Targ Smaku

SandraFrej.com

food*cooking*fun Czyli jedzenie, gotowanie i dobra zabawa :)

Zobacz pełny opis

Adres bloga: sandrafrej.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.01.2017

  • Z bloga: SandraFrej.com

    Inspiracją dla tego przepisu były 3 potrawy – chłodnik, botwinka (zupa) i… twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Składniki (na ok 10-15 „pakiecików”): 1 pęczek botwinki z buraczkami ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Fioletowa zupa, która zmienia kolor (bez dodatku chemii i sztucznych barwników). Violet soup that changes color (without adding food coloring). [for recipe and video in English, scroll down!] ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    „Oszukana” pizza na tortilli – idealnie cienka i chrupiąca. Aromatyczną wieprzowinę gorąco polecam również do tradycyjnej pizzy lub na kotlety. Składniki (na 5 pizz na tortilli): ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Zaryzykuję stwierdzenie, że te placki smakują lepiej, niż tradycyjne. I will risk a statement, that this version of potato pancakes tastes better, than the traditional one. Składniki (na ok ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Podstawowy przepis, który można podrasować na wiele sposobów. Basic recipe that can be upgraded in many ways. Składniki (na ok 10 klopsów): 125g kremowego serka* 1 kulka mozarelli (125g) 1 ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Po przygotowaniu cookie dough (surowego ciasta), kolejnym logicznym krokiem było wykorzystanie go „do czegoś”. Tak powstał ten przepis. After preparing cookie dough, next logical step was to ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Pierwsza porcja smakołyków od przyjaciół z Włoch. First portion of goodies from my Italian friends. Od mniej więcej półtora roku mam ogromną przyjemność przyjaźnić się z trójką ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Surowe ciasto, które można jeść bez obaw. Raw cookie dough, that you can eat without any worries. Składniki: 300 g mąki 150 g ciemnego cukru muscovado 200 g masła 110 ml mleka 1 łyżeczka ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Makaron z prostym sosem z kremowego serka, w niecodziennej formie. Pasta with simple cream cheese sauce, in a bit unusual form. Składniki (na 2 porcje): 1 opakowanie (125g) serka Arla Apetina – ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Ciekawostka – w potocznym języku mówiąc „pesto”, powinniśmy mieć na myśli tradycyjne bazyliowe „Pesto alla Genovese”. Jeśli natomiast chcemy przygotować je z innych składników, ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    I was OBSESSED with Christmas puddings last year. And it doesn’t mean I made any – oh no! I just liked how they look 😉 And even found a gorgeous sweater with smiling pudding on it.. In this ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Perfect winter time comfort food – a bowl of warm, buttery mashed potatoes. I think I don’t need to add, that it goes well with fish, meat and tons of other stuff? … Idealne „comfort food”...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Oh, how I wanted to make crumble with apples.. But I’m gonna use them in different recipe during this year’s blogmas, so I’ve decided to give a chance to other fruits 😉 Oj bardzo mnie ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    One of the easiest and most delicious quick salads – coleslaw. My favorite way to prepair it is to add some chopped prunes – heaven! It’s also great with dried cranberries. That small bites of ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Inspiration for preparing stuffed Champignons was my Granny – last time we visited her, she served similar dish, based on her Friend’s recipe. This is not that recipe. … Do przygotowania ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    I must confess – I bought fresh cranberries a few times before. And didn’t really know what to do with them. Zero inspiration. But this time I got some kind of epiphany and made a really ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    I like eating pulled pork when it’s right out of the oven – it’s so soft and moist then. But what to do to keep it that way, if you want to use it in a sadwich on the next day? Check this ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Warm, gooey cinnamon bun straight from the oven, covered with still luiquidy icing dripping all over the place.. Can there be something better for wintery breakfast? … Ciepła, lekko ciągnąca ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    To go to the recipe – click on the picture! / By przenieść się do przepisu – kliknij zdjęcie! Artykuł Podsumowanie 2016 pochodzi z serwisu sandrafrej.com.

Opis:

food*cooking*fun Czyli jedzenie, gotowanie i dobra zabawa :)

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×