Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
23.11.2016

  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ten duet smakuje naprawdę dobrze. Ponieważ było to wydanie obiadowe, nie śniadaniowe, na talerzu znalazła się też komosa, marchewka z porem i kiełkami w sosie curry. Wegetariański obiad w ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Custard to bardzo popularny w Anglii sos do deserów. Przygotowuje się go z żółtek, cukru i mleka. Często można spotkać też przepisy ze śmietaną kremówką. Jest bardzo smaczny i prosty w...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulw manioku. W Ameryce Południowej maniok jest tak popularny, jak nasze ziemniaki.  Jeszcze kilka lat temu ciężko było kupić śnieżnobiałe kuleczki tapioki,...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zainspirował mnie przepis z tego bloga. Trochę go zmieniłam. Ciastka wyszły dobre. Domownicy stwierdzili, że przypominają im smaki dzieciństwa, ale to chyba nic dziwnego, skoro wykonane są z...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Przepis znalazł mój mąż w dodatku do Gazety Wyborczej „Palce lizać”. Zmieniłam jednak proporcje składników i nieznacznie sposób wykonania. Ciasto wyszło bardzo dobre i myślę, że ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zimą pomarańcze i mandarynki smakują najlepiej. Takie ciasta lubię najbardziej do popołudniowej herbatki. Choć torty i inne kremowe pyszności smakują bardzo, to jednak najchętniej wybieram ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Smakują na słodko i jako tradycyjna kanapka. Mam do nich sentyment i czasem jadam. Te oto crumpets zjadłam z bardzo dobrym dżemem z czerwonej porzeczki plus angielska herbata z mlekiem. ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Składniki:pół szklanki kaszy jęczmiennej 1 pomidor pół szklanki czarnych oliwek 1 czerwona cebulka 1 ząbek czosnku koperek sól, pieprz olej liście sałaty rzymskiej Kaszę wypłukać ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Coraz bardziej lubię warzywa. Brokuły dobrze wpływają na wzrok i regulują poziom cukru we krwi (źródło www.poradnikzdrowie.pl). Przyprawę curry często przygotowuję sama. Do dzisiejszego ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Wciąż jest mi przyjemnie patrzeć na męża spożywającego posiłek. On zawsze dziękuje za to co przygotowałam. Placuszki wyszły bardzo dobre, ale jeszcze lepsze są "syrniki".  Przepisy są...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Kalafior przygotowujemy wcześniej według tego przepisu. Zajmie nam to około 7 dni. Sałatka przypomina tradycyjną jarzynową. Lubię urozmaicać jedzenie, choć nigdy nie rozstaję się ze ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zalewajki i kaszy z cłónkami nigdy nie odmawiam - moje ulubione. Zalewajkę jadało się na śniadanie i na obiad, jak została na kolację też. Zakwas stał na piecu cały czas, jeden zużyto, ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Cłónki to jedne ze smaczniejszych grzybów. Tak na gąskę zieloną mówi się w gwarach z Ziemi Łódzkiej i Kieleckiej. Pamiętam jak cłónki posypywaliśmy solą i podpiekali na blasze kuchni...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Pyszności, które wolno się starzeją. Nawet po tygodniu będą dobre. Przepis otrzymałam od znajomej Natalii. Z podanych składników wyjdzie bardzo dużo rogalików. Dzielę więc proporcje na ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bardzo smaczne słodycze z ciasta półfrancuskiego, które przygotowuje się w prosty sposób. Do nadzienia możemy wykorzystać różne składniki, np. dżem, ser z rodzynkami, mak itp. Przepis na...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bardzo smaczny napój, dla tych, którzy lubią imbir. Polecany do picia podczas przeziębienia. Smakuje na ciepło i jest bardzo orzeźwiający na zimno. Imbir polecany jest dla chorujących na ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Hokkaido właśnie króluje na bazarach. O dyni hokkaido mówi się, że ma właściwości antyrakowe oraz, że pozytywnie wpływa na wzrok i wątrobę. Jest smaczna. Zupę można przygotować bez ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    W moim regionie na podgrzybki mówi się „zajączki”. Przygotowałam prosty sos z zajączków, bez mąki, zabielany śmietaną. Świetnie smakuje z ziemniakami, ale też dobry jest z kaszą lub...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Marchewkowo-korzenne, z dużą ilością bakalii. Wyszło wilgotne i bardzo smaczne. Nawet po kilku dniach nic nie traci ze swojej świeżości. Bardzo proste w przygotowaniu. Dla tych, którzy ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Nietłusta, bezmięsna zupa, jednak dzięki fasolce pożywna i smaczna. Fasola mung ma łagodniejszy smak od fasoli białej, po namoczeniu nie wymaga długiego gotowania (około 15 minut), nadaje ...

Opis: