Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak obiecywałam dziś dalej eksperymentujemy z mango, w daniu głównym oczywiście.Potrawa jest  wegańska, bezglutenowa, bardzo lekka i pyszna.Przesmażenie bakłażana wymaga trochę ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Oto przepis na cudowny makaron z sosem pomidorowym z warzywami i tofu!Zachwyci wszystkich roślinożerców i nie tylko ;)Składniki:opakowanie spaghettiopakowanie tofusłoik pasaty1/2 cebulki3 ząbki...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Makaron soba to jeden z moich ulubionych makaronów. Szybki w przygotowaniu i świetnie komponuje się w daniach, nie tylko kuchni azjatyckiej. Przepis nie jest skomplikowany i nie potrzebujemy ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wsiadłem dziś na rower i pojechałem do znajomej. Oboje lubimy dobrze zjeść, więc szybko podjęliśmy decyzję, że ugotujemy coś pysznego. Ponadto jesteśmy wielkimi fanami makaronów, ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Największym fanem szpinaku był marynarz Popeye – bohater komiksów i kreskówek, któremu szpinak dostarczał  nadludzkiej siły i energii do działań. Jednak na nim lista fanów się ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież te dania są ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Strangozzi alla spoletina to bardzo prosty, ale wspaniale smakujący makaron, którego miałam okazję spróbować w czasie mojego wyjazdu do Spoleto. Uznaje się go za umbryjską specjalność i...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Wegetariański przysmak z serem tofu. Składniki 250 g tofu (u mnie naturalne bio ) 250 g groszku papryki kolorowe, po połówce 200 g makaronu sojowego ( może być ryżowy ) 100 g grzybów shitake ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Lubicie pistacje? Najsłynniejsze na świecie rosną u stóp Etny na Sycylii, w okolicach miejscowości Bronte. To właśnie w tej miejscowości co roku odbywa się święto pistacji – Sagra del ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Ostry sos orzechowy z makaronem soba można przygotować dosłownie w 10 minut, a świetnie zaspokaja potrzebę na wyrazisty w smaku obiad lub drugie śniadanie w pracy. Sosik jest rewelacyjny, bo to...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    W Polsce ziemniaki, w Ameryce frytki we Włoszech pasta. Do niedawna tak nam się kojarzył obiad. Mój makaron nie należy do żadnej tradycyjnej kuchni. Jest po prostu mój, wymyślony, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Proste, a jakże pyszne.Obowiązkowo świeża bazylia, która fajnie podkręca smak. Spróbujcie koniecznie. Składniki 280 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) 250 g pomidorków cherry 2 szt...
  • Z bloga: greenscarf

    Określając ten sos jako boloński niektórzy, a zwłaszcza osoby nie wege bardzo się oburzają, zresztą takie emocje wzbudzają też określenia typu wegańska kiełbasa, ser, kotlet, sernik itd....
  • Z bloga: Roślinna

    Ostatnio bardzo polubiliśmy to danie, tak więc często gości na naszym stole. Bardzo proste w przygotowaniu, w przeciwieństwie do tradycyjnej lazanii. Bataty mogłabym jeść w każdej ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Spaghetti bolognese to tradycyjnie mięsny sos pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Przygotowuje się go z dodatkiem warzyw, oliwy z oliwek i czerwonego wina. I właśnie to wino, a raczej to ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Chodzenie w lipcu na bazar to czysta przyjemność! Stoiska uginają się pod ilością jędrnych warzyw i soczystych owoców. Tym razem skusiłam na cukinię! Rodzajów jest ich co najmniej kilka ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    17.07.2017   Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza i mamy wyjątkowo chłodne, jak na lipiec, wieczory i ranki. Śpi się lepiej, ale też łatwiej złapać przeziębienie albo jakieś inne korzonki. ...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    W naszym ogródku obrodziła cukinia w ilościach hurtowych, więc teraz będzie wysyp cukiniowych przepisów, ale cukinię uwielbiamy przecież, dobra cukinia nie jest zła :-) Do tego przepisu ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Łazanki z kapustą i grzybami Dziś zaczynam serię wpisów świątecznych, a chciałabym ją rozpocząć przepisem na łazanki z kapustą i grzybami. U mnie w domu nie serwowało się tego dania, ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to taki klasyk. Pyszny zresztą. Próbuję od czasu do czasu coś w nim zmodyfikować – np. dając dynię zamiast pomidorów. Tym razem zostawiłam ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Gdy nie masz czasu na gotowanie, Twoja lodówka świeci pustkami, do tego jesteś zły, głodny i zmęczony, wtedy możesz zamówić jakiegoś gotowca z knajpy obok, albo przyrządzić szybką, ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Lubicie comfort food? Bo ja bardzo! I od czasu do czasu lubię (wegański) ser i makaron. Czasem tak mało potrzeba do szczęści… Wystarczy taka zapiekanka bolognese z soczewicą i domowym sosem ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Są potrawy, które przygotowuje się tak często, że w pewnym momencie składniki dodaje się „na oko”. Tak jest u mnie z sosem z tego przepisu. Składniki: masło orzechowe słodko-pikantny ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wegańskie spaghetti dyniowe z aromatycznymi grzybami to proste i zdrowe danie pełne jesiennych smaków. Szybki w przygotowaniu, kremowy sos tylko z 4 składników wymieszany z makaronem spaghetti i...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Łazanki to popularna polska potrawa, którą lubię przyrządzać nietradycyjnie 😉 Zamiast polskich grzybów używam chińskich, zamiast typowego makaronu łazankowego w kształcie rombu używam ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam makaron ryżowy- cienki i gruby. Jest w nim coś przyciągającego. Najlepiej oczywiście sprawdza się w daniach azjatyckich- po chińsku, po indyjsku, po ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Makaron możesz przyrządzić na wiele sposobów. Bardzo szybkim i zdrowym daniem jest makaron z warzywami. Do przepisu użyłam selera naciowego,...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Choć lato kalendarzowe nadal trwa, w tym roku mentalnie pożegnaliśmy je z początkiem września. Powoli mówimy „do widzenia” także letnim owocom i warzywom. Ja na przykład najbardziej ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Chociaż w  kurkach znajdują się tylko śladowe ilości witamin  (B1, C, PP i E) oraz składników odżywczych (cynk, wapń, fluor, jod, potas) i przez to nie można ich pochwalić za ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wszem i wobec, ogłaszam że ten makaron penne z kremowym wegańskim sosem dyniowym to mój ulubiony posiłek miesiąca! Na prawdę ciężko u mnie trafić do „top of the top”, bo nie chwaląc ...