Targ Smaku

  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Była mizeria trochę inaczej, dla niektórych zwyczajna, dla niektórych mniej. Dzisiaj przedstawiam Wam nowe oblicze mizerii, mizerii bez ogórków, ale za to najpyszniejszej na świecie. ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Wspominałam już, że moje studia są niesamowicie inspirujące? Zapewne tak... Ten przepis narodził się na kampusowym grillu w towarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Remoulade to sos rodem z kuchni francuskiej. Baza sosu to olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Domowy smalec - banalnie prosty i niezastąpiony w każdej kuchni. Dużo lepszy niż smalec kupiony w sklepie, bo sami decydujemy jakie dodatki będzie zawierał. Domowy smalec bez dodatków możemy ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Podczas świąt przytyłem tylko dwa kilo, ale jeszcze wszystko przede mną - mamy z Robaczkiem zamiar żyć w znacznej mierze na zapasach co najmniej do piątku. Czyli jeść wysoko kalorycznie. I ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Dziś część druga przepisu na comber króliczy - i nadal nie wyjdziemy poza etap przygotowywania półproduktów. Zakładając, że w naszym posiadaniu znajduje się znaczna ilość ciemnego ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Mimo że święta już dawno za nami, to DUSZONA KAPUSTA... Artykuł Duszona kapusta z grzybami shitake pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Oryginalna przekąska, w której słodycz batatów łączy się ze słonym... Artykuł SŁODKIE ZIEMNIAKI Z HALLOUMI pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Ryż z marchewką, cebulą i szczypiorkiem to idealny dodatek do obiadu, jak i pyszne samodzielne danie. Podałam z rybą z tego przepisu. Składniki: 100 g ryżu (dałam biały, ale może być ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Piękno tkwi w prostocie: PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM... Artykuł PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM KOPERKOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne mięsiste pieczarki z aromatycznym serem, serwowane z pikantno słodkim pomidorowym sosem Madziarów Folwark. Składnikipieczarki portobello 4 szt.ser gorgonzola 50 gpomidory suszone 4...
  • Z bloga: mmcooking

    Sezon na szparagi w pełni dlatego próbujmy wycisnąć z nich jak najwięcej! ” Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Prosty przepis na pyszną surówkę z młodej kapusty, ogórka i koperku. Jedna z najprostszych i najlepszych. W sezonie letnim nie może jej zabraknąć na stole. Można ją podać jako dodatek do ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/05/pico-de-gallo-salsa-fresca-czyli-salsa-ze-swiezych-pomidorow/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Pico ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 4 średnie marchewki 4 łyżki żurawiny Fanex sól, pieprz, cukier, słodka papryka 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła Przygotowanie: Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Pierogi, pyzy, kluski. Jeść czy nie jeść? Ja jadam, owszem lubię czasami. Dzisiaj wieczorem biorę się za pierogi – jedne będą z mięsem, drugie ruskie. A tymczasem dzielę się z Wami ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pieczywo z sosem czosnkowym Folwark. Idealny dodatek do grilla.  Składniki: paluch4 pełne łyżki sosu czosnkowego Folwark2 łyżki olejusól, pieprz Wykonanie:Piekarnik nagrzać do ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 2 marchewki 2 cebule 30 dkg pieczarek sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Pęczak ugotować na sypko w osolonej wodzie, u mnie 2 i 1/3 szklanki. … Czytaj...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy Folwark Składniki: ciasto drożdżowe: 1 szklanka ciepłej wody 10 g suszonych drożdży ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Bardzo lubimy te produkty i stwierdziliśmy, że fajnie sprawdzą się jako dodatek do dania głównego.  Składniki 2 cykorie3-4 zielone szparagi2 ziemniaki średniej ...
  • Z bloga: o-smaku

    Jeśli ktoś nigdy nie jadł plantanów czyli zielonych bananów, pewnie chciałby wiedzieć jak one smakują. Otóż zielone banany w smaku najbardziej przypominają ziemniaki, dopiero po dojrzeniu ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe grzanki do zupy, sałatki. Idealnie smakują jako przekąska. Sos czosnkowy Folwark nadaje delikatnego charakterystycznego smaku. Składniki: bułki dwudniowe 2 większe szt.sos ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Ziemniaki Hasselback – cienkie, upieczone plasterki z aromatycznymi przyprawami. Pochodzą ze Szwecji i swoją nazwę zawdzięczają nazwie restauracji Hasselbacken w Sztokholmie. Pierwszy raz ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna kanapka na ciepło jest doskonałym pomysłem na śniadanie.  Sos teriyaki Folwark wspaniale uzupełnia smak naturalnego sera camembert. Składniki: ser camembert 100gciabatta – 1 ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi.  Sos kebab gyros ostry Folwark nadaje jej pikanterii. Składniki: pieczarki – 500g salami – 150g 1 duża cebulaser gouda - ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

      Buraczki smażone z cebulką to ulubiony dodatek do obiadu mojej rodzinki. Ciepłe buraczki świetnie sprawdzają się zarówno do mielonych, do kotletów, karkówki, jak i do kurczaka, gulaszy, ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hey again in 2017! Wish you all the best! Today I am about to share a recipe for a homemade chips that are available in 25 to 30 minutes! (baking included) No more talking: Ingredients: ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Kto by nie lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×