Targ Smaku

  • Z bloga: chleba naszego

    Co tu dzisiaj zrobić na obiad ? ...nie wiem, hmmm.... Nieraz nie ma czasu na indyjskie dania i trzeba szybko zrobić obiad :) wówczas ... ...potrzebujemy tylko ugotowane ziemniaki do ...
  • Z bloga: Człowiek z łyżką

    Chwilę mnie tu nie było więc wypadałoby zacząć od jakiegoś mocnego uderzenia. Burgery są już wprawdzie trochę passe bo street foodem rządzą teraz raczej kanapki z długo pieczonym ...
  • Z bloga: Człowiek z łyżką

    Wódka nie jest pewnie pierwszym dodatkiem do makaronu, który przychodzi wam do głowy, ale po przeczytaniu przepisu na penne alla vodka może stać się standardem na miarę sosu pomidorowego. ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Weekend. Czas na porządny obiad. Bardziej pracochłonny, bo w sumie czemu nie? Dzisiejszy obiad to ukłon w stronę tradycji. Wyjątkowo domowy smak.  Smak, który towarzyszy mi od dziecka. Smak, ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą i pieczarkami to idealna propozycja na pyszny i sycący obiad Czytaj więcej »
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Kojarzycie fraszkę Kochanowskiego "Na zdrowie" ? Wydarzenia z ostatniego czasu uświadomiły mi jak olbrzymią prawdę opisał on w swoim dziele.. Przeczytajcie ją i doceńcie swój organizm... A ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Oto kolejny jednogarnkowy obiad, który jem często w różnych odsłonach – w zależności od tego, jakie warzywa mam akurat na stanie. Kaszotto z kaszą jaglaną i warzywami smakuje bardzo fajnie...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Polędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne i dobre mięso. Wymaga jednak odpowiedniego przygotowania. Nie można poddawać jej zbyt długiej obróbce termicznej, bo staje się twarda. W tym przepisie...
  • Z bloga: domowe

    Swego czasu miałam to szczęście, aby smakować makaron w jego stolicy. Włosi jedzą makarony z różnego typu pastami  przed daniem głównym, tak jak Polacy zupy. Zaraziłam się pastami z ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Super łatwa zapiekanka z porem i pieczarkami to pyszne i szybkie danie idealne na lunch lub kolację. Jeśli lubicie rozpływający się w ustach ser połączony z makaronem i aromatycznymi ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Zaryzykuję stwierdzenie, że te placki smakują lepiej, niż tradycyjne. I will risk a statement, that this version of potato pancakes tastes better, than the traditional one. Składniki (na ok ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Ludziska, dziś mam dla Was pomysł na pożywną, lekką, kolorową i przepełnioną smakiem ziół różową przekąskę. Buraczana tapioka to tylko cztery składniki, chwila ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Kolejna propozycja jedzenia do pracy. Robi się szybko, przyjemnie, jest smaczne i ten... No właśnie, mam problem z kuskusem. Nie, smakuje mi, jest po prostu średnio wartościowy. Ostatnio jednak ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Nie przepadam za plackami ziemniaczanymi z kilku powodów: trzeba trzeć ziemniaki na tarce, czego nie znoszę!  w moim domu rodzinnym wszyscy je jedli z kwaśną śmietaną lub/i z cukrem,...
  • Z bloga: Make-life-Green

      Czy są tu jacyś WIELBICIELE NALEŚNIKÓW?!?! Ten przepis to prawdziwa PETARDA! Są przepysznie czekoladowe i aksamitne w smaku, a do tego przygotowałam obłędny roślinny 'twarożek' w ...
  • Z bloga: Make-life-Green

      Moje TOFU PO GRECKU to tak proste danie, że sama jestem pod wrażeniem :-))) Bardzo smaczne i szybkie! Najwięcej czasu zajmuje tarcie warzyw, ale jeśli posiadacie robot kuchenny, który ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Wigilijny pasztet to dla mnie już tradycja. W tym roku upiekłam w nieco innej formie - w formie pasztecików. Jest to łatwiejszy sposób podania tych delikatnych wypieków. Nie trzeba kroić i ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bibimbap, najpopularniejsze koreańskie danie rozpoznawalne na 4 kontynentach.  Zabawnie brzmiąca nazwa oznacza dosłownie: mieszany ryż. Jest to po prostu miska ryżu podana z różnymi ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Uważam, że każdą nie-wegańską potrawę można przygotować w roślinnej formie i będzie równie dobra co oryginał, do którego większość jest przyzwyczajona. W wigilię przygotowałam ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Zima nie odpuszcza, ręce  i stopy nam marzną, a wszyscy dookoła nas chodzą przeziębieni. Jakaś rada jak temu zapobiec? Bo lepiej zapobiegać niż leczyć, prawda?! Mój sposób to ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

    Pyszne naleśniki w nieco innej odsłonie. Zapiekane, pełne mięsa, z chrupiącymi kawałeczkami boczku Brzmi pysznie? Zapraszam!  Co nam trzeba? 10 naleśników przepis jak je zrobić macie  ...
  • Z bloga: Pobite Gary Barbary

    W niedzielę na mym stole po raz kolejny gościł kurczak. Mimo, że ostatnio nie jadamy innego mięsa ten typ mięsa mi się jeszcze nie znudził. W takiej formie mogłabym go jeść niemal ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Szynka, którą dzisiaj proponujemy to świetne rozwiązanie zarówno na rodzinny obiad, jak i na śniadanie czy kolację. Pieczeń jest niezwykle aromatyczna i bardzo dobrze się kroi, dzięki ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pieróg rosyjski z kapustą i grzybami. Niesamowity! Posmakuje każdemu fanowi pierogów i drożdżowych wypieków. Wbrew pozorom jest to prosty przepis, więc nie bójcie się tylko biegnijcie do ...
  • Z bloga: Codziennik Kulinarny

    Obiad w 30 minut
  • Z bloga: Codziennik Kulinarny

    Wrapy gyros z kurczakiem
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1,5 kg żeberek (paski) 3 cebule 6 łyżek ciemnego sosu sojowego 5 łyżek miodu (gryczanego) 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Wątróbka...jedni ją uwielbiają inni nie cierpią, my należymy do pierwszej grupy:)  Lubimy wątróbkę, smażoną, duszoną, w sosie, lub kluski wątrobiane do rosołku..pycha:) Warto ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Domyślam się, że sekretem stworzenia idealnego burgera jest wysokiej jakości mięso wołowe, które pochodzi od znanego dostawcy. A jeśli chcemy stworzy wegeburgera? Czy wtedy zachowujemy tę ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×