Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pieczone placki z ziemniaków z dodatkiem parmezanu. Wspaniale współgrają z salsą mexicaną Folwark, sosem czosnkowym Folwark czy ketchupem premium Folwark. Składniki: ½ kg ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ten duet smakuje naprawdę dobrze. Ponieważ było to wydanie obiadowe, nie śniadaniowe, na talerzu znalazła się też komosa, marchewka z porem i kiełkami w sosie curry. Wegetariański obiad w ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Kluski / pierogi leniwe są u nas bardzo często, jednak nie pomyślałam wcześniej o tym, żeby zrobić je w wersji bananowej. W takim wydaniu smakują fantastycznie, są słodkie, chociaż nie ...
  • Z bloga: brunetkawkuchni

    Odkąd powiedzieliśmy Zuzi o tym, że w tym roku większą część wakacji spędzimy w podróży, zwiedzając Francję, Włochy oraz kilka innych krajów po drodze, o niczym innym nie mówi. Spędza...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, pieczone naleśniki po nicejsku z sosem do pizzy Folwark.  Składniki (10 szt.):Ciasto naleśnikowe2 szklanki mleka1 szklanka wody lekko gazowanej2 jajka2 szklanki maki2 jajkasól (do ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonale doprawione sosem kebab gyros łagodny Folwark paszteciki z tuńczykiem. Składniki1 puszka tuńczyka (rozdrobnionego) w sosie własnym½ papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę1 ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszne pierogi z kaszą jaglaną i soczewicą czerwoną, próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Pomysł na te pierogi jak to często bywa, zrodził się przypadkiem, a okazały się świetnym ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Takie naleśniki to zawsze coś innego. Fajne połączenie farszu z pierogów z naleśnikiem. Składniki Naleśniki: 500-600 ml mlekakilka łyżek mąkiłyżeczka (płaska) proszku do ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, kremowe wegetariańskie krokiety. Przepyszne z sosami Folwark. Sosem madziarów Folwark, sosem czosnkowym Folwark czy sala mexicana Folwark. Składniki:½ kg ugotowanych ziemniaków20 ...
  • Z bloga: Gazeta Kulinarna

    Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem to świetne urozmaicenie codziennego menu w ciekawe i oryginalne danie. Naleśniki można zwijać i serwować na wiele sposobów. Doskonale ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku Składniki(2 – 4 porcje): 300 g tłustego twarogu 1 jajko sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej około 1/3 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: Twaróg ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe koreczki, rozpływające się w ustach - szczególnie jeśli serwowane z sosami Folwark. Sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark. Składniki100g sera gouda w kawałku½ ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Idealne danie dla leniwych, czyli dla nas :P Serio, szybko można przyrządzić, zamiast oscypka można użyć dowolnego sera wędzonego. Składniki 700 g ziemniaków2 łyżki...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Po kuchni japońskiej pojawi się ponownie seria kuchni greckiej :-). Na początek ukochana przeze mnie spanakopita, czyli upieczone w cieście filo nadzienie szpinakowo-serowe. W Grecji jadałam ją ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Delikatne, elastyczne ciasto na pierogi Za pewne wiele osób, szuka idealnego przepisu na ciasto pierogowe. Jeśli lubicie takie delikatne, rozpływające się w ustach pierogi , ten ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki podczas robienia pierogów. Pierogi mają bardzo lekkie – mają cienkie ciasto, a dzięki ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Farsz z białego sera, ziemniaków i cebuli  Farsz na pierogi ruskie, to sprawa indywidualna, każdy ma inne smaki, jedni lubią delikatny inni bardziej pikantny. Razem z mężem nie wyobrażamy ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Rolada na zimno z łososiem w szpinakowym cieście to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pożywna zapiekanka z rybą na piątkowy obiad lub kolację. Ja bardzo lubię tą zapiekankę, głównie ze względu na ten sos pomidorowy, jest pycha. Można dodać więcej kawałków ryby – ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Końcówka sezonu grillowego zbliża się niebłagalnie, a co oczywiście jest nieodłącznym kompanem kiełbaski i karkówki z grilla oczywiście sos czosnkowy.   Czas wykonania: 10 min   ...
  • Z bloga: brunetkawkuchni

    Na specjalną prośbę jednej z czytelniczek, dzielę się dziś z Wami przepisem na pierogi z kapustą i grzybami. Od razu muszę Wam zaznaczyć, że żadną specjalistką od pierogów absolutnie nie...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/12/wigilijna-kapusta-lazankami/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Wigilijna kapusta z łazankami to ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Na co dzień staram się nie marnować żywności, co wychodzi mi różnie, bo prowadzę bloga i lubię robić zakupy spożywcze, więc zdarza mi się kupić czy ugotować więcej niż mogę zjeść....
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Do Świąt Bożego Narodzenia zostały dwa tygodnie. Pora przygotować plan działania, by dobrze i bez stresu przygotować się do tego czasu. Święta są okresem bardzo stresującym, zwłaszcza ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Dla tych, którzy pielęgnują tradycję, a także dla tych, u których nie zawsze jest 12 potraw na wieczerzy wigilijnej, dziś przedstawiam 12 potraw wigilijnych. Święta Bożego Narodzenia to ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Makaron z domowym pesto.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 4 Składniki: Pesto z suszonych pomidorów (link do przepisu poniżej) 300 g makaronu penne 8 sztuk suszonych pomidorów 2 ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Pomysł na pyszny, zdrowy i bezmięsny obiad np. w piątek. Przecież nie zawsze musi być mięcho
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszne włoskie zapiekanki czyli z dodatkiem pomidorów, sera mozzarella oraz oliwy i bazylii. Sprawdzą się idealnie jako kolacja, a do tego są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Szybkie i tanie krokiety z jajkiem, najlepiej smakują z czerwonym barszczem.   Czas wykonania: 1 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto na naleśniki: 4 jajka 14 łyżek ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Quiche z kozim serem i warzywami to propozycja nie tylko dla wegetarian 🙂 Papryka, bakłażan i pomidorki to dodaki, które stanowią podstawę mojego quiche z kozim serem i warzywami. Wypróbuj ...