Targ Smaku

Cherries in the Kitchen

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
24.11.2016

  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Rabarbar to pyszne warzywo, choć wiele osób traktuje go jak owoc. Bardzo dobrze komponuje się w deserach przełamując słodycz lekko kwaśną nutą. W słodkiej, kruchej tarcie sprawdza...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Naleśniki. Jeden z najszybszych i najsmaczniejszych sposobów na śniadanie lub kolację dla moich maluchów. Uwielbiają same naleśniki, bez żadnych dodatków. W mojej kuchni nie ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    To najlepszy z dotychczas pieczonych przeze mnie chlebów. Delikatnie wyczuwalny smak zakwasu. Tekstura niezbyt ciężka czy zbyt zbita. Jego pieczenie wymaga jednak czasu niezbędnego do ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Niedawno świeży bób zagościł na lokalnych targowiskach. Sezon nie jest długi, więc trzeba teraz się nim nacieszyć. Można z niego komponować wiele różnych potraw lub jeść świeżo ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Ostatnio chodzą za mną serniki na zimno. Główną przyczyną tego stanu jest pewnie piękna pogoda, przyjemny upał. Nie za gorąco, tak w sam raz. Promienie słońca delikatnie ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Dziś Dzień Ojca. Chciałam, aby moje Maluchy mogły wspólnie z Tatą świętować ten dzień i sprawić mu radość. W przedszkolu przygotowane laurki i krawaty. W domu wspólnie ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Pyszne i bardzo proste do przygotowania naleśniki ryżowe z domowa konfitura rabarbarowa. Wyśmienite na leniwe weekendowe sniadanie, na lekki lunch czy szybka kolacje. Pomysł na naleśniki ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Bardzo smaczne i proste placki z cukinii. Wegańskie i bezglutenowe. Podane w towarzystwie duszonej botwinki z sosem z jogurtu kokosowego. Szybkie, lekkie i pyszne.Składniki na 12 małych ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Jednym z najlepiej zapamiętanych przeze mnie smaków z dzieciństwa są pierogi ruskie. Moja mama zwykła je robić na obiad w dni, kiedy nie szła do pracy, więc najczęściej było to, kiedy ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Kiedy na najbliższym ryneczku warzywnym pojawia się botwinka, a z nieba leje się żar, dla ochłody przyrządzam chłodnik botwinkowy. Robię go z domowym jogurtem kokosowym. Składniki na 3-4...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon na szparagi w pełni. Trzeba się nacieszyć ich smakiem na cały rok, więc robię zupy, omlety i tarty. Dziś tarta z pesto bazyliowo-pietruszkowym i szparagami oraz pomidorkami ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Szybkie ciasto wegańskie, bezglutenowe, idealne na pierwszy wiosenny spacer. Składniki na małe naczynie żaroodporne (19 cm x 13 cm): ½ szklanki mąki owsianej (tu bezglutenowa) ½ szklanki ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Składniki na 4 porcje: 1 brukiew (około 500 g) 2 średnie ziemniaki (około 70 g każdy) 2 cebule ½ kalafiora (około 250 g) ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej Garść słodkiego groszku...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    W przedszkolu u Księciunia na śniadanie najczęściej podawane są kanapki. Zwykły chleb podawany dzieciom zawiera gluten, a firma cateringowa, jako zamiennik, oferuje wafle ryżowe. Nie chcę,...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Mój mały alergik uczulił się na grykę. W przedszkolu często na deser podawane jest ciasto gryczane, które ogólnie jest dobrą, zdrową opcją dla dzieci, ale u nas odpada ze względu na...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Tort „Figa z Makiem pod Burakiem z Pasternakiem” (wegański, bezglutenowy, bezcukrowy) Wegański tort dwuwarstwowy. Dolna warstwa to makowiec japoński bez ciasta, górna warstwa to piernikowe...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    To babka – niespodziankaJNiby nudna bezglutenowa babka cytrynowa. Na zewnątrz ma piękny makijaż z pasty kokosowej i liofilizowanych truskawek. A co wewnątrz? Kwiat? - Mamusiu, co pieczesz? ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Niektórzy uważają, że samodzielne przygotowanie sobie lunchu / II śniadania do pracy jest zbyt czasochłonne i wymaga zbyt wiele wysiłku, więc przeważnie kupują gotowe sałatki lub ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Ostatnio coraz więcej osób zaczyna stronić od nabiału. Niektórzy ze względu na problemy z układem pokarmowym, inni ze względu na przejście na weganizm. Oznacza to również rezygnację ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Zarówno mój synek jak i ja mamy nietolerancję glutenu. Niektórzy zastosowaliby określenie „cierpieć na nietolerancję glutenu”, ale ja nie utożsamiam tej przypadłości z żadnym ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×