Targ Smaku

Przemo i Seba od kuchni

Tradycyjna kuchnia polska

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
12.01.2017

  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kapka – chyba najprostsze ze wszystkich dań. Kromka chleba, trochę masła i plasterek wędliny. Nic specjalnego. Dziś pokażemy Wam, że kanapki mogą stać się wykwintnym posiłkiem – ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ogórki małosolne, czyli ogórki na pół ukiszone. Wspaniałe jako dodatek do obiadu, czy kanapek. Same również mogą stanowić zdrową przekąskę w czasie dnia. Przygotowanie ogórków ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Szaszłyk wykwintnie? Zwykle wykwintne dania kojarzą się nam z niezwykle długim czasem przygotowywania lub z egzotycznymi składnikami… To prawda, zwykle tak jest. Jednak sztuka polega na tym by ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Minął tydzień, cukier wyciągnął aromat z akacjowych kwiatów pora więc powrócić do nalewki akacjowej. Zatem do dzieła. Nalewka akacjowa SKŁADNIKI: macerat z akacji – przygotowany tydzień...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Dziś w domu unosi się przepiękny, trochę duszący zapach kwiatów czarnego bzu. To znak, że bierzemy się za przygotowywanie pysznej nalewki, której smak odkryliśmy dopiero w zeszłym roku –...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

      Nalewka akacjowa – zapomniana przez większość młodych ludzi, a szkoda ponieważ jej smak i kwiatowy aromat nie mają równych sobie. Przełom maja i czerwca to idealny czas na przygotowanie...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za oknem prawdziwa wiosenna pogoda, a na straganach pojawiają się już polskie truskawki  proponujemy wiec deser na bazie truskawek. Torcik truskawkowy doskonale się nada jako słodki upominek dla...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Po dwóch tygodniach maceracji nalewki sosnowej, dziś zabieramy się za jej dalszą obróbkę. A więc do dzieła. SKŁADNIKI:nastaw sosnowy, przygotowany według naszego przepisu SPRZĘT: ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Nie tak dawno mieliśmy okazję spróbować, a później własnoręcznie wykonać tradycyjny śląski deser. Niezwykle lekki, rozpływający się w ustach, a jednocześnie prosty i szybki do ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Na dziś proponujemy garść dobrych rad i trików dotyczących warzyw. Z pewnością pomogą one w codziennym gotowaniu. Do gotowania brokułów dodajemy płaską łyżeczkę cukru – taka ilość ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ponieważ nie lubię marnować produktów i nie wyrzucam do śmieci składników, które można jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Na pozostałych po przygotowywaniu syropu pędach sosny ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Około tydzień temu zasypaliśmy pędy świeżej sosny cukrem – tu znajdziemy dokładny opis. Gdy pędy sosny zasypane cukrem puszczą dostateczną ilość soku – prawie cały cukier powinien ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Środek maja to idealny czas na przygotowanie syropu z młodych pędów sosny. Syrop z sosny to naturalny specyfik, który doskonale się sprawdza przy leczeniu przeziębienia. Pachnący syrop ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Młoda kapusta od zawsze kojarzy mi się z majem. Właśnie teraz można już dostać już w miarę wyrośnięte główki młodej kapusty, które są jednocześnie słodkie i chrupiące. Z młodą ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kotlety mielone to danie serwowane praktycznie w każdym polskim domu. A ile domów, tyle przepisów na to danie. My dziś proponujemy niecodzienne kotlety mielone w których tradycyjne dodawaną ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Sernik obok szarlotki to tradycyjne polskie ciasto, które bardzo często gości na naszych stołach. Niestety przygotowanie klasycznego sernika jest niezwykle pracochłonne. Dlatego dla ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Od zawsze będąc w kawiarni moje oczy przykuwały piękne desery przygotowywane z galaretek. Piękne, kolorowe, galaretki wyłożone w pucharkach wyglądały jak drogocenne klejnoty wysypujące się ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Knedle, to duże kluski mączno-ziemniaczane podobne z wyglądu do kartaczy. Różnią się jednak od siebie składem ciasta. Kartacze przygotowujemy na bazie mąki ziemniaczanej, natomiast knedle są...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego rosołu bez makaronu domowej roboty. Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się od makaronów w różnych kształtach, kolorach i wyprodukowanych z ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za nami mroźna i śnieżna zima. Z utęsknieniem czekamy na wiosnę z jej wszystkimi odcieniami zieleni. Okres przejściowy między tymi porami roku nazywamy, zapomnianym już określeniem – ...

Opis:

Tradycyjna kuchnia polska

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×