Targ Smaku

Wędrówki po kuchni

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.10.2017

  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Migdałowe ciasteczka 2017-12-12 11:38:22 Porcje 30 Kiedy czuć unoszący się w powietrzu cudowny zapach cynamonu i pierników, a w radiu głośno rozbrzmiewa Last Christmas to znak, że ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Wątróbka duszona z warzywami 2016-04-10 19:42:56 Porcje 3 Niechęć wyniesiona z dzieciństwa sprawia, że wątróbka traktowana jest często jako produkt niższej kategorii, a wręcz ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Wytrawne francuskie ciastka z chorizo 2016-06-30 18:10:15 Porcje 10 Wielokrotnie już pisałam, że uwielbiam ciasto francuskie. Klasyczne ciasto robi się długo, długo i jeszcze raz ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tort Piña Colada 2016-04-09 18:01:50 Porcje 24 Jak wszyscy wiemy, urodziny to szczególny dzień, który należy odpowiednio celebrować. W tym dniu nie może zabraknąć przyjaciół, ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tikka masala 2016-04-09 11:29:48 Porcje 5 Jesteśmy w Anglii - kraju monarchii, popołudniowej herbaty i londyńskiego metra. Tikka Masala to podobno danie narodowe Brytyjczyków. Masala ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Rosół 2016-04-08 17:18:03 Porcje 12 Rosół - dla niektórych jest nieodłącznym elementem niedzielnego obiadu. Wiem, że każdy ma swój ulubiony przepis na rosół i każdy na pewno ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Zapiekane cannelloni z cukinii w sosie beszamelowym 2016-04-10 21:06:02 Porcje 8 Wspaniałe danie utrzymane zdecydowanie we włoskim stylu. Makaron cannelloni zastępuje delikatna cukinia. ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 2017-02-20 22:19:43 Porcje 20 Mówią, że szewc bez butów chodzi i rzeczywiście tak jest. Przeważnie te urodzinowe wypieki robię dla najbliższych, ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tripoline al ragù z wołowiną 2016-04-08 17:29:22 Porcje 4 Dziś zabieram Was w podróż do Północnych Włoch, a konkretnie do z Emilia-Romaqna. Region ten znany jest przede wszystkim z ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tort kufel piwa 2017-03-22 10:11:08 Porcje 15 Nie twierdzę że to stereotyp, ale 99% facetów których znam uwielbia piwo, a moja druga połowa niezaprzeczalnie należy do tego grona. ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Surówka z białej rzodkwi 2016-04-10 19:39:16 Porcje 4 Rzodkiew (Raphanus) należy do mało znanych, choć niezwykle wartościowych warzyw. W naszym kraju ustąpiła miejsca jednej ze ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Sernik z żelką mango 2016-10-07 15:35:27 Porcje 16 Jak co roku na początku października na blogu pojawia się sernik. To nie przypadek - serniki uwielbia moja druga połowa. Ponieważ ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Czekoladowe serduszka na walentynki 2016-04-07 20:50:02 Porcje 10 Tradycja Walentynek wywodzi się z XIV- wiecznej Anglii. W Polsce ten obyczaj, obchodzony od kilkunastu lat, cieszy się ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Jajka w sosie musztardowym z brokułem 2016-04-09 15:03:14 Porcje 4 Pamiętam czasy, gdy jajka na twardo z majonezem królowały niemalże na każdym, domowym przyjęciu. Szybka przystawka ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Szynka drobiowa z szynkowaru 2016-06-09 17:05:32 Domowe wyroby w postaci pasztetów, pieczonych mięs i wędlin robiłam zawsze tradycyjną metodą w piekarniku. Sceptycznie podchodziłam do ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Sernik na zimno na jogurtach greckich 2016-04-10 18:57:35 Porcje 16 Nie jestem pewna, czy sernik jest odpowiednią nazwą dla tego delikatnego i lekkiego jak piórko ciasta. Ale niech już ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Krem z ziemniaków 2016-04-08 19:58:53 Porcje 6 Jeszcze nie tak dawno ziemniaki w Polsce były jedynie nieciekawym, acz niezbędnym dodatkiem do każdego posiłku. Inwencja pań domu ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Sałatka śledziowa 2016-04-09 15:23:26 Porcje 6 Wielu z nas kocha ten dodatek w sałatkach - mowa oczywiście o śledziu. Sałatka idealnie sprawdzi się jako przystawka nie tylko na ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Kokosanki 2016-04-09 21:49:18 Porcje 25 Kokosanki to jeden z najlepszych smaków dzieciństwa. Takie łakocie robiła moja mama. Ja często towarzyszyłam jej szczególnie w procesie ...

Opis:

Można zjeść byle co, ale nie byle jak zrobione

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×