Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak obiecywałam dziś dalej eksperymentujemy z mango, w daniu głównym oczywiście.Potrawa jest  wegańska, bezglutenowa, bardzo lekka i pyszna.Przesmażenie bakłażana wymaga trochę ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Dania z makaronu są zwykle proste i szybkie do przyrządzenia. Nie inaczej jest w przypadku spaghetti bolognese. Jeśli potrzebujecie błyskawicznego obiadu możecie sięgnąć po pomidory z puszki ...
  • Z bloga: Surówkowe życie

         Moim zdaniem naleśniki razowe są równie smaczne jak te z mąki białej. Ja właściwie już nie czuję różnicy. Zwłaszcza jeśli dodamy do nich pyszne nadzienie :) Takie naleśniki ...
  • Z bloga: Stare Gary

    To moje pierwsze podejście do flaków. Tak, pierwsze. Udane! W każdym razie tak twierdzi ten, który był głównym zjadaczem. Skoro mnie się udało, to uda się każdemu. Polecam! składniki: ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Bardzo proste i bardzo pyszne danie. Mała ilość składników, a efekt świetny. W oryginalnym przepisie do pomidorów dodano jeszcze filet anchois, niestety akurat nie miałam, ale sos i tak ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Jakiś czas temu kupiłam mąkę samorosnącą. Bardziej z ciekawości niż z potrzeby. I tak stała, trochę zapomniana, na półce w spiżarni. Parę dni temu natknęłam się na przepis Jamiego ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Kotlety schabowe według Magdy Gessler są rzeczywiście wyśmienite! Kruche, delikatne, chrupiące. W zasadzie nie ma w ich Artykuł Kotlety schabowe według Magdy Gessler pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów ...
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down.  Gęsta zupa z pomidorów i czerwonej soczewicy „Może wydarzyć się tyle dobrego, nawet późno. To takie zaskakujące. ” – to mały cytat z filmu Pod Słońcem ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 12 udek (pałek) kurczaka 500 g brukselki 3 łyżki przyprawy typu "złocisty kurczak"4 łyżki soku z cytryny3 ząbki czosnku4 łyżki oleju3 łyżki masłasól, pieprzSposób ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Łosoś z porami to pyszne połączenie. Same pory, podsmażone na Miksie olejów, odpowiednio doprawione są smaczną bazą dla wielu potraw. Dla urozmaicenia do warstwy majonezowej dodałam ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Pyszna zapiekanka na ryżowo kapuścianym podłożu, która po zapieczeniu rozpływa się w ustach. W zasadzie mogłam ją nazwać gołąbkową, gdyby nie ser, który zapewnia jej włosko - górski ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie - po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się ...
  • Z bloga: mecooks

    Placuszki dyniowe to kolejne danie z serii tych bezglutenowych. Proste placuszki, które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Pomysł na te placki wpadł ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Oto przepis na cudowny makaron z sosem pomidorowym z warzywami i tofu!Zachwyci wszystkich roślinożerców i nie tylko ;)Składniki:opakowanie spaghettiopakowanie tofusłoik pasaty1/2 cebulki3 ząbki...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kimchi to kiszona kapusta pekińska z wersji azjatyckiej, symbol koreańskiej kuchni. To prawdziwa bomba zdrowotna, szczególnie teraz w sezonie na przeziębienia. Przyspiesza  metabolizm, ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Aromatyczny ryż pieczony z kukurydzą, cebulą i kotletami mielonymi, to znakomite danie obiadowe, które zachwyci każdego Czytaj więcej »
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Szila plawi (shila plavi) to tradycyjne danie gruzińskie, z ryżem oraz z grzybami lub mięsem. W trakcie postu lub stypy występuje właśnie w wersji grzybowej. Podczas stypy wznoszone są liczne ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jakby ktoś mnie zapytał, o moją ukochaną rybę, to teraz z pewnością bym powiedziała, że jest nią halibut. Bo jest bardzo delikatny, smaczny i nie ma ości. A jako, że ości się boję jak ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    STEK Z TUŃCZYKA NA PURÉE Z PIETRUSZKI Szybkie, proste, aromatyczne i pożywne danie. Jak poprawnie przyrządzić stek z tuńczyka i na czym smażyć? SKŁADNIKI: tuńczyk pokrojony na 2-3cm plastry...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KOTLETY PIECZARKOWE z cebulką i kaszą manną. Wegetariańska wersja mielonych, w której nie podsmażamy wcześniej ani pieczarek ani cebulki. Proste, szybkie do wykonania kotleciki, na ciepło do ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Makaron zawsze jest świetnym wyborem, zwłaszcza jeśli chcemy przyrządzić coś szybko, a żeby było pyszne. Można go podać z dobrą oliwą i pieprzem albo bardzo wyszukanymi składnikami i ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym. Czyli prosta, pyszna propozycja na każdą okazję. Taką tortillę można podać na lżejszy, szybki obiad lub na kolację. Do środka ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm  a na drugi ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, dawno na moim blogu nie było żadnego przepisu na danie obiadowe. Przeglądając ostatnio szafki w kuchni znalazłam czerwoną soczewicę i postanowiłam z niej zrobić coś dobrego. ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Składniki:Rodzaj potrawy: mięsneCzas przygotowania: 40 minutLiczba porcji: 2Składniki:4 średnie ziemniaki1 płaska łyżeczka masła1/2 szklanki wody1/2 szklanki mleka2 szczypty soli4 małe ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Kotlety pożarskie, a właściwie to powinno się mówić Pożarskiego. Delikatne, soczyste i miękkie kotlety drobiowe z dodatkiem masła...