Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Miętowy Garnuszek

Kuchnia Miętowej Panny :)

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
27.01.2017

  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Sezon na grzyby trwa. Nie pamiętam kiedy prawdziwki były tak tanie… trzeba to wykorzystać! POTRZEBUJEMY (na około 2-3 porcje): około 150g prawdziwków, najlepiej samych kapeluszy 250g makaronu ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam krewetki. Sos szafranowy pasuje do nich idealnie. Można podać je do sałatki ale równie dobrze będą smakować w towarzystwie bagietki. POTRZEBUJEMY: 250g krewetek, mogą być mrożone, ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    W tej wersji śliwki. Ale robiłam go już w najróżniejszych kombinacjach. Zawsze pyszny i szybki w wykonaniu, bez użycia miksera! POTRZEBUJEMY: 4 jajka kostka margaryny do pieczenia lub masła 3 ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Podane na ciepło na pewno skuszą swoim zapachem niejednego gościa! POTRZEBUJEMY: około 20 małych pieczarek lub 10 większych 150g ricotty 2 łyżki zielonego pesto starty parmezan sól Piekarnik ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Pomidorów nigdy dość. Czy jest tu ktoś kto ich nie lubi? POTRZEBUJEMY: paczka ciasta francuskiego słoiczek czerwonego pesto (najlepiej domowego) 3 duże suszone pomidory z oleju garść tartego ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Kalafior, jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, mizeria…. Brzmi jak lato. A co jeśli zostaną resztki? Mam na to sposób! Wykorzystałam RESZTKI: 1/3 dużego kalafiora, ugotowanego 3-4 łyżki ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Klasyka letnich obiadów. Kto nie marzy w upalny dzień o zjedzeniu chłodnika litewskiego? POTRZEBUJEMY: pęczek botwinki z większymi buraczkami pęczek rzodkiewki zielony ogórek szklarniowy 1 litr...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Został Wam kompot z obiadu? Leżą w lodówce owoce których już nie zjecie? Daj im DRUGIE ŻYCIE i zrób z nich przepyszną lemoniadę na upalne dni!   Wykorzystałam: RESZTKI: niecały litr ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Połączenie owoców i warzyw może być naprawdę pyszne i piękne! Mam dla Was kolejny chłodnik inspirowany produktami Krakus. Ich koncentrat do barszczu znam o dawna. Moja mama zawsze na jego ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Najlepsza na upalne dni. Jak raz spróbujesz to nie będziesz chciał innej!   Na początku muszę zaznaczyć skąd mam przepis. Otóż pierwszy raz piłam ją na wieczorze panieńskim (ach! Co to ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Na upalne dni najlepsze są zimne obiady. Jeszcze lepiej kiedy nie trzeba ich gotować! POTRZEBUJEMY: 1kg kefiru 100g chrzanu tartego KRAKUS 200ml wody z ogórków konserwowych KRAKUS 6 średnich ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Kuchnia meksykańska. Piekielnie ostra i piekielnie pyszna… POTRZEBUJEMY mięso mielone wieprzowe 400g mała puszka kukurydzy mała puszka fasoli czerwonej mały pomidor pół papryki cebula ząbek ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Pierwszy wpis z serii DRUGIE ŻYCIE. Kto odważy się zrobić zupę z resztek? Wykorzystałam: RESZTKI „dupki” z 2 pęczków zielonych szparag twarde części z pęczków koperku i pietruszki ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Zapraszam Was do pewnej akcji. Tak to chyba mogę nazwać. Sama nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i bardzo Was proszę o pomoc. Inspirujcie mnie i siebie na wzajem! Może dzięki temu choć ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam sery pleśniowe. Mam nadzieję, że wy też bo przychodzę z przepisem na danie wykwintne ale również super proste. POTRZEBUJEMY: świeżą polędwiczkę wieprzową sól i pieprz Do sosu: ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Zupełnie niezwykła kanapka. Dla miłośników szparag. W końcu sezon w pełni! Potrzebujemy (na dwie kanapki): 2 grube kromki weki 2 jajka 6 szparagów zielonych 3 plasterki szynki serrano ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Sezon na szparagi w pełni. Zapraszam Was zatem na przepyszny obiad z ich udziałem.   Potrzebujemy: pęczek szparag zielonych pół większej cebuli lub jedna mała 150g boczku 4 duże ziemniaki 2 ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Po świątecznym śniadaniu został Wam nadmiar jajek ugotowanych na twardo? Podpowiem Wam co z nimi zrobić! Potrzebujemy: 5 jajek ugotowanych na twardo 3/4 kostki miękkiego masła średnia szalotka...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Nie może go zabraknąć na Wielkanocnym stole. Podstawą dobrego żuru jest dobry zakwas. Potrzebujemy: 0,5 litra dobrego zakwasu, najlepiej domowego PRZEPIS porcja wędzonych kości 2 białe ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Ostatni dzwonek żeby nastawić domowy zakwas. Pyszny i aromatyczny! Potrzebujemy: 500ml wody 5 łyżek mąki żytniej razowej 2000 6 ziarenek pieprzu 4 listki laurowe 4-5 ząbków czosnku Staram się...

Opis:

Kuchnia Miętowej Panny :)