Targ Smaku

  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Na straganach pojawiły się kurki, więc i w naszej kuchni zrobiło się "kurkowo". Dziś mamy dla Was pomysł na szybkie, niebanalne danie z kurkami w roli głównej - quessadillas naleśnikowe ...
  • Z bloga: FitSweet

    Pierogi Ruskie to moje ulubione spośród wszystkich wariacji pierogowych z jakimi się do tej pory spotkałam. Potrafię zajadać się nimi kilka dni z rzędu i nie mieć dosyć. Nawet fakt, że to ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Chrupiące , puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane z dodatkiem pysznej białej ryby dorsza .Niepowtarzalny smak i nietypowe połączenie , a zarazem prawie  klasyk kotleta ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Kurek w lasach pełno więc w sam raz czas na dania z nimi. Pierogi są delikatne i pełne grzybowego smaku a przy tym nawet ja je wcinam. Dobrze to wróży bo ja z grzybami na bakier trochę. ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, jarmuż to dość zapomniane warzywo choć dzisiaj wraca do łask. Zawiera dużo cennych dla naszego organizmu elementów  takich jak: witaminy K, C, A oraz kwas foliowy, składniki ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Naleśniki. Jeden z najszybszych i najsmaczniejszych sposobów na śniadanie lub kolację dla moich maluchów. Uwielbiają same naleśniki, bez żadnych dodatków. W mojej kuchni nie ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Witajcie kochani :-) Od poniedziałku kuszę Was przepisem na pyszne naleśniki z serkiem mascarpone, borówką amerykańską i maliną. Pyszne wyszły, na pewno posmakują dorosłym i dzieciom. ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Gdy w tym roku lato nie rozpieszcza. Jest szaro i deszczowo, zabieram się za robienie moich ulubionych pierogów z serem na słodko. Są to pyszne, zdrowe i smaczne pierogi. Pełno w nich ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kto z dzieciństwa nie pamięta talerza z kopytkami? U mnie kopytka gościły na obiad często. Był to sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Od dawna chodził za mną ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Składniki (na 14 naleśników): naleśniki: 3 jajka 2 szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …pierogi w sezonie jagodowym obowiązkowe tak jak i jagodzianki. Zawsze robię pierogi ze sprawdzonego przepisu, tym razem skorzystałam z przepisu podpatrzonego u Małgosi. Przepis jest nieco inny...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Sezon na bób. Można go ugotować i od razu zjadać na gorąco, przyrządzać z nim sałatki, dodawać do kasz lub przygotowywać na jego bazie różnego rodzaju kluseczki. Na blogu znajdziecie już...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Przebywam obecnie nad morzem. W Ustroniu Morskim przy wyjściu na plażę znalazłam miejsce, w którym można kupić przepyszne świeże ryby wędzone. Uwielbiam halibuta wędzonego, a tam ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na pyszne… choć nietypowo wyglądające zielone naleśniki matcha. Możecie je podać w ramach słodkiego obiadu lub deseru. Robi się je naprawdę szybko, a kolor kusi do ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Czy tylko u mnie w mieście lato jest deszczowe, smutne i pochmurne?
  • Z bloga: mniam-mniam

    …co tu dużo pisać uwielbiam je, mogłabym jeść i jeść na okrągło, najlepiej smakują mi polane roztopionym masłem z bułka tartą i posypane cukrem mniammm… Zawsze robię na oko, ale ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Niestety truskawki już się kończą...szkoda, że taki krótki jest sezon na nie. Cały rok czekałam z utęsknieniem, a nawet nie zdążyłam się nimi nacieszyć. Dziś udało mi się jeszcze je ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Dziś coś wyjątkowego dla wszystkich miłośników połączenia bananów z czekoladą…. Ale nie, nie będzie to deser, czy ciasto, a naleśniki, które świetnie sprawdzą się na śniadanie lub ...
  • Z bloga: My Vegan Kitchen

    Lubicie różnego rodzaju kluseczki, kopytka, kluski śląskie, knedle, gnocchi...zwał jak zwał, my uwielbiamy wszystkie wersje :) Są ziemniaki, jest mąka, więc musi być dobrze! Kluseczki ...
  • Z bloga: eli gotowanie

    Ile razy zostaje Wam ryż lub inna kasza po obiedzie. U mnie zdarza się to dość często. Jest wtenczas okazjado odrobiny fantazji i kreatywnego gotowania. Dziwnie to brzmi" kreatywne gotowanie"  ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Też tak macie, że kiedy upał panoszy się na dworze nie macie ochoty na mięsne obiady? My sięgamy wtedy chętniej po warzywa, makarony czy różnego rodzaju kluski. A ponieważ sezon na ...
  • Z bloga: Zeszyt kucharski Natalii

    Do krokietów z oscypkiem świetnie pasuje sos grzybowy lub pomidorowy.                   Składniki: 70 dkg ziemniaków 10 dkg wędzonej szynki (kiełbasy lub wędzonego boczku) 10 dkg ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wegańskie pierogi z ziemniaczano-grzybowym farszem – pyszne! Podane z kapustą kiszoną i kremem z nerkowców. Te pierogi to jedne z lepszych jakie do tej pory jadłam. To przepis, który ...
  • Z bloga: Przy kominku

    Plendze biszkoptowe bezglutenowe z kremem lemon curd i koktajl Plendze biszkoptowe bezglutenowe 3 duże ziemniaki starte na puree w sokowirówce (sok i pulpę razem wymieszać) lub na ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Nie przepadam za mięsem z rosołu, więc postanowiłam je wykorzystać do farszu który umieściłam pomiędzy płatami ciasta francuskiego. Jeśli jednak nie lubicie ciasta francuskiego, albo nie ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Czekoladowe naleśniki z nadzieniem serowo- malinowym. Ponadto przemycona odrobina tzw. samego zdrowia.  Kusi smakiem i kolorami. Przepyszne zestawienie. Świetna propozycja na letni, słodki ...
  • Z bloga: W kuchennym młynie

    Spaghetti w sosie pomidorowym to kulinarna włoska klasyka. Makaron w tym wydaniu smakuje praktycznie każdemu i jest szybki w przygotowaniu. A żeby kompozycja się z czasem nie znudziła, można ...
  • Z bloga: MojeGary

    Naleśniki lubię za to, że można je zrobić z jakimkolwiek farszem. Na słodko, z pieczarkami, po meksykańsku, z kurczakiem … Opcji jest wiele, a każdy na bank znajdzie coś dla siebie, swoje ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×