Targ Smaku

Przemo i Seba od kuchni

Tradycyjna kuchnia polska

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
12.01.2017

  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Nie tak dawno mieliśmy okazję spróbować, a później własnoręcznie wykonać tradycyjny śląski deser. Niezwykle lekki, rozpływający się w ustach, a jednocześnie prosty i szybki do ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Na dziś proponujemy garść dobrych rad i trików dotyczących warzyw. Z pewnością pomogą one w codziennym gotowaniu. Do gotowania brokułów dodajemy płaską łyżeczkę cukru – taka ilość ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ponieważ nie lubię marnować produktów i nie wyrzucam do śmieci składników, które można jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Na pozostałych po przygotowywaniu syropu pędach sosny ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Około tydzień temu zasypaliśmy pędy świeżej sosny cukrem – tu znajdziemy dokładny opis. Gdy pędy sosny zasypane cukrem puszczą dostateczną ilość soku – prawie cały cukier powinien ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Środek maja to idealny czas na przygotowanie syropu z młodych pędów sosny. Syrop z sosny to naturalny specyfik, który doskonale się sprawdza przy leczeniu przeziębienia. Pachnący syrop ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Młoda kapusta od zawsze kojarzy mi się z majem. Właśnie teraz można już dostać już w miarę wyrośnięte główki młodej kapusty, które są jednocześnie słodkie i chrupiące. Z młodą ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kotlety mielone to danie serwowane praktycznie w każdym polskim domu. A ile domów, tyle przepisów na to danie. My dziś proponujemy niecodzienne kotlety mielone w których tradycyjne dodawaną ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Sernik obok szarlotki to tradycyjne polskie ciasto, które bardzo często gości na naszych stołach. Niestety przygotowanie klasycznego sernika jest niezwykle pracochłonne. Dlatego dla ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Od zawsze będąc w kawiarni moje oczy przykuwały piękne desery przygotowywane z galaretek. Piękne, kolorowe, galaretki wyłożone w pucharkach wyglądały jak drogocenne klejnoty wysypujące się ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Knedle, to duże kluski mączno-ziemniaczane podobne z wyglądu do kartaczy. Różnią się jednak od siebie składem ciasta. Kartacze przygotowujemy na bazie mąki ziemniaczanej, natomiast knedle są...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego rosołu bez makaronu domowej roboty. Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się od makaronów w różnych kształtach, kolorach i wyprodukowanych z ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za nami mroźna i śnieżna zima. Z utęsknieniem czekamy na wiosnę z jej wszystkimi odcieniami zieleni. Okres przejściowy między tymi porami roku nazywamy, zapomnianym już określeniem – ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się bardzo w mięsie przepiórki. Delikatne i soczyste, doskonała alternatywa dla kurczaka, jeśli chcemy zaserwować naszym gościom coś wyszukanego. Dziś przedstawiamy ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Trwa karnawał, a więc czas imprez. Na dziś proponujemy drinki, które z pewnością zaskoczą waszych gości. W tym wpisie podajemy przepis na dwa nasze ulubione koktajle. Tym co sprawia, że ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kartacze to tradycyjne kluski ziemniaczane z mięsem serwowane głównie w północno-wschodnich regionach naszego kraju, zwane często kołdunami. Niedawno mieliśmy okazję pod okiem doświadczonej ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zbliżają się walentynki, warto więc przygotować coś słodkiego dla ukochanej osoby. Z tej okazji proponujemy przepis na biszkopt. Biszkopt sam w sobie to kawałek zapieczonego ciasta, jest on ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Goście dzwonią domofonem, a lodówka świeci pustkami… Nie aż tak źle nie jest. Mamy w lodówce kilka udek z kurczaka, miały być na jutrzejszy obiad, ale doskonale nadadzą się na ciepłą ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zima w pełni, a co za tym idzie jesteśmy bardziej narażeni na różne infekcje. Od czasu do czasu warto więc wspomóc naturalne siły obronne organizmu. Czujesz się niewyraźny, zaczyna łamać ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ze zdziwieniem ostatnio stwierdziłem, że na naszym blogu nie pojawiła się jak dotąd żadna zupa. Koniecznie trzeba naprawić ten błąd i oto dziś przedstawiam Państwu królową polskich zup. ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pozostając z klimacie jabłkowym na dziś proponujemy kompot z tych owoców. Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego obiadu bez kompotu – wiśniowy, porzeczkowy… To była tak nasza ...

Opis:

Tradycyjna kuchnia polska

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×