Targ Smaku

  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, cebula 1 sztuka, ser lazur plastry 150 gram, parówki cienkie 4 sztuki, pomidor 1 sztuka, oregano ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna, delikatna, w cieście. Znakomita z sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark  Składniki:cukinia – 1 średnia sztuka200 g mąki1/2 szklanki mleka2 jajkasól, pieprz olejsos...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    " W rejonie Jerozolimy można znaleźć niezliczoną ilość przypraw,  a każda z nich jest inna, zależnie od dostępnych roślin i ziół, lokalnych upodobań smakowych i przeznaczenia. Baharat ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    "... na długim stole zastawiono sutą wieczerzę. W kuchni błysnęły świece, ogień na kominku rozpalił się żywiej. Pani Maggot krzątała się po domu. Nadeszło paru hobbitów, domowników ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Falafel jest arabskim daniem, które zaczęło się cieszyć coraz większą popularnością w krajach europejskich. Serwowany w picie stanowi wegański zamiennik kebaba. Sięgają po niego nie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Super pyszna przekąska. Idealna z sosem pomidorowym. Sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark. Składniki:cebula 1 szt100 g mąki¼ szklanki mleka1 jajkosól, pieprz kolorowyolejsos ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Byłam niedawno u mojej przyjaciółki i dostałam do domu całą torbę pysznych młodych warzyw z ogródka jej babci. Taki prezent to prawdziwy skarb, więc nie mogłabym nie wrzucić ich tutaj. ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Kochani!!!Dziś zapraszam Was na super konkurs. Razem ze sklepem Goodest (akcesoria i gadżety codziennego użytku) przygotowaliśmy dla Was dwa proste zadania konkursowe. Do wygrania są bony z ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Każdy, kto ma ogródek lub babcię z ogródkiem wie, że nie ma nic lepszego od swojskich warzywek. Są tak aromatyczne i same w sobie tak smaczne, że nie trzeba tworzyć wymyślnych dań, aby ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Bób to warzywo sezonowe, pojawiające się w okresie letnim i wtedy jest on najlepszy. Dlatego warto korzystać póki jest świeży. Ugotowany bób można jeść sam np. z masłem i solą jako ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

     Kwiaty cukinii wciąż są u nas  rzadko spotykanym rarytasem na targach. Osobiście nigdy nie widziałam ich w sprzedaży a szkoda bo mają naprawdę wyśmienity smak. Te przyrządziłam z ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Często zdarza się, że zostają nam ziemniaki z poprzedniego dnia i przydałoby się zrobić z nich coś smacznego☝ Dzisiaj zaproponuję Wam pyszne kotleciki, tylko z 3 składników! Z buraczkami...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Fasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wieczorową porą mam dla Was pyszny przepis na rewelacyjne pulpety w sosie kurkowym. Akurat mamy sezon na kurki więc korzystajmy ile się da Gdybyście jednak chcieli kurki zamrozić na zimowe ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Składniki (na 14 naleśników): naleśniki: 3 jajka 2 szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu ...
  • Z bloga: Całkiem zdrowo

    Tegoroczne wakacje zapowiadają się bardzo biwakowo. Wraz ze znajomymi jeździmy na weekendowe spływy kajakowe i nocujemy pod namiotami w miejscach, które znajdziemy na trasie naszego spływu. ...
  • Z bloga: eli gotowanie

    To nic innego jak pieczone ziemniaki i zsiadłe mleko. Ja trochę zmieniłam to danie i dostosowałam do podniebienia moich domowników. Mając na względzie moje wnuczki. Niestety nie łatwo je ...
  • Z bloga: Maminek kulinarny

    Pyszne jedzonko w chrupiącej panierce, upieczone w piekarniku.    Składniki: -kalafior -filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -płatki kukurydziane -bułka tarta -sól i przyprawy od prawej do ...
  • Z bloga: Bullio

    Naleśniki z farszem z mielonego mięsa, pomidorów i szpinaku, zapieczone pod sosem beszamelowym i mozzarellą. Bardzo sycący obiad.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę drobno ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Jajka w sosie musztardowym przypominają mi moje dzieciństwo. Uwielbiałam taki obiad: jajka, sosik, ziemniaczki i buraczki. Idealny piątkowy, szybki, bezmięsny obiad :) Jajka w sosie ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Dobra marynata potrafi sprawić, że każde mięso będzie bardzo soczyste i nabierze wyjątkowego, wyrazistego smaku i aromatu. Do jej przyrządzenia możemy wybrać nasze ulubione przyprawy i...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś szybka i pyszna propozycja – tortilla z serem korycińskim, kukurydzą, schabem i ziołami. W kila chwil możemy przygotować danie, które nie tylko syci ale też cieszy smakiem. Idealne na ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Lato w pełni. U nas upały nie odpuszczają, choć czasami pojawiają się też burze. Jednak w gorące dni, takie jak dziś, stawiam na pyszne chłodne posiłki. Dziś zapraszam Was na kremowy ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Bardzo lubimy gołąbki i kuchenne eksperymenty. Smak powala na kolana. Szczególnie, że zapiekane są w sosie bolońskim od firmy Jamar. Dzięki temu zaoszczędziliśmy czas na przygotowanie ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Grzybki już się pojawiły w lasach więc na stole też musza zagościć. Kurki jakoś mi wyjątkowo smakują chociaż grzyby to głownie jako farsz wykorzystuję bo ani lubię ani nie lubię. ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Uwielbiam gotowe ciasto francuskie bo można wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna kanapka na ciepło z delikatnym sosem czosnkowym Folwark. Składniki:chleb żytni – 4 duże kromkipapryka czerwona 1 szt.karczochy marynowane – kilka sztuknatka pietruszki do ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Witam kochani! Dziś wpis w nieco innych klimatach, a tym samym gościnny. Po pierwsze, odbiega trochę od mojego aktualnego miejsca pobytu, bo nie będzie o Chinach, a raczej o indyjskich ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Kiedyś zainspirowana pomysłem Dorotki na kotlety sojowe - postanowiłam spróbować... Miałam obawy, że będę musiała zjeść sama całą miskę. To w końcu kotlety sojowe, nie mięso, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×