Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Surówkowe życie

         Moim zdaniem naleśniki razowe są równie smaczne jak te z mąki białej. Ja właściwie już nie czuję różnicy. Zwłaszcza jeśli dodamy do nich pyszne nadzienie :) Takie naleśniki ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Jakiś czas temu kupiłam mąkę samorosnącą. Bardziej z ciekawości niż z potrzeby. I tak stała, trochę zapomniana, na półce w spiżarni. Parę dni temu natknęłam się na przepis Jamiego ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, dawno na moim blogu nie było żadnego przepisu na danie obiadowe. Przeglądając ostatnio szafki w kuchni znalazłam czerwoną soczewicę i postanowiłam z niej zrobić coś dobrego. ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Wygłupiłam się w sklepie, kupując mąkę gryczaną. Chyba z radości, że akurat była (a rzadko u nas jest, bo w Irlandii kasza gryczana w ogóle nie jest znana), tak mnie zaćmiło… Na ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji : 12 sztuk (3-4 porcje) Składniki: 500 g ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Doskonałe pierogi z kuchni regionalnej. Przepis na pierogi ruskie warto wypróbować jeśli ktoś ich jeszcze nie jadł w co trudno by mi było uwierzyć ale... *Pierogi ruskie* 60 dag mąki ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Przepis na pierogi z serem odtwarzam z poprzedniego bloga. Warto spróbować bo są pyszne, szczególnie z własnoręcznie przygotowanym sosem truskawkowym. *Pierogi z serem* mąka pszenna - 30 ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Faszerowane polską śliwką węgierką knedle podane z przysmażoną na maśle bułką tartą i odrobiną kryształków cukru to danie proste w wykonaniu ale doskonałe w smaku. Przepis co prawda ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Pomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i kręcił nosem na ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Dla wielu z was jesień kojarzy się z żółtymi liśćmi czy powoli zapadającym zmrokiem. Złota polska jesień to zmieniająca się pogoda, ale jeszcze jasno świecące słońce. Jesień to ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Któż z nas nie kocha placków po węgiersku prawda? 😊 Placki ziemniaczane z mięsistym soczystym gulaszem mmm..Oczywiście i ja sobie nie odmawiam takich smakołyków, ale żeby nie lecieć ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Pierwszy raz takiego chlebka, spróbowałam u mojej kochanej babci. Robi się go błyskawicznie szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu! Pobija nawet bagietki z masłem czosnkowym! Prosty, smaczny,...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Spytacie pewnie dlaczego akurat nostalgia? A to dla tego, iż nostalgia kojarzy mi się z czymś przeszłym, czasem szczęśliwym, radosnym i bardzo przyjemnym. Z nostalgią wspominam ubiegłoroczne ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Na blogu "Trzeci Talerz" można znaleźć wiele fantastycznych regionalnych potraw z Podkarpacia. Właśnie stamtąd pochodzą pierogi srokate.  Nazwa pochodzi od srokatego, czyli dwukolorowego ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Były już kluski śląskie, to dziś zrobimy sobie kopytka. Takie, jak kiedyś jadło się u Babci. Można podać je do gulaszu z indyka czy jakiegokolwiek innego, do ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Naleśniki z ciecierzycy to świetna wegańska i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych naleśników czy tortilli, ponadto do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Mąki z ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pachnący i aromatyczny.. najlepszy przepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Kluski / pierogi leniwe są u nas bardzo często, jednak nie pomyślałam wcześniej o tym, żeby zrobić je w wersji bananowej. W takim wydaniu smakują fantastycznie, są słodkie, chociaż nie ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Na pewno większość z Was ma już swój sprawdzony sposób na te pierogi.Pomyślałam jednak, że są też osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodęz gotowaniem. Dlatego uważam, że tego...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Weekendowy bulgoczący gar rosołu to u nas zimowy klasyk. Wierzę w jego dobroczynne właściwości to po pierwsze, a po drugie-  Emilka go uwielbia. A po trzecie gar rosołu to jedzenie na ...
  • Z bloga: Gazeta Kulinarna

    Jak przywołać lato w środku zimy i to bez ruszania się z domu? Wystarczy ruszyć się do swojej kuchni i wyczarować w niej jakiś pachnący latem obiad!:) Mogą to być na przykład pierogi z ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Mało kto nie lubi naleśników. Na słodko, czy na słono zawsze trafiają w nasze serca. Dlatego chciałabym zaproponować Wam dzisiaj ich zdrowszą, wytrawną wersję, z mąki orkiszowej, z ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Piękny poranek! Ptaki może nie śpiewają, ale za to.. lekki mróz na zewnątrz, auto trzeba będzie skrobać, haha.. :)Drzewa w końcu mają chwilę spokoju - wiatr nie szaleje już :)I ile ...
  • Z bloga: wkawiarence.pl

    są miejsca, które chciałabym zobaczyć. Poczuć klimat, powąchać powietrza, zachłysnąć się urodą miejsc, poczuć smak potraw. Jednym z ich jest Gruzja, daleka, tajemnicza, wśród gór, z ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Po ugotowaniu rosołu wołowo- drobiowego, postanowiłam wykorzystać mięso z niego  i ulepiłam pierogi z mięsem. Składniki i przygotowanie: ciasto: przepis na ciasto znajdziesz tutaj farsz: ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Składniki ( 4-8 porcji): 1 kg ziemniaków (400 g po ugotowaniu) 200 g mąki 2 jajka sól Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać, większe przekroić, zalać wodą, posolić i zagotować. Gotować ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Przepis zaczerpnięty z internetu. Pampuchy, kluchy na gaciach, pyzy poznańskie- tak nazywa się te pyszne pyzy drożdżowe, które są super dodatkiem do obiadów. W niektórych częściach Polski ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Uwielbiam te pierogi! Gdyby jeszcze szybciej je się robiło, to bym mogła je jeść codziennie. Składniki ( na około 70 sztuk) podwójna porcja ciasta na pierogi, na które znajdziesz przepis  ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na proste w przygotowaniu i pyszne bezmleczne naleśniki z dżemem. Moje dzieci je uwielbiają, ja zresztą też. Nawet mąż się kusi na porcję 😉 Idealne na śniadanie lub ...