Targ Smaku

  • Z bloga: latosiowy-dom

    Naleśniki w moim domu jemy często! Takie domowe, kolorowe, pachnące masłem to idealny odżywczy kolorowy posiłek na szare jesienne wieczory! Dzieci je uwielbiają! Smażę je zawsze na patelni...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jestem dużą fanką pierogów, ale nie za często je jem. Sklepowe to nie to samo, a na co dzień trochę brak czasu na ich lepienie. Są jednak chwile, kiedy jest czas i chęć na dłuższe ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Jest wiele przepisów na leniwe kluski, lub jak kto woli leniwe pierogi.Jedni dodają ziemniaki, inni ubitą pianę z białek, każdy ma swój sposób.Jeśli nie macie jeszcze swojego sprawdzonego ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ravioli to małe pierożki o kwadratowym lub okrągłym kształcie. Jedna z bardziej znanych i lubianych potrwa z kuchni włoskiej. Nadziewane na różne sposoby i podawane z masłem z ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam pyszne pierogi z kaszą, upieczone w piekarniku. Ciasto: 1 kg mąki, 1 łyżka soli, 1 łyżka majeranku, 1 jajko, 2 łyżki papryki, ~2 szklanki  bardzo ciepłej wody, 1/2 szkl. oleju, 1...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Pyszne, puchate placuszki kanadyjskie z żurawiną, borówkami i migdałami. Polane syropem klonowym - oj mówię Wam niebo w gębie! Idealne na ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Uwielbiam kluski – jest to fakt już dawno stwierdzony przez moją mamę. Co tu dużo ukrywać kluski to jedne z moich ulubionych potraw – pod każdym względem. Mogłam by się nimi zajadać na...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Naleśniki jada się u mnie w domu kilka razy w miesiącu. Smakują i na słodko i na wytrawnie. Tym razem na podwieczorek przygotowałam mini torciki naleśnikowe. Same naleśniki wzbogaciłam ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dalszy ciąg kuchennego recyklingu po gęsiej uczcie - dziś pierogi z gęsiną. Zanim na pieczonych kościach przygotowałam krupnik (przepis tutaj), większe kawałki mięsa odzieliłam od kości ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Dziś chcielibyśmy podzielić się z Wami recenzją patelni Florina Oil Control. Marka Florina rozpoczęła współpracę z liderem na rynku olejów rzepakowych – marką Kujawski. Efektem ...
  • Z bloga: Smaczki mojej kuchni

    Nie wiedziałam, że dzisiaj Światowy Dzień Placka a właśnie dzisiaj na obiad były placuszki sodziaki. Robiłam po raz pierwszy z sodą i efekt przeszedł oczekiwania. Mięciutkie, puszyste, ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam pyszne pierogi z kaszą, upieczone w piekarniku. Ciasto: 1 kg mąki, 1 łyżka soli, 1 łyżka majeranku, 1 jajko, 2 łyżki papryki, ~2 szklanki  bardzo ciepłej wody, 1/2 szkl. ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Przez ostatnie dni poznawałam smaki produktów ze sklepu Foods by Ann. Produkty te zaciekawiły i przyciągnęły mnie do siebie swoim...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Kluski na parze robiła moja Babcia. Robiła je też moja Mama. W końcu przyszedł czas, bym zrobiła je i ja;) Do przygotowania klusek wykorzystałam odpowiednią wkładkę, którą dostałam od ...
  • Z bloga: Świat Domowej Kuchni

    1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach,  2 jaja, ok. 200g mąki pszennej,  Nadzienie: 250-300g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. z rosołu),  2 jaja ugotowane na twardo,  1 cebula,  ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Kiedy robi się zimno, piekarnik aż prosi się, żeby go włączyć. W zimnych ścianach mojej kamienicy ciężko o utrzymanie wysokiej temperatury w pomieszczeniu, więc dogrzewanie piekarnikiem ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Gdy nadejdą chłodne dni, częściej sięgam po skandynawskie książki kucharskie. W jednej z nich znalazłam przepis na te (bardzo popularne w Finlandii) pieczone pierożki. Cienkie, chrupiące ...
  • Z bloga: Gdzie jest Łukasz?

    Powracam do umieszczania przepisów na blogu. Nabrała mnie ochota na bułeczki gotowane na parze  (ja nazywam, je pierożkami) baozi. Jest to bardzo popularne danie w Chinach, którym zajadałem ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Pyszna wariacja na temat pierogów - z ciasta drożdżowego, pieczone w piekarniku, posypane czarnuszką. Ciasto jest bardzo delikatne, miękkie i znakomicie komponuje się z serowo-ziemniaczanym ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Przyznam, że u mnie w domu wszyscy bardzo lubimy naleśniki iróżnego rodzaju placuszki. Największym ich fanem jest oczywiście najmłodszychoć już nie najmniejszy w rodzinie. Zazwyczaj ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Placuszki z tartej na grubych oczkach dyni gotowe w zaledwie 30 minut. Moim zdaniem najlepiej smakują z dżemem borówkowym lub kwaśną śmietaną i cukrem. placki z dyni...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kluski śląskie – mięciutkie, rozpływające się w ustach. Tak proste i pyszne! Dodatek majerankowego pesto ze świeżych ziół i dobrej jakości oliwy sprawia, że to nowa odsłona tego ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Niesamowicie proste, delikatnie, śmietankowe naleśniki z dodatkiem masła. Smakują cudownie również na zimno. Można je śmiało zwinąć w rulonik i kroić w mniejsze kawałki. Naleśniki z ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Witajcie moi smakosze zdrowego jedzonka😚 Ja dzisiaj mam wyjątkowo bardzo dobry humor, chodź jestem zabiegana i ledwo znalazłam czas na pisanie dla Was posta, no ale czego się nie zrobi dla ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Gnocchi di patate [czytaj niokki di patate] to włoskie kluski z ziemniaków i pszennej mąki. Jeśli mam być szczera, to nie wiem, czy poza kształtem różnią się czymś od naszych polskich ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Myślałam, że nie ma łatwiejszego przepisu na włoską pastę niż spaghetti aglio, olio, peperoncino, ale jednak się myliłam. Okazuje się bowiem, że można przygotować pyszne danie z ...
  • Z bloga: Kulinarna Chwila

    Naleśniki pod bezową pierzynką Jak ktoś lubi słodkie życie lub chce go trochę osłodzić to polecam. Dla tych co nie lubią słodkości proszę dodać mniej cukru. Składniki: Twarogowa...
  • Z bloga: Smaczki mojej kuchni

    Niezawodne ciasto na słone naleśniki do krokietów. Smakowe uzupełnienie farszu.  2 jajkaok.  2 szkl mąki luksusowej1 szkl mleka1 szkl wody mineralnej gazowanejprzyprawy:słodka papryka w ...
  • Z bloga: moje wyroby

    400 g ugotowanych ziemniaków 125 g białego sera 1/4 szklanki mąki 1 pęczek cebulki lub szczypiorku 1 jajko ,przyprawy można dać jeszcze żurawinę przygotowanie wszystkie skladniki wymieszać ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Naleśniki lubimy pod każdą postacią.Dziś z pieczarkami i serem żółtym.Polecam bo są naprawdę dobre.Składniki:Ciasto naleśnikowe:2 jajka1 szkl. mąki1/2 szkl. mleka1/3 szkl.wody ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×