Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Faceci są naprawdę inni, rzeczywiście jakby z innej planety i przeważnie nas nie rozumieją. Można by dużo o tym opowiadać, np. mój kolega przyszedł do pracy w poniedziałek cały zły, bo ...
15.12.2012 Przepis pochodzi z któregoś numeru „Kuchni”, gdzie aktorzy podawali różne przepisy świąteczne. Ten wyjątkowo mi się spodobał, bo piernik jest bardzo smaczny i zawsze się ...
15.12.2012 Bardzo lubię marcepan i wcale nie jest trudno zrobić go w domu. Mój młynek do orzechów nie mieli może tak drobno, jak bym chciała, ale wystarczy aby zrobić marcepan. Trzeba jedynie...
23.12.2012 Obiecałam podać przepis na domowy Golden syrup. Bardzo dobry przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Zrobiłam ten syrop z połowy składników, bo dwie buteleczki starczają na ...
30.12.2012 Tęsknię za latem i przy okazji tego deseru pomyślałam ciepło o mojej działce. To nieprawda, oczywiście, że na działkach nic się nie dzieje. W sezonie dzieje się i jeszcze jak! ...
Pamiętacie ten film „Poszukiwacze zaginionej Arki”? Indiana Jones z narażeniem życia długo starał się odnaleźć Arkę Przymierza, przeżył mnóstwo niebezpiecznych przygód, ale w końcu ...
13.01.2013 Moja Mama pojechała kiedyś do Carrefoura na Wileńskim i dokonała odkrycia: – Wiesz, stało pod sklepem kilku pijaczków, przyjrzałam się im i stwierdziłam, że wszyscy mieli ...
16.01.2013 Może się będę powtarzać, ale zima jest dla mnie czasem, który należy przetrwać. Moim zdaniem w piekle nie jest gorąco tylko mroźno. Gdy dłużej nie ma słońca, ...
20.01.2013 Peter Mayle jest Anglikiem, który wraz z żoną zdecydował się przeprowadzić do Prowansji. Napisał o tym regionie kilka uroczych książek. Z wielkim poczuciem humoru i uczuciem ...
27.01.2013 Fondue przyjemnie jest jeść zimą, w miłym towarzystwie. Jest to dawny sposób górali szwajcarskich na wykorzystanie serów zimą. Potrawa stała się później popularna także we ...
27.01.2013 Znajoma mieszka pod miastem i hoduje kury. Kaczka sąsiada zbuntowała się i nie chciała wysiadywać jajek. Podrzucili te jajka kurze tej mojej znajomej. Kura wysiedziała kacze jajka ...
17.02.2013 Obiecałam podawać przepisy na potrawy, które dr Dąbrowska poleca w ramach zdrowej diety po okresie postu warzywno-owocowego. Przeszłam teraz w Mielnie tydzień postu, więc trzeba ...
23.02.2013 Zastanawiałam się nad zalecanymi dla wszystkich grup krwi chlebami: Ezechiela i esseńskim. Gdy kilka lat temu czytałam o diecie zgodnej z grupą krwi, nie wiedziałam, jakie są te ...
24.02.2013 Zacznę od tego, iż chleb na zakwasie piekę od 2 lat i zawdzięczam to Mirabbelce, która na stronie chleb.info.pl, zamieściła mnóstwo informacji o pieczeniu chleba. Pragnę Jej za to ...
Trudno jest kupić naprawdę dobre pączki. Pamiętam Tłuste Czwartki sprzed wielu lat. Przepyszne pączki można było „wystać” w bardzo długiej kolejce na warszawskiej Starówce przy ul. ...
24.02.2013 Zakwas otrzymujemy z mąki żytniej (najlepiej razowej) i wody. Garść mąki (ok. 100 g) należy wymieszać z letnią wodą aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany, a ...
24.02.2013 To jeden z moich ulubionych chlebów znalezionych na blogu Mirabbelki. Oprócz składników podanych w przepisie zawsze dodaję jeszcze 1/2 łyżeczki kurkumy natomiast nie używam ani ...
03.03.2013 Obiecałam Magdzie chleb bezglutenowy. Zrobiłam taki chleb według przepisu Mirabbelki, ale nie było to proste. Chleb dosyć długo się piecze i łatwo kruszy. Dlatego na zdjęciu jest ...
Jeszcze jeden przepis z Kuby. Daiquiri to jeden z ulubionych drinków Hemingwaya. Nie dociekajmy jak się skończyło dla pisarza spożywanie nadmiernej ilości alkoholu. Trochę przesadzał tym ...
04.03.2013 Kupiłam sobie płytę „Równonoc”, bo oglądałam teledyski i spodobał mi się projekt Donatana. Stare instrumenty – trombity, mandoliny, bębny, nawet róg się znalazł. Plus ...