Targ Smaku

  • Z bloga: rabarbarowo

    Czasem jest mi wstyd dodawać takie przepisy, ale z drugiej strony wiem jak wiele osób szuka pomysłów na takie proste potrawy. Takie rozwiązania przydają się zwłaszcza kiedy nie mamy pojęcia ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Był barszcz czerwony, a na uszka jeszcze za wcześnie to zrobimy paszteciki z kapustą i grzybami. Miękkie drożdżowe wytrawne ciasto, ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Delikatnie zapiekany kalafior idealnie komponuje się z pikantno słodkim sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark Składniki1 średni kalafior1 mały por2 kromki pieczywa ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów
  • Z bloga: Taste and Cook

    Pasta z zielonych oliwek to jeden z najlepszych dodatków do kanapek. Szybka i banalnie prosta, a na dodatek bogata w zdrowe tłuszcze i sycąca. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ...
  • Z bloga: Bullio

    Przepis podstawowy na kluski śląskie. Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę. Uklepać w ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała brukselka, delikatnie czosnkowa, rozpływająca się w ustach.  Wyśmienita z sosem czosnkowym Folwark. Składnikibrukselka 0,5 kgczosnek 3 ząbkisól, pieprz, czosnek granulowany – do...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Fantastyczna surówka do grilla. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Czerwona kapusta to doskonały dodatek do drobiu i dziczyzny, dlatego jesienią i zimą to jej najlepszy czas.Jest bogatsza w wartości odżywcze od białej  krewniaczki,Obecne w czerwonej ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    W poszukiwaniu nowych smaków świata, a także planowaniu wyczekiwanego i odpowiedniego miejsca na urlop, postanowiłam Artykuł Papas Arrugadas i kuchnia kanaryjska – w poszukiwaniu kulinarnych ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Surówka z białej rzodkwi 2016-04-10 19:39:16 Porcje 4 Rzodkiew (Raphanus) należy do mało znanych, choć niezwykle wartościowych warzyw. W naszym kraju ustąpiła miejsca jednej ze ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pesto do różnego rodzaju makaronów na ciepło oraz na kanapki.   Czas wykonania: 15 min   Ilość porcji: 4 Składniki: 50 g suszonych pomidorów w oliwie 45 g migdałów 30 – 40 ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Indyjska kuchnia zawsze będzie moim numerem 1. Chlebki naan robię bardzo często. Towarzyszą mi nie tylko przy okazji eksperymentowania z daniami indyjskimi, ale również jako świetny dodatek ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejna konfitura z dyni, ale tym razem z dodatkiem pomarańczy. Dla tych którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała przekąska na spotkanie, idelany dodatek do dań. Nie obędzie się bez sosów Folwark. Sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark, sos czosnkowy Folwark pasują doskonale. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Sos na ciepło do mięs drobiowych i wieprzowych.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 3 – 4 porcje Składniki: 200 g cebuli (2 sztuki) 2 łyżki masła 1 łyżki mąki kukurydzianej ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Delikatne drobiowe pulpeciki z cebulowym sosem to moja propozycja na lekkie i pożywne danie obiadowe dla całej rodziny. Mięso postanowiłam polać sosem cebulowym, ponieważ idealnie pasuje ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Masło Ghee 2016-04-08 16:20:01 Klarowane masło czyli masło ghee (ghi) jest bardzo cenione przede wszystkim w kuchni indyjskiej. Klarowanie jest procesem podczas którego masło oczyszczane ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepyszne pesto bazyliowe domowej roboty 🙂 Idealne na kanapki do makaronów lub pizzy. Polecam każdemu, kto lubi prawdziwą włoską kuchnię.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 4 ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Dziś czarny piątek a może być coś bardziej czarnego w smaku jak brukselka. Nawet podobno tak pyszna jak ta brukselka zasmażana z boczkiem? ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pomysł z mojej ulubionej książki kulinarnej. Takie faszerowane bakłażany świetnie smakują w połączeniu z ryżem, ale również mogą być zdrowym dodatkiem do mięs.   Czas ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Postne paszteciki. Kapusta doprawiana delikatnym sosem czosnkowym Folwark doskonale uzupełnia smak.Składniki: kapusta kiszona 0,5 kg duża cebula 1 sztsól, pieprz, cukierolejsos czosnkowy ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Sos z dojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny, idealny do dań z kaczką, ale również świetnie smakuje np. jako dodatek do naleśników z serem. Sos ze ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Jest wyśmienitym dodatkiem do większości potraw z kasz, różnego rodzaju klusek i dań mięsnych.
  • Z bloga: Keto Przepisy

    Każdy wie, że kiszonki są zdrowe. Będąc na diecie keto jemy je znacznie częściej, bo po prostu są one świetnym probiotykiem. Często daje je moim dzieciom, ale jak wiadomo żeby dzieci ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/11/surowka-kiszonym-jablkiem/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Uwielbiam wymyślać różne surówki do ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    I znów dosyć szybka i prosta w przygotowaniu, ale za to jaka efektowna przekąska. Babeczki są przepyszne i idealnie sprawdzą się na przyjęciach w ogrodzie lub jako samodzielne np. śniadanko /...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×