Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Szila plawi (shila plavi) to tradycyjne danie gruzińskie, z ryżem oraz z grzybami lub mięsem. W trakcie postu lub stypy występuje właśnie w wersji grzybowej. Podczas stypy wznoszone są liczne ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Gdy pierwszy raz podałam rodzinie ten cynamonowy ryż zapiekany z jabłkami poprosiłam Najstarszego syna o wystawienie oceny. Zapytałam ile punktów, w skali od 1 do 10, gdzie 1 oznacza mało ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Obiad z pudełka czyli kasza jaglana z czarnymi oliwkami i odświeżająca sałatka. W pracy możemy skorzystać ze stołówki zakładowej, kiosku, sklepiku czy kateringu. Nie zawsze jednak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Karczochy to wytworne i niskokaloryczne warzywo, zarazem najseksowniejszy naturalny afrodyzjak. Nie może ich zabraknąć na walentynkowym stole. Przyrządź je ukochanej osobie!Nie jest łatwo je ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    RYŻ Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ NA OSTRO Zdrowe, oczywiście kolorowe i bardzo proste danie jednogarnkowe 🙂 Jeśli użyjemy dużej ilości warzyw do przygotowania bulionu będzie bardzo aromatyczne, ...
  • Z bloga: SielskieM

      Bliskowschodni sos pomidorowy z bobemJest to moja delikatna modyfikacja przepisu Marty Dymek na bób po libańsku.1/2 dużej cebuli drobno kroimy i delikatnie szklimy na łyżce masła ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pomyślałam, że nie mam na blogu wystarczającej ilości przepisów z burkselką. Wiem, wiem – duża część z Was niecierpi brukselki, ale jestem pewna, że tylko i wyłącznie dlatego, że nie...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Święta jak zwykle minęły szybko, ale za to niezwykle przyjemnie, ciepło i rodzinnie. To zdecydowanie mój ulubiony czas w ciągu roku, nie tylko pełen refleksji, ale oczywiście… pysznych ...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    Dziś przedstawiam przepis na najwspanialsze wegańskie i bezglutenowe kotlety na świecie. Te kotlety całkowicie podbiły serca i żołądki mojej rodziny, nawet tych niewegańskich osobników. ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zapiekanka z ryżem z sosem pomidorowym z dodatkiem zielonej soczewicy Zazwyczaj robię zapiekanki z makaronem, ale kiedy makaronu brak w domu, a za to dużo ryżu postanowiłam zrobić ...
  • Z bloga: greenscarf

    Propozycja na piątkowy obiad- klopsiki, tak, tak każdy je kocha, dodać do tego sos koperkowy, pytki jakąś surówkę i jest pełnia szczęścia. Nakulałam z tego przepisu 30 klopsików, średnio...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Jedno z moich ulubionych połączeń smakowych: marchewka + papryka + brokuł + nerkowce + przyprawa garam masala. Do tego idealnie komponuje się kasza jaglana albo – jak w poniższym przepisie ...
  • Z bloga: Food Square

    Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan to wspaniały pomysł na wegańskie danie główne lub fajny dodatek do mięsiwa, który można postawić na stole podczas rodzinnego obiadu. ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Ryż z kapustą, koniecznie kiszoną, jest świetnym pomysłem na rozgrzewający obiad lub kolację. To danie przygotowuje się dosyć długo bo około 1 godziny (z gotowaniem ryżu i fasolki) ale ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kaszę zawsze warto mieć w kuchni! To składnik, który możemy wykorzystać prawie do wszystkiego. Jeśli rzadko z niej korzystacie to najwyższa pora się polubić. A na pierwszy ogień możecie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kto mnie obserwuje na Instagramie ten wie, że prawie każde śniadanie rozpoczynam słodką owsianką. Ale płatki zbożowe można też wykorzystać w wersji na słono. Jak zobaczyłam przepis na ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    To danie z historią choć mi nie do końca znaną. Kiedy tydzień temu odwiedziliśmy dom rodzinny Małżona nagle mój monż zapytał "Mamo a pamiętasz jak gotowałaś kapustę z kaszą?". Mama ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Jeszcze kilka lat temu nie znosiłam jesieni. Odkąd urodziła się moja córka, zaczęłam patrzeć na świat trochę z innej perspektywy. Doceniam każdy moment w moim życiu, bardzo uważnie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Komosa ryżowa to bogactwo witamin, minerałów i wszelkich związków wpływających korzystnie na zdrowie. Jest bezglutenowa, o delikatnie orzechowym aromacie, bardzo pożywna i dzięki swoim ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Dziś pragnę Wam zaprezentować, zapowiadane już wcześniej – sabji. Cóż to jest, spytacie. Przyznam zupełnie szczerze, że sama wciąż szukam dokładnej odpowiedzi na to pytanie. Z daniem ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :)Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Nic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka już ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Bez mąki, bez jajek, bez glutenu. Ze to ze smakiem. Zapraszam na placki z palonej kaszy gryczanej. Każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze, choć każda inna nie ma tak charakterystycznego ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Objadamy się tej jesieni kurkami.Wyjątkowo.Niestety coraz trudniej je gdzieś dostać.Sezon dobiega końca.Na świeże trzeba będzie poczekać niemal rok.Także korzystajcie, jeśli jeszcze macie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Muszę przyznać, że pomimo tego iż ostatnio jakoś w kuchnia mam tendencję do robienia szybkich i prostych posiłków to wychodzi mi to na dobre. Tosty z karmelizowaną cebulką, penne z kremowym...
  • Z bloga: AvocadoEveryDay

    Przepis pochodzi z książki Paul Flynn's 'Family Food'. Zmodyfikowałam go, gdyż oryginalnie jest to curry z kurczakiem, którego zastąpiłam ciecierzycą. Smacznego! 20 ml oleju 2 cebule 3 ...
  • Z bloga: Wegeonline

    W kuchni wegańskiej uwielbiam najbardziej różnorodność oraz szerokie spektrum możliwości. Czyli dokładnie odwrotnie niż z kamieniami i trawą. Przyznam się, że na początku widziałam tą ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Nie ukrywam, że w mojej kuchni pory pojawiają się rzadko, bo zdecydowanie bardziej lubię cebulę. Jednakże od czasu do czasu i na nie znajdzie się miejsce. Z kaszą jaglaną mam podobnie, więc...