Targ Smaku

Babka z jajem

Dania tradycyjne, fit i nowoczesne.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.babkazjajem.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
06.03.2017

  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszne batoniki z amarantusem ekspandowanym, migdałami, żurawiną, sezamem i płatkami owsianymi. Bez pieczenia:) Proste w przygotowaniu, wystarczy połączyć składniki i gotowe. Po odstaniu w ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Dziś propozycja podania bazyliowego pesto z makaronem. Soczyste pomidorki, aromatyczne pesto, delikatne krewetki tworzą z makaronem pokrytym świeżym, bazyliowym pesto eleganckie, syte i ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Ostatnio w sklepie rzuciły mi się w oczy orzeszki piniowe i moją pierwszą myślą było przygotowanie pesto bazyliowego. Bardzo aromatyczne, nieskomplikowane i proste w przygotowaniu danie. ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    W smaku znacznie różnią się od tych tradycyjnych pszennych naleśników, co nie znaczy, że są gorsze:) Mają piękny żółty kolor i są naprawdę warte spróbowania. Moje są w wersji ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszne ciasto, mocno limonkowe, mięsiste. Zaraz po upieczeniu nasącza się je limonkowym syropem przez co staje się jeszcze bardziej wilgotne. Piekłam je na Wielkanoc, choć gości ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Bardzo dobre batoniki, tak dobre, że ma się ochotę pochłonąć je wszystkie naraz. W smaku przypominają popularny batonik kokosowy tylko są mniej słodsze, chemiczne i kaloryczne:) ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Zupa rybna z filetów z dorsza to kolejny przepis na szybki obiad. Jest lekka, aromatyczna, pachnąca. Gdy przyrządzałam ją po raz pierwszy, obawiałam się dodać do niej soku z pomarańczy. No...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Nieco mniej słodkie mazurki z kremem kokosowym na bazie ricotty. Zwykle używam serka mascarpone, który jest 4 razy bardziej kaloryczny od ricotty, jednak tym razem miałam ochotę na coś ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Mazurek kajmakowy to taka klasyka gatunku- jest słodki, ładnie wygląda i dobrze smakuje. Kajmak przygotowany samodzielnie jest według mnie znacznie lepszy niż ten z puszki. Jeśli lubicie ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Jak tylko przyrządziłam te jajka, od razu pomyślałam, dlaczego nie robię ich na co dzień, bo są proste w przygotowaniu i świetnie smakują. Pewnie dlatego, że w moim domu majonez pojawia ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Te słodko wyglądające babeczki podpatrzyłam na kanale youtubowym, który od razu stał się jednym z moich ulubionych. CupcakeJemma- jak zwie się autorka ów kanału- skradła moje serce ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszny krem cytrynowy, który można użyć do przełożenia wszelakich wypieków. Są też tacy, którzy wyjadają go łyżką prosto ze słoiczka:) Nie jest trudny w przygotowaniu i może być ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Tradycyjny żurek na zakwasie z białą kiełbasą, boczkiem, chrzanem i jajkiem. Dla mnie im kwaśniejszy tym lepszy. W niektórych domach do żurku dodaje się ziemniaki lub inne warzywa, a jajka ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Zakwas na żurek zrobiony z dobrych składników można teraz kupić wszędzie, jednak czemu nie przygotować własnego w domu? Za jego zrobieniem przemawia fakt, że nie wymaga on ani specjalnych ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Babka inna niż te tradycyjne. Jest lekko wilgotna, puszysta ale i zwarta w swej strukturze. Olej kokosowy nadaje jej wyraźniejszego smaku a mąka kukurydziana pięknego, żółtego koloru. By ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Jeśli macie ochotę zjeść na śniadanie coś słodkiego, puszystego, rozpływającego się w ustach to musicie wypróbować ten przepis. Placuszki są delikatne, wręcz piankowe. Nie ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Moja faworytka wśród Wielkanocnych babek, mojego taty także. Po spróbowaniu stwierdził, że ta babka jest bardzo dobra, bo jest taka "w jego stylu"- cokolwiek miał na myśli:) Babka jest lekko...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Najczęściej jem awokado w jego najprostszej postaci, bez żadnych dodatków, lub w formie guacamole. Czasem jednak wykorzystuję je, by przygotować czekoladowy krem z orzechami. ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Ile ludzi, tyle przepisów na guacamole. Podstawą jest oczywiście awokado, a dodatki bywają różne. Do najczęstszych należą: czerwona cebula, kolendra, pomidory, papryka chili. Sama często, ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Zostały mi białka po ostatnim gotowaniu a nie chciałam ich wyrzucać, czy też mrozić, i tak powstały te kokosanki. Szybko się przygotowuje, zawierają mało składników, nieskomplikowane, ...

Opis:

Dania tradycyjne, fit i nowoczesne.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×