Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież te dania są ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Już myślałam, że spiszę mąkę ryżową na straty, bo jakoś nie potrafiłam znaleźć dla niej miejsca w kuchni, ale w końcu się udało! Bezglutenowe naleśniki w wytrawnej wersji to świetny...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Aż trudno uwierzyć, że zostało zaledwie kilka dni do Sylwestra. Dopiero co świętowaliśmy początek 2017 roku! Nie ukrywam, że ze względu na śmierc brata nie był to dla mnie łatwy rok, ale...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zapiekane kluski ziemniaczane Znudziły ci się kluski ziemniaczane podawane tradycyjnie? A może szukasz inspiracji na coś nowego, smacznego i nieskomplikowanego. Właśnie to jest takie danie. ...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    Dziś przedstawiam przepis na uszka wigilijne, ale nie z grzybami jak każe tradycja, ale z pieczarkami. Pieczarki odpowiednio zaczarowuję przyprawą oregano i do złudzenia przypominają grzyby ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kto mnie obserwuje na Instagramie ten wie, że prawie każde śniadanie rozpoczynam słodką owsianką. Ale płatki zbożowe można też wykorzystać w wersji na słono. Jak zobaczyłam przepis na ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pasztety warzywne świetnie sprawdzają się jako dodatko do kanapek czy po prostu jako przekąska. Tym razem przedstawiam Wam pyszny wegański pasztet z fasoli i suszonych pomidorów. Pasztet jest ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Wegańskie placki z kalafiora są naszym ulubionym daniem wakacyjnym. Genialnie proste w przygotowaniu, przepyszne i nie wymagające wielu składników. Ileż to razy zaczynałam coś gotować i ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Marrakesz. Postkolonialne miasto, leżące w północno-zachodniej Afryce u stóp gór Atlas. Dla jednych traumatyczne, hałaśliwe doświadczenie biedy i arabskiego porządku świata, dla innych ...
  • Z bloga: greenscarf

    Wszelkiej maści kotlety/pulpety/pasztety powinny być naszymi narodowymi potrawami, bo naprawdę kochamy takie klopsy.  Ja prawdę powiedziawszy wolę curry i ryż pod każdą postacią, ale jak to...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Rozgrzewająca potrawka w stylu chilli, czyli idealny pomysł na jesienno-zimowy obiad. Jeden z przepisów na chilli znajdziecie już na blogu – klik, uwielbiam to chilli, pewnie dlatego, że ...
  • Z bloga: greenscarf

      Te kotleciki są bezapelacyjnie ulubionym daniem Miśki. Poprzednio robiłam ze szpinakiem (tu znajdziecie przepis), tym razem są z pieczarkami, ale kurki też by się tu świetnie sprawdziły. ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Ziemniaczane pyzy to bardzo dobry sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Wystarczy dodać mąkę ziemniaczaną, wodę oraz zrobić...
  • Z bloga: Via Gusto

    Kiedy brak pomysłu na obiad często przygotowuję kotlety, w których mieszam różne składniki. Dzisiaj proponuję Wam kotlety z soczewicy z...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pomimo tego, że jesień w tym roku jest przepiękna i zdecydowanie przypomina momentami lato (na prawdę jest się czym zachwycać!), to i tak mój organizm przestawia się na zimniejsze dni i ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Soczewica to jedna z moich ulubionych roślin strączkowych. Powodem mojego uwielbienia są zarówno jej wartości odżywcze, uniwersalność zastosowania, ale również fakt, że znakomicie sprawdza...
  • Z bloga: greenscarf

      Gdy zaczęłam gotować ten obiad Miśka strzeliła fochem, że ona cyt. nie będzie jeść znowu korzonków, tylko chce pizzę. Poniekąd ma guzik do gadania, a pizzę zrobiłam jej następnego ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Placki ziemniaczane z dodatkiem  cebuli, bez jajek - polane dressingiem czosnkowym  Nie znam osoby, która by nie lubiła chrupiących placków ziemniaczanych. Każdy je zna, każdy je lubi, ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Nie wiem jak Was, ale mnie jesienią pociesza głównie sezon na grzyby. W dzieciństwie uwielbiałam wycieczki do las z rodzicami i poszukiwanie pięknych okazów, które później przerabiało ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na najlepsze talarki ever. Oczywiście doskonale sprawdziła się podana z nimi potrawka z cukinii i ciecierzycy. Będą na wakacjach w Chorwacji musiałam ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Pamiętacie pierwszy artykuł o wegańskich miskach (Buddha bowls)? Muszę przyznać, że wracam do nich dosyć często i wiem, że Wam też posmakowały. Dlatego dzisiaj podzielę się z Wami moimi ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Cały czas jestem pod wrażeniem kuchni roślinnej i z miesiąca na miesiąc czuję się w niej coraz pewniej. Przygotowywanie wegańskich posiłków sprawia mi wiele radości i satysfakcji. ...
  • Z bloga: greenscarf

      Ten przepis jest tak banalny, że po skosztowaniu tych kotlecików trudno w to uwierzyć, że naprawdę to są trzy główne składniki: ziemniaki, szpinak i mąka. Naprawdę w jednym obiedzie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam ciasto francuskie, a w mojej wiosce dotychczas nie mogłam nigdzie kupić ciasta filio, o którym się tyle naczytałam.  Co prawda bywam szalona i jeden, jedyny raz sama robiłam ciasto ...
  • Z bloga: greenscarf

    Kocham curry i ku mojej wielkiej radości Miśka też pokochała, po o ile naszą miłością największą są makarony to latem przerzucamy się na lżejszy ryż. Jak się również można ...
  • Z bloga: greenscarf

    Po powrocie z wakacji mój ogród przywitał mnie piękną dynią i mnóstwem pomidorów.  Mam w sumie 7 rodzajów pomidorów w szklarni, ale moimi faworytami są żółte koktajlowe. Miałam ...
  • Z bloga: greenscarf

    Te placuszki to idealne zwieńczenie lata. Podane z mizerią to posiłek doskonały, bo placuszki są aromatyczne  i rozgrzewają, a chłodna, lekka mizeria tonuje tą pikanterię. Można ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Ten sos pomidorowy pojawiał się już na blogu nie raz – bo to mój ulubiony sposób na robienie sosu pomidorowego, i w sezonie pomidorowym robię go cały czas, przerabiając w ten sposób ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Czy taco można zrobić samemu? Oczywiście! I nie jest to trudne. Wystarczy zrobić ciasto, odpowiednio je usmażyć, a do środka...