Targ Smaku

  • Z bloga: chleba naszego

    Pyszne danie doskonałe na zwykły i bardzo smaczny obiad. Proponuję przygotowanie łazanek  bez okraszania boczkiem czy kiełbasą. Makaron łazanki lub inny 500 g gotujemy w osolonej wodzie, z...
  • Z bloga: Księga-Smaku

    Kolejną potrawą, w której motywem przewodnim są grzyby leśne, świeże bądź mrożone, to krokiety z kapustą kiszoną i grzybami. Krokiety Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Ostatnio proponowałam przepisy z soczewicą, a teraz czas przyszedł na jej koleżankę ciecierzycę, potocznie zwaną cieciorką. Można z niej zrobić mnóstwo rzeczy – tak jak i z soczewicy. ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Dziś mam dla Was prostą do zrobienia propozycję na wyjątkowy obiad. Makaron w kształcie dużych muszli nadziewany pysznym farszem złożonym z trzech serów, szpinaku i bazylii oraz upieczoną...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: kopytka 1 kg ugotowanych ziemniaków 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli sos 1/2 kg grzybów leśnych 1 cebula 1 kubeczek śmietany, u mnie 18% 1/2 szklanki … Czytaj ...
  • Z bloga: opycha.pl

    Automatycznie zapisany szkic Gdy robiłam rozeznanie co chłopaki z Tindera chcieliby zjeść na randce z dziewczyną jeden z nich zaproponował ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Zapraszam na jesienne wydanie leniwych klusek, smaczny jarski obiad na słodko. Ucieszy nie tylko dzieci. W dzisiejszym wydaniu mają żólciótki kolorek jak jesienne liście, a to za sprawą ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Dzisiejszy przepis to bardziej pokazanie, jak można wykorzystać pastę z poprzedniego przepisu, poza użyciem jej do smarowania kanapek. Ta pasta genialnie harmonizuje z ciemną kaszą gryczaną, ...
  • Z bloga: maggi79 kuchenne podboje

    BATATY- inaczej słodkie ziemniaki przewyższają ziemniaki pod względem wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych. Niektóre odmiany batatów są bowiem źródłem karotenoidów, w tym ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/10/dyniowe-kopytka-gnocchi-di-zucca/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca)...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Soczewica to jedna z moich ulubionych roślin strączkowych. Powodem mojego uwielbienia są zarówno jej wartości odżywcze, uniwersalność zastosowania, ale również fakt, że znakomicie sprawdza...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Jakie raki, co za szampjony? Choć wiele z potraw, o których piszę na blogu obecnych jest na naszych stołach również i współcześnie w mniej lub bardziej podobnej do dawnych formie, tak ...
  • Z bloga: Bullio

    Proste placki z ugotowanych ziemniaków, smażone na oleju. Polecam podawać z jogurtem greckim, natką pietruszki i ulubionymi kiełkami. Mogą też stanowić dodatek do obiadu do dań mięsnych. Z ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Pierogi chyba wszyscy znają i lubią. Mogą być z makiem, owocami, mięsem, warzywami lub grzybami. Pomysłów na farsz jest tyle, ilu kucharzy. Każdy z nas na pewno ma swoje ulubione. Dzisiaj ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Błyskawiczne do przygotowania danie, które jeszcze szybciej niż się robi, znika z talerzy!  Jego przygotowanie zajmuje tyle, ile ugotowanie makaronu:) Do tego jest pyszne i zdrowe. Pesto można ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

      Gdy tak je piekłam w piekarniku pomyślałam o czasach ,kiedy to takie ziemniaki piekłam  w prawdziwym ognisku ,a dym  z niego, miło owiewał moją osobę.Ten ziemniak tak nie pachnie ,i ...
  • Z bloga: opycha.pl

    Zapiekanka z dyni i ziemniaków Jesteśmy w samym środku sezonu na dynię, podrzucam więc kolejną propozycję jak ją wykorzystać. Dzisiaj podaję ...
  • Z bloga: Food Square

    Wobec tegorocznego wysypu grzybów nie można przejść obojętnie. Lasy obrodziły w największe skarby, aż się prosząc o ich wykorzystanie w kuchni. Jednym z najlepszych sposobów na ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj kuchnia ma dla Was extra placki ziemniaczane, bez jajka i mąki, same ziemniaki. Rosti przygotowuje się z surowych lub gotowanych ziemniaków, w zależności od rejonu. Moje dzisiejsze ...
  • Z bloga: opycha.pl

    Pieczone bataty z kozim serkiem Jesień to zdecydowanie sezon dyniowy, jednak nie każdy ją lubi. Można więc sobie to wynagrodzić równie ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj przepis – wspomnienie z dzieciństwa czyli zapiekanki z pieczarkami. Chyba każdy zna ten smak, warto więc przygotować takie zapiekanki w domu 🙂 Ich przygotowanie jest bardzo proste, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierogi ruskie znają wszyscy, to tradycyjna potrawa kuchni staropolskiej i współczesnej kuchni polskiej. Nazwa pierogów budzi spore kontrowersje i nie pochodzi od Rosji jak można by sądzić, a...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 cebula 3 marchewki 4 pomidory fasola z puszki, u mnie fasolka z oczkiem 400 g po odsączeniu 3/4 szklanki bulionu warzywnego Krakus 250 g makaronu sól, pieprz słodka … Czytaj dalej ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Wciąż, ale to wciąż słyszę narzekania, że na gotowanie brakuje wszystkim czasu. I ja to doskonale rozumiem. Też żyję na tym samym świecie i też mi czasu trochę brakuje. Aby nie stać ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 1 średnia marchewka 1 czerwona papryka 0,5 cebuli 0,5 pietruszki 1 łodyga selera naciowego 4 łyżki przecieru ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Fasolka po bretońsku w wersji wegańskiej? tak! to możliwe :) Są takie potrawy, które wydają się niemożliwe do przerobienia na kuchnię wegańską, no bo niby jak, jeżeli całą robotę ...
  • Z bloga: greenscarf

    Obecnie można kupić soczystą i słodką kukurydzę w kolbach, jest ona na tyle dobra i pożywna, że stanowi świetną bazę do dania głównego. Wykombinowałam sobie potrawkę, w której ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nadszedł czas na przedstawienie Wam jednego z moich ulubionych dań- frijoles mexicanas. Jest to potrawka z czarnej fasoli, którą można spotkać praktycznie w każdej meksykańskiej jadłodajni-...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Uwielbiam ziemniaki, najbardziej właśnie takie pieczone z dobrze przyrumienioną skórką i miękkim środkiem, obsypane ziołami i oblane tłuszczem. I nic na to nie poradzę:-)Można je zrobić ...
  • Z bloga: KOKOVEG

    Składniki: (14-16 sztuk) 1 kg ziemniaków 1 średnia cebula 2 czubate łyżki zmielonego siemienia lnianego 2 czubate łyżki mąki jaglanej sól i pieprz do smaku olej kokosowy rafinowany Wykonanie:...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×