Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Doskonałe pierogi z kuchni regionalnej. Przepis na pierogi ruskie warto wypróbować jeśli ktoś ich jeszcze nie jadł w co trudno by mi było uwierzyć ale... *Pierogi ruskie* 60 dag mąki ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Przepis na pierogi z serem odtwarzam z poprzedniego bloga. Warto spróbować bo są pyszne, szczególnie z własnoręcznie przygotowanym sosem truskawkowym. *Pierogi z serem* mąka pszenna - 30 ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Faszerowane polską śliwką węgierką knedle podane z przysmażoną na maśle bułką tartą i odrobiną kryształków cukru to danie proste w wykonaniu ale doskonałe w smaku. Przepis co prawda ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Pierwszy raz takiego chlebka, spróbowałam u mojej kochanej babci. Robi się go błyskawicznie szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu! Pobija nawet bagietki z masłem czosnkowym! Prosty, smaczny,...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Na blogu "Trzeci Talerz" można znaleźć wiele fantastycznych regionalnych potraw z Podkarpacia. Właśnie stamtąd pochodzą pierogi srokate.  Nazwa pochodzi od srokatego, czyli dwukolorowego ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Były już kluski śląskie, to dziś zrobimy sobie kopytka. Takie, jak kiedyś jadło się u Babci. Można podać je do gulaszu z indyka czy jakiegokolwiek innego, do ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pachnący i aromatyczny.. najlepszy przepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Kluski / pierogi leniwe są u nas bardzo często, jednak nie pomyślałam wcześniej o tym, żeby zrobić je w wersji bananowej. W takim wydaniu smakują fantastycznie, są słodkie, chociaż nie ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Składniki ( 4-8 porcji): 1 kg ziemniaków (400 g po ugotowaniu) 200 g mąki 2 jajka sól Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać, większe przekroić, zalać wodą, posolić i zagotować. Gotować ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Przepis zaczerpnięty z internetu. Pampuchy, kluchy na gaciach, pyzy poznańskie- tak nazywa się te pyszne pyzy drożdżowe, które są super dodatkiem do obiadów. W niektórych częściach Polski ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Uwielbiam te pierogi! Gdyby jeszcze szybciej je się robiło, to bym mogła je jeść codziennie. Składniki ( na około 70 sztuk) podwójna porcja ciasta na pierogi, na które znajdziesz przepis  ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Paszteciki krucho drożdżowe z farszem z soczewicy i pieczarek oraz z farszem z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nowy rok  przyniósł w moim życiu wiele zmian ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Kluski kładzione to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu, nie tylko ze względu na smak, ale też prostotę przygotowania. Jeśli nie chce mi się robić kopytek, mogę delikatnie ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku Składniki(2 – 4 porcje): 300 g tłustego twarogu 1 jajko sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej około 1/3 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: Twaróg ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Tortille pszenne to świetny sposób na przekąskę, lunch do pracy, szkoły czy kolację. Są o wiele lepsze niż te kupione w sklepie no i masz pewność, że nie zawierają sztucznych ...
  • Z bloga: SielskieM

     Puszyste naleśnik z czekoladą i cynamonem  Proporcje są zgoła inne od takich na klasyczną wersję ;) Jajek na bogato ;) Moje proporcje jeszcze ciut bardziej inne od oryginały...A finalnie ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Kto nie lubi naleśników? Chyba nie ma takiej osoby. Jedni wolą ich wytrawne wersie, inni lubują się w tych na słodko.. Ale szczerze nie znam osoby, która powiedziałaby, że nie lubi ich w ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    PIEROGI LENIWE ❤ Jak zrobić domowe pierogi leniwe - sprawdzony przepis krok po kroku. Obłędne, zdecydowanie przepyszne, mięciutkie pierogi leniwe - fantastyczne z tartą bułką ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Uszka z grzybami to punkt nr 1 na wigilijnym stole. To pierwsza potrawa jaką u mnie w domu rodzinnym… Artykuł Uszka z grzybami pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Boże Narodzenie za pasem więc podaję Wam przepis na ciasto na pierogi bez jajka. To ciasto jest sprężyste, elastyczne,… Artykuł Ciasto na pierogi bez jajka pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Nie będę Was okłamywać, że było łatwo i bezproblemowo. Bezglutenowy makaron, bezglutenowe pierniczki, nawet bezglutenowy biszkopt, to łatwizna w porównaniu z bezglutenowymi pierogami. ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pierogi z soczewicą, wędzonym twarogiem i suszonymi pomidorami to mój absolutny hit! No mega smak i sama sobie dziękowałam, że z przyzwyczajenia robię dużo farszu, bo dzięki temu ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Pyszne pierogi ze szpinakiem, białym serem, podane na roszponce. Pyszny i delikatny obiad. Przy okazji porządny przepis na ciasto na pierogi. Sprawdzony i stosowany przez nas od lat. *Pierogi ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    To kolejny produkt, który próbujemy. Kluski wyszły rewelacyjne <3 Składniki 500 g pasternaku200 g mąki ziemniaczanejcukiersól       Przygotowanie  ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Lubicie pierogi? Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na pyszne pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami. Takie pierogi sprawdzą się idealnie dla wszystkich miłośników pirogów i soczewicy. Jak ...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Mamy początek października, który od początku zaowocował przymrozkami, nieprzyjemnym wiatrem i paskudnym chłodem. W takie dni zapominam o zdrowym odżywaniu, warzywkach na parze i tym ...
  • Z bloga: BLW papu

    Pyszne pierożki leniwe w tradycyjnym wydaniu, proste do wykonania nawet dla gotujących inaczej :) Można serwować w wersji ugotowanej lub podsmażone na maśle klarowanym  - wtedy pierogi stają ...
  • Z bloga: Ósmy Kolor Tęczy

    Mikołaj ruszył z kopyta, elfy biegają w pośpiechu, a renifery nerwowo stukają kopytkami. Świąteczne dekoracje i melodie bombardują nas z każdej strony, przez co i my zaczynamy włączać ...
  • Z bloga: Zjem Cię

    Święta tuż tuż, więc czas najwyższy zrobić pierogi z kapustą i grzybami. To tradycyjne polskie danie, które sławi naszą słowińską… Artykuł Pierogi z kapustą i grzybami – ...