Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym. Czyli prosta, pyszna propozycja na każdą okazję. Taką tortillę można podać na lżejszy, szybki obiad lub na kolację. Do środka ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Dawno u na blogu nie było żadnej nowej zapiekanki, a tym bardziej paja. Przebojem w naszym domu jest pie z wołowiną i chorizo, więc kiedy mnie natchnie na mieso zapiekane pod warstwą ciasta, ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Walentynki-najnowszy numer Magazynu Aromat Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik).Wydanie jest to specjalne, gdyż to wyjątkowy dzień pełen pocałunków, ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji : 12 sztuk (3-4 porcje) Składniki: 500 g ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pieczone placki z ziemniaków z dodatkiem parmezanu. Wspaniale współgrają z salsą mexicaną Folwark, sosem czosnkowym Folwark czy ketchupem premium Folwark. Składniki: ½ kg ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ten duet smakuje naprawdę dobrze. Ponieważ było to wydanie obiadowe, nie śniadaniowe, na talerzu znalazła się też komosa, marchewka z porem i kiełkami w sosie curry. Wegetariański obiad w ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Oryginalne wydanie mielonki. Plastry panierowane i smażone na złocisto. Serwowane z sosami Folwark Składniki2 plastry mielonki (1 cm)jajkobułka tartasól pieprzeolejulubione sosy ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Pieczona kiełbaska z przepyszną musztardą sarepską Folwark w bułce. To hot dog na styl bawarski. Składniki bułka paluch biała kiełbaska, najlepiej typu bawarskiego kilka ogórków ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Kluski / pierogi leniwe są u nas bardzo często, jednak nie pomyślałam wcześniej o tym, żeby zrobić je w wersji bananowej. W takim wydaniu smakują fantastycznie, są słodkie, chociaż nie ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież te dania są ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Chłopski garnek to doskonała propozycja na obiad, gdy za oknem zimno i ponuro. Wspaniale rozgrzewa i syci na długo. O ile normalnie nie przepadam za pikantnymi potrawami, to to danie stanowi ...
  • Z bloga: Kardamonowy

    A jakoś mnie ostatnio naszło na gotowanie dziwactw. Dziś stanęło na knedlach, które robiłam może z trzeci raz w życiu. Wcześniej oczywiście klasycznie ze śliwkami. I myślę, że przede ...
  • Z bloga: brunetkawkuchni

    Odkąd powiedzieliśmy Zuzi o tym, że w tym roku większą część wakacji spędzimy w podróży, zwiedzając Francję, Włochy oraz kilka innych krajów po drodze, o niczym innym nie mówi. Spędza...
  • Z bloga: Smakusiowy

    Spaghetti w formie zapiekańca . Pyszna odmiana dla tradycyjnego dania. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Smakusiowy

    Wiele mamy mrożonych gotowych dań na patelnie, a może zróbmy sami takie danie;) Czytaj więcej »
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Mam dla Was kolejny, delikatnie „odchudzony” przepis 🙂 Ostatnio w mojej kuchni króluje kalafior, nie mogło go więc zabraknąć i tym razem! Dziś skuszę Was faszerowaną papryką, w ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Uwielbiam placki i placuszki. W większości przypadków jadam je na śniadanie w wersji na słodko. Dziś jednak postanowiłam upiec sobie zgoła odmienną i o wiele zdrowszą wersję placków. ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Już myślałam, że spiszę mąkę ryżową na straty, bo jakoś nie potrafiłam znaleźć dla niej miejsca w kuchni, ale w końcu się udało! Bezglutenowe naleśniki w wytrawnej wersji to świetny...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, pieczone naleśniki po nicejsku z sosem do pizzy Folwark.  Składniki (10 szt.):Ciasto naleśnikowe2 szklanki mleka1 szklanka wody lekko gazowanej2 jajka2 szklanki maki2 jajkasól (do ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam przygotowanie każdego rodzaju gołąbków, z poniżej przedstawionych przepisów. gołąbki-z-ziemniakami-i-kiełbasą gołąbki-z-kaszą cygańskie-gołąbki ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Dziś przedstawiam jedno z ulubionych dań mojego Męża. Przepis znalazł gdzieś w internecie parę lat temu, będąc jeszcze na emigracji. Te gołąbki szybko zaskarbiły sobie domowników -...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 2 porcje: –  2 jajka – 1 szklanka mleka – 200 g  mąki pszennej typu 500 – 100g szynki parmeńskiej – 50 g roszponki – 100g sera ricotta – sól i pieprz Przygotowanie: W ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2018/01/zapiekanka-z-batatow/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Zapiekanka z batatów jest wyjątkowa. Batat ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Nie wiem jak Wy, ale ja jak widzę pierogi i to nie ważne jakie mogę je jeść dosłownie garściami. Jestem pierogomaniaczką.😆 Będąc na redukcji staram się bazować głownie na gryce, ale...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Odwilż pełną gębą!Na osiedlowych łączkach, przy okazji spaceru, można zostawić za sobą buty w grząskim błocie.Przenikliwy, porywisty wiatr miota moimi włosami we wszystkie strony, ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Mielone mięso podsmażone z cebulą, z dodatkiem pomidorów w puszce może być świetną bazą dla wielu potraw. Raz możemy zrobić spaghetti po bolońsku, innym  razem napełnić takim farszem ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonale doprawione sosem kebab gyros łagodny Folwark paszteciki z tuńczykiem. Składniki1 puszka tuńczyka (rozdrobnionego) w sosie własnym½ papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę1 ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszne pierogi z kaszą jaglaną i soczewicą czerwoną, próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Pomysł na te pierogi jak to często bywa, zrodził się przypadkiem, a okazały się świetnym ...