Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Chili z kostką sojową to bardzo sycące i rozgrzewające danie dla zapracowanych. Pełne warzyw i aromatycznych przypraw. Dość często je robię i przyznam , że początkowo nie miałam zamiaru ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Dzisiaj, chyba ostatni raz w tym roku, na blogu pojawia się królowa jesieni – dynia. To warzywo jest dla mnie bardzo wyjątkowe. Przypomina mi smak dzieciństwa – pysznego kompotu z dyni ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Nie wiem jak u Was, ale w Szczecinie nieco przymroziło, przyda się więc coś na rozgrzewkę. Najlepsze będzie pożywne danie jednogarnkowe, tzw eintopf, który rozgrzewa, syci, dostarcza mnóstwa ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki:  2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku  1 szalotka sól ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    To co proste jest najczęściej najsmaczniejsze. Szukam pomysłów na dania bezmięsne i ta zapiekanka przypadła mi bardzo do gustu. Po raz pierwszy skosztowałam jej u znajomych, których ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    WEGAŃSKI PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI z puree z pieczonej dyni Danie długie do przygotowania, ale warte zachodu. Aby usprawnić i przyśpieszyć możemy użyć wcześniej przygotowany i zamrożony mus...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Zapraszam na danie, które przygotowałem dla siebie samego na szybko, obok głównego dania obiadowego dla niewegetariańskiej rodziny i które z trudem przed nią obroniłem. ;) Zielone curry z ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Chili sin carne to wegańska odpowiedź na mięsne chili con carne. Moim zdaniem o wiele lepsze! Grunt to przygotować je z aromatycznymi przyprawami, warzywnymi dodatkami i… czekoladą. Dla ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pieczoną selerybę. Seleryba – jak sama nazwa wskazuje – to coś, co łączy w sobie selera i rybę. A konkretnie jest to seler, ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Tym razem przygotowałem tradycyjne indyjskie curry z kalafiora. Gobi curry. Danie wegetariańskie, a nawet wegańskie. Oczywiście, nie znaczy to, że mięsożercy muszą nim pogardzić. Raczej ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Tacos z pieczonymi warzywami i soczewicą to moja spolszczona wersja wszystkim dobrze znanego meksykańskiego dania. Pieczona marchewka i korzeń pietruszki być może nie przychodzą od razu na ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Makaron z sosem to chyba najprostszy i najszybszy posiłek. W odpowiednim towarzystwie może być pysznie, ale i zdrowo, bo bardzo warzywnie. Dziś zatem podrzucam Ci 10 propozycji na bezglutenowe i ...
  • Z bloga: greenscarf

      Nie mam pojęcia dlaczego, ale wszystkie dzieci nienawidzą szpinaku i brukselki, a przynajmniej tak było, gdy chodziłam do przedszkola czyli jakieś 30 lat temu. Ja uwielbiam i jedno i ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Spaghetti bolognese to tradycyjnie mięsny sos pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Przygotowuje się go z dodatkiem warzyw, oliwy z oliwek i czerwonego wina. I właśnie to wino, a raczej to ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Za każdym razem, gdy zabieram to danie na jakieś przyjęcie, nikt nie chce wierzyć, że oparte jest wyłącznie na roślinach i ugotowane w zaledwie pół godziny. Wegańskie chili jest ponadto ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Miniony rok był pyszny, prawda? Kilka dni temu obiecałam Wam na Facebooku, że ujawnię 10 najchętnej odwiedzanych przez Was przepisów w 2017 roku. Na pierwszym miejcu króluje oczywiście ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Moja dewiza: „im prościej tym lepiej” nigdy mnie nie zawodzi. Oto bardzo proste w przygotowaniu danie, które smakuje znakomicie. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze, więc nie zapomnij ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Szkoda, że dynia nie jest w Polsce jeszcze tak popularna jak na zachodzie. U mnie w domu jednak jest ze mną na stałe. Wydaje mi się, że często nawet niewielki jej dodatek potrafi zaskoczyć i ...
  • Z bloga: Emcia Pichci!

    Przepis na ok. 8 stripsów Składniki:200 g tofu5 łyżek aquafaby2 łyżki sosu sojowego o obniżonej zawartości soli4 łyżki mąki5 łyżek bułki tartejOliwa z oliwek do smażenia Przepis:Tofu...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    13.12.2015 Trzeba już pomyśleć o Wigilii, a jak Wigilia, to obowiązkowo pierogi z kapustą i z grzybami. Z pierogami kojarzy mi się pewien wyjazd na szkolenie. Co prawda nie chodziło wtedy o ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Święta jak zwykle minęły szybko, ale za to niezwykle przyjemnie, ciepło i rodzinnie. To zdecydowanie mój ulubiony czas w ciągu roku, nie tylko pełen refleksji, ale oczywiście… pysznych ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    W Wigilię na polskich stołach często podaje się kapustę z grochem i grzybami, lub samą kapustę z grzybami. Obie są pyszne i bardzo lubiane. Ja postanowiłam zamienić groch na ciecierzycę, ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami to doskonałe danie dla małych dzieci i osób z wrażliwym żołądkiem. Takie pierogi możemy podać dziecku, które skończyło 1. rok życia. Z...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Tęsknicie zimą za fasolką szparagową? Albo nie wiecie, na jaki jeszcze nieznany Wam sposób smakowicie przyrządzić ją w sezonie? Mam dla Was rozwiązanie 🙂 Poznajcie casserole z fasolki ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Zapiekanka z ziemniakami i gruszkami. Edyta Guhl. Pierwszy raz jadłam Kartoffel-Gratin, czyli zapiekankę z ziemniaków w małej restauracji w Luksemburgu, nie w samym Mieście Luksemburg, tylko ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Nut roast to warzywne pieczenie z dodatkiem orzechów, które zdobią wegańskie i wegetariańskie stoły szczególnie przy okazji świąt i wyjątkowych okazji. Różnią się od większości ...