Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Placki ziemniaczane kojarzą się z ciężkostrawnym i tłustym daniem. Niestety to prawda, bo smażone tradycyjnie mocno nasiąkają tłuszczem. Wiele osób właśnie z tego powodu odmawia sobie ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Zapiekanka ze szpinakiem to idealne danie na kolację w środku tygodnia. Jest bardzo łatwa do zrobienia, nie zajmuje dużo czasu, można ją przygotować z dużym wyprzedzeniem, a newet ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Dzisiaj koszmar z mojego dzieciństwa… Brukselka! Ale nie taka, jaką wciskali mi w przedszkolu, czyli rozgotowaną, mazistą i mdłą…  Ta jest pyszna, chrupiąca i lekko słodka. Mniam! ...
  • Z bloga: Smaczny zeszyt

    Bakłażany nadziewane fetą i zapieczone w sosie pomidorowym. Trochę z nimi jest zabawy ale efekt jest wart wysiłku. Pyszne, wegetariańskie danie, które można podać do kuskusu, ryżu czy ...
  • Z bloga: avokava.com

    Chcecie „szybki” przepis na lunch albo kolację? Pyszny zielony sos na bazie awokado, idealnie komponuje się z makaron i brokułem
  • Z bloga: rabarbarowo

    Buraczkowa – nie cierpiałam w dzieciństwie, teraz uwielbiam. Może dlatego, że robię ją lepiej niż miałam okazję jeść ją dawniej! Jest wegańska, aromatyczna, wykończona koperkiem i ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KOTLETY PIECZARKOWE z cebulką i kaszą manną. Wegetariańska wersja mielonych, w której nie podsmażamy wcześniej ani pieczarek ani cebulki. Proste, szybkie do wykonania kotleciki, na ciepło do ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Ostatnio w moje ręce wpadł stary przepiśnik mojej Mamy, który okazał się niesamowitą skarbnicą smakowitych przepisów. Znalazłam tam przepis na kotleciki kapuściane, który zaciekawił ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pomysł na lekki makaron z wykorzystaniem cukinii. Spaghetti z cukinii przygotujemy bardzo szybko. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję tego makaronu z dodatkiem pesto z bazylii. Jeśli nie macie w domu ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Chili z kostką sojową to bardzo sycące i rozgrzewające danie dla zapracowanych. Pełne warzyw i aromatycznych przypraw. Dość często je robię i przyznam , że początkowo nie miałam zamiaru ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Dla wielu z was jesień kojarzy się z żółtymi liśćmi czy powoli zapadającym zmrokiem. Złota polska jesień to zmieniająca się pogoda, ale jeszcze jasno świecące słońce. Jesień to ...
  • Z bloga: FitSweet

    Kiedy jestem zmuszona na coś czekać, czy to w kolejce w supermarkecie, czy też na wizytę u dentysty, zastanawiam się ile rzeczy można zrobić w kilkanaście minut? W tym czasie można ...
  • Z bloga: Ciasta z tradycjami

    Spytacie pewnie dlaczego akurat nostalgia? A to dla tego, iż nostalgia kojarzy mi się z czymś przeszłym, czasem szczęśliwym, radosnym i bardzo przyjemnym. Z nostalgią wspominam ubiegłoroczne ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszna pizza na spodzie z brokuła to idealny pomysł na lekki i kolorowy posiłek. Taka pizza sprawdzi się idealnie nie tylko dla osób, które są na diecie. Jest smaczna i aromatyczna. ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Dzisiaj, chyba ostatni raz w tym roku, na blogu pojawia się królowa jesieni – dynia. To warzywo jest dla mnie bardzo wyjątkowe. Przypomina mi smak dzieciństwa – pysznego kompotu z dyni ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Pieróg biłgorajski w 2005 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych charakterystycznych dla lubelszczyzny. Dawniej przyrządzany był głównie przy okazji świąt i ważniejszych ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Nie wiem jak u Was, ale w Szczecinie nieco przymroziło, przyda się więc coś na rozgrzewkę. Najlepsze będzie pożywne danie jednogarnkowe, tzw eintopf, który rozgrzewa, syci, dostarcza mnóstwa ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY – pożywny, przepyszny i zdrowy pasztet do pieczywa, nie tylko dla miłośników wegetariańskiej kuchni.. Wyjątkowy smak przypadnie do gustu na pewno Niejednemu ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta z brokułami to pyszne i kolorowe danie. Jest prosta i smakowita, a do tego przepis możecie dowolnie zmodyfikować, dodając do farszu dodatkowo to, na co macie akurat ochotę. Warto ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Kopytka to kolejny ze smaków mojego dzieciństwa, który uwielbiam. Moja Babcia bardzo często przygotowywała je na obiad. Ja najbardziej lubiłam klasyczne – polane rozpuszczonym masełkiem –...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Fasola z pomidorami to jeden z moich sposobów na szybki, smaczny i zdrowy posiłek. Jest idealnie kremowa, czosnkowa i pachnąca ziołami. Najbardziej lubię ją na chrupiącej grzance z chleba, ...
  • Z bloga: Skumbrie w tomacie

    Ponad półtora miesiąca. Tyle mnie nie było. Na tyle czasu wyprowadziłam się ze swojego małego blogowego mieszkanka. Cóż, „czasami człowiek musi, inaczej się udusi, uuu”… Wczoraj ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Kupiliście karczochy i nie wiecie, jak się za nie zabrać? Doskonale Was rozumiem, bo sama jeszcze kilka dni temu też nie wiedziałam ;). Jeść, owszem, jadłam, ale kiedy wróciłam z lokalnego ...
  • Z bloga: pomyslowakuchnia.pl

    Często zostają nam ziemniaki z dnia poprzedniego, lub mamy, już ugotowane i domownicy lub goście się spóźniają. Zastanawiamy się co zrobić, nic prostszego możemy podsmażyć w piekarniku. ...