Targ Smaku

Roślinne jadło

Przepisy kuchni wegańskiej

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.10.2017

  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ramen - niby zupa, ale przez ilość różnorodnych dodatków, można śmiało powiedzieć że jest to danie. Przygotowując ramen możecie wykorzystać dowolne warzywa oraz ulubiony makaron u mnie ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Deser powstał na bazie ciastek oreo stąd jego nazwa, chociaż wyglądem nie przypomina znanych deserów wykonanych z tych ciastek. Smak nadal pozostaje znajomy :)Składniki 110 g ciastek oreo ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ravioli to małe pierożki o kwadratowym lub okrągłym kształcie. Jedna z bardziej znanych i lubianych potrwa z kuchni włoskiej. Nadziewane na różne sposoby i podawane z masłem z ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Zdrowa, syta i szybka sałatka z kaszą bulgur. Lekko chrupiąca i aromantyczna. Sałatka jest doskonałą pozycją na rozpoczęcie lub zakończenie dnia :)Składniki 2 garści jarmużu 0,5 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Amerykańskie naleśniki, czyli puszyste pancakes. Pomysł na szybkie, lekkie i smaczne śniadanie. Tradycyjnie podawane są ze sporą ilością syropu klonowego, ale jeżeli ten smak Wam nie ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Słodkie bataty, czerwona fasola, chipsy z jarmużu. Do tego sycący brązowy ryż i ostra salsa.To zdrowe, pełne smaku burrito, które w dodatku jest proste w przygotowaniu. Składniki 4 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Pewnie i Wy nie lubicie nudnych kanapek :) oto propozycja w której pulpety smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno. Dobrze sprawdza się jako lunch do pracy :) Składniki Przepis na ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Bardzo szybka potrawa, która może być przystawką albo dodatkiem do dania głównego.Składniki 300g brukselki 3 ząbki czosnku garść suszonej żurawiny garść orzechów laskowych oliwa ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Bezmięsne burgery cieszą się coraz większa popularnością, dlatego nie mogło ich zabraknąć i u mnie. Przepis jest super prosty i szybki w wykonaniu. Polecam :)Składniki 180g tofu ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Brukselka to dla wielu znienawidzony smak z dzieciństwa, a jednak można ją polubić :) Wystarczy odpowiednio przygotować, dodając do wody odrobinę cukru, żeby pozbyć się goryczki i ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Przepisów na knedle jest co najmniej tyle, ile na pierogi :) Najczęściej jednak w wersji na słodko ze śliwkami lub truskawkami, posypanymi cukrem z cynamonem. Dziś propozycja w wersji ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki na lody  mleko kokosowe 1 puszka dobrze schłodzona (zebrana sama śmietanka) awokado 2 szt (dojrzałe) limonka 2 szt.  świeża mięta  2 garści Sos ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Chociaż w  kurkach znajdują się tylko śladowe ilości witamin  (B1, C, PP i E) oraz składników odżywczych (cynk, wapń, fluor, jod, potas) i przez to nie można ich pochwalić za ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Dlaczego warto jeść szparagi? bo są doskonałym źródłem kwasu foliowego, witaminy A, witaminy z grupy B, witaminy C oraz wapnia, fosforu, potasu i błonnika. Poza tym są ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Smoothie kojarzy się z letnim jedzeniem, ale dlaczego nie skorzystać z pięknych jesiennych kolorów i smaków? Wystarczy puree z dyni, banan, ulubione dodatki i mamy smakowite śniadanie...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli Składniki na farsz 2 średnie cukinie 2 większe ziemniaki 1...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki 1/2 szklanki ryżu do risotto (arborio) 1 mały batat 1 mała cukinia 1/2 jabłka garść jarmużu, poszarpanego na mniejsze kawałki 1/2 szklanki białego wina 1/2 litra ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Słodkie wypieki z warzyw już nikogo nie zaskakują. Po szaleństwie ciast marchewkowych pojawiło się wiele propozycji z cukinią, dynią, burakiem a nawet fasolą. To teraz pasternak :) Ciasto ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Brukiew lub karpiel, zapomniane warzywo z którym warto się zaprzyjaźnić :) Bogata w witaminy m.in. B12 tak bardzo poszukiwanej u wegan. Można z niej przygotować surówki, puree, frytki, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oleju sezamowego 3 łyżki pasty miso ulubione warzywa ugotowane na parze makaron udon pieprz ...

Opis:

Przepisy kuchni wegańskiej

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×