Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
23.11.2016

  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Urosła na balkonie w doniczce. Lekko nawożona - utworzyła piękny kobierzec; nienawożona - była malutka. Ani jedna, ani druga nie zdążyła zakwitnąć. Chyba za późno wysiałam, albo ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    To co proste jest najczęściej najsmaczniejsze. Szukam pomysłów na dania bezmięsne i ta zapiekanka przypadła mi bardzo do gustu. Po raz pierwszy skosztowałam jej u znajomych, których ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Wszystko wokół nas się zmienia, my sami i nasza dieta. Dawniej nie wyobrażałam sobie fasolki po bretońsku bez wędzonki i kiełbaski. Teraz ta wegańska wersja bardzo mi odpowiada. Duża ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Rozgrzewająca kawa, ale na pewno nie dla każdego. Nie wszyscy lubią przyprawy, a tym bardziej w kawie lub herbacie. Mimo małego "ale" polecam przygotować chociaż raz i przekonać się, czy to ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Prosta i smaczna zupa. Przyprawy sprawiły, że nie jest mdła. Mogą ją spożywać osoby na diecie bezglutenowej oraz wegetarianie. Kukurydza dobrze wpływa na wzrok, zwiększa odporność i ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zaskoczyła mnie swoim łagodnym i przyjemnym smakiem (podobnie jak gojnik). Liście oliwek mają działanie antywirusowe i przeciwgrzybiczne. Pomocne również przy miażdżycy,  cukrzycy, ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Przepis otrzymałam od koleżanki Jasi, która, mogę powiedzieć, jest gospodynią doskonałą. Zmniejszyłam nieco ilość octu,  oraz dodałam więcej pieprzu i liścia laurowego. Poniżej ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Dereń polecany jest przy anemii, przeziębieniu, stanach zapalnych. Niewymagający krzew, nadaje się na żywopłoty a dodatkowo mamy korzyść z owoców.   Nalewkę, którą przygotowałam ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Wrzesień to czas na powidła z węgierek. Znakomite dla cukrzyków i tych, którzy mają innego rodzaju dietę. Słodkie same w sobie, pod warunkiem, że węgierki są dobrze dojrzałe. ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ten sok wyjątkowo lubię i robię co rok. Sok robiłam na początku września ale być może jeszcze teraz znajdziecie trochę owoców. W zależności od stanowiska mogą dojrzewać też ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Kalafior kiszony trudno znaleźć w sklepie. Mnie bardzo przypadł do gustu. Kiszony zachowuje chrupkość i jest lżej strawny niż surowy. Woda po procesie kiszenia jest smaczna i orzeźwiająca....
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Rzadko kisimy fasolkę a szkoda, bo wychodzi bardzo dobra. Otworzyłam jeden słoik po pięciu dniach i już wiem, że warto było trochę się potrudzić. Chrupiąca i smakowita. Sprawdzi się do ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Wygodny sposób kiszenia ogórków, mało pracochłonny. Ogórki przechowują się bardzo dobrze w plastikowych butelkach. Jeśli chcę wyjąć ukiszone ogórki, odkręcam butelkę, wylewam ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ładnie wygląda na grządkach w ogródku, ma niebieskie jadalne kwiatki. W celach leczniczych wykorzystuje się całe ziele ogórecznika. Używany do aromatyzowania win, octów, jako składnik ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    To danie bardzo lubię, szczególnie latem, podane z kaszą gryczaną i szklanką maślanki. Jest lekkie i smaczne. Nie dodaję mąki ani śmietany, jedynie trochę oleju do podsmażenia warzyw. ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Letnie temperatury pozwolą nam szybko przygotować zakwas. Będzie to trwało około 3 dni; zimą dłużej - od 5 do 7 dni. A potem pyszny żurek lub zalewajkę zjemy z apetytem. Składniki:3 ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Próbowałam robić ogórki kiszone z różnymi dodatkami; chilli, czarnuszka, liście dębu, liście wiśni. W tym roku mąż poprosił o ogórki tradycyjne, tylko woda, sól, czosnek, koper i ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bób jest mało kaloryczny ale jednocześnie bardzo syty. Ma niski indeks glikemiczny i odkwasza organizm. Po raz pierwszy robiłam go w ubiegłym roku i bardzo mi smakował. Postanowiłam zrobić ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zimna, kwaśno-słodka i orzeźwiająca. Syrop z kwiatu bzu czarnego dodaje jej oryginalnego smaku. Dodałam też trochę miodu lipowego. Właśnie teraz możemy już się nim cieszyć. Pszczoły ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Jak dla mnie, smak wymarzony. Sos hoisin bez problemu można kupić ale ja zawsze wolę przygotować go samodzielnie. Wydaje mi się, że w sosie ze sklepu jest zbyt dużo cukru. Szukałam w ...

Opis: