Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
WegeWeda. Kuchnia roślinna

Pomysły na szybkie, proste, zdrowe i smaczne roślinne dania! Dania dla dzieci i dla dorosłych, na...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: wegeweda.wordpress.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
12.05.2017

  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Za makowiec zabrałam się po raz pierwszy w życiu i sama dziwię się, czemu tak późno. Mak uwielbiam, często dodaję go do owsianki, babeczek, czy kaszy jaglanej, ale zrobienie makowca wydawało...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Jeśli nie masz pomysłu na świąteczną sałatkę, a zwykła jarzynowa już Ci się znudziła, to spróbuj szybkiej i pysznej sałatki ziemniaczanej, która idealnie sprawdzi się jako danie na ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Wegetariańskie pasztety w naszym domu nie są codziennością. Zwykle pieczemy je w okresie świątecznym i bardzo je lubimy 🙂 Do pieczenia pasztetu jakoś specjalnie się nie przygotowuję, bo ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Niezawodne danie na Sylwestrową noc, czyli fasolka po bretońsku w wersji całkowicie roślinnej. Pyszne, rozgrzewające, pikantne, sycące i proste w przygotowaniu. W wersji błyskawicznej możesz ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Te ciasteczka to nasz Mikołajkowy zwyczaj. 5 grudnia wieczorem  przygotowujemy poczęstunek dla Świętego Mikołaja, który odwiedzi  nas późną nocą i zostawi prezenty w bucie lub pod ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Przepisem na rosół jeszcze się z Wami nie dzieliłam, więc kolejność mam odwróconą. Obiecuję, że wpis z przepisem na doskonały wegański rosół pojawi się już wkrótce. Tymczasem ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Jeszcze kilka lat temu nie znosiłam jesieni. Odkąd urodziła się moja córka, zaczęłam patrzeć na świat trochę z innej perspektywy. Doceniam każdy moment w moim życiu, bardzo uważnie ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Gdy nie masz czasu na gotowanie, Twoja lodówka świeci pustkami, do tego jesteś zły, głodny i zmęczony, wtedy możesz zamówić jakiegoś gotowca z knajpy obok, albo przyrządzić szybką, ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    W sezonie jesienno-zimowym dużo częściej używam piekarnika. Dzisiaj piekę warzywa. Nie wiem, na czym polega magia pieczenia, ale przygotowane w ten sposób warzywa są o wiele bardziej ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    W sklepach mamy zatrzęsienie różnego rodzaju ciastek. Półki uginają się pod ich ciężarem i kuszą kolorowymi opakowaniami. Niestety, według mnie, większość z ciastek sklepowych nie nadaje...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Banalnie proste, a jakże pyszne, sezonowe danie. Pieczona dynia w aromatycznej marynacie, podana w towarzystwie ryżu i sałatki ze świeżych warzyw to idealna propozycja na weekendowy, jesienny ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Placki z jabłkami wszyscy znają i lubią. Każdy ma na nie swój sposób. Jedni trą jabłka na tarce, inni kroją na plastry, ja kroję w kostkę. Placki to chyba tradycja w każdym domu. Moja ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    W chłodne popołudnia trzeba się trochę rozgrzać. Herbata z dodatkiem imbiru spełni swoje zadanie, ale gdy dodatkowo chcesz wrzucić coś na ząb, przygotuj tajską zupą kokosową. Ta zupa to ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Choć lato kalendarzowe nadal trwa, w tym roku mentalnie pożegnaliśmy je z początkiem września. Powoli mówimy „do widzenia” także letnim owocom i warzywom. Ja na przykład najbardziej ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Placki z cukinii robię gównie dla córki. Bardzo lubi placki pod każdą postacią: na słodko, na słono, obojętnie! Zje każde 🙂 Po prostu chyba ta forma podania posiłku dzieciom bardzo ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    A dziś piekę sobie takie klasyczne, choć całkowicie roślinne ciasto 🙂 Domową szarlotkę na kruchym spodzie lubi chyba każdy. Moja córka uwielbia z ciasta wyjadać kruszonkę, więc ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Gnocchi dyniowe to chyba jedne z najprostszych klusek do zrobienia. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko dwóch składników: musu z dyni i mąki. Do tego odrobina soli i ciasto na gnocchi gotowe. ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Sezon na dynię w naszej kuchni trwa. Kombinujemy, dusimy, pieczemy, marynujemy. Uwielbiam dynię za to, że uroczo wygląda, za jej cudnie pomarańczowy kolor, słodki smak i bogactwo wartości ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Brownie to czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej. Oryginalny przepis składa się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła i odrobiny mąki. Jest ciężkie, wilgotne, trochę ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Weekend zbliża się wielkimi krokami. Z utęsknieniem czekamy na poprawę pogody, ale trzeba być przygotowanym na to, że w sobotni poranek nie wyskoczymy radośnie z łóżka i nie pobiegniemy na ...

Opis:

Pomysły na szybkie, proste, zdrowe i smaczne roślinne dania! Dania dla dzieci i dla dorosłych, na co dzień i od święta!