Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Roślinne jadło

Przepisy kuchni wegańskiej

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.10.2017

  • Z bloga: Roślinne jadło

    Makaron soba to jeden z moich ulubionych makaronów. Szybki w przygotowaniu i świetnie komponuje się w daniach, nie tylko kuchni azjatyckiej. Przepis nie jest skomplikowany i nie potrzebujemy ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Czas na smaki Japonii, ale w wersji wegańskiej. Niektórzy do sushi przekonują się od razu, inni potrzebują czasu :) Do przygotowania potrzebować będziecie bambusowej maty, ale jeżeli takiej...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Wegańskie szaszłyki najczęściej wykonane są z tofu, więc dla odmiany propozycja z kotletami sojowymi w marynacie musztardowej z sezamem. Dodatkiem do szaszłyków może być brązowy ryż, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Proste dwuskładnikowe ciasto. Batata można upiec, albo ugotować na parze, ja gotowałam :) Przepis nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla bezglutenowej. Dodatki można ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Proste, a jakże pyszne.Obowiązkowo świeża bazylia, która fajnie podkręca smak. Spróbujcie koniecznie. Składniki 280 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) 250 g pomidorków cherry 2 szt...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    To jest dobra propozycja na lunch do pracy. Można dodać wędzone tofu żeby była jeszcze bardziej sycąca. Sama w sobie jest soczysta i chrupiąca, ale jeśli lubicie sałatki polane sosem to ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Szybki, wytrawny sernik, który można przygotować z dowolnymi dodatkami. Należy pamiętać, że sam w sobie nie jest zbyt słodki, więc jeżeli jesteście zwolennikami słodkich deserów, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Skorzonera albo Wężymord nazwa która straszy, ale nie taki diabeł straszny....warto się z tym warzywem zaprzyjaźnić bo i smaczny i zdrowy i sycący. Dobrze się sprawdza jako dodatek do ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Aromatyczna prosta zupa, którą można przygotować ze świeżych lub mrożonych grzybów. U mnie podgrzybki, które sami zbieraliśmy. Trochę zmodyfikowałam tradycyjny przepis i ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.Składniki 1 cebula 250g pomidorków koktajlowych 1 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Cienkie chrupiące chipsy naśladujące te tradycyjne. Smakują za to inaczej, są lekko słodkie, więc warto spróbować. Można podawać z ulubionymi sosami, u mnie z guacamole.Składniki 1 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Rolada szpinakowa z łososiem to danie które bije rekordy popularności, więc nie może zabraknąć wersji wegańskiej, a żeby było bardziej kolorowo, powstało połączenie marchewki ze ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Rozgrzewająca zupa z dodatkiem imbiru i papryczki chilli, aromatyzowana świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Idealna na zimowe wieczory :)Składniki 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1,5 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Kruche ciasteczka pachnące świętami, z dodatkiem przypraw korzennych. Bardzo dobrze sprawdzają się jako dekoracja choinki, wystarczy przed pieczeniem zrobić dziurki wykałaczką.Składniki ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Pozycja obowiązkowa na świątecznym stole, ale dla fanów bigosu równie dobra na zwykły dzień. Ja przygotowuję tylko z kiszonej kapusty, można dodać też białej, myślę że połowa ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Wegański smalec, bo tak nazywane są wszelkiego rodzaju pasty z białej fasoli, i słusznie bo i smakiem i wyglądem przypominają tradycyjny smalec. Baza, czyli biała fasola - ja używam z ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Potrawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Seler zamiast ryby sprawdza się doskonale. Można przygotować go na kilka sposobów, ja posypałam zmielonymi glonami do sushi, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Większość z nas używa tylko kwiatu brokuła, a co z łodygą? To jest właśnie przepis w którym wykorzystana jest łodyga w postaci puree. Doskonałe na śniadanie, albo przekąskę. Bardzo ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Przepis na najprostsze i najszybsze wegańskie ciasteczka. Bazą tych ciastek są płatki owsiane i banan. Jeśli chcecie, możecie je sobie wzbogacić o dowolne bakalie (ja dodałam kawałki ...

Opis:

Przepisy kuchni wegańskiej