Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Ile razy wracamy do domu, zmęczeni i głodni, nie mając chęci na długie stanie przy garach? Albo jeszcze gorzej, kiedy wracamy do domu z głodnymi dziećmi i musimy zrobić coś na szybko, żeby ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Dzisiaj mam dla Was przepis na wegańskie empanadas z salsą pomidorową i awokado. Empanadas czyli pieczone pierogi, ale bez drożdży i proszku do pieczenia. Jest to takie raczej kruche ciasto, ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Pyszne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i kukurydzą to moja propozycja na obiad. Naleśniki w takiej formie są bardzo syte, podsmażone na patelni stają się chrupiące.Doskonała odmiana dla ...
  • Z bloga: greenscarf

    Wypatroszyłam swoją ostatnią dynię, a Miśki moje zażyczyły sobie obiad na słodko, więc wykombinowałam racuchy. To chyba widać, że są pyszne, ale jakby co to wyjaśniam, że są ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Bardzo smaczne ,lekkie naleśniki, pachnące kokosem ,owocami,sokiem z limonki,polane jogurtem zmiksowanymi z truskawkami.Polecam.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 2 jajka 1 szkl.mleka ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dawno nie było u mnie kuchni tradycyjnej, regionalnej.  Postanowiłam zatem zrobić coś...na co miałam od dawna ochotę. Kluski śląskie według mojej babci. Z jajem! Z dodatkiem sosu z ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj zapraszam na kokosowy zawrót głowy. Śnieżnobiałe, delikatne leniwe z dodatkiem mąki kokosowej, podane z posypką z wiórków kokosowych przyrządzoną na oleju kokosowym. Czy może być ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Przepis na pampuchy drożdżowe znalazłam w książce Pawła Małeckiego. Lubię przygotowywać słodkości z jego przepisów, bo Artykuł Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Knedle, to duże kluski mączno-ziemniaczane podobne z wyglądu do kartaczy. Różnią się jednak od siebie składem ciasta. Kartacze przygotowujemy na bazie mąki ziemniaczanej, natomiast knedle są...
  • Z bloga: chleba naszego

    Kluski :) trochę mąki, sól, jajko, ciut wody i już :) ... Jak są kluski, to musi być rosół :) , tym razem wieprzowy rosół na klopsikach z łopatki mielonej... Do pół kg mielonego ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Pierogi ze szpinakiem, twarogiem i serem feta pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: smakuj smaki

    Na blogu pojawiły się już zielone kluseczki z rukolą i krewetkami <3 http://deliciousplace.pl/blog/kluski-z-rukola-krewetkami/
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Lubimy takie proste dania jak pierogi. Gdyby czasu było więcej, zapewne częściej gościłyby na naszym stole. Pomimo że jest to danie bez mięsa, bardzo moim dzieciom smakowało, a staramy się...
  • Z bloga: HIT PYCHOTKA

    Lasagna - na 6 osób 750 g mielonej wołowiny 1 duża cebula  2-3 ząbki czosnku 2 liście laurowe sól, świeżo mielony pieprz , wędzona papryka do smaku 2 łyżki oregano 1 ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pierogi :) znany temat, który można powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :)  Mąkę 1 kg ...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Kolorowo, aromatycznie, szybko i smacznie – oto charakterystyka dzisiejszego obiadu. Zapraszam na danie, które jest łatwe w wykonaniu i niezwykle efektowne. Pięknie wygląda na talerzu i ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Dzisiaj piątek więc zapraszam na naleśniki z serem. Takie jakie robiło się u mnie w domu czyli przysmażone na masełku. Smak dzieciństwa. Same naleśniki przygotowałam według mojego przepisu...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Ciecierzycowe gnocchi to moja kolejna propozycja na obiadowy comfort food. Uwielbiam kiedy po całym dniu pracy mogę siąść na kanapie z miską wspaniałych gnocchi. Tym razem trochę innego, bo ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! Dzisiejszym przepisem chciałbym zostać w kuchni lokalnej. Dzisiaj pokażę Ci jak zrobić placki ziemniaczane. Swoją drogą jest to jedno z moich ulubionych dań i przeważnie zjadam ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Lubię takie połączenia! Burger z ciecierzycy, kukurydzy i lekko ostrym sosem ananasowym. A wszystko to w dobrym pieczywie. (przepis zainspirowany kuchnią lidla 😉 Te wegetariańskie burgery są...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Jedne z lepszych pierożków kruchych jakie jadłam na bazie curry.Polecam.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~ 4łyżki masła 2 szkl.mąki 1/2szkl.kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Zacznę może od tego, że nie wiem czy idealnie zgrają się proporcje w przepisie. Ja mam banię na punkcie tego farszu, więc w trakcie robienia naleśników, bezczelnie wyjadałam go z miski. ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis z kategorii dodatki do dań głównych. Bardzo lubię ziemniaki i wszelkiego rodzaju dodatki, które można z nich przygotować. W tradycyjnej formie oczywiście ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary czyli z ostrym sosem pomidorowym – orientalne niebo w gębie! Pyszne, z idealnie doprawionym farszem i polane bardzo pikantnym (chyba że doprawicie ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Smaczne, pożywne, dobre, kolorowe, łatwe, szybkie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych :)  Naleśniki! Niedawno dostaliśmy dwie skrzynki jabłek, które zamieniły się w pyszny mus jabłkowy...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    NALEŚNIKI PSZENNO-RYŻOWE /przepis własny/ Ciasto: 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki z brązowego ryżu szklanka mleka ryżowego 1 jajko łyżeczka syropu ...
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Dzisiejszą propozycją dla Was są pyszne orientalne naleśniki z kurkumą i warzywami,które świetnie sprawdzą się zarówno na obiad jak i na kolację. Ostatnio często bazuję na warzywach na ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Witam Was wieczorową porą :)Lubicie czekoladę? Ja tak. Lubicie kuchnię włoską? Ja tak. A lubicie pierogi? Ja tak :)Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki ...
  • Z bloga: MojeGary

    Dziś przepis na pierogi Farsz? Dowolny!;) Każdy ma swój ulubiony. Najważniejsze jest ciasto. Powinno być elastyczne, wilgotne i cienko rozwałkowane. Tym razem znów sprawdziła się prostota, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×