Targ Smaku

  • Z bloga: o-smaku

    Obieranie surowego bobu jest dosyć czasochłonne, ale warto poświęcić na tę czynność trochę czasu, bo cudowny smak bobowych kotlecików wynagrodzi nasz trud. Kotlety ze świeżego bobu ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Każdy, kto ma ogródek lub babcię z ogródkiem wie, że nie ma nic lepszego od swojskich warzywek. Są tak aromatyczne i same w sobie tak smaczne, że nie trzeba tworzyć wymyślnych dań, aby ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Na fast foody też czasem przychodzi chęć. Wiedz, że w bardzo łatwy i szybki sposób możesz przygotować swojego ulubionego fast fooda. Hamburgery lubi każdy 🙂 Ten jest całkowicie w ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Chrupiące , puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane z dodatkiem pysznej białej ryby dorsza .Niepowtarzalny smak i nietypowe połączenie , a zarazem prawie  klasyk kotleta ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

     Kwiaty cukinii wciąż są u nas  rzadko spotykanym rarytasem na targach. Osobiście nigdy nie widziałam ich w sprzedaży a szkoda bo mają naprawdę wyśmienity smak. Te przyrządziłam z ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Kurek w lasach pełno więc w sam raz czas na dania z nimi. Pierogi są delikatne i pełne grzybowego smaku a przy tym nawet ja je wcinam. Dobrze to wróży bo ja z grzybami na bakier trochę. ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Nie jestem weganem, ale zawsze smakował mi dobry falafel i tu jest problem, nie można znaleźć dobrego falafela, który nie wyczyści mojego portfela. Serwowane w większości kebabów smakują jak...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki/2 porcje: – 1 średnia cukinia – 2 marchewki – 4 pomidory – mała cebula – sól, pieprz, zioła – ząbek czosnku – olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia – parmezan...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Ogromny wybór sezonowych warzyw zachęca do odkrywania nowych smaków w kuchni. Jednym z moich ostatnich eksperymentów jest cudowne, aromatyczne curry z warzywami: cukinią, papryką ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Na poście dr Dąbrowskiej mam największy problem ze śniadaniami i tak naprawdę najbardziej tęsknię za tofucznicą, którą po prostu uwielbiam. Kombinowałam więc w kuchni, co mogę zrobić ...
  • Z bloga: HIT PYCHOTKA

    Fasolka szparagowa po grecku 500 g zielonej fasolki szparagowej * 1 cebula  2-3 ząbki czosnku 2 duże pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub 1 szkl. ...
  • Z bloga: ZWARIOWANA CEBULKA

    W związku z tym, że od pół roku nie zjadłam ani kawałka mięsa, staram się wymyślać różne ciekawe zastępniki tradycyjnych kotletów. Właśnie w taki sposób powstały moje kalafiorowe ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    W pracy spędzamy bardzo często większość dnia. A jeśli nie większość to przynajmniej część, w której nasz organizm ma moc, aby trawić to, co mu dostarczymy. Dziś zatem podsuwam Ci 10 ...
  • Z bloga: o-smaku

    Te proste kotlety smakują zdumiewająco dobrze, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę z jak skromnych składników powstały. Świetne jako danie obiadowe, sprawdzają się również na ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Ten przepis zasługuje na szczególną uwagę. Podzieliła się nim z moją córką jej współolokatorka rodowita piękna meksykanka. Mnie zachwycił dodatkowo świetną recepturą, zero ...
  • Z bloga: Bullio

    Jak zapewne zauważyliście, kartofle wykorzystuję w swojej kuchni dość często, zarówno jako pyszny dodatek do obiadu, jak i danie główne czy przekąska. Z ogromną przyjemnością przedstawię...
  • Z bloga: vito gryzie

    Są pewne przepisy do których wracam bardzo często. Dania z ziemniaków są jednymi z nich. Uwielbiam ziemniaki! Tak jak mój włoski partner nie jest w stanie żyć bez makaronu – tak ja bez ...
  • Z bloga: Przy kominku

    Plendze biszkoptowe bezglutenowe z kremem lemon curd i koktajl Plendze biszkoptowe bezglutenowe 3 duże ziemniaki starte na puree w sokowirówce (sok i pulpę razem wymieszać) lub na ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Kilka dni temu zaprezentowałem Wam przepis na dietetyczne, pełnoziarniste bagietki. Dzisiaj mała propozycja jak je wykorzystać – zapiekanka na bagietce! Zapiekanki na pieczywie kojarzą mi ...
  • Z bloga: Food Square

    Ten przepis to jedno z moich największych, a może nawet najbardziej szokujących odkryć kulinarnych tego roku. Wszystko zaczęło się od tego, jak na blogu Ilony z MniuMniu wpadł mi w oko ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Knedle z truskawkami     Muszę przyznać, że to pierwszy raz kiedy robiłam knedle. W domu rodzinnym często robiłam kopytka, teraz trochę rzadziej, ale za to częściej robię leniwe, ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Wiem, że „detoks” to hasło, które niesienie się bardzo dobrze w Internetach. Z resztą nie tylko w sieci. Coraz częściej powstają nowe książki z hasłem „detoks” w tytule, a wiele ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Placki ziemniaczane na stałe wpisały się w tradycyjną, polską kuchnię. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli, dlatego tak często goszczą na naszych stołach. Równie często jemy je...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Pytania o sprzęty i urządzenia kuchenne przydatne w zdrowej kuchni roślinnej dostaję tak często, że nie nadążam z odpisywaniem. Pytacie mnie, czym mielę orzechy, jaki sprzęt pozwala mi na ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Długo się biłam z myślami, czy opublikować dzisiaj właśnie ten przepis. Jajka sadzone są przecież takie proste i wręcz banalne. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie obiadów ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: Farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Ciasto naleśnikowe: 250 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana) 2 jaja 2 łyżki ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Lubicie fasolkę szparagową? Ja uwielbiam! Ale podana samotnie może być nudna. Chętnie wymyślam coraz to nowe towarzystwo dla fasolki. Dziś serwuję przepis na fasolkę w sosie curry z czarnym ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Kimchi nie jest jedynym koreańskim przysmakiem przyrządzanym w naszym domu. Te koreańskie pysznie chrupiące naleśniki ze szczypiorem smakują każdemu – nawet nasz niemowlak je zajada 🙂 ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Makaron z pesto zna każdy. A czy wiedzieliście, że risotto z dodatkiem zielonego sosu to równie genialny duet? :) Kremowe, ziołowe, serowe... no po prostu petarda! Mogłabym je zjeść całe ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×