Targ Smaku

vito gryzie

Lepsze życie, zdrowie i pozytywne myślenie. Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: vitogryzie.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.05.2017

  • Z bloga: vito gryzie

    Smażone tofu to szybka i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Nieprzyrządzone tofu ma neutralny, łagodny smak, dlatego też dobrze łączy się z mocnymi dodatkami, takimi jak sos przygotowany...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jako że maj mamy piękny i słoneczny, a ostatnie dwa dni spędziłam na plaży cykoria w azjatyckim stylu świetnie sprawdziła się  jako szybki, lekki lunch / przekąska. Jej lekko gorzki smak ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Smażona ciecierzyca to znakomity dodatek do sałatek ale również, zdrowa i lekka przekąska. Cieciorka według mojego przepisu jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Jedyne czego potrzebujesz to ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Wcale nie trzeba biegać do warzywniaka, żeby przygotować pyszną sałatkę! Wystarczy wyjść do ogrodu lub na łąkę. Na wiosnę pokrywają się one dywanem roślin. Wiele z nich traktowanych ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Gdy byłam dzieckiem mawiano, że ktoś jest zdrowy, bo na szczawiu chowany. Jest w tym sporo prawdy. Szczaw to bogate źródło witaminy C, wspomaga zatem naszą odporność. Jedni go lubią, inni ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dzisiaj kolejny przepis na danie z młodej kapusty. Zupa z koperkowym pesto. Lekka, szybka i łatwa w przygotowaniu. Bardzo przyjemna w smaku, dzięki pesto, które nadaje jej dużo głębszy i ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Do tego, że warto jeść kapustę, nie muszę przekonywać chyba nikogo. Ja sama przygotowywałam ją na wiele sposobów : gotowaną, na parze, surową, kiszoną…ale dopiero gdy spróbowałam ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jadacie chwasty? Ja, jak najbardziej! Podczas ostatnigo pobytu u rodziców nazbierałam sporo pokrzyw. Co roku przyrządzam z nich różne pyszności – zupy, pesto, sałatki, soki, suszę na ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Bardzo lubię długie, leniwe, śniadania w weekendowe poranki. Jest tyle miejsca na kreatywność, jeśli chodzi o standardowe wegańskie śniadanie lub brunch : owsianki, tosty, warzywa, tortille, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Na sezon szparagowy czekam cały rok. Wprawdzie w sprzedaży są również te mrożone i w słoikach, nic nie zastapi mi smaku świeżych. Przyznam , że wolę te zielone, gdyż mają bardziej ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kasze to bardzo ważny element diety roślinnej. Są one źródłem energii, głównie w postaci złożonych węglowodanów. Oprócz tego dostarczają białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy B...
  • Z bloga: vito gryzie

    Moje ulubione danie każdej wiosny! Zupa najlepiej smakuje kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a sam burak jeszcze mały. Botwina jest nie tylko smaczna ale również bardzo zdrowa. ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Bardzo lubię fetę, ale nie chcę kupować tej robionej z mleka, szukałam więc przepisu na jej wegańską wersję. Postanowiłam wypróbować przepis Marty Dymek z Jadłonomii, na fetę robioną z ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pesto trapanese jest sycylijskim wariantem tradycyjnego zielonego pesto pochodzącego z Ligurii. Do jego przygotowania, zamiast bazylii i orzeszków pinii wykorzystuje się pomidory i migdały, które...

Opis:

Lepsze życie, zdrowie i pozytywne myślenie. Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z prostych, naturalnych, łatwo dostępnych składników

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×