Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KOTLETY PIECZARKOWE z cebulką i kaszą manną. Wegetariańska wersja mielonych, w której nie podsmażamy wcześniej ani pieczarek ani cebulki. Proste, szybkie do wykonania kotleciki, na ciepło do ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Ostatnio w moje ręce wpadł stary przepiśnik mojej Mamy, który okazał się niesamowitą skarbnicą smakowitych przepisów. Znalazłam tam przepis na kotleciki kapuściane, który zaciekawił ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pomysł na lekki makaron z wykorzystaniem cukinii. Spaghetti z cukinii przygotujemy bardzo szybko. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję tego makaronu z dodatkiem pesto z bazylii. Jeśli nie macie w domu ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Chili z kostką sojową to bardzo sycące i rozgrzewające danie dla zapracowanych. Pełne warzyw i aromatycznych przypraw. Dość często je robię i przyznam , że początkowo nie miałam zamiaru ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Dla wielu z was jesień kojarzy się z żółtymi liśćmi czy powoli zapadającym zmrokiem. Złota polska jesień to zmieniająca się pogoda, ale jeszcze jasno świecące słońce. Jesień to ...
  • Z bloga: FitSweet

    Kiedy jestem zmuszona na coś czekać, czy to w kolejce w supermarkecie, czy też na wizytę u dentysty, zastanawiam się ile rzeczy można zrobić w kilkanaście minut? W tym czasie można ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Spytacie pewnie dlaczego akurat nostalgia? A to dla tego, iż nostalgia kojarzy mi się z czymś przeszłym, czasem szczęśliwym, radosnym i bardzo przyjemnym. Z nostalgią wspominam ubiegłoroczne ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszna pizza na spodzie z brokuła to idealny pomysł na lekki i kolorowy posiłek. Taka pizza sprawdzi się idealnie nie tylko dla osób, które są na diecie. Jest smaczna i aromatyczna. ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Dzisiaj, chyba ostatni raz w tym roku, na blogu pojawia się królowa jesieni – dynia. To warzywo jest dla mnie bardzo wyjątkowe. Przypomina mi smak dzieciństwa – pysznego kompotu z dyni ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Pieróg biłgorajski w 2005 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych charakterystycznych dla lubelszczyzny. Dawniej przyrządzany był głównie przy okazji świąt i ważniejszych ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Nie wiem jak u Was, ale w Szczecinie nieco przymroziło, przyda się więc coś na rozgrzewkę. Najlepsze będzie pożywne danie jednogarnkowe, tzw eintopf, który rozgrzewa, syci, dostarcza mnóstwa ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY – pożywny, przepyszny i zdrowy pasztet do pieczywa, nie tylko dla miłośników wegetariańskiej kuchni.. Wyjątkowy smak przypadnie do gustu na pewno Niejednemu ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta z brokułami to pyszne i kolorowe danie. Jest prosta i smakowita, a do tego przepis możecie dowolnie zmodyfikować, dodając do farszu dodatkowo to, na co macie akurat ochotę. Warto ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Kopytka to kolejny ze smaków mojego dzieciństwa, który uwielbiam. Moja Babcia bardzo często przygotowywała je na obiad. Ja najbardziej lubiłam klasyczne – polane rozpuszczonym masełkiem –...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Fasola z pomidorami to jeden z moich sposobów na szybki, smaczny i zdrowy posiłek. Jest idealnie kremowa, czosnkowa i pachnąca ziołami. Najbardziej lubię ją na chrupiącej grzance z chleba, ...
  • Z bloga: Skumbrie w tomacie

    Ponad półtora miesiąca. Tyle mnie nie było. Na tyle czasu wyprowadziłam się ze swojego małego blogowego mieszkanka. Cóż, „czasami człowiek musi, inaczej się udusi, uuu”… Wczoraj ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Kupiliście karczochy i nie wiecie, jak się za nie zabrać? Doskonale Was rozumiem, bo sama jeszcze kilka dni temu też nie wiedziałam ;). Jeść, owszem, jadłam, ale kiedy wróciłam z lokalnego ...
  • Z bloga: pomyslowakuchnia.pl

    Często zostają nam ziemniaki z dnia poprzedniego, lub mamy, już ugotowane i domownicy lub goście się spóźniają. Zastanawiamy się co zrobić, nic prostszego możemy podsmażyć w piekarniku. ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki:  2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku  1 szalotka sól ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszne pierogi z kaszą jaglaną i soczewicą czerwoną, próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Pomysł na te pierogi jak to często bywa, zrodził się przypadkiem, a okazały się świetnym ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    U mnie  w domu placki ziemniaczane robiło się zawsze na słono. Mąż zapoznał mnie z wersją na słodko, ale dalej pozostaje wierna tradycji. Najbardziej lubię placki z ziemniaków startych na ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Okazało się, że fasoli Jaś i czerwonej namoczonej na czulent było za dużo i musieliśmy coś z niej zrobić. Przypomniałam sobie, że dawno temu w domu robiłam kotlety z fasoli, które ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Sycąca zupa brokułowa z batatem, ziemniakami, marchewką i aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim, zabielona śmietanką. Doskonała na każdą porę roku. Zupa jest prosta do przygotowania i ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dziś mam dla Was zupełnie prosty przepis na wegetariańskie placki z tofu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, a są bardzo smaczne. Ja przygotowałam je z miękkiego tofu, ale można ...