Targ Smaku

SandraFrej.com

food*cooking*fun Czyli jedzenie, gotowanie i dobra zabawa :)

Zobacz pełny opis

Adres bloga: sandrafrej.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.01.2017

  • Z bloga: SandraFrej.com

    Lekkie, puszyste i bardzo czekoladowe. Light, fluffy and very chocolaty. Składniki (na 18 babeczek): 150g masła 4 łyżki kakao 220g cukru szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka sody 50ml mleka 3 ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Tort przygotowany dla kolegi na jego 16 urodziny. Sto lat Paweł! 🙂 16th Birthday cake for a friend. Best wishes Paweł! 🙂 Składniki: PROSTOKĄTNY BISZKOPT z tego przepisu -> KLIK WANILIOWY...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Są potrawy, które przygotowuje się tak często, że w pewnym momencie składniki dodaje się „na oko”. Tak jest u mnie z sosem z tego przepisu. Składniki: masło orzechowe słodko-pikantny ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jeśli nie lubisz czekolady, ten post nie jest dla Ciebie. If you don’t like chocolate, this post is not for you. Druga odsłona smakołyków ze Szwajcarii (Szwajcaria #1 – KLIKnij by przejść ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Puszysta wersja jednych z najpopularniejszych ciastek – miękkie chocolate chip cookies. Może nie wyglądają najpiękniej, ale są smakowite. Składniki (na 10 ciastek): 150g masła 90g cukru 2 ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Lubicie masło orzechowe? Jeśli tak – sprawdzaliście kiedykolwiek jego skład? Czasem można w nim znaleźć „ciekawe” rzeczy… Dlatego od dłuższego czasu przygotowuję je sama w domu. Do ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Wszystkie przepisy na biszkopt wspominają o okrągłej formie? Nie tym razem. All sponge cake recipes are for round baking tray? Not this one. Składniki (na 3 blaty): 8 jajek 330g cukru 180g mąki ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jest puszysty, waniliowy i ładnie trzyma kształt po nałożeniu na ciasto lub babeczkę. It’s fluffy, vanilla and holds shape on cake and cupcakes. Składniki*: 400g miękkiego masła 800g cukru ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Te placki są świetnym sposobem na „przemycenie” owoców – starte jabłka niemal idealnie stapiają się z ciastem. These pancakes are a perfect way to „smuggle” fruit – shredded apples ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Idealnie kwaskowaty, o gładkiej konsystencji. Perfectly acidic, with smooth consistency. Składniki (na ok 400g kremu): 200ml soku z cytryny (z 3-4 cytryn) 1 łyżka skórki otartej z cytryny 150g ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jeden z moich smaków dzieciństwa – bardzo prosta pasta jajeczna ze szczypiorkiem. One of my childhood’s flavors – simple egg paste with chives. Składniki (na ok 4-6 kanapek): 6 jajek 3 ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Dzień dobry! Jak Wam minęły.. 4 miesiące od ostatniego posta z tego cyklu? U mnie działo się dużo, chociaż nie wszystko związane było z blogiem. Zmieniłam nieco wygląd mojego profilu na ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Równowaga – ciasto w nietypowym kolorze zestawione z bardzo prostymi składnikami. Składniki (na 1 dużą pizzę*): Ciasto: 250g mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 115ml soku z buraka 50ml ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Zabarwione w naturalny sposób różowe ciasto na pizzę może być ciekawą odmianą dla tradycyjnego placka. Składniki (na 2 duże pizze*): 500g mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 225ml soku...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jesień bez dyni byłaby nudna. Ale żeby dodawać ją do herbaty?.. Autumn without pumpkin would be boring. But adding it to tea?.. Składniki: puree z dyni (KLIKnij po przepis) herbata z cynamonem ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Bardzo prosty makaron z dodatkami, które na pierwszy rzut oka wydają się być czymś innym, niż są w rzeczywistości. Bardzo lubię makaron z masłem. Lekko słony. Może być z boczkiem, z ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Mój pierwszy prawdziwy tort naleśnikowy. Pachnie pomarańczą, jest mięciutki i bardzo kolorowy. My first real crepe/thin pancake cake. It smells like oranges, is soft and very colorful. ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jeśli szukacie dekoracji/akcesoriów na Halloween na ostatnią chwilę, tutaj znajdziecie kilka inspiracji z 5 sklepów działających w Polsce. Na pierwszy ogień – IKEA. Na stronie próżno ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Ważny składnik wielu jesiennych przepisów – puree z dyni. Jest gładkie, wilgotne, ale dalej „trzyma kształt” i się nie rozpływa. Important ingredient of many Autumn recipes – pumpkin ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Orientalne smaki zamknięte we włoskim ravioli. Asian flavors closed in Italian ravioli. Składniki (na ok 20-30 nietoperzy): Ciasto: 300g mąki 3 duże jajka 1 łyżka oliwy szczypta soli ...

Opis:

food*cooking*fun Czyli jedzenie, gotowanie i dobra zabawa :)

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×