Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Moja Szwecja

Adres bloga: mojaszwecja.blog.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: Moja Szwecja

    Co potrzeba:1.Ciasto francuskie typ” filo” 2.Nutella 3.Owoce np.banan, truskawki.4.Jedno jajko( do posmarowania). Szybkie przygotowanie.Wyjmij ciasto z zamrażalki, posmaruj je nutelą .Połóż ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    W Szwecji nie ma tradycji dłubać i jeść pestki ze świeżego słonecznika. Nie ma w sprzedaży świeżych słoneczników…….. W sklepach są tylko obrane i suche pestki………….. Szwedzi ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Jak pieczesz ciasto dla gości,w dużej formie ,typu ciasto czekoladowe czy murzynek .Rozpuść trochę czekolady.( jak masz w domu stare kawałki )Posmaruj na wierzchu ciasta czekoladą. I co ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Składniki…..80gr.dorsza na osobę,młode ziemniaki ,marchew,cocktailowe pomidorki,brokuły fasola szparagowa( może być zamrożona),pieprz cytrynowy, sól,koper ,folia do pieczenia w ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Latem organizują szwedz przyjęcia w ogrodzie na działkach swoich balkonach czy w domu. Najczęściej zapraszają swoich gość na drink powitalny.Może to być dżin z tonikiem wódka z sokiem ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Połóż na talerz rożne rodzaje sałat plus trochę czerwonej cebuli lub szczypiorku. Do tego wędzony łosoś na gorąco.(który oczywiście jest zimny).Sałate podajemy z zimnym sosem typ tatarski...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Jak chcesz podać trochę inaczej i masz czas się „pobawić”,podaj jedzenie tak jak na zdjęciu. Posiekane jajka.Żółtka oddzielnie,białka oddzielnie.Pomiędzy śledzie(ze słoika) i ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Co potrzeba ? 1.1 kg. ziemiaków. 2.1 decylitr posiekanej pietruszki. 3.2 łyżki octu winnego. 4.1 i 1/4 oleju z oliwek 5.1 decylitr utartego sera parmeson. 6.1 łyżeczka soli. 7.1/2 świeżego ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    W cukierni można kupić gotowe krążki bezowe z których można wyczarować wspaniały tort. Do tego ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i przełożyć między krążkami .Na ubitą ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Jak pieczesz karkówkę,możesz piec razem z przekrojonymi na pół pomidorami i na pół przekrojoną główką czosnku.Można do formy włożyć świeży tymian.Zapach będzie się roznosił po ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Latem jedzą Szwedzi szparagi.Białe i zielone.Podają w rozmaity sposób .Jako dodatek na drugie danie do ryby i ziemiaków lub „same” np.ze smażonym boczkiem (albo tak jak na zdjęciu.)Białe ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Od jakiegoś czasu jest bardzo modne w Szwecji jeść Pulled pork .(wymowa pul pork) To tak pięknie brzmi”pul pork”. Ktoś naprzykład się pyta „co będziecie jedli na obiad ” i ktoś ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Niedługo weekend .Może będziesz mieć gości na obiad .Nie masz pomysłu co zrobić . Zrób oryginalny i inny obiad ………Mięso z bananami Co potrzeba.1.polendwica wieprzowa ,2.pieprz ,sól i ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Bardzo łatwe i oryginalne kotlety do zrobienia. Co potrzeba? 1. Mięso mielone mieszane około pól kg. 2. Świeża bazylia 3. Suszone pomidory 5 sztuk w oleju 4. Jedno jajko 5. Pieprz i sól 6. I ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Jesień.Sezon na szarlotkę. Joanna poleca przepyszne ciasto bardzo łatwe do zrobienia.Świetny gorący deser . Przepis 6-8 porcji. 1.2kg jabłek kwaskowych 2.łyżka masła do wysmarowania formy. ...
  • Z bloga: Moja Szwecja

    Coraz częstszym faworyzowanych śniadaniem w Szwecji jest kasza owsiana.OWSIANKA. Numer jeden jest bardzo zdrowa. Nie tylko posiada dobre węglowodany,białko i tłuszcze,ale nie posiada glutenu. ...

Opis: