Targ Smaku

Roślinne jadło

Przepisy kuchni wegańskiej

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.10.2017

  • Z bloga: Roślinne jadło

    Skorzonera albo Wężymord nazwa która straszy, ale nie taki diabeł straszny....warto się z tym warzywem zaprzyjaźnić bo i smaczny i zdrowy i sycący. Dobrze się sprawdza jako dodatek do ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Aromatyczna prosta zupa, którą można przygotować ze świeżych lub mrożonych grzybów. U mnie podgrzybki, które sami zbieraliśmy. Trochę zmodyfikowałam tradycyjny przepis i ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.Składniki 1 cebula 250g pomidorków koktajlowych 1 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Cienkie chrupiące chipsy naśladujące te tradycyjne. Smakują za to inaczej, są lekko słodkie, więc warto spróbować. Można podawać z ulubionymi sosami, u mnie z guacamole.Składniki 1 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Rolada szpinakowa z łososiem to danie które bije rekordy popularności, więc nie może zabraknąć wersji wegańskiej, a żeby było bardziej kolorowo, powstało połączenie marchewki ze ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Rozgrzewająca zupa z dodatkiem imbiru i papryczki chilli, aromatyzowana świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Idealna na zimowe wieczory :)Składniki 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1,5 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Kruche ciasteczka pachnące świętami, z dodatkiem przypraw korzennych. Bardzo dobrze sprawdzają się jako dekoracja choinki, wystarczy przed pieczeniem zrobić dziurki wykałaczką.Składniki ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Pozycja obowiązkowa na świątecznym stole, ale dla fanów bigosu równie dobra na zwykły dzień. Ja przygotowuję tylko z kiszonej kapusty, można dodać też białej, myślę że połowa ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Wegański smalec, bo tak nazywane są wszelkiego rodzaju pasty z białej fasoli, i słusznie bo i smakiem i wyglądem przypominają tradycyjny smalec. Baza, czyli biała fasola - ja używam z ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Potrawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Seler zamiast ryby sprawdza się doskonale. Można przygotować go na kilka sposobów, ja posypałam zmielonymi glonami do sushi, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Większość z nas używa tylko kwiatu brokuła, a co z łodygą? To jest właśnie przepis w którym wykorzystana jest łodyga w postaci puree. Doskonałe na śniadanie, albo przekąskę. Bardzo ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Przepis na najprostsze i najszybsze wegańskie ciasteczka. Bazą tych ciastek są płatki owsiane i banan. Jeśli chcecie, możecie je sobie wzbogacić o dowolne bakalie (ja dodałam kawałki ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Aquafaba, czyli woda z puszki ciecierzycy, magiczny składnik zamiennika jajecznego białka. Bezy są chrupiące, słodkie i szybko znikają. Przepis opisuje jak zrobić małe bezy, ale z tych ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Pasztet z selera i kaszy jaglanej to świetna alternatywa dla tradycyjnego pasztetu. Proste składniki, a smak zachwyca :). Bardzo dobrze komponuje się z ćwikłą lub chrzanem. Koniecznie ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Kolory jesieni na talerzu, a do tego bogate w wapń i żelazo. Gulasz można podawać z ryżem, kaszą lub chrupiącą bułką z masłem roślinnym :)Składniki 1 puszka czerwonej fasoli (może ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Bardzo lubię różnorakie gulasze i zawsze mam problem (bo nie mogę się zdecydować) czy podać z kaszą gryczaną czy plackami ziemniaczanymi. Obie propozycje bardzo wysoko w rankingu ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Delikatna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem kremu waniliowego na bazie nerkowców. Do tego przepisu można dodać żurawinę, prażone płatki migdałów albo orzechy. Składniki na ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ramen - niby zupa, ale przez ilość różnorodnych dodatków, można śmiało powiedzieć że jest to danie. Przygotowując ramen możecie wykorzystać dowolne warzywa oraz ulubiony makaron u mnie ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Deser powstał na bazie ciastek oreo stąd jego nazwa, chociaż wyglądem nie przypomina znanych deserów wykonanych z tych ciastek. Smak nadal pozostaje znajomy :)Składniki 110 g ciastek oreo ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ravioli to małe pierożki o kwadratowym lub okrągłym kształcie. Jedna z bardziej znanych i lubianych potrwa z kuchni włoskiej. Nadziewane na różne sposoby i podawane z masłem z ...

Opis:

Przepisy kuchni wegańskiej