Targ Smaku

Zapach Apetytu

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.01.2018

  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Wegański „smalec” z fasoli. Doskonała pasta do chleba, kiedy znudził Ci się tradycyjny hummus. Bogata w białko fasola, odrobina tłuszczu, sól, pieprz i możemy cieszyć się ciekawym ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, orzechowe pączki z lukrem czekoladowym. Pieczone, więc nieco odchudzone. Ciężko poprzestać na jednym. Pączki są miękkie w środku, a na zewnątrz słodki lukier fajnie kontrastuje z ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dynia w sezonie dyniowym prędko mi się nie nudzi. Mogę ją jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na słodko i wytrawnie. W postaci zup, czy jako dodatek do deserów. Dzisiaj czas na owsiankę ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przed nami gorący okres imprezowy – Andrzejki, Mikołajki, Sylwester. Imprezujemy #BEZograniczen. Dla mnie #smaknr1 stanowi ketchup #kotlin, który doskonale pasuje do wielu imprezowych przekąsek....
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Z miłości do truskawek przygotowałam truskawkowe pralinki z kokosem i jagodami goji. Słodkie, aromatyczne, nieco chrupiące. Do ich wykonania nada się zarówno #dzem, jak i #konfitura. Przetwory ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pumpkin spice pancakes, czyli zdrowe placuszki dyniowe z płatkami owsianymi i mąką orkiszową. Smaczne i sycące, mocno pachnące przyprawami korzennymi. Koniecznie do przygotowania w sezonie ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, puszyste ciasto, z chrupiącą cynamonową skorupką. Przygotowałam je na imprezę ze znajomymi i…nawet nie zdążyłam spróbować. To chyba najlepsza rekomendacja 🙂 Podobno chrupiący ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, korzenne, twardawe ciasteczka korzenne, które cudownie smakują maczane w mleku lub gorącej kawie. W sezonie zimowym pokruszone świetnie sprawdzą się jako spód do serników. Jeśli w ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Doskonałe ciasteczka na jesienną słotę. Twardawe, ale delikatne, słodkie i przyjemnie korzenne. Dobrze się przechowują – szczelnie zamknięte wytrzymają nawet miesiąc.  Składniki: 400g ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Domowy likier z białej czekolady. Może stanowić własnoręcznie przygotowany upominek. Likier można trzymać w lodówce, ale przed podaniem należy go pozostawić na trochę w temperaturze ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Korzenne ciasto bez pieczenia. Dużo lżejsze od tiramisu, bo zamiast mascarpone użyłam śmietanki. Poszczególne warstwy są przełożone ciasteczkami korzennymi i kwaskowymi powidłami ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Churros są tradycyjną hiszpańską słodkością (choć w Urugwaju bywają podawane z roztopionym serem), wytwarzaną z ciasta parzonego wyciskanego na rozgrzany głęboki tłuszcz. Podaje się je ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Drożdżowe paluszki grissini wywodzące się z kuchni włoskiej. Super przekąska na imprezy, najlepiej smakuje w towarzystwie dipów, deski serów lub talerza wędlin. W zależności od dodatków, ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Błyskawiczny dżem malinowy na wspomnienie lata. Przygotowanie wymaga wyłącznie podgrzania mrożonych malin z olejem kokosowym, posłodzenia do smaku i połączenia z nasionami chia. Dżem ...

Opis:

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×