Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Magazyn Kuchenny

Sprawdzone przepisy kulinarne i dobre zdjęcia.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
07.02.2017

  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Fasolka po bretońsku – danie uważne za barowe, czyli w domyśle nic, czym można by się było pochwalić, a przecież jest bardzo smaczna. My ją... Artykuł Fasolka po bretońsku z kaczką ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Nasz bigos myśliwski gotowany jest na kiszonej kapuście z dodatkiem kilku rodzajów mięs, między innymi dziczyzny.  Oprócz szynki z dzika oraz kiełbasy myśliwskiej znajdzicie w... Artykuł ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Mamy ostatnio fazę na makarony w kremowym sosie z serem gorgonzola. Sos ten mogliście już zobaczyć na blogu w przepisie na kopytka z gorgonzolą. Nie... Artykuł Rigatoni z gorgonzolą i ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Pierogi z surowym mięsem były przez długi czas jedynymi mięsnymi pierogami, jakie znałam. Takie pierogi, nadziewane surowym mielonym mięsem, wieprzowym lub wołowym, robi się na... Artykuł ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Nasze rigatoni z wieprzowiną w sosie pomidorowym zainspirowane zostały włoskim ragù alla calabrese, czyli sosem z wieprzowiny duszonej w pomidorach. W tej, bardzo prostej wersji... Artykuł ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Omlet hiszpański, czyli tortilla z ziemniakami i podsmażoną na złoto cebulą, to ostatnio jedno z naszych ulubionych śniadań. Zaczęło się od śniadania noworocznego, a że... Artykuł Omlet ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Pyszna zupa serowa z kalafiorem z krótką listą składników. Potrzebny nam będzie bulion, kalafior, ziemniak i ser, który się łatwo topi (półtwardy) – może być... Artykuł Zupa serowa z ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Nasze domowe rolmopsy powstały z solonych całych płatów śledziowych. Dobrze wymoczone i osączone płaty posmarowane zostały musztardą wymieszaną z drobno przesiekaną cebulą i kaparami i......
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    To jest przepis na szybki barszcz czerwony, wigilijny, dla zapominalskich, bo gotowany bez zakwasu. Robimy go ze startych surowych buraków oraz jabłek, które zalewany bulionem... Artykuł Szybki ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami to prosty i szybki dodatek do tradycyjnego wigilijnego barszczu – pod warunkiem, że macie już przygotowaną kapustę... Artykuł ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Śledzie korzenne, czyli kawałki filetów śledziowych zamarynowane w oleju podgrzanym z mieszanką aromatycznych przypraw. Na oleju najpierw szklimy cebulę, potem dodajemy do niej korzenne ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Dorsz pieczony w cieście francuskim to, według jego autorki, doskonała propozycja świąteczna dla osób, które nie przepadają za karpiem i nie uznają śledzia. I my... Artykuł Dorsz pieczony ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Bez względu na to, czy planujecie zrobić słodkie, czy wytrawne pierogi, swojskie lub orientalne, potrzebne będzie wam ciasto na pierogi. Macie tu więc do wyboru... Artykuł Ciasto na pierogi –...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Przepyszna przystawka z siekanych filetów śledziowych, czyli tatar ze śledzia. Solone filety musimy najpierw wymoczyć, by pozbyć się z nich nadmiaru soli. A potem kroimy... Artykuł Tatar ze ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Wigilijna kapusta z pieczarkami jest tańszą alternatywą dla wigilijnej kapusty z grzybami suszonymi. Tańszą, ale również bardzo smaczną! Suszone grzyby, o ile nie zebraliśmy ich... Artykuł ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Śledzie z cebulką w sosie winegret to nasza wariacja na temat popularnych śledzi w oleju z cebulą. Filety śledziowe najpierw moczymy, by pozbyć się z... Artykuł Śledzie z cebulką w sosie ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Rustykalna tarta z jabłkami, czyli owocowa tarta na kruchym cieście pieczona bez formy. Tarta nie jest za słodka, a cały jej urok tkwi w tym,... Artykuł Rustykalna tarta z jabłkami i cynamonem ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ten chlebek bananowy jest prosty i słodki, a do tego bardzo aromatyczny, mięciutki i wilgotny. Udało mu się też postać u nas kilka dni (upiekłam... Artykuł Chlebek bananowy – miękki i ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Duszony kurczak w pikantnym sosie z dodatkiem pasty gochujang nie tylko dla amatorów egzotycznym potraw. Większość składników na tę potrawę znajdziecie w większości dużych ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Jeśli w koreańskiej restauracji zamówicie obiad, oprócz głównego dania dostaniecie cały zestaw przystawek, głównie warzywnych. Jedną z nich może być koreańska sałatka z ogórków (oi......

Opis:

Sprawdzone przepisy kulinarne i dobre zdjęcia.