Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Gastro Fiesta

Dobra kuchnia to prawdziwe święto.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: gastrofiesta.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.12.2017

  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Krokiety, croquetas i  croquettes. Podłużne, owalne i okrągłe. Z nadzieniem mięsnym, ziemniaczanym, grzybowym, kapuścianym, lub…SŁODKIM?! Ile krajów tyle receptur na krokieta! A ty jakiego ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Ajoaceite, lub alioli to sos typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Znajdziesz go w każdym, szanowanym się barze w Walencji. Jest to sos na bazie czosnku i oliwy z oliwek. Gdzie spróbować ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Gdzie na znakomite tapas w Barcelonie? Zapraszam Cię do poznania znakomitej katalońskiej kuchni. W poniższych propozycjach znajdziesz typowe dla regionu potrawy, spróbujesz bomby z Barcelonety i ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Od dłuższego czasu jabłka są gorącym tematem nie tylko na talerzu. Niektórzy jadają je na złość Putinowi, a ja jestem od nich uzależniona niezależnie od nastrojów ekonomicznych. ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Białe złoto i królewskie warzywo Tak lokalnie nazywane są białe szparagi. Już w starożytności uważane za afrodyzjak. Niegdyś cieszyły się największym prestiżem i popularnością. ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Chodzenie w lipcu na bazar to czysta przyjemność! Stoiska uginają się pod ilością jędrnych warzyw i soczystych owoców. Tym razem skusiłam na cukinię! Rodzajów jest ich co najmniej kilka ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Kontynuując hiszpański klimat dziś na obiad polecam ośmiornicę z salsą mango i awokado. Obiad lekki, orzeźwiający, idealny na lato. Mięso ośmiornicy staje się w Polsce, ku mojej radości,...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Długi weekend zapowiada się pięknie. Zewsząd będzie dochodził zapach grilla, a nad Wisłą roztoczy się blask palenisk. Zapewne poszukujecie już przepisów na dania grillowe i sosy. ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Poniższy przepis jest niezniszczalny. Nie ma możliwości żeby nie wyszedł z niego dobry placek.  Muszę przyznać, że trochę mnie rozleniwił, bo zawsze jak chcę usmażyć placuchy sięgam ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Pierwszy raz spróbowałam okry marynowanej, jak to zwykle bywa z cudownymi odkryciami, przez przypadek. W przydrożnym tureckim barze stała sobie niepozornie wyglądająca sałatka z okrą, pomijana...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Przepis jest prosty i szybki (oczywiście pomijając czas wypieku). Surfując w necie natknęłam się na wiele różnych przepisów na ciastka. Połączyłam je w jeden szybki i z nutą słodyczy. ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Polecam go każdej osobie przed wysiłkiem fizycznym i umysłowym. W zasadzie każdemu dbającemu o zdrowie. Bez mąki, masła, z niewielką ilością brązowego cukru. Baton jest super zdrowy, ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Niebezpiecznie dobry zastrzyk białka i węglowodanów na dobry początek dnia. Słodka i chrupiąca – czyli właśnie taka jaka powinna być granola. Składniki, litrowy pojemnik granoli, czas ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Oliwki są dobrym pomysłem na imprezę, do filmu, jako przegryzka. Tym bardziej, że są bardzo zdrowe, bogate w związki mineralne i witaminy. Do tego są lekkostrawne i poprawiają przemianę ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Kto uwielbia smak suszonych pomidorów na pewno ma słabość tak jak ja do czerwonego pesto.  Szybka i wyborna w smaku pasta z suszonych kąpanych w słońcu, greckich pomidorów (przynajmniej tak...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Doskonała do pizzy, na grzankę, do makaronu ryżu, czy mięsa. Zrobiona z pomidorów z puszki o niebo lepszych niż „świeże” pomidory poza sezonem. W sezonie oczywiście warto się pokusić ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Proste, wegetariańskie danie prosto z hiszpańskiej La Manchy, z letnimi warzywami. Najlepsze na ciepło, ale jako sałatka na zimno również sprawdza się nieźle. Obowiązkowo podawać z chlebem...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Tym razem wariacja Indonezyjska z limonką i curry. Na zdjęciu znajdziecie cechy hiszpańskie dania, ponieważ podałam z oliwkami i hiszpańską sherry, ale równie dobrze (a może nawet lepiej) ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Dziś jestem na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej. Przygotowałam hummus w trzech wariantach z rozgrzewającymi przyprawami. Niezwykle banalny w przygotowaniu. Dobry na imprezy. Z ciepłą pitą...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Uwielbiam prażone migdały i objadam się nimi wręcz nieprzyzwoicie. W dodatku znakomicie łączą się z sherry fino. Przekąska doskonała zwłaszcza na początek sylwestrowej imprezy. Pierwsi ...

Opis:

Dobra kuchnia to prawdziwe święto.