Targ Smaku

  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    W ubiegłym tygodniu otrzymałam paczkę od firmy Jamar z produktami do przetestowania. Bardzo się ucieszyłam bo jest to pierwsza tego typu propozycja i mam nadzieję nie ostatnia
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Ziemniaki Hasselback – cienkie, upieczone plasterki z aromatycznymi przyprawami. Pochodzą ze Szwecji i swoją nazwę zawdzięczają nazwie restauracji Hasselbacken w Sztokholmie. Pierwszy raz ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Naleśniki nadziewane farszem warzywnym i zapieczone z serem w piekarniku to proste, choć trochę pracochłonne danie, ze względu na smażenie naleśników 😉 Jednak jest ono tak dobre, że ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W zasadzie to nie planowaliśmy robienia pierogów, ale jak tylko spróbowaliśmy sera korycińskiego z czarnuszką od Zarzeckich, to musieliśmy :P Dzięki Eko Bomba- ulubiony sklep ze zdrową ...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    Niy znōm1 chyba takego czowieka, kery by niy jołd2 kejś3 plackōw kartołflanych. Za starego piyrwy4 nasze ōłmy5 piykły6 je na blasze i te placki zawsze bydymy7 nojlepi spōminać8. Potyn...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Co weekend od trzech tygodni, jak tylko się zorientowałam, że już rosną małe pokrzywy, robię słodkie oczy i wtedy domownik zabiera mnie za miasto. Zbieram te cudne rośliny w lesie i nawet ...
  • Z bloga: the food time

    Na co stawiać, jeśli nie chce się gotować? Oczywiście, na makaron! Dziś serwuję Wam ekspresowy przepis na niezawodny makaron w maślanym sosie z pieczarkami ricottą i moimi ulubionymi ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

      zielone szparagi 2 łyżki masła 300 g jadalnych kasztanów z zalewy 2 łyżki śmietany 18 % 1 łyżka suszonej szałwii ½  mango 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna kanapka na ciepło jest doskonałym pomysłem na śniadanie.  Sos teriyaki Folwark wspaniale uzupełnia smak naturalnego sera camembert. Składniki: ser camembert 100gciabatta – 1 ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Pogoda jest straszna ale na szczęście na bazarach i straganach z warzywami i owocami robi się już coraz fajniej. Pojawiły się szparagi, chociaż póki co ich cena trochę odstrasza. Są ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Empanadas to zapiekane pierogi nadziewane najczęściej farszem mięsnym, ale nie tylko. Charakterystyczne są dla tej części świata, której obecnie poświęcamy naszą kulinarną uwagę. ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Zawijanie burrito uspokaja i  ma w sobie chyba nawet jakiś wymiar terapeutyczny. Niewątpliwie wciąga! No a powtórne zawijanie ich potem w "sreberka" jest jeszcze fajniejsze ;) Pomimo dosyć ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Quiche to słynna francuska tarta na słono.Tradycja jej wypieku sięga co najmniej XIV wieku.Można przyrządzać ją na wiele sposobów.Dzisiaj przygotowałam szparagową wersję :) tak na wiosnę...
  • Z bloga: Smaki ogrodu

    Prosty przepis i niewyszukane składniki, a mamy pyszny i szybki obiad, który zadowoli każdego. Zapiekane naleśniki można też podać na spotkaniu ze znajomymi lub zabrać na lunch do pracy.  ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Wegański, bezglutenowy obiad dla smakoszy. Tofu w intensywnym, choć nie dominującym sosie teriyaki z cieniutkim makaronem gryczanym. Smacznie, zdrowo i treściwie z wyczuwalnym słodkim, słonym i ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dobra propozycja na piątek, proste i smaczne kotlety z ziemniaków do obiadu.  Gotujemy w czwartek za dużo  ziemniaków, wówczas mamy powód,  żeby przygotować kotlety, które doskonale ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pyszne pierogi ziemniaczano szpinakowe z czosnkiem, serwujemy na gorąco i na zimno. Ciasto: 1 kg mąki,2 ugotowane ziemniaki, 1/2 kost. drożdży, 1łyż. cukru, łyżka soli, 2 szkl. wody, ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Szparagi to moje ulubione słodycze. :-) Ubóstwiam je po prostu i cały rok czekam na sezon szparagowy. Kiedy nadchodzi to kupuję ich mnóstwo i jem. Ugotowane lekko na parze. Bez niczego tak ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Bób... nigdy za nim nie przepadałam, aż do dzisiaj. Zdałam sobie sprawę, że wcześniej nie poznałam go na tyle dobrze, aby go polubić 😉 A wszystko zaczęło się od tego, że wysłałam ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki:∙ 0,5 szklanki ryżu Arborio∙ 0,5 dużego pęczka botwinki∙ 0,5 litra bulionu warzywnego (lub wody)∙ 125 g boczniaków∙ 2 ząbki czosnku∙ 2 łyżki masła∙ 2 łyżki oliwy z...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Pożywne śniadanie, kolacja czy lunch  - kanapka ze stekiem - alternatywa dla każdego z posiłku.  Składniki na 4 kanapki: 2 dwucentymetrowe steki z rostbefu 8 kromek ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Odkąd kupiłam sobie tzw. temperówke do warzyw odkryłam drugą strone cukini a że bardzo lubie cukinie to moje kulinarne szaleństwa nie mają końca właśnie z użyciem cukini. Dziś ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    5-6 40 min Średnie Przystępne Przepis na pulpety z mięsa mielonego i cukinii w sosie keczupowym. Składniki na 800g mięsa: 800g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 1 jajko 1 czerstwa bułka ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×