Targ Smaku

jakszef

Jak szef to ja bym chciała gotować, dlatego też postanowiłam założyć bloga, na którym ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: jakszef.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.05.2017

  • Z bloga: jakszef

      Trudno nazwać to przepisem. Zdjęcie mówi już wszystko. 2 składniki, 1 minuta mieszania (lub mniej), 20 min. w piekarniku i gotowe. Czy może być coś prostszego? Bez cukru, mąki, jaj, dla ...
  • Z bloga: jakszef

    Babeczki cytrynowe bez pieczenia (z lemon curd) to letnia wersja klasycznej tarty cytrynowej. Bardziej wyrazista w smaku, bardziej cytrynowa i przede wszystkim bez pieczenia! Można więc ją zrobić...
  • Z bloga: jakszef

    Kiedyś nie cierpiałam krewetek i nie potrafiłam zrozumieć, dlaczego ludzie tak się nimi zachwycają? Z mojego punktu widzenia ani nie wyglądały one apetycznie, ani nie smakowały jakoś ...
  • Z bloga: jakszef

      Mamy czerwiec więc sezon na szparagi jeszcze trwa. Staram się więc nimi cieszyć jak mogę. Muszę jednak tak je przyrządzać, by z ochotą zjadł je także mój mąż, dla którego szparagi ...
  • Z bloga: jakszef

    Gotowana do nieprzytomności wołowina w piwku po prostu rozpływa się w ustach. Czy może być coś lepszego na poprawienie humoru? Fakt, potrawa ta wymaga cierpliwości. Głodnemu, 3 godziny w ...
  • Z bloga: jakszef

    Pamiętam jak będąc dzieckiem moja babcia na każdą niedzielę przygotowywała najlepszą na świecie drożdżówkę . Smak i zapach tego ciasta na zawsze zostaną w mojej pamięci. Gdy dorosłam...
  • Z bloga: jakszef

    Najprostszy polski chleb Wojciecha Modesta Amaro jest po prostu pyszny!!!!!!! Jak się okazuje nie taki ten Amaro straszny jak go malują i potrafi zamieścić w swojej książce przepisy, które ...
  • Z bloga: jakszef

    Młode liście marchewki są jak najbardziej jadalne i bardziej zdrowe niż korzeń marchewki! Zawierają więcej witaminy C niż korzeń i więcej witaminy K niż inne warzywa. Odtruwają wątrobę...
  • Z bloga: jakszef

    Szukając informacji o wartościach odżywczych liści rzodkiewki doszłam do wniosku, że chyba lepiej wyrzucać korzenie niż liście :/ Jak się okazuje jest to 2 razy lepsze źródło witaminy C...

Opis:

Jak szef to ja bym chciała gotować, dlatego też postanowiłam założyć bloga, na którym postaram się naśladować najlepszych szefów kuchni takich jak: Paul Bocuse, Alain Ducase, Jamie Oliwier, Gordon Ramsay,Michel Roux, Wojciech Amaro oraz wielu innych, może mniej znanych, ale podziwianych przeze mnie pasjonatów gotowania. Ponieważ jednak nie jestem mistrzynią kuchni (przynajmniej jeszcze:)), a jedynie uczenicą, wybierać będę receptury, które każdy jest w stanie przygotować w zaciszu własnej kuchni.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×