiła moja babcia i robi moja mama. I to właśnie w Jej wykonaniu prezentuję tę potrawę. Mięso wprost rozpływa się w ustach, a ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Długi czas myślałam że kiszone cytryny to nie do końca moje smaki. Podjęłam kiedyś próbę ich ukiszenia ale zupełnie się nie udały. Robiłam też kiszone cytryny na szybko,  niby nie ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszna i łatwa do zrobienia baranina. Sos jest zdecydowany w smaku i dosyć ostry, więc jeżeli wolicie łagodniejszą wersję lepiej zmniejszyć ilość harissy. Oryginalny przepis nie ...
  • Z bloga: appetiteforlife.blog.pl

    Składniki ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki wody ½ łyżeczki soli Składniki nadzienie:  400 g wołowiny lub baraniny  200 g wieprzowiny  2 cebule  ½ pęczka natki pietruszki  ½...
  • Z bloga: Smaki przyprawy i kolory

    Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I love them:-)Lamb is very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it ...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Jako, że dziś czwartek szukając kulinarnej inspiracji postanowiłam sięgnąć znów do perełek kulinarnej historii Polski i sprawdzić co przez setkami lat znaleźć mogliśmy na stołach. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Cavapcici to moje ulubione danie kuchni chorwackiej i moja obowiązkowa pozycja w menu zawsze kiedy jestem w tym kraju. Cavapcici to małe "kotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Baranina to jedno z moich ulubionych mięs. Pieczenie w pergaminie jest bardzo wygodne  - wszystko można przygotować wcześniej, a dwie godziny przed posiłkiem, przygotowane pakunki po prostu ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Dziś w ramach wspólnego gotowania do psiankowatej akcji  organizowanej przez Mopsika postanowiłyśmy wraz z Mirabelką, Emilią i Mopsem przygotować faszerowanego bakłażana. Mówiąc szczerze...
  • Z bloga: Stare Gary

    Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Przepysznie, rozgrzewająca baranina z suszonymi morelami. Całość ma fajnie słodkawo – pikantny smak. Do jego przyrządzenia potrzebne są suszone owoce – ja użyłam morele;  jeżeli jednak ...
  • Z bloga: Bon Ton Italia

    Arrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym ...
  • Z bloga: Przepisy Kulinarne

    Baza najlepszych przepisów na potrawy z jagnięciny. Dziś pomysł na jagnięce kotleciki. Do ich przygotowania oprócz mięsa potrzebujesz: kuminu, kolendry oraz chilii. Składniki: 4 jagnięce ...
  • Z bloga: Skrzydełko czy nóżka

    Najpierw oko padło na marchew po koreańsku, która rozrosła się do zestawu wszystkich surówek koreańskich. Pychota! Fenomenalna była z makaronu na zimno - na pierwszym planie. Bakłażan w ...
  • Z bloga: radość-każdego-dnia

    Danie to pochodzi z XVIII wiecznej Anglii. Zwane jest zapiekanka pasterską bądź czasem wiejską ponieważ pasterze przyrządzali ją z baraniny - lecz możesz to zrobić z mięsem jakie ...
  • Z bloga: Wariacje Grety :)

    Składniki: udo baranie (może być inna część) 2 szklanki białego wina półwytrawnego lub półsłodkiego 0,5 szklanki wody 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej ...