Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
vito gryzie

Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z prostych, naturalnych, łatwo dostępnych ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: vitogryzie.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.05.2017

  • Z bloga: vito gryzie

    Dziś mam dla Was przepis na domowy chleb razowy na zakwasie. Jednym z moich noworocznych postanowień jest pieczenie własnego chleba. W sklepach można oczywiście kupić smaczne pieczywo, problem ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pomyślałam, że nie mam na blogu wystarczającej ilości przepisów z burkselką. Wiem, wiem – duża część z Was niecierpi brukselki, ale jestem pewna, że tylko i wyłącznie dlatego, że nie...
  • Z bloga: vito gryzie

    Barszcz wigilijny. Chyba nikt nie wyobraża sobie bez niego świąt. To jedno z tradycyjnych polskich dań, które po prostu nie mają sobie równych. Mimo tego, że kojarzy mi się ze świętami, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Planujesz przyjęcie i szukasz czegoś ciekawego do podania zamiast pieczywa? Nie szukaj dalej! Warkocz drożdżowy z pesto i suszonymi pomidorami jest nie tylko bardzo smaczny, ale i prezentuje się...
  • Z bloga: vito gryzie

    Deser na obiad? Dlaczego nie! Tylko dlatego, że coś jest ciastem, wcale nie znaczy, że musi być słodkie. Wytrawne ciasta są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a co najważniejsze bardzo smaczne....
  • Z bloga: vito gryzie

    Surowy piernik z marcepanem wzorowałam na charakterystycznych i bardzo popularnych w Holandii i Belgii świątecznych cisteczkach korzennych Speculaas. Cechuje je chrakterystyczna w smaku i aromcie ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Mini calzone z grzybami to pieczone pierogi z ciasta drożdżowego, wypełnione aromatyczną mieszanką grzybów, ziół i czerwonego wina. Znakomicie sprawdzą się jako przekąska podczas ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Ślimaki z kapustą i grzybami to kolejna propozycja smacznej przekąski na świąteczne spotkania czy Sylwestra. Co najważniejsze bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, nikt przecież nie chce ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kapuśniak, to jedno z wielu dań, które wolę w wersji bezmięsnej. Uwielbiam go za kwaśny smak i prostotę wykonania. Nigdy nie lubiłam tradycyjnej wersji tej zupy. Była taka tłusta i ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Święta coraz bliżej, więc najwyższy czas nastawić zakwas buraczany! Nie tylko znakomicie wzmacnia smak tradycyjnego wigilijnego barszczu, jest też bardzo zdrowy, wzmacnia bowiem krew i podnosi...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pory pod beszamelem to idealne danie na nadchodzący okres spotkań w gronie rodziny lub przyjaciół lub niewymagający dużego nakładu pracy obiad. Gwarantuję, że będzie smakował wszystkim, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jakiś czas temu piekąc chleb cebulowy zrobiłam też hummus ze słodkiego ziemniaka. Hummus był smaczny, ale czegoś mu brakowało. Od tamtego czasu eksperymentowałam nad jego smakiem i z ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pieczone buraki na kremie z białej fasoli i tahiny to jedno z tych dań, które są nie tylko smaczne i super zdrowe, ale i wyglądają niebywale apetycznie.  Uwielbiam buraki i staram się je ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Ziemniaki bombay czyli bombay aloo, to jedno z wielu dań kuchni indyjskiej, których nie trzeba weganizować. Przygotowane z dodatkiem nasion gorczycy i kminku, aromatyczną kolendrą, kurkumą i ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dziś mam dla Was przepis na pyszny, chrupiący chleb cebulowy. Kto chociaż raz sam upiekł chleb, wie, że domowy jest o niebo lepszy od sklepowego. Nic nie równa się z zapachem świeżo ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Tempeh z kurkumą i karmelizowaną cebulą to szybki sposób na bardzo smaczne danie w 15 minut. Połączenie słodyczy cebuli z ostrym chili i chrupkością tempeh – czego chcieć więcej?!  ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Harira to gęsta, pożywna, słodko-pikantna, rozgrzewająca marokańska zupa. Tradycyjnie, jej zadaniem jest przywracanie sił po poście w okresie ramadanu. Podstawowymi składnikami mojej wersji ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Zupa Pho to jedno z tych dań, które uzależnia momentalnie! Pełna wspaniałych aromatów anyżu, goździków, cynamonu, czosnku i imbiru, zwieńczona pysznymi dodatkami. Idealna na zimne, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Chlebek bananowy to ciasto, które smakuje każdemu. Delikatne, nie za słodkie, wilgotne i pachnące bananami. Na pewno sprawdzi się w nadchodzącym okresie świątecznym. Jest proste i szybkie w ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Tapaneda z zielonych oliwek to hit każdego przyjęcia. Za każdym razem gdy ją podaję jestem pytana o przepis, postanowiłam więc podzielić się nim tutaj. Jej przygotowanie jest niezmiernie ...

Opis:

Kuchnia roślinna. Odżywcze i pyszne posiłki z prostych, naturalnych, łatwo dostępnych składników