Targ Smaku

vito gryzie

Lepsze życie, zdrowie i pozytywne myślenie. Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: vitogryzie.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.05.2017

  • Z bloga: vito gryzie

    Pamiętam moje zdziwienie kilka dobrych lat temu, w przepięknym, ukochanym przeze mnie Rzymie, gdy mój znajomy przygotował spaghetti z surowym sosem pomidorowym. Jakie to było smaczne i ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kalafior w mojej kuchni pojawia się bardzo często. Gotowany, pieczony, na surowo, z dodatkami lub solo. O jego zdrowotnych właściwościach pisałam już nie raz. Zdecydowanie zasługuje on ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Czym byłoby lato bez lodów. Niestety znalezienie dobrych wegańskich lodów czasem nie jest takie proste. Mam to szczęście, że lodziarnia niedaleko mnie oprócz tych tradycyjnych, serwuje ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dziś mam dla Was pyszną sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej. Aby ją przygotować, zmodyfikowałam nieco przepis na popularną na sycylijskiej wyspie Panteleria sałatkę ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Miska Buddy zawdzięcza swą nazwę  duchowemu guru. Wypełniona jest odżywczymi składnikami, które wpływają zarówno na ciało jaki i duszę. Kompozycje misek buddyjskich oparte są na ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Granolę robię od dawien dawna. Do tej pory do suchych składników dodawałam oleju kokosowego i syropu klonowego. Ostatnio odkryłam jednak przepis na granolę z pastą tahini i chyba już nigdy ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Wczoraj wieczorem gotował Emilio, rzadko to robi, a szkoda , bo gotuje świetnie! Tym razem postanowił poeksperymentowć w kuchni i tak też powstał makaron z brokułem i pomidorami. Danie proste ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Ta wiosenna, pełna witamin antynowotworowa sałatka powstała – tak jak z resztą większość sałatek, które przyrządzam – z tego co akurat miałam pod ręką. Do jej przygotowania użyłam ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Domowy bulion to ważny składnik  wielu dań. Co jednak zrobić z pozostałymi po jego gotowaniu warzywami? O moich sposobach na niemarnowanie żywności pisałam w poprzednim poście. Znajdziecie ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Według danych Federacji Polskich Banków Żywności, każdego roku w Polsce marnuje się około 9 mln ton jedzenia. Równocześnie według danych Organizacji Narodów Zjednoczonych na całym świecie...
  • Z bloga: vito gryzie

    Uwielbiam dania z kalafiora, są takie smaczne i proste w przygotowaniu. Kalafior jest świetną bazą dla zup, sałatek i dań głównych. Bardzo lubię go jeść na surowo jako zdrową ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Balela to smaczna, orzeźwiająca sałatka pochodząca z bliskiego wschodu. Mocno cytrynowa, przygotowana z dużą ilością mięty i pietruszki, które są nie tylko aromatyczne, ale też pełne ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Chłodnik to idealne rozwiązanie na upalne dni. Orzeźwia i syci zarazem. Jest doskonałą alternatywą dla ciepłych posiłków, których raczej unikamy w gorące dni. Najcześciej sięgam po ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Tacos z pieczonymi batatami, czerwoną kapustą i sosem chimichurri są moim najnowszym ulubieńcem!  Pikantne, a zarazem lekko słodkie tacos to pyszne połączenie tekstur i smaków. Idealne na ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Smażone tofu to szybka i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Nieprzyrządzone tofu ma neutralny, łagodny smak, dlatego też dobrze łączy się z mocnymi dodatkami, takimi jak sos przygotowany...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jako że maj mamy piękny i słoneczny, a ostatnie dwa dni spędziłam na plaży cykoria w azjatyckim stylu świetnie sprawdziła się  jako szybki, lekki lunch / przekąska. Jej lekko gorzki smak ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Smażona ciecierzyca to znakomity dodatek do sałatek ale również, zdrowa i lekka przekąska. Cieciorka według mojego przepisu jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Jedyne czego potrzebujesz to ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Wcale nie trzeba biegać do warzywniaka, żeby przygotować pyszną sałatkę! Wystarczy wyjść do ogrodu lub na łąkę. Na wiosnę pokrywają się one dywanem roślin. Wiele z nich traktowanych ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Gdy byłam dzieckiem mawiano, że ktoś jest zdrowy, bo na szczawiu chowany. Jest w tym sporo prawdy. Szczaw to bogate źródło witaminy C, wspomaga zatem naszą odporność. Jedni go lubią, inni ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dzisiaj kolejny przepis na danie z młodej kapusty. Zupa z koperkowym pesto. Lekka, szybka i łatwa w przygotowaniu. Bardzo przyjemna w smaku, dzięki pesto, które nadaje jej dużo głębszy i ...

Opis:

Lepsze życie, zdrowie i pozytywne myślenie. Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z prostych, naturalnych, łatwo dostępnych składników

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×