Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Zapach Apetytu

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.01.2018

  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Karnawał to czas, w którym nie może zabraknąć faworków. Za kupnymi nie przepadam, bo bardziej przypominają grubaśne ciastka niż kruchutki chrust. Przygotowanie ich do łatwych nie należy, ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    W karnawale nie może zabraknąć pączków. Ja ostatnio polubiłam te pieczone, bo po pierwsze są szybkie w przygotowaniu, a po drugie mają w składzie stosunkowo mało tłuszczu. Mimo to, gdy ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Injera jest rodzajem etiopskiego pieczywa w postaci cienkich naleśników, przygotowywanym na zakwasie chlebowym. Injera z jednej strony ma gładką, a z drugiej porowatą strukturę. Ciasto robi się...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    W czasie Walentynek ma być słodko i miło, a może nawet nieco kiczowato…?! Mimo, że znam wiele osób, które nie przepadają za tym komercyjnym świętem (sama jestem jedną z nich), to każdy, ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Kruche ciasteczka z cukrem. Idealne na przekąskę, czy do kawy. Ładnie zapakowane świetnie sprawdzą się jako prezent. W żadnym sklepie lepszych nie znajdziecie! Smaczne i z zaufanych ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Czekoladowe muffinki z tajemniczym składnikiem, którym jest Coca-Cola. Napój można zastąpić wodą gazowaną – chodzi o to, żeby babeczki nabrały puszystości i długo zachowywały ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Chleb z kaszy gryczanej przygotowany wyłącznie z trzech składników. Bez mąki i drożdży. „To się nie może udać” – myślałam wcześniej. Zaskoczyło mnie z jaką łatwością można ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Szybkie pączki, które u mnie w domu, nie wiadomo dlaczego, nazywaliśmy „kózkami” 😉 Nie będę bajerować – nie są to tradycyjne, super puszyste, drożdżowe pączki ze złotą ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, zdrowe i bardzo odżywcze śniadanie, które przygotowuje się…wieczorem 😉 Nocna owsianka ma to do siebie, że nie trzeba jej gotować. Wystarczy zalać płatki owsiane i nasiona chia ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Wegański „smalec” z fasoli. Doskonała pasta do chleba, kiedy znudził Ci się tradycyjny hummus. Bogata w białko fasola, odrobina tłuszczu, sól, pieprz i możemy cieszyć się ciekawym ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, orzechowe pączki z lukrem czekoladowym. Pieczone, więc nieco odchudzone. Ciężko poprzestać na jednym. Pączki są miękkie w środku, a na zewnątrz słodki lukier fajnie kontrastuje z ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dynia w sezonie dyniowym prędko mi się nie nudzi. Mogę ją jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na słodko i wytrawnie. W postaci zup, czy jako dodatek do deserów. Dzisiaj czas na owsiankę ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przed nami gorący okres imprezowy – Andrzejki, Mikołajki, Sylwester. Imprezujemy #BEZograniczen. Dla mnie #smaknr1 stanowi ketchup #kotlin, który doskonale pasuje do wielu imprezowych przekąsek....
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Z miłości do truskawek przygotowałam truskawkowe pralinki z kokosem i jagodami goji. Słodkie, aromatyczne, nieco chrupiące. Do ich wykonania nada się zarówno #dzem, jak i #konfitura. Przetwory ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pumpkin spice pancakes, czyli zdrowe placuszki dyniowe z płatkami owsianymi i mąką orkiszową. Smaczne i sycące, mocno pachnące przyprawami korzennymi. Koniecznie do przygotowania w sezonie ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, puszyste ciasto, z chrupiącą cynamonową skorupką. Przygotowałam je na imprezę ze znajomymi i…nawet nie zdążyłam spróbować. To chyba najlepsza rekomendacja 🙂 Podobno chrupiący ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pyszne, korzenne, twardawe ciasteczka korzenne, które cudownie smakują maczane w mleku lub gorącej kawie. W sezonie zimowym pokruszone świetnie sprawdzą się jako spód do serników. Jeśli w ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Doskonałe ciasteczka na jesienną słotę. Twardawe, ale delikatne, słodkie i przyjemnie korzenne. Dobrze się przechowują – szczelnie zamknięte wytrzymają nawet miesiąc.  Składniki: 400g ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Domowy likier z białej czekolady. Może stanowić własnoręcznie przygotowany upominek. Likier można trzymać w lodówce, ale przed podaniem należy go pozostawić na trochę w temperaturze ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Korzenne ciasto bez pieczenia. Dużo lżejsze od tiramisu, bo zamiast mascarpone użyłam śmietanki. Poszczególne warstwy są przełożone ciasteczkami korzennymi i kwaskowymi powidłami ...

Opis:

Smakowite przepisy, apetyczne zdjęcia... Źródło kulinarnych inspiracji.