Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Zapach Apetytu

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: zapachapetytu.blog.pl

0 osób polubiło ten blog

1 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Korzenne ciasto bez pieczenia. Dużo lżejsze od tiramisu, bo zamiast mascarpone użyłam śmietanki. Poszczególne warstwy są przełożone ciasteczkami korzennymi i kwaskowymi powidłami ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Domowy likier z białej czekolady. Może stanowić własnoręcznie przygotowany upominek. Likier można trzymać w lodówce, ale przed podaniem należy go pozostawić na trochę w temperaturze ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Doskonałe ciasteczka na jesienną słotę. Twardawe, ale delikatne, słodkie i przyjemnie korzenne. Dobrze się przechowują – szczelnie zamknięte wytrzymają nawet miesiąc.  Składniki: 400g ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, korzenne, twardawe ciasteczka korzenne, które cudownie smakują maczane w mleku lub gorącej kawie. W sezonie zimowym pokruszone świetnie sprawdzą się jako spód do serników. Jeśli w ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, puszyste ciasto, z chrupiącą cynamonową skorupką. Przygotowałam je na imprezę ze znajomymi i…nawet nie zdążyłam spróbować. To chyba najlepsza rekomendacja Podobno chrupiący ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pumpkin spice pancakes, czyli zdrowe placuszki dyniowe z płatkami owsianymi i mąką orkiszową. Smaczne i sycące, mocno pachnące przyprawami korzennymi. Koniecznie do przygotowania w sezonie ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Z miłości do truskawek przygotowałam truskawkowe pralinki z kokosem i jagodami goji. Słodkie, aromatyczne, nieco chrupiące. Do ich wykonania nada się zarówno #dzem, jak i #konfitura. Przetwory ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przed nami gorący okres imprezowy – Andrzejki, Mikołajki, Sylwester. Imprezujemy #BEZograniczen. Dla mnie #smaknr1 stanowi ketchup #kotlin, który doskonale pasuje do wielu imprezowych przekąsek....
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dynia w sezonie dyniowym prędko mi się nie nudzi. Mogę ją jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na słodko i wytrawnie. W postaci zup, czy jako dodatek do deserów. Dzisiaj czas na owsiankę ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Czas na ciastka. Ciastka cynamonowe. Aromatyczne, chrupiące i przyjemnie słodkie. Dodając do ich wnętrza #cukiertrzcinowy, nadałam im delikatnego karmelowego posmaku, który doskonale wspólgra z...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj zapraszam Was na konfiturę w kolorach jesieni, która bierze udział w akcji #myAmbition. Najważniejsze w niej jest to, że ma bajecznie intensywny pomarańczowy kolor, nie zawiera ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj sięgam po skarby #diamant. Stworzyłam swoją wersję ulubionej potrawy, nadając kurczakowi w boczku aromatycznego, karmelowego smaku. Do jego przygotowania wykorzystałam #cukiertrzcinowy, ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj postanowiłam podjąć kulinarne wyzwanie i wziąć udział w akcji #OlejKonwenanse. Przygotowałam zdrowy deser bez glutenu, laktozy i białego cukru. Spód z wiórków kokosowych z ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Bardzo szybki, dietetyczny deser. Pieczone jabłko z orzechową kruszonką to bogactwo błonnika, witamin i kwasów omega-3. Po wyjęciu z pieca warto polać jabłko wąską strużką miodu lub ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przepyszne, mocno chrupiące, czekoladowe pralinki. Bazę stanowią zaledwie trzy składniki: czekolada mleczna, czekoladki z masłem orzechowym i włoskie ciasteczka Amaretti. Podgrzana masa jest ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Kawa o przyjemnym korzenno-dyniowym aromacie. Rozgrzewająca, delikatnie słodka, doskonała. Puree dyniowe nadaje kawie kremowej konsystencji. Polecam na jesienne poranki.  100ml mleka 2 łyżki ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Puree z dyni o przyjemnie pomarańczowej barwie. Puree można wykorzystać jako bazę do różnego rodzaju dań: zup, gnocci, ciast, ciasteczek, smoothies (pamiętacie jesienne smoothie dyniowe?) albo...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Smaczny, błyskawiczny deser. Torcik przygotowany z kwadratowych wafli, przełożony masą kajmakową i dżemem z czarnej porzeczki. Słodycz kajmaku cudownie równoważy kwasowość dżemu. ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dynia kojarzy się głównie z jesienią, ale na stołach króluje aż od września do stycznia. Jest niskokaloryczna, zawiera dużo witamin z grupy B, wapnia i potasu, jest bogata w β – karoten. ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Cudownie miękkie, aromatycznie korzenne pączki z dziurką. Amerykańskie doughnuty w wersji mini. Dzięki dodatkowi puree z dyni, pączki długo zachowują świeżość i wilgotne wnętrze. ...

Opis:

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.