Targ Smaku

  • Z bloga: Vito Gryzie

    Naleśniki z ciecierzycy to świetna wegańska i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych naleśników czy tortilli, ponadto do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Mąki z ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Już myślałam, że spiszę mąkę ryżową na straty, bo jakoś nie potrafiłam znaleźć dla niej miejsca w kuchni, ale w końcu się udało! Bezglutenowe naleśniki w wytrawnej wersji to świetny...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Kopytka to doskonała potrawa, którą możemy nakarmić całą rodzinę. Świetnie sprawdzą się one zarówno jako dodatek do obiadu, jak słodki deser. W przygotowaniu kopytek najważniejsze są ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Jeżeli właśnie jesteście na etapie poszukiwania idealnej karnawałowej przekąski, to trafiliście idealnie! Nie da się ukryć, że wszelkiego rodzaju imprezy nie mogą obejść się bez ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Ostra tortilla z batatem, soczewicą, warzywami, kiełkami i kremowym sosem z tahini. Wegański obiad idealny. Możecie go podać z frytkami, sałatką lub innymi ulubionymi dodatkami. To danie ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Po powrocie do domu, po tym całym Świątecznym obżarstwie, naszła mnie ochota na pierogi. Tak więc cały wczorajszy poranek spędziłam z potworkami na przygotowywaniu dwóch farszów i ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Wpis w nieco innej formie… Czy zastanawialiście Cię się kiedyś co by tu przyrządzić nie mając zbyt wiele składników pod ręką? Co zrobić kiedy nie masz pomysłu na danie, a w lodówce ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Makaron z sosem to chyba najprostszy i najszybszy posiłek. W odpowiednim towarzystwie może być pysznie, ale i zdrowo, bo bardzo warzywnie. Dziś zatem podrzucam Ci 10 propozycji na bezglutenowe i ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pełnoziarniste galette z batatem i kremem nerkowcowym prezentuje się wytwornie i właśnie na taki obiad mam od czasu do czasu chęć. To taka odskocznia od często niezbyt fotogenicznych, grunt ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Szkoda, że dynia nie jest w Polsce jeszcze tak popularna jak na zachodzie. U mnie w domu jednak jest ze mną na stałe. Wydaje mi się, że często nawet niewielki jej dodatek potrafi zaskoczyć i ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Włoszczyzna nie zawsze musi być dodatkiem do dania, dzisiaj u mnie gra główną rolę. Wykorzystałam pora do zrobienia wykwintnej tarty z porami i wegańskim sosem beszamelowym na delikatnym ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Idealne orkiszowe ciasto z genialnym grzybowym farszem. Dotychczas dodawałam grzybów tak "na oko", pierogi były bardzo smaczne, ale te dzisiejsze są wprost genialne. Mnóstwo grzybów, ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zapiekane kluski ziemniaczane Znudziły ci się kluski ziemniaczane podawane tradycyjnie? A może szukasz inspiracji na coś nowego, smacznego i nieskomplikowanego. Właśnie to jest takie danie. ...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    Do tej pory na blogu funkcjonowało moje bezglutenowe prawie idealne ciasto na pierogi, ale że po kilku latach diety bezglutenowej zrezygnowałam z niej, zatem czas sobie przypomnieć jak ...
  • Z bloga: o-smaku

    Tang zhong, choć brzmi jakby było czymś skomplikowanym, jest bardzo prosty do wykonania. Jest to mieszanka wody i mąki, którą podgrzewamy do 65 stopni C (mniej więcej), aż zrobi się gęsta ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Chinakli to danie i dobro narodowe, z którego Gruzini są bardzo dumni. Chinkali, khinkali (ხინკალი) to dość duże pierogi, kołduny wypełnione mięsem, ale też spotyka się takie ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ravioli to małe pierożki o kwadratowym lub okrągłym kształcie. Jedna z bardziej znanych i lubianych potrwa z kuchni włoskiej. Nadziewane na różne sposoby i podawane z masłem z ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Przez ostatnie dni poznawałam smaki produktów ze sklepu Foods by Ann. Produkty te zaciekawiły i przyciągnęły mnie do siebie swoim...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Przyznam, że u mnie w domu wszyscy bardzo lubimy naleśniki iróżnego rodzaju placuszki. Największym ich fanem jest oczywiście najmłodszychoć już nie najmniejszy w rodzinie. Zazwyczaj ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kluski śląskie – mięciutkie, rozpływające się w ustach. Tak proste i pyszne! Dodatek majerankowego pesto ze świeżych ziół i dobrej jakości oliwy sprawia, że to nowa odsłona tego ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Placki z jabłkami wszyscy znają i lubią. Każdy ma na nie swój sposób. Jedni trą jabłka na tarce, inni kroją na plastry, ja kroję w kostkę. Placki to chyba tradycja w każdym domu. Moja ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Dzisiaj u mnie będzie bardzo smacznie! Od czasu do czasu kupuję wegański ser i robię sobie serową ucztę. Czasem takie białkowo-tłuszczowe obiadki są mi bardzo potrzebne 😀 Tym razem ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeśli możesz, chociaż czasami, zamienić mąkę pszenną na jaglaną – zrób to. O korzystnych właściwościach kaszy jaglanej słyszeli już chyba wszyscy. Wiadomo, że jest bogata w błonnik, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Przepisów na knedle jest co najmniej tyle, ile na pierogi :) Najczęściej jednak w wersji na słodko ze śliwkami lub truskawkami, posypanymi cukrem z cynamonem. Dziś propozycja w wersji ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W jednym z dyskontów pojawiły się fioletowe ziemniaki, postanowiłam więc je zakupić i przygotować coś ładnego na bloga. Bardzo lubię ich używać do sałatek, ale tym razem przyszły mi do...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Gnocchi dyniowe to chyba jedne z najprostszych klusek do zrobienia. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko dwóch składników: musu z dyni i mąki. Do tego odrobina soli i ciasto na gnocchi gotowe. ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli Składniki na farsz 2 średnie cukinie 2 większe ziemniaki 1...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ależ miałam smaka  na knedle. A ponieważ sezon na węgierki wciąż trwa, nie pozostało mi nic innego jak zakasać rękawy i zabrać się do lepienia.Z powodu obostrzeń dietowych musiały  ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pierogi z jagodami to od kilku lat obowiązkowa sezonowa pozycja w moim domu. Podawane ze jogurtem naturalnym lub ewentualnie śmietaną i oprószone brązowym cukrem. Polecam na słodki obiad,...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeśli nie masz zbyt dużo czasu na zrobienie czegoś kulinarnie efektownego, a jednocześnie masz już dość zwykłego pieczywa, lub po prostu chcesz zanieść do babci na obiad ciekawą ...