Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Kameleon Kulinarny

Blog o kolorowej kuchni, o przepisach łatwych i tych trudniejszych.. o potrawach tradycyjnych i ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
25.01.2018

  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    TARTA CZEKOLADOWA tym razem na KRUCHYM, SŁODKIM SPODZIE czyli takim, z którego robi się kruche ciasteczka 🙂 A do tego gorzka czekolada z mascarpone.. Idealny deser do kawy.. Uroczy, łatwy do ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    STEK Z TUŃCZYKA NA PURÉE Z PIETRUSZKI Szybkie, proste, aromatyczne i pożywne danie. Jak poprawnie przyrządzić stek z tuńczyka i na czym smażyć? SKŁADNIKI: tuńczyk pokrojony na 2-3cm plastry...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

     KRUCHE CIASTECZKA SKŁADNIKI: 200 gram mąki pszennej 100 gram masła 100 gram cukru pudru 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia cukier trzcinowy do posypania (lub zwykły) WYKONANIE: 1. Do miski ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    FIOLETOWE PESTO Z CZERWONEJ KAPUSTY Pesto z czerwonej kapusty bardzo mnie zaskoczyło.. i to nie przez cudowny kolor 😉 Zaskoczyło smakiem, szczególnie jak się „przegryzło” 😉 SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KOTLETY PIECZARKOWE z cebulką i kaszą manną. Wegetariańska wersja mielonych, w której nie podsmażamy wcześniej ani pieczarek ani cebulki. Proste, szybkie do wykonania kotleciki, na ciepło do ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

      WALENTYNKI – pomysły na słodkości z okazji 14-go lutego Słodkich pomysłów jest bez liku.. To może być.. Coś bardzo lekkiego, słodkiego i kolorowego – bezy: Coś bardzo eleganckiego i...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ZUPA OGÓRKOWA Wszyscy wiedzą jak ją przygotować zupę ogórkową – tradycyjną, polską, kwaśną zupę.. ale nie mogło zabraknąć jej na blogu. Zabielana śmietaną, koniecznie mięsna, ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    DROŻDŻOWE ROŻKI Z FARSZEM NA SŁONO – z serkiem capri i warzywami Idealny pomysł na imprezę jako przekąska 🙂 Rożki można upiec przy okazji robienia pizzy, a farsz zrobić i napełnić ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ZUPA Z PIECZONYMI WARZYWAMI To niby tradycyjna, zwykła zupa, ale upieczone wcześniej warzywa dają o wiele więcej aromatów niż warzywa tylko gotowane.   SKŁADNIKI: mięso z kością 2 ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PESTO Z RUKOLI Pesto to zielony sos pochodzący z Włoszech, tradycyjnie składający się z bazylii, oliwy, parmezanu, orzeszków piniowych i soli, serwowany zawsze zimny, najczęściej do pieczywa ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    GWIAZDKOWE, KETCHUPOWE TARTELETKI z WARZYWAMI Łatwe i dość szybkie (pomijając chłodzenie ciasta), warzywne przekąski. Idealne na imprezę.. tarteletki wyjątkowo aromatyczne i kolorowe 🙂 ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

      PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI  Bardzo szybka i smaczna pasta do pieczywa.  SKŁADNIKI: 100 gram wędzonej makreli 1 ogórek kiszony – 30 gram 1 mały por – 20-30 gram łyżka majonezu – 30 gram...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ZUPA MEKSYKAŃSKA – treściwa, rozgrzewająca, pikantna zupa, którą warto zrobić zimą. Bogaty smak zawdzięcza bulionowi warzywnemu, warzywom, mięsnym, smażonym kulkom i dużej ilości ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    CZEKOLADOWE SZYSZKI Z AMARANTUSEM, a dokładnie szyszki z ekspandowanego ryżu, gryki i amarantusa, oblane GORZKĄ CZEKOLADĄ. Wytrawny, mało słodki deser do kawy w postaci zdrowych pralin 🙂 ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    CIASTECZKA SEROWE Z KASZĄ MANNĄ – pieczone Ciasteczka z białym serem kojarzą mi się zawsze z zapachem pomarańczy, aromatem cytrynowym lub rodzynkami. Jedno jest pewne jak ciasteczka serowe to...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KARNAWAŁ – pomysły na coś słodkiego 🙂 Karnawał to czas zabaw, balów, maskarad.. i czas kulinarnego zapomnienia się.. faworki, pączki, ciastka, ciasta.. Co przygotować, co upiec lub ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    BEZY – kruche i bardzo słodkie, mogą być małe, średnie, duże, kolorowe, okrągłe, spiczaste.. Idealny sposób, by wykorzystać białka, które zostają podczas robienia innych słodkości, ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Była już pasta z białej fasoli, teraz czas na czerwoną 🙂 Wykonuję ją tak samo, różnica jest w fasoli, która gotuje się krócej i jest bardziej delikatna w smaku ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KANDYZOWANA SKÓRKA Z POMARAŃCZY – do ciast, deserów, posypania pączków, jako dodatek do musli, do mieszanki bakaliowej, do granoli… do pochrupania bez niczego.. opcji wykorzystania ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ROLADA WALENTYNKOWA z serduszkami Walentynki w Polsce popularność zyskały dopiero w latach 90-tych XX wieku, ich tradycja sięga natomiast średniowiecza. Początkowo obchodzone były w ...

Opis:

Blog o kolorowej kuchni, o przepisach łatwych i tych trudniejszych.. o potrawach tradycyjnych i tych niestandardowych.. Inspiracja do zajrzenia do spiżarni, lodówki, szafki i przyrządzenia czegoś samemu :)