Targ Smaku

Cherries in the Kitchen

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
24.11.2016

  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon na szparagi w pełni. Trzeba się nacieszyć ich smakiem na cały rok, więc robię zupy, omlety i tarty. Dziś tarta z pesto bazyliowo-pietruszkowym i szparagami oraz pomidorkami ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Szybkie ciasto wegańskie, bezglutenowe, idealne na pierwszy wiosenny spacer. Składniki na małe naczynie żaroodporne (19 cm x 13 cm): ½ szklanki mąki owsianej (tu bezglutenowa) ½ szklanki ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Składniki na 4 porcje: 1 brukiew (około 500 g) 2 średnie ziemniaki (około 70 g każdy) 2 cebule ½ kalafiora (około 250 g) ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej Garść słodkiego groszku...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    W przedszkolu u Księciunia na śniadanie najczęściej podawane są kanapki. Zwykły chleb podawany dzieciom zawiera gluten, a firma cateringowa, jako zamiennik, oferuje wafle ryżowe. Nie chcę,...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Mój mały alergik uczulił się na grykę. W przedszkolu często na deser podawane jest ciasto gryczane, które ogólnie jest dobrą, zdrową opcją dla dzieci, ale u nas odpada ze względu na...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Tort „Figa z Makiem pod Burakiem z Pasternakiem” (wegański, bezglutenowy, bezcukrowy) Wegański tort dwuwarstwowy. Dolna warstwa to makowiec japoński bez ciasta, górna warstwa to piernikowe...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    To babka – niespodziankaJNiby nudna bezglutenowa babka cytrynowa. Na zewnątrz ma piękny makijaż z pasty kokosowej i liofilizowanych truskawek. A co wewnątrz? Kwiat? - Mamusiu, co pieczesz? ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Niektórzy uważają, że samodzielne przygotowanie sobie lunchu / II śniadania do pracy jest zbyt czasochłonne i wymaga zbyt wiele wysiłku, więc przeważnie kupują gotowe sałatki lub ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Ostatnio coraz więcej osób zaczyna stronić od nabiału. Niektórzy ze względu na problemy z układem pokarmowym, inni ze względu na przejście na weganizm. Oznacza to również rezygnację ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Zarówno mój synek jak i ja mamy nietolerancję glutenu. Niektórzy zastosowaliby określenie „cierpieć na nietolerancję glutenu”, ale ja nie utożsamiam tej przypadłości z żadnym ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Dziś Dzień Matki. Większości z nas Mama kojarzy się z miłością, troską i … smakołykami, szczególnie tymi zapamiętanymi z dzieciństwa. Czy przygotowanie czegoś pysznego dla Mamy na ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon szparagowy w pełni. To bardzo wdzięczne warzywa o delikatnym smaku, które można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Trzeba teraz wykorzystać ich walory smakowe i właściwości ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Kiedy zaczyna robić się chłodniej, mój organizm zaczyna dopominać się zwiększonych dawek energii. U mnie szczególnie daje o sobie znać „słodki ząb”. Wówczas, w chwili słabości ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Święta coraz bliżej. Większość ludzi zaczyna gorączkowo biegać za prezentami świątecznymi i rozpoczyna przygotowania do trzydniowej uczty. Na stołach pojawią się smakołyki, które nie ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Boże Narodzenie bez pierniczków nie może się odbyć. Maluchy (i nie tylko) uwielbiają te pachnące przyprawami korzennymi ciasteczka - mój Księciuniu też jest ich wielkim smakoszem. ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Mój starszy synek jest małym łasuchem. Uwielbia czekoladę i domowe muffinki. Nie korzystam z kupionych w sklepie gotowców pełnych rafinowanego cukru i białej mąki bez wartości odżywczych....
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Daktylowiec bezglutenowiec Za polskim oknem irlandzka wiosna – piękna, soczysta zieleń, kolorowo kwitnące drzewa i krzewy kołyszące się w rytm szumu chłodnego wiatru, a od czasu do czasu ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Czy może być lepsza pora na rozpoczęcie diety niż w niedzielę, kiedy większość osób ma dzień wolny i może o siebie zadbać? Na dobry początek przygotowałam lekką sałatkę w stylu ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Wiosna od miesiąca, ale dni wciąż chłodne. Po długim spacerze chętnie sięgamy po ciepły podwieczorek lub lekką ciepłą kolację. Mój dwuletni księciuniu uwielbia oglądać na dobranoc ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon szparagowy w pełni. Przyznam szczerze, że uwielbiam te warzywa. Jak tylko pojawiają się na pobliskim targu moje oczy promienieją, a w żołądku zaczyna się lekkie burczenie. W mojej ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×