Targ Smaku

  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Polenta to danie kuchni włoskiej, może nie tak popularne jak pizza i spaghetti, ale równie pyszne. Można ją podać w formie mamałygi lub poczekać aż wystygnie i pokroić w plastry. Dobrze ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Pyszne, lekko słodkie kluseczki z owocami zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można podać na różne sposoby: z zasmażką z bułki tartej, posypane cukrem, cynamonem albo ze śmietaną....
  • Z bloga: Bullio

    Delikatne placki z utartej cukinii i marchewki. Według mnie najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Z przepisu wychodzi siedem średniej wielkości placków. Cukinię umyć ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Di gotuje

    Przepis autorski (mój). Pewnie wiele z Was lubi placki ziemniaczane, a ja dodatkowo uwielbiam je urozmaicać. Często robię nadziewane mięsem (klik), a tym chcę zaprezentować wersję z ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Tacos z pieczonymi batatami, czerwoną kapustą i sosem chimichurri są moim najnowszym ulubieńcem!  Pikantne, a zarazem lekko słodkie tacos to pyszne połączenie tekstur i smaków. Idealne na ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Czy jest to danie do przygotowania na szybko? I tak i nie. Samo upieczenie bułeczek zajmuje godzinę, ale można zrobić to wcześniej - kwestia organizacji.
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Jest to wersja mojej Babci Natalii przywieziona jako potrawa regionalna z Wilna gdzie mieszkała. Robiła to jej Babcia i Prababcia więc potrawa ma już z dwieście lat jak nie lepiej. Wiem, że do ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Zwykłe placki ziemniaczane to już relikt przeszłości i pewnie większości się już przejadły. Te są lżejsze i o wiele smaczniejsze. Przez starcie części ziemniaków na grubych oczkach ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Burgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu ryżowego i cukru ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Najlepszy przepis na naleśniki ze szpinakiem!:-) Robimy je z moją mamą od kilku dobrych lat, co z jednej strony pokazuje, jak bardzo je lubimy, a z drugiej sprawia, że bardzo ciężko było mi ten...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Kolejnym daniem jakie przygotowałam na pieczarkowy tydzień, są sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Miałam pewien problem, jak nazwać to danie, ponieważ jego nazwa wg mnie lepiej brzmi...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Niedawno pisałam, że możesz spróbować pysznego dahlu w Bioway’u. Nad jego recepturą pracowałam razem z ekipą tej sieci wegetariańskich bistro. Ponieważ wciąż dostaję pytania o ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Najlepsza wegańska pizza jaką udało mi się zrobić. Prawdziwa pizza musi być cieniutka, jak we Włoszech! Dzisiaj zdradzam Wam przepis na moje ulubione ciasto (w dodatku orkiszowe!). A dlaczego...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1/2 kg odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone 2 cebule 1/3 szklanki ryżu 1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Zrobione w domu kotlety sojowe są o wiele smaczniejsze od tych przetworzonych kupowanych w sklepie, które dla mnie smakują jak tektura. Domowe kotlety są bogate w białko i stanowią dobry ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Paella to hiszpańska potrawa pochodząca z Walencji, oparta przede wszystkim na ryżu z dodatkiem szafranu. Proponuję paellę w wersji wegańskiej z warzywami. Składniki: około 500 ml bulionu ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Umknął mi ten przepis w książce „Plenty more” Ottholenghiego-  taki dość niepozorny, bez zdjęcia. Wpadłam na niego niedawno, szukajac inspiracji obiadowych z jarmużem, którego mi ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dzisiejszy przepis to coś bardzo prostego. Tak prostego, że nawet nie trzeba podać dokładnych proporcji. To znakomity pomysł na zalegającą w lodówce, niewykorzystaną soczewicę czerwoną ...
  • Z bloga: Smakusiowy

    Czy kotlety mogą być bez mięsa? Tak ten przepis tego dowodzi. Kotlety z jajek.  Składniki 10 ugotowany na twardo jajek 3 jajka surowe  pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku 1 szklanka...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Znasz powiedzenie, że z facetami jest jak z naleśnikami? Dla niektórych zrobienie naleśników to ogromne wyzwanie – często wychodzą grube, rozrywają się, przypalają. Jednak wystarczy ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Taco z dodatkiem produktów  bogatych w składniki odżywcze i związki organiczne tworzy idealną  kombinacje smaków, zapachów, kolorów  odpowiednich dla ciała i  zmysłów. Taco to  danie ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Ravioli to znane włoskie pierożki, które nadziewa się zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami, Przedstawiamy przepis na ravioli ze szpinakiem z serem ricotta, sosem z pomidorów i ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki na gnocchi: 200 g ricotty (sł), jedno jajko (sł), 1 kg ziemniaków (sł), pieprz (o), sól (słn), szklanka mąki (k), wrzątek (g), kurkuma (g). Składniki na pesto:2-3 łyżki oleju z...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Pieczarki w sosie teriyaki to pomysł na błyskawiczny bezmięsny obiad. Przygotowaniego nie powinno Wam zająć więcej niż 20 minut przy czym najdłużej gotuje się ryż :)W oryginalnym ...
  • Z bloga: http://dorodnepomidory.bloog.pl

    Nareszcie zrobiło się ciepło. Jak dobrze! Ale chodzę niewyspana, bo za późno chodzę spać. Kiedyś ktoś napisał o paradoksie łóżka, że lubimy w nim być, ale nie możemy się zdecydować,...
  • Z bloga: Smaki życia

      To jest moje ulubione danie. Przepis dostałam od babci, a ona od swojej mamy.   Często kiedy bywałam  u niej prosiłam by przygotowała dla mnie moją kapustę. Przepis jest bardzo prosty.  ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Pisałam już wielokrotnie, że moja kuchnia musi być szybka i praktyczna. Nie przepadam za gotowaniem, a do tego uważam, że jem, żeby żyć, a nie żyję po to, aby jeść. Dziś proponuję Ci...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

     Pyszny wegetariański, a nawet wegański obiad! Spora porcja warzyw i białka, a wszystko bez glutenu. Pad thai to klasyk z kuchni tajskiej. Szczególnie polecam ten z tofu, kto go nie zna niech ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 4 duże kapelusze pieczarek 1/2 szklanki kaszy bulgur 1/2 opakowania sera feta 1/2 pęczka pietruszki pieprz masło Przygotowanie: Kaszę ugotować w 1 szklance osolonej wody, wymieszać z...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×