Targ Smaku

  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Sos wg pomysłu Karola Okrasy. Składniki 1 łyżka miodu...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Pierwszy dzień lutego w Irlandii jest również pierwszym dniem wiosny. Co roku obiecuję sobie, że w końcu przysiądę i napiszę pełniej, w czym przysłowiowy pies pogrzebany, i każdego roku ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Tuńczyk, ser i pieczarki z sosem pomidorowym smakują najlepiej. Szczególnie z sosem madziarów Folwark. Składniki:6 dużych pieczarekpół puszki tuńczyka w sosie własnym½ średniej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Grzanka z sosem czosnkowym Folwark, która znakomicie zastąpi kanapkę. Składniki:3 kromki pieczywa 1 jajko2 średnie ząbki czosnkusos czosnkowy Folwarkolej lub ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Domowy majonez jest bez porównania, z tym oferowanym na sklepowych półkach, oczywiste prawda ? Osobiście, zawsze zrażało mnie przygotowanie domowego majonezu poprzez ucieranie żółtek i ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kilka razy pisałam już o tym, że strasznie nie lubię nic wyrzucać ;/ Uwielbiam kombinować tak, aby w miarę możliwość wykorzystać wszystko do maksimum. Czasami taka kreatywność się ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Moje najnowsze odkrycie i od razu wielka miłość. To danie zauroczyło swym smakiem nie tylko mnie, na punkcie tych zdrowych frytek, oszalała cała Rodzinka. Tak więc, ten cudny smak ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

       Kluski śląskie to bardzo popularna i tradycyjna potrawa na Śląsku.Zdobyła już swoich zwolenników w całej Polsce.Kluski można podawać polane stopioną słoninką,skwarkami z wędzonego ...
  • Z bloga: Od łyżki do widelca

    Składniki:- 3 średnie buraki- pół cebuli- łyżka mąki- 2 łyżeczki chrzanu- olej- przyprawy: sól.Sposób przygotowania:1. Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. ...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    Szukołech1 dzisiej czegosik, co by sie szło zjejś2 do schabu we musztardzie, kery żech rychtowoł3 na mitag4– recept5 przidzie niyskorzi6. Je zima, a czytołech ôstatnio7, co to werci8 ...
  • Z bloga: Daktylownia

    Czasami w mojej kuchni wykorzystuję granulat sojowy na przykład do sosu bolognese, lasagne czy kotletów mielonych, ale często pytacie czym go zastąpić bo nie ma go w Waszych sklepach? ...
  • Z bloga: I love good food

                      Trochę czasu minęło od ostatniego wpisu. Postanowiłam kontynuować moje zainteresowanie sałatkami. Tego rodzaju sałatka może służyć jako samodzielne danie (nawet ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Hummus jest w Polsce coraz bardziej popularny. I słusznie, bo to zdrowe, smaczne i proste w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dip, dodatek do chleba czy może być podane z pieczonymi ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna pasta na kanapki lub jako dip. Sos madziarów Folwark nadaje gotowanym warzywom pikantnej, pomidorowej nuty. Składniki:gotowane warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera½ ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Chrupiący i aromatyczny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Doskonały zamiast zwykłych ziemniaków z wody, wprowadza do każdego dania powiew świeżości. Do tego nie wymaga wielkiej pracy... ...
  • Z bloga: Kolory smaków

    Stało się! Dzień się wydłuża a dla mnie to on uszczupla się z minuty na minute. Nocne pisanie może nie wpływa na elokwencję ale za to obfituję w dobre rzeczy. Dlatego dziś będzie krótko...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bardzo prosta w wykonaniu i ciekawa przekąska. Doskonała z sosami Folwark. Składniki:płat ciasta francuskiegoser żółty 100g (w kawałku)sól, pieprzmlekososy FolwarkWykonanie:Nagrzać ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Znów zostało nam po obiedzie trochę ziemniaków. A że nie mamy wszystko żernego psa, a wyrzucić po prostu się nie godzi. Trzeba wiec zjeść samemu. Ugotowane, zimne ziemniaki nie należą do ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Ser, szynka, pieczarki to trio idealne. W towarzystwie sosów Folwark kebab gyros ostry lub kebab gyros łagodny są nie do pobicia. Składniki:szynka konserwowa (cienkie plasterki) 100gpieczarki ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Kopytka u nas bardzo lubimy - mięciutkie, rozpływające się w ustach, pyszne...! A kopytka leniwe przyjęły się chyba nawet bardziej :)  Zuzia wprost się zajadała, Wiki też ;)  aż ...
  • Z bloga: Wegetalerze

    Czy są tu fani ziemniaków, kartofli czy pyrek? Jeśli tak to znaleźliście coś lepszego niż babka ziemniaczana czy proste ziemniaczki pieczone solo. A jeśli za ziemniaki (o zgrozo!) nie ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Prosty przepis na sos pieczarkowy. U mnie używany w zestawie z plackami ziemniaczanymi, ale z powodzeniem nada się do mięs i innych dań (np. gołąbki). Potrzebujemy: 200g pieczarek średnia ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Jeżeli szykujemy obiad z piekarnika to polecam dorzucić do tego takie ziemniaczki. Dwie pieczenie na jednym ogniu gotowe 😉 Potrzebujemy: 4 duże ziemniaki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam jego smak! Używam do przeróżnych sałatek, nawet do mięs 😉 Potrzebujemy: 2 łyżki oliwy 4 – 5 łyżek octu balsamicznego 1 łyżka miodu (ewentualnie do smaku) Najważniejsza jest ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Składniki:-1/2 l gęstego soku pomidorowego lub własnej roboty przecieru np.domowy przecier  ewentualnie pomidory z puszki waz z sokiem zmiksowane blenderem-1 łyżka łagodnego keczupu ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Cudowny, aksamitny sos o wyrazistej barwie i smaku. Można polewać nim kopytka, gryczaną kaszę lub pieczone mięso.  Składniki:-200 g  suszonych grzybów -jedna cebula-łyżka masła -łyżka...
  • Z bloga: Dietykon

    Wątróbki usmażone można podawać w całości lub po zblendowaniu jako pasztet z wątróbek drobiowych! Do wykonania tego dania potrzebować będziemy: 400 g wątróbek drobiowych 100 g masła ...
  • Z bloga: Zeszyt kucharski Natalii

    Łatwe i szybkie, jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu. Z podanej porcji wychodzi ok. 20 paluszków (dł. 3 cm).                               Składniki: 200 g sera ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Grzanki, kto nie lubi grzanek? Chrupiące, aromatyczne, superowy dodatek do gęstej zupy i sałatek.Składniki - bagietka, lub wek- masło ok.1/4 kostki - czosnek 2 duże lub 3 małe ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×