Targ Smaku

Zamieszaj

Witaj na moim blogu wśród osób kochających gotowanie i jedzenie. Blog ten powstał z ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: zamieszaj.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
16.12.2017

  • Z bloga: Zamieszaj

    Krem z dyni z mlekiem kokosowym to propozycja na jesienną zupę rozgrzewającą z nutą egzotyki. Dynia ma to do… Artykuł Krem z dyni z mlekiem kokosowym pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Carnitas to danie kuchni meksykańskiej. To nic innego jak szarpana wieprzowina, długo pieczona w przyprawach oraz soku z cytrusów.… Artykuł Carnitas pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Tacos z mięsem, salsą z mango i awokado to świetny sposób na rodzinny lunch czy kolację ale również na… Artykuł Tacos z mięsem, salsą z mango i awokado pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Kruche, pachnące czekoladą, idealne do szklanki mleka, takie właśnie są ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym. Zrobienie ich to naprawdę chwila,… Artykuł Ciasteczka czekoladowe z ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Szybka kolacja albo lunch do pracy? A może tarta na cieście francuskim z kremowym serkiem i cukinią? Gotowe ciasto… Artykuł Tarta na cieście francuskim z kremowym serkiem i cukinią pochodzi z...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Uszka z grzybami to punkt nr 1 na wigilijnym stole. To pierwsza potrawa jaką u mnie w domu rodzinnym… Artykuł Uszka z grzybami pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Boże Narodzenie za pasem więc podaję Wam przepis na ciasto na pierogi bez jajka. To ciasto jest sprężyste, elastyczne,… Artykuł Ciasto na pierogi bez jajka pochodzi z serwisu Zamieszaj.pl.
  • Z bloga: Zamieszaj

    Keks ewidentnie kojarzy się ze świętami… Obłędnie pachnie pomarańczą, masłem i prawdziwą wanilią. Polany lukrem prezentuje się przepięknie na… Artykuł Keks pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Śledzie z wędzonymi śliwkami i orzechami włoskimi to kolejna propozycja na wigilijny stół. Lekko słodkawe od wędzonych śliwek i… Artykuł Śledzie z wędzonymi śliwkami i orzechami ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Buszując po książkach, gazetach i stronach chciałam znaleźć taki przepis na ciasto, ażeby symbolicznie wskazywał, że to BOŻE NARODZENIE.… Artykuł Choinka drożdżowa pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Zamieszaj

    Zupa z ciecierzycy z pomidorami i szpinakiem jest mocno rozgrzewająca – idealna na taką pogodę jaką właśnie mamy za… Artykuł Zupa z ciecierzycy z pomidorami i szpinakiem pochodzi z serwisu...

Opis:

Witaj na moim blogu wśród osób kochających gotowanie i jedzenie. Blog ten powstał z potrzebyserca. Z potrzeby oderwania się od codziennych obowiązków. W dobie wszędobylskiej „chemii” proponuję Ci kierować się moją dewizą gotowania: „3xS” czyli świeżo, smacznie, sezonowo. Staram się używać jedynie świeżych produktów, ale jeśli nadchodzi zima to wolę kupić mieszankę mrożonych warzyw do zupy i niż kupować piękną, dorodną i kolorową marchewkę w supermarkecie, w której wierzcie mi nie ma grama naturalnego barwnika (wiem co mówię, jestem po wydziale chemii i na zajęciach z chemii organicznej doznałam szoku kiedy na własne oczy przekonałam się, że marchewka kupiona na straganie przy AL. Trzech Wieszczów w Krakowie nie zawiera ani grama karotenu – to niestety sztuczny barwnik). Uwielbiam sezonowość… Wiosną nowalijki, latem pomidory, paprykę rukolę, szpinak, rzodkiewki. Jesień to czas moich ukochanych grzybów, dyni a zima zarezerwowana jest na bigos, pierogi z kapustą i pałaszowanie tego co latem zostało zamknięte w słoikach… Przepisy na moim blogu są skategoryzowane, podzielone na: rodzaje posiłków, składników, kuchnie świata, specjalne okazje, desery i coś na szybko. Chciałam aby szukanie jakiegokolwiek przepisu nie męczyło. Blog ten jest w 100% moim autorskim projektem. Przepisy opracowuję sama, gotuję sama, zdjęcia też robię sama. Dobrze, że mam męża bo sama tego wszystkiego bym nie zjadła… Zapraszam Cię do korzystania z moim przepisów. Dominika z Zamieszaj.pl

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×