Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Wegański pasztet z ciecierzycy Składniki na foremkę 25 x 12 cm ciecierzyca z puszki 400 g ( po odsączeniu około 240 g ) marchewki 3 korzeń pietruszki 1 bulwa selera 1/2 cebula czosnek 1 ząbek ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    To danie nigdy mi się nie znudzi, zawsze powtarzam, że proste dania są najlepsze, najsmaczniejsze. Zapraszam Was dzisiaj na duszone grzyby podane na ziemniakach. Pyszności. 500g świeżych ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Kto go nie pokocha? Domowy burger z sosami Folwark. Sos barbecue Folwark, majonez kremowy Folwark i ketchup premium Folwark to doskonałe uzupełnienie warzyw i mięsa. Składniki1 bułka do ...
  • Z bloga: aniaimarcin-gotuja.pl

    Jakiś czas temu dostaliśmy od sklepu naturo.pl paczkę pełną pysznych i zdrowych produktów. Zainspirowało mnie to do zrobienia szybkiej i pysznej sałatki z kuskusem i smażoną cukinią. ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: prawdziwki 1 kg, cebula 2 sztuki, pepperoni 1 sztuka/żółta, olej rzepakowy 1/2 szklanki, wywar grzybowy 1 szklanka, kucharek 2 łyżeczki,...
  • Z bloga: moje wyroby

    ciasto kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 5 żółtek 1 margaryna 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao przygotowanie Wszystkie składniki wyrabiamy razem aż ciasto ...
  • Z bloga: moje wyroby

    To co dajemy do masy to już zależy od naszego upodobania składniki na masę 3 żółtka 50 dag mascarpone jak macie to owoce -ja dalam cukiereczki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kremówki dżem z...
  • Z bloga: Smakademia

    Artykuł Jesienny obiad. Cz. 2. Ziołowe grzyby i kolorowe kopytka z niespodzianką. pochodzi z serwisu smakademia.
  • Z bloga: Pichceniomania

    Kończy się lato. Ciężko to znoszę, zwłaszcza, że w tym roku słoneczko na nie rozpieszczało. Coraz go mniej, temperatury spadają. Jedyną pociechą są popołudniowe spacery po lesie w ...
  • Z bloga: Smakademia

    Artykuł Grzyby, camembert i zabójczo dobra zapiekanka. pochodzi z serwisu smakademia.
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Nie samymi zupkami niemowlak żyje. Dziecko, które skończyło 8 miesięcy może z powodzeniem zacząć jeść obiadki skomponowane z warzyw i mięsa. Na początku dobrze rozdrobnione, później z ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125  g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 750 g drobnych liści szpinaku (może być mrożony) – 200 g ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na najlepsze talarki ever. Oczywiście doskonale sprawdziła się podana z nimi potrawka z cukinii i ciecierzycy. Będą na wakacjach w Chorwacji musiałam ...
  • Z bloga: apetycznewizualnie

    Teraz panuje sezon na grzyby, dlatego takie oto piękne okazy postanowiłam przeznaczyć na aromatyczny sos. Grzyby umyte, oczyszczone, pokroiłam na średnio małe kawałki (tak żeby było co ...
  • Z bloga: moje wyroby

    To nadzienie zostało wymyślone bo ostatnio mi por zasmakował pieczarki też bardzo lubimy i zastanawiałam się jak by tu stworzyć nadzienie do pierogów, aż w końcu zrobiłam podaje składniki...
  • Z bloga: FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

    Opis grillowany stek: Grillowany stek – wołowe steki z grilla to prawdziwy męski przysmak. Jednak przyrządzając je musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Stek musi otaczać cienka warstwa...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Zupka dyniowa jest niezwykle pożywna. W wersji z mięsem można ją podawać dziecku od ok. 7 miesiąca życia. W wersji warzywnej może być to jedna z pierwszych zupek malucha. Dodatek natki ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Składniki: 5 dużych ziemniaków 1/2 pęczka pietruszki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 3 długie kabanosy 1 jajko mąka ziemniaczana sól, pieprz lub chili Starta łyżeczka imbiru. olej kokosowy...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Jest doskonała. Przepyszna, odżywcza i tak syta, że spokojnie może stanowić lunch. Sos kebab gyros ostry Folwark podkreśla kompozycję smaków wszystkich składników Składniki:2 kromki ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami hiszpańskiej tortilli z warzywami są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z ...
  • Z bloga: moje wyroby

    Zapiekankę się szybko można zrobić i jest smaczna podaje składniki 1 kalafior ugotowany i podzielony na różyczki 20 dag pieczarek obranych oczyszczonych ,usmażonych 1 por oczyszczony pokroić ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Często dostaję zapytania, jak smażyć najzdrowiej. Na takie pytanie nie odpowiem, bo w większości przypadków smażenie po prostu nie jest zdrowe. Jednak, żeby nie zostawiać Cię bez wyjścia ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

    Czy zdarzyło Wam się zobaczyć na łące wielką kulę? Jak gigantyczna pieczarka? Mi owszem- nawet niedawno pod własnym domem to purchawica jadalna. Ożyły wspomnienia dzieciństwa, gdzie tata ...
  • Z bloga: Book of spells

    Tunezyjska szakszuka z boczkiem – cudowna potrawa o zabawnej nazwie Szakszuka z boczkiem musiała trochę poczekać na swój debiut na blogu. Przez ostatni tydzień praca pochłonęła mnie ...
  • Z bloga: Programista w kuchni

    Za oknem prawdziwa jesień, a w polskich lasach wysyp grzybów. Jednymi z najpopularniejszych grzybów są właśnie kurki, których niestety nie zbierałem osobiście, ale kupiłem na lokalnym ...
  • Z bloga: moje wyroby

    składniki ciasto na pierogi: 1 filet z kurczaka 1 opakowanie fety przyprawy: sól pieprz pomidory suszone Przepis na ciasto na pierogi każda gospodyni ma swój wypróbowany więc celowo nie podaje...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś dzielę się z Wami pomysłem na szybki obiad. Pita z frankurterkami w domowym sosie, to doskonałe rozwiązanie gdy nie mamy czasu przygotować normalnego obiadu, gdy jesteśmy w ciągłym ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Przedstawiamy przepis na PIECZONE BATATY Z PESTO Z JARMUŻU z... Artykuł Pieczone bataty z pesto z jarmużu pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj przepis fast-food. Chyba każdy go zna i wielu go uwielbia. Mało kto wie, że pochodzi on z Polski, a dokładnie z Krakowa;) Oczywiście mowa o …. ZAPIEKANKACH. Pyszne, długie bułki z ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Pamiętacie pierwszy artykuł o wegańskich miskach (Buddha bowls)? Muszę przyznać, że wracam do nich dosyć często i wiem, że Wam też posmakowały. Dlatego dzisiaj podzielę się z Wami moimi ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×