Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Już myślałam, że spiszę mąkę ryżową na straty, bo jakoś nie potrafiłam znaleźć dla niej miejsca w kuchni, ale w końcu się udało! Bezglutenowe naleśniki w wytrawnej wersji to świetny...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Idealnie pasuje do kaczki Składniki 250 g gruszek 2 cebule pół szklanki białego wytrawnego wina pół szklanki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka natki...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Lubisz puree ziemniaczane? Takie z mlekiem, masłem i gałką muszkatołową? Gładkie, puszyste i smakowite nawet na zimno? A jakby je w okresie świątecznym zamienić na równie aksamitne, nieco ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Tradycyjne smaki powodują powrót wspomnień. Kto z nas nie kojarzy świąt z zapachem i smakiem bigosu? Warto kultywować przepisy, które robiły nasze mamy i babcie. Uwielbiam smakować ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Zakwas na barszcz czerwony to podobno podstawa udanego barszczu o pysznym głębokim smaku. Podobno – bo u mnie w domu tradycji jego nastawiania nie było i nie ma 🙂  barszcz gotowany ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Marchewka a'la pappardelle bije u nas rekordy popularności. To genialny sposób na przemycenie najmłodszym warzyw. Dzieci w większości uwielbiają makarony, marchewkę już niekoniecznie......
  • Z bloga: rabarbarowo

    Czasem jest mi wstyd dodawać takie przepisy, ale z drugiej strony wiem jak wiele osób szuka pomysłów na takie proste potrawy. Takie rozwiązania przydają się zwłaszcza kiedy nie mamy pojęcia ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Pasta z zielonych oliwek to jeden z najlepszych dodatków do kanapek. Szybka i banalnie prosta, a na dodatek bogata w zdrowe tłuszcze i sycąca. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Czerwona kapusta to doskonały dodatek do drobiu i dziczyzny, dlatego jesienią i zimą to jej najlepszy czas.Jest bogatsza w wartości odżywcze od białej  krewniaczki,Obecne w czerwonej ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Uwieeelbiam chrupać! Naprawdę, jeśli mam do wyboru: jabłko lub sok jabłkowy, zdecydowanie postawię na cały owoc. Pewnie dlatego, rzadko kiedy piję koktajle – z tych samych składników ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Indywidualna dziewczyna gotuje

    Sezon na dynię w pełni. Mnie też dopadła obsesja na jej punkcie. Kiedy więc trafiłam przypadkiem na przepis na dyniowe gnocchi musiałam ich spróbować. Okazały się być naprawdę ciekawe. ...
  • Z bloga: Book of spells

    Szybka sałatka z awokado i pomidora Zawsze powtarzam, że najprostsze rozwiązania są w życiu najlepsze. W szczególności ta zasada sprawdza się w naszej codziennej kuchni. Oczywiście od czasu...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Pieczone warzywa seler i pietruszka Tak przygotowane warzywa na pewno sprawdzą się w roli przekąski jak także smacznego dodatku do obiadu, np ziemniaczków z surówką.  W moim przepisie są...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pesto to rodzaj pysznego i szybkiego sosu/pasty, z przygotowaniem którego poradzi sobie nawet totalny, kuchenny laik. Pesto jest o tyle fajne, że ma dużo zastosowań, a to, do czego go ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Cebulka prażona – na pewno kojarzysz z barów szybkiej obsługi, bo w prawie każdym mają taki dodatek do zapiekanek, hamburgerów i tym podobnych fast foodów. Dodatek aromatyczny, pyszny, ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj przepis, majonez z awokado powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego majonezu...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

           Dla wszystkich wielbicieli frytek, których przeraża ilość kalorii, tłuszczu i niezdrowych dodatków. Przedstawiam Wam frytki, które podbiły nasze serca. Z minimalną ilością ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Fasolka szparagowa z sezamem podbiła moje kubki smakowe. Fasolka szparagowa to mój kolejny wakacyjny ulubieniec praktycznie od dzieciństwa. U nas w domu jadało się ją z bułką tartą. Był to ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kremowe grzyby z czosnkiem i tymiankiem mogłabym jeść rano, wieczorem i po południu! Grzyby po prostu uwielbiam. Każde! Ale moje ulubione to kurki i pieczarki. I to nic, że za oknem 28 stopni, ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki: – 1 opakowanie rukoli – 2/3 szklanki pestek ze słonecznika -150 m; oliwy z oliwek – 1 płaska łyżeczka soli – 2 łyżki miodu -2 ząbki czosnku Przygotowanie: Do blendera ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pesto to rodzaj pysznego i szybkiego sosu/pasty, z przygotowaniem którego poradzi sobie nawet totalny, kuchenny laik. Pesto jest o tyle fajne, że ma dużo zastosowań, a to, do czego go ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Sos pieczeniowy - przepis zainspirowany sosem do dziczyzny z przed wojennej książki kucharskiej -- wychodzi ok 600-700 ml sosu - Składniki:3-4 grzybki suszone**1 mała marchewka1 mały ...
  • Z bloga: Indywidualna dziewczyna gotuje

    W sumie tą tortillę zrobiłam w zeszłym tygodniu, ale jakoś zamieszanie i w pracy i w życiu i aktualnie w polityce nie pozwoliły mi na spokojnie usiąść i dodać jej tutaj. Dlatego pomysł ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Za smalcem ze skwarkami nigdy nie przepadałam. W dzieciństwie spróbowałam może ze dwa razy. Ale jeżeli miałabym opisać z czym mi się kojarzy pajda chleba ze smalcem, to na pewno z polską ...
  • Z bloga: Roślinna

    Oto doskonała para w sezonie. Młode ziemniaki wszyscy uwielbiamy, młody czosnek zaś ma szczególny aromat, który czuć już podczas odrywania ząbków. Podczas zapiekania cudownie się ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Bardzo prosta w przygotowaniu pasta z kolendry, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków. This paste is very easy to make and will work great with bread or potatoes. ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Pierogi, pyzy, kluski. Jeść czy nie jeść? Ja jadam, owszem lubię czasami. Dzisiaj wieczorem biorę się za pierogi – jedne będą z mięsem, drugie ruskie. A tymczasem dzielę się z Wami ...