Smaczne przepisy na baraninę. Sprawdź jak możesz przygotować baraninę z kością lub jak zrobić zapiekankę pasterską!
Szukaj w kategorii: Baranina
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Scotch Pie, lub inaczej Mutton Pie – czyli Pie z baraniny – to jedno z najważniejszych dań Szkockiej kuchni.
hmm… ok. ale co to jest Pie?
na początek – co to jest „Pie”???
Pie ...
Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie ...
Przepis z warsztatów kuchni ujgujskiej organizowanych przez Kisz Misz.
Manty to pierogi z mięsem gotowane na parze.
Kisz Misz to wielokulturowa firma cateringowa tworzona przez migrantki. Menu z ...
Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest jednym z najzdrowszych mięs do na dodatek ...
Kruchy i aromatyczny schab z baraniny to danie, które będzie smakować każdemu kto nie jest zagorzałym przeciwnikiem baraniny. Warto więc poświęcić ponad dwie godziny, żeby przygotować coś ...
Taki smak dzieciństwa to cudowna rzecz. Kulkę baranią robiła moja babcia i robi moja mama. I to właśnie w Jej wykonaniu prezentuję tę potrawę. Mięso wprost rozpływa się w ustach, a ...
Długi czas myślałam że kiszone cytryny to nie do końca moje smaki. Podjęłam kiedyś próbę ich ukiszenia ale zupełnie się nie udały. Robiłam też kiszone cytryny na szybko, niby nie ...
Pyszna i łatwa do zrobienia baranina. Sos jest zdecydowany w smaku i dosyć ostry, więc jeżeli wolicie łagodniejszą wersję lepiej zmniejszyć ilość harissy. Oryginalny przepis nie ...
Czubryca, Cząber górski, Czubrica, to zioło i przyprawa kuchni Bułgarskiej. Rośnie w górach Bułgarii, głównie w Rodopach, ale też w rejonach Morza Śródziemnego. Krzewy wieloletnie, ...
W sobotę miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z marką Galeo organizowanych w Cook Up studio w Warszawie. Tematem przewodnim były „Światowe standardy w domowym ...
Wielkanoc we Włoszech rozbudza podniebienie dopiero przy obiedzie. Śniadanie jada się zazwyczaj klasyczne, na słodko, a dopiero główny posiłek dnia ma w każdym z regionów swoją odrębną ...
Pieczeń jagnięca jest typowym daniem w miejscach, gdzie hoduje się owce. Bez wątpienia takim krajem jest Australia. Ogromne przestrzenie, mało ludzi i zbyt sucho dla rolnictwa. To są idealne ...
Składniki ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki wody ½ łyżeczki soli Składniki nadzienie: 400 g wołowiny lub baraniny 200 g wieprzowiny 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki ½...
Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I love them:-)Lamb is very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it ...
Od wielu lat mieszkam w Anglii. Muszę przyznać, że baranina zajmuje naprawdę mało miejsca w polskiej kuchni. Sam przez długi czas się do niej przekonywałem, a dziś zwracam honor – baranina...
Jako, że dziś czwartek szukając kulinarnej inspiracji postanowiłam sięgnąć znów do perełek kulinarnej historii Polski i sprawdzić co przez setkami lat znaleźć mogliśmy na stołach. ...
Cavapcici to moje ulubione danie kuchni chorwackiej i moja obowiązkowa pozycja w menu zawsze kiedy jestem w tym kraju.
Cavapcici to małe "kotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości ...
Baranina to jedno z moich ulubionych mięs. Pieczenie w pergaminie jest bardzo wygodne - wszystko można przygotować wcześniej, a dwie godziny przed posiłkiem, przygotowane pakunki po prostu ...
Dziś w ramach wspólnego gotowania do psiankowatej akcji organizowanej przez Mopsika postanowiłyśmy wraz z Mirabelką, Emilią i Mopsem przygotować faszerowanego bakłażana. Mówiąc szczerze...
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że ...
Poszukujesz nowych przepisów na baraninę? Idealnie trafiłeś. Kąski z baraniny. Przepis zawiera: baraninę, maślankę, cebulę, tymianek i gałkę muszkatołową. Składniki: 1 kg baraniny ½ l ...
Moussaka-tradycyjne greckie danie z mięsa mielonego baraniego, bakłażanów i pomidorów. Wykonanie tej potrawy jest pracochłonne, ale efekt końcowy wart naszego wysiłku. Jednym słowem smak ...
Przepysznie, rozgrzewająca baranina z suszonymi morelami. Całość ma fajnie słodkawo – pikantny smak. Do jego przyrządzenia potrzebne są suszone owoce – ja użyłam morele; jeżeli jednak ...
Pyszna i prosta do przygotowania baranina. Zaraz po upieczeniu oddzieliłam ją od kości, po schłodzeniu przez noc w lodówce dała się pokroić w równe plastry. Oczywiście nie trzeba czekać do...
Arrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym ...
Baza najlepszych przepisów na potrawy z jagnięciny. Dziś pomysł na jagnięce kotleciki. Do ich przygotowania oprócz mięsa potrzebujesz: kuminu, kolendry oraz chilii. Składniki: 4 jagnięce ...
Robiąc dzisiaj zakupy z ciocią Zosia poprosiła o zeszycik z przepisami. Miał to być prezent dla mamy, bo jej zdaniem 'mama nie umie gotować'. Mimo zapewnień cioci, że mama potrafi gotować, ...
Najpierw oko padło na marchew po koreańsku, która rozrosła się do zestawu wszystkich surówek koreańskich. Pychota! Fenomenalna była z makaronu na zimno - na pierwszym planie. Bakłażan w ...