Targ Smaku

  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi.  Sos kebab gyros ostry Folwark nadaje jej pikanterii. Składniki: pieczarki – 500g salami – 150g 1 duża cebulaser gouda - ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

      Buraczki smażone z cebulką to ulubiony dodatek do obiadu mojej rodzinki. Ciepłe buraczki świetnie sprawdzają się zarówno do mielonych, do kotletów, karkówki, jak i do kurczaka, gulaszy, ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hey again in 2017! Wish you all the best! Today I am about to share a recipe for a homemade chips that are available in 25 to 30 minutes! (baking included) No more talking: Ingredients: ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Kto by nie lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe paluchy z farszem mięsnym.  Genialnym uzupełnieniem smaku jest sos kebab gyros ostry Folwark.  Dla wielbicieli łagodnych smaków idealnie sprawdzi się sos kebab gyros ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Dzisiaj bulion, który jest podstawowym składnikiem kuchni japońskiej. Dashi to wywar z suszonych płatków ryby bonito (katsuobushi) oraz wodorostów konbu. Używa się go jako baza różnych zup ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Surówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem i koperkiem to idealna surówka do każdego obiadu, gorąco polecam ten prosty przepis :) Czytaj więcej »
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna przystawka na spotkanie ze znajomymi. Buraki i boczek w doskonałym połączeniu z sosem teriyaki Folwark Składniki:1 duży burakboczek wędzony 10 dag mix sałat z rukolą garśćgarść ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Przepis jest sprzed tygodnia. Czyszczenie lodówki. Miałam przy okazji ochotę na zjedzenie czegoś warzywnego, ryż przypałętał się przypadkiem. Tak sobie myślę, że to będzie świetny ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Sos grzybowy kojarzy mi się raczej z zimą, niż wiosną, ale pogoda płata nam figle i temperatura niska, więc pomyślałam, że to danie pasuje na najbliższy weekend. Polędwiczka to moje ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry Folwark są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego.  Dla wielbicieli łagodnych...
  • Z bloga: To i owo stokrotki

    Składniki: 250g marchewki 250g groszku konserwowego szczypta cukru do smaku1 łyżka mąki pszennej1 płaska łyżka masłasól, pieprzSposób przygotowania:Marchewkę należy obrać, umyć i ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: masło 3 łyżki, mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda zimna 3/4 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: masło 3 łyżki, mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, skórka z cytryny 1 sztuka, sok z cytryny 1 sztuka, woda zimna 3/4 ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Świetna i szybka w wykonaniu przekąska. Dressing 1000 wysp Folwark idealnie komponuje się z rybami i owocami morza. Składniki:papier ryżowy – 10 sztsezamananas 3 plastrysałata rukoladressing...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni,...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Wiadomym jest, że Wigilia nie może istnieć bez uszek, a Wielkanoc nie będzie Wielkanocą bez…. jajek… a do jajek najlepiej pasuje co?…. Oczywiście CHRZAN!!! Chrzan jest dodatkiem bez ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne muffiny stanowią doskonały dodatek do kapusty młodej czy barszczu białego. Boczek-nośnik smaku-genialnie odnajduje się przy remuladzie duńskiej Folwark. Składniki:4 jajka1/2 ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Moje pierwsze danie chińskie i jak to ze mną bywa nie byłam pewna, czy mi posmakuje. Grzyby mun bardzo lubię (jeśli nigdy nie jadłeś/aś polecam), ale makaronu chińskiego nigdy wcześniej...
  • Z bloga: Zakręcony wege obiad

    Myślę, że masz czasami ochotę na wegański sos boloński do makaronu, zdrowy i pyszny. Dzisiaj chciałam Ci pokazać jak robię sos boloński z soczewicy czerwonej która się szybko gotuje, tak ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Szynka pieczona – długo marynowana pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Stare Gary

    Mam sporo niedźwiedziego czosnku. Postanowiłam go przygotować podobnie jak szpinak. Tak przygotowany,  to moje odkrycie! Jest świetny! Znakomity jako dodatek do mięsa, ale również bardzo ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Pieczona kapusta to prosty, aromatyczny i wyśmienity dodatek do obiadu. Wystarczy nasmarować ja oliwą z oliwek, posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim, doprawić solą i pieprzem i upiec 🙂 ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Temat majonezu jest jak najbardziej na czasie, bo to idealny dodatek do jajek, sałatek, wędlin. Okazuje się, że majonez może być i zdrowy i pożywny.Zapraszam na zielony majonez z awokado, ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Idealny dodatek do obiadu jeżeli nie macie pomysłu. Szybki w wykonaniu i pyszny. Potrzebujemy: 100g jarmużu ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1/3 szklanki wody sól Jarmuż myjemy. Wycinamy grube, ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. W smaku wyjątkowa. Przekąska z musem jajecznym doprawianym remuladą duńską Folwark. Składniki:1 jajko (ugotowane na twardo)szczypiorek (kilka łodyżek)½ ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Zapiekanka, albo inaczej, gratin z batatów to świetna lekka przekąska albo dodatek do dania głównego. Przygotowana zaledwie z kilku składników, mocno aromatyczna i czosnkowa. Bataty stają się...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×