Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Moja Szkocja

    Scotch Pie, lub inaczej Mutton Pie – czyli Pie z baraniny – to jedno z najważniejszych dań Szkockiej kuchni. hmm… ok. ale co to jest Pie?   na początek – co to jest „Pie”??? Pie ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przepis z warsztatów kuchni ujgujskiej organizowanych przez Kisz Misz. Manty to pierogi z mięsem gotowane na parze. Kisz Misz to wielokulturowa firma cateringowa tworzona przez migrantki. Menu z ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: baranina żeberka 1,5 kg, maślanka 1 litr, ocet jabłkowy 5 łyżek, gęsi tłuszcz 1 łyżeczka, cząber 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, ...
  • Z bloga: Kuchnia PROzdrowotna

    Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest jednym z najzdrowszych mięs do na dodatek ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kruchy i aromatyczny schab z baraniny to danie, które będzie smakować każdemu kto nie jest zagorzałym przeciwnikiem baraniny. Warto więc poświęcić ponad dwie godziny, żeby przygotować coś ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Taki smak dzieciństwa to cudowna rzecz. Kulkę baranią robiła moja babcia i robi moja mama. I to właśnie w Jej wykonaniu prezentuję tę potrawę. Mięso wprost rozpływa się w ustach, a ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Długi czas myślałam że kiszone cytryny to nie do końca moje smaki. Podjęłam kiedyś próbę ich ukiszenia ale zupełnie się nie udały. Robiłam też kiszone cytryny na szybko,  niby nie ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszna i łatwa do zrobienia baranina. Sos jest zdecydowany w smaku i dosyć ostry, więc jeżeli wolicie łagodniejszą wersję lepiej zmniejszyć ilość harissy. Oryginalny przepis nie ...
  • Z bloga: Akademia Smaku Bella Bis

    Czubryca, Cząber górski, Czubrica, to zioło i przyprawa kuchni Bułgarskiej. Rośnie w górach Bułgarii, głównie w Rodopach, ale też w rejonach Morza Śródziemnego. Krzewy wieloletnie, ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    W sobotę miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z marką Galeo organizowanych w Cook Up studio w Warszawie. Tematem przewodnim były „Światowe standardy w domowym ...
  • Z bloga: Bon Ton Italia

    Wielkanoc we Włoszech rozbudza podniebienie dopiero przy obiedzie. Śniadanie jada się zazwyczaj klasyczne, na słodko, a dopiero główny posiłek dnia ma w każdym z regionów swoją odrębną ...
  • Z bloga: Smakowyj

    Pieczeń jagnięca jest typowym daniem w miejscach, gdzie hoduje się owce. Bez wątpienia takim krajem jest Australia. Ogromne przestrzenie, mało ludzi i zbyt sucho dla rolnictwa. To są idealne ...
  • Z bloga: appetiteforlife.blog.pl

    Składniki ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki wody ½ łyżeczki soli Składniki nadzienie:  400 g wołowiny lub baraniny  200 g wieprzowiny  2 cebule  ½ pęczka natki pietruszki  ½...
  • Z bloga: Smaki przyprawy i kolory

    Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I love them:-)Lamb is very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it ...
  • Z bloga: Heavenly tastycooking

    Od wielu lat mieszkam w Anglii. Muszę przyznać, że baranina zajmuje naprawdę mało miejsca w polskiej kuchni. Sam przez długi czas się do niej przekonywałem, a dziś zwracam honor – baranina...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Jako, że dziś czwartek szukając kulinarnej inspiracji postanowiłam sięgnąć znów do perełek kulinarnej historii Polski i sprawdzić co przez setkami lat znaleźć mogliśmy na stołach. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Cavapcici to moje ulubione danie kuchni chorwackiej i moja obowiązkowa pozycja w menu zawsze kiedy jestem w tym kraju. Cavapcici to małe "kotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Baranina to jedno z moich ulubionych mięs. Pieczenie w pergaminie jest bardzo wygodne  - wszystko można przygotować wcześniej, a dwie godziny przed posiłkiem, przygotowane pakunki po prostu ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Dziś w ramach wspólnego gotowania do psiankowatej akcji  organizowanej przez Mopsika postanowiłyśmy wraz z Mirabelką, Emilią i Mopsem przygotować faszerowanego bakłażana. Mówiąc szczerze...
  • Z bloga: Stare Gary

    Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że ...
  • Z bloga: Przepisy Kulinarne

    Poszukujesz nowych przepisów na baraninę? Idealnie trafiłeś. Kąski z baraniny. Przepis zawiera: baraninę, maślankę, cebulę, tymianek i gałkę muszkatołową. Składniki: 1 kg baraniny ½ l ...
  • Z bloga: Smaczne Potrawy

    Moussaka-tradycyjne greckie danie z mięsa mielonego baraniego, bakłażanów i pomidorów. Wykonanie tej potrawy jest pracochłonne, ale efekt końcowy wart naszego wysiłku. Jednym słowem smak ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Przepysznie, rozgrzewająca baranina z suszonymi morelami. Całość ma fajnie słodkawo – pikantny smak. Do jego przyrządzenia potrzebne są suszone owoce – ja użyłam morele;  jeżeli jednak ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszna i prosta do przygotowania baranina. Zaraz po upieczeniu oddzieliłam ją od kości, po schłodzeniu przez noc w lodówce dała się pokroić w równe plastry. Oczywiście nie trzeba czekać do...
  • Z bloga: Bon Ton Italia

    Arrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym ...
  • Z bloga: Przepisy Kulinarne

    Baza najlepszych przepisów na potrawy z jagnięciny. Dziś pomysł na jagnięce kotleciki. Do ich przygotowania oprócz mięsa potrzebujesz: kuminu, kolendry oraz chilii. Składniki: 4 jagnięce ...
  • Z bloga: Hacienda Agricola

    Robiąc dzisiaj zakupy z ciocią Zosia poprosiła o zeszycik z przepisami. Miał to być prezent dla mamy, bo jej zdaniem 'mama nie umie gotować'. Mimo zapewnień cioci, że mama potrafi gotować, ...
  • Z bloga: Skrzydełko czy nóżka

    Najpierw oko padło na marchew po koreańsku, która rozrosła się do zestawu wszystkich surówek koreańskich. Pychota! Fenomenalna była z makaronu na zimno - na pierwszym planie. Bakłażan w ...