Targ Smaku

  • Z bloga: Pichceniomania

    Jeśli jedliście kiedyś baklawę albo burek to zapewne pamiętacie to rozkosznie chrupiące ciasto, które jest ich podstawą. To ciasto filo, które króluje w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Nowy pęczek szparagów – nowe pomysły na dania.
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Ponura kwietniowa pogoda nie zachęcała do gotowania lekkich, warzywnych posiłków, stąd na naszym stole pojawił się rozgrzewający i kaloryczny bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty. Dwa ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Kasza z warzywami to pomysł na szybki obiad albo lunch do pracy. Jest to bardzo odżywczy posiłek. Głównym składnikiem tego dania jest kasza jaglana, która jest niezwykle korzystna dla ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Halo halo! Czekaliście na coś nowego?Dzisiaj podrzucam Wam przepis na pierś kurczaka po myśliwsku w szybkiej wersji. Z boczkiem, ogórkami kiszonymi i grzybowym sosikiem :)Łapcie, zapamiętujcie...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Głodni? Chcecie szybko zjeść coś dobrego? Mam idealną propozycję :)Pierś kurczaka a`la caprese z pomidorami i serem mozzarella. Pyszniutka, miękka, soczysta, do przygotowania w kilka chwil. ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    W końcu wyczekiwany urlop, więc i więcej czasu :)A dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne leczo, ale nie takie zwykłe, tradycyjne. Oczywiście trochę udziwnione :) Jest mega pyszne, zdecydowanie ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Ależ  mnie tu dawno nie było! Ponad miesiąc minął, a zleciało jak jeden dzień. Mam  nadzieję, że jeszcze ktoś tu ze mną został :)Dziś podrzucam pomysł na nowy przepis obiadowy. Mam ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Ryby- bardzo ważny element naszego jadłospisu. Według uczonych w zakresie żywienia powinniśmy je jeść jak najczęściej. Ja zdecydowanie się zgadzam i chętnie często sięgam po ryby. Dorsz ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Szaszłyki hoisinSezon grillowy uważam za rozpoczęty! W końcu zrobiło się ciepło, można wylec do ogródków, parków i na działki i rozpalić grille. Grillowanie to oczywiście nie tylko ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Potrawka z kurczaka to prosta domowa klasyka. Robi się ją łatwo i szybko, a efekt zawsze jest wyśmienity. Szansa, że takie danie zjedzą nawet wybredni najmłodsi członkowie rodziny, jest ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Właściwie miałam napisać to samo co Maciek w swoim ostatnim poście. No cóż, ubiegł mnie, więc pozostało mi tylko powtórzyć, że w ostatnim tygodniu dominowała u nas zdecydowanie biel. ...
  • Z bloga: Pachnie obiadem

    Uwielbiam maj. Konwalie, peonie i oczywiście szparagi. Pomidory zaczynają pachnieć i smakować pomidorem. Nic tylko komponować, kombinować i zajadać. I nie dość, że pyszne, to mega zdrowe. ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Z przyjemnością przedstawiamy Wam GULASZ Z JARMUŻU I ORZECHÓW Z... Artykuł Gulasz z jarmużu i orzechów z kurkumowym ryżem pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    PIZZA Z BRZOSKWINIĄ, CAMEMBERTEM, CZERWONĄ CEBULĄ I ROZMARYNEM będzie dziś... Artykuł Pizza z brzoskwinią, camembertem, czerwoną cebulą i rozmarynem pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Wegetariańskie i wegańskie burgery podbijają restauracje i serca głodomorów spragnionych... Artykuł Burgery z quinoa z marynowaną cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Pierogi z kaszą i twarogiem na słono, z dodatkiem podsmażonej cebuli, ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem to świetny sposób na włączenie kasz do codziennego menu. Dla mniej najlepsze ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    PIECZONY BOCZEK NA CZERWONEJ FASOLI Z WARZYWAMI KORZENIOWYMI to nasza... Artykuł Pieczony boczek na czerwonej fasoli z warzywami korzeniowymi pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    TARTA Z BOTWINĄ na francuskim spodzie, ze sporą porcją dobrego... Artykuł FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Smaczna i zdrowa sałatka, idealna na lunch do pracy. Jeśli całość podzielimy na 4 porcje, to jedna będzie miała tylko 170 kcal. Składniki: 100 g kaszy gryczanej mała cebula czerwona mała ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Polenta to danie kuchni włoskiej, może nie tak popularne jak pizza i spaghetti, ale równie pyszne. Można ją podać w formie mamałygi lub poczekać aż wystygnie i pokroić w plastry. Dobrze ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Pyszne, lekko słodkie kluseczki z owocami zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można podać na różne sposoby: z zasmażką z bułki tartej, posypane cukrem, cynamonem albo ze śmietaną....
  • Z bloga: Słodka Babeczka

    Dzień dobry :) Nowy tydzień zaczynamy nowym przepisem Tym razem gulasz, taki tradycyjny wieprzowy, bez udziwnień i bez soli :) Taki przygotowuję najczęściej. Mięso moczę w sosie sojowym i ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Pyszne potrawy na grilla to niewątpliwie podstawa udanego ucztowania. Nie zapominajmy jednak o dodatkach, jakimi są pyszne sosy i dipy, które wzbogacą i urozmaicą smak każdej potrawy! Zamiast ...
  • Z bloga: Bullio

    Delikatne placki z utartej cukinii i marchewki. Według mnie najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Z przepisu wychodzi siedem średniej wielkości placków. Cukinię umyć ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon szparagowy w pełni. Następny pęczek szparagów jaki kupisz koniecznie przygotuj z zielonym groszkiem. Świetne połączenie smakowe, jednocześnie z kawałkiem ryby lub mięsiwa kompletny ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Pyszne danie zgodne w 100% z motto mego bloga: szybko, tanio, smacznie i zdrowo. Przygotujecie je przy niewielkim wkładzie finansowym i w krótkim czasie. Połączenie tuńczyka i pomidorów z ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pełna koloru i smaku tarta. Szynka, kurczak, papryka, por, czyli wszystko co najlepsze:)   Czas wykonania: 1 h 30 min   Ilość porcji: 8 kawałków Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Sezon na szparagi trwa, a zatem prezentuję Wam kolejne smaczne danie - roladki schabowe ze szparagami. Szparagi podgotowane, a następnie wraz z plastrem żółtego sera zawinięte w kotlet ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×