Targ Smaku

Przemo i Seba od kuchni

Tradycyjna kuchnia polska

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
12.01.2017

  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Na dziś proponujemy wszystkim szybki torcik z kremem na bazie serka mascarpone. Wbrew użytemu składnikowi, nie jest to  tiramisu, a jedynie nasza wariacja na temat tego klasycznego, włoskiego ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    W końcu nadszedł ten czas. Połowa października do idealna pora na przygotowanie domowej kiszonej kapusty. Kapusta kiszona przygotowana w domu ma zupełnie inny smak niż ta, którą możemy ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Marynowanie jest jednym ze sposobów przechowywania świeżych produktów. Jednocześnie ocet i przyprawy sprawiają, że marynowane produkty zyskują nowy smak. Ponieważ w tym roku grzybów jest pod...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Sezon grzybowy w pełni. Las wygląda przepięknie – zielony mech a na nimi kolorowe, grzybowe kapelusze. O tym jakie grzyby zbieramy możecie się dowiedzieć z naszego wcześniejszego wpisu. ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Karczek (karkówka) sauté danie szybkie, a jednocześnie wykwintne. Podany z ziemniakami w mundurkach i sałatą doskonały jako danie na specjalne okazje. Zapraszam do spróbowania. Karczek sauté ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pieczarki faszerowane to nasza kolejna propozycja na wykwintny niedzielny obiad. Danie to chodź wykwintne nie wymaga dużo pracy, a smak pieczarek nie ma sobie równych. Faszerowane pieczarki Seby ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Dziś szybki łosoś, czyli idealny obiad dla wszystkich zapracowanych oraz tych którzy nie lubią spędzać w kuchni bardzo dużo czasu. A więc do dzieła. Ziołowy łosoś chłopaków SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Parówki, to produkt który prawie zawsze można znaleźć w naszej lodówce. Zdajemy sobie sprawę z tego że parówki nie są esencją zdrowia, ich skład jest bardzo dyskusyjny jednak od czasu do ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Po kuchennych radach dotyczących warzyw, dziś kolejna porcja dobrych kuchennych rad, tym razem dotycząca owoców. Zielone banany szybciej dojrzeją gdy będziemy je przechowywać razem z jabłkami....
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Wątróbka, zmora większości z nas z dzieciństwa. Prawdę mówiąc ja do tej pory nie przepadam za wątróbką wieprzową. Trochę inaczej przedstawia się sytuacja z drobiową… Ta akurat smakuje...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Tatar z łososia – propozycja dla miłośników sushi i nie tylko. Łososiowy tatar jest idealną alternatywą dla tych, którzy nie przepadają za surową wołowiną. Delikatny smak ryby przywodzi ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kapka – chyba najprostsze ze wszystkich dań. Kromka chleba, trochę masła i plasterek wędliny. Nic specjalnego. Dziś pokażemy Wam, że kanapki mogą stać się wykwintnym posiłkiem – ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ogórki małosolne, czyli ogórki na pół ukiszone. Wspaniałe jako dodatek do obiadu, czy kanapek. Same również mogą stanowić zdrową przekąskę w czasie dnia. Przygotowanie ogórków ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Szaszłyk wykwintnie? Zwykle wykwintne dania kojarzą się nam z niezwykle długim czasem przygotowywania lub z egzotycznymi składnikami… To prawda, zwykle tak jest. Jednak sztuka polega na tym by ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Minął tydzień, cukier wyciągnął aromat z akacjowych kwiatów pora więc powrócić do nalewki akacjowej. Zatem do dzieła. Nalewka akacjowa SKŁADNIKI: macerat z akacji – przygotowany tydzień...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Dziś w domu unosi się przepiękny, trochę duszący zapach kwiatów czarnego bzu. To znak, że bierzemy się za przygotowywanie pysznej nalewki, której smak odkryliśmy dopiero w zeszłym roku –...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

      Nalewka akacjowa – zapomniana przez większość młodych ludzi, a szkoda ponieważ jej smak i kwiatowy aromat nie mają równych sobie. Przełom maja i czerwca to idealny czas na przygotowanie...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za oknem prawdziwa wiosenna pogoda, a na straganach pojawiają się już polskie truskawki  proponujemy wiec deser na bazie truskawek. Torcik truskawkowy doskonale się nada jako słodki upominek dla...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Po dwóch tygodniach maceracji nalewki sosnowej, dziś zabieramy się za jej dalszą obróbkę. A więc do dzieła. SKŁADNIKI:nastaw sosnowy, przygotowany według naszego przepisu SPRZĘT: ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Nie tak dawno mieliśmy okazję spróbować, a później własnoręcznie wykonać tradycyjny śląski deser. Niezwykle lekki, rozpływający się w ustach, a jednocześnie prosty i szybki do ...

Opis:

Tradycyjna kuchnia polska

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×