Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Ciastkowy Pingwin

Potrawy dietetyczne bardziej i mniej, ciasta, dania główne i inne.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

1 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Nazwa tego dania pochodzi od niemieckiego słowa Kaiser, czyli cesarz. Chodzi o Franciszka Józefa I, który poza oficjalnymi uroczystościami, na których wypadało podać potrawy francuskie, wolał ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To danie to kolejny dowód na uniwersalność makaronu. Choć kalafior i brokuł rzadko występują razem, tutaj dobrze współgrają, tworząc dobre wypełnienie do zapiekanki Czytaj dalej
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Wydaje się, że swojskie placki ziemniaczane mogłyby sprofanować wędzonego łososia i odrzeć go z całej królewskości, a jednak te dwa elementy pasują do siebie doskonale. Ich smak dodatkowo ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Hiszpanie wynaleźli w kuchni nie tylko gazpacho, sangrię i tapas. To dzięki hiszpańskiemu przepisowi spróbowałam-po raz pierwszy od dawna-koziego sera. Chociaż objętościowo nie stanowi on ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Chłodniki bez krojenia to, jak ostatnio zauważyłam, najszybsze dania, jakie można przyrządzić. Potrenowawszy trochę na gotowych przepisach, wymyśliłam własny, przypominający caprese, czyli ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    W szafce z makaronami „zalegały” od już dawna suche płaty makaronu lasagne i coraz bardziej się niecierpliwiły. Aby wreszcie ulżyć im w samotności, przygotowałam zapiekankę na podstawie ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Najważniejszym składnikiem portugalskich kulek jest solony dorsz, czyli płaty ryby przechowywane w soli. Aby uniknąć dwudziestoczterogodzinnego moczenia, użyłam zwykłego dorsza, co wydało mi ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Przepis na ciasto o nazwie popularnego batonika znalazłam na relaxtime. blog.pl. trzy lata temu. Było to ciasto, słodkie, tłuste i tuczące-autorka jeden kawałek „wyceniła” na 450-500 kcal. ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Dziś trochę egzotyki. Według książki „Księga Smaków Świata” wyd. Buchman (jeszcze raz dziękuję za prezent) podobne placuszki-tylko smażone w głębokim tłuszczu, czego ja oczywiście ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Ostatnio dość często zerkam do menu naleśnikarni i znalazłam taka oto perełkę: „zielone tagliatelle z krewetkami w pomidorach”, pod pozycją „tagliatelle naleśnikowe”. Uruchomiłam ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Kiedyś zapisałam takie danie na swojej magicznej liście i…zgubiłam przepis. Nie wiem, co było w oryginalnym (spodziewam się, że ryż i groszek :)), ale moje danie wymyślane na bieżąco ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To danie to zupełny miszmasz-jakby wszystko, co pyszne w zeuropeizowanej chińskiej kuchni wrzucić do jednego gara-to jest, przepraszam, woka-i wymieszać. Znajdziemy tu i makaron (żaden Chińczyk ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Rzadko robię sałatki, ale tę akurat bardzo polecam. Przygotowuje się ją szybko i łatwo, a pysznie smakuje. Składniki (na 2 porcje): ok. 180g filetów z udka kurczaka 125g białego sera ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Kiedy ostatnio jadłam sałatkę z kurczaka z gruszką, serem i rukolą, nie mogłam, oczywiście, zaserwować jej Naczelnej Degustatorce, która jest wegetarianką. Ponieważ miałam jeszcze dwa ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To chyba najszybszy obiad, jaki kiedykolwiek przygotowałam – nie licząc oczywiście chłodzenia. Po długiej wiośnie, która nie mogła się zdecydować, jaką chce pogodę, przyszedł wreszcie ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Dziś (12.06) obchodzimy Światowy Dzień Falafela. Jest to wegańskie danie kuchni arabskiej, przyrządzane z ciecierzycy lub bobu. Z warzyw smaży się w głębokim tłuszczu mocno przyprawione ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Moja serkomania właśnie osiągnęła szczyt. Tak, ZROBIŁAM SEREK W DOMU. Sama. Wzorując się na procesach, którym poddawane jest mleko w mleczarni, co opisałam tu . Nie jest to wcale trudne, ani...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Naczelna Degustatorka zażyczyła sobie ostatnio coś makaronowego. A ja akurat dostałam etykietkę serka wiejskiego Pilos z trzema przepisami, z czego jeden był na lasagne! Oczywiście sporo ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Dzisiaj przepis zmodyfikowany, którego oryginał pochodzi z nietypowego, jak na mnie, źródła. Mianowicie kilka miesięcy temu zostałam poczęstowana domowymi gołąbkami odwróconymi, czyli ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Ze względu na kolorystykę to typowo walentynkowy wypiek, choć nadaje się też na inne okazje. Wzorowałam się na przepisie na Red Coconut Cake z kwestiasmaku.com, ale sporo zmieniłam po ...

Opis:

Potrawy dietetyczne bardziej i mniej, ciasta, dania główne i inne.