Targ Smaku

konkolpolny.pl

Konkol polny gotuje zdrowo, szybko i smacznie

Zobacz pełny opis

Adres bloga: konkolpolny.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.11.2016

  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Galette z figami jest rustykalną, bardzo prostą tartą. Nie musimy martwić się o precyzyjną, piękną formę ciasta, bo jego brzegi mają być nierówne i nieidealne. Ciasto zagniata się ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Risotto z opieńkami i cząbrem to moja propozycja na jesienny obiad. Kilka prostych składników sprawia, że z leśnych łupów powstaje sezonowe, smaczne danie. Z lasu przywiozłam tylko opieńki,...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Zupa kalafiorowa z jabłkiem jest przepysznym, jesiennym daniem. Lekka, delikatnie słodka dzięki jabłkom, daje ciepło i przyjemnie rozgrzewa. Dodatek jabłka nie jest mocno wyczuwalny, ale ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Różane pancakes pachnące kwiatami, mięciutkie w środku i po prostu przepyszne. Niewielki dodatek wody różanej sprawia, że placuszki mają przepiękny aromat odchodzącego lata. Po takim ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Odwrócone ciasto brzoskwiniowe, doskonałe do popołudniowej herbaty. Wilgotne, pachnące owocami, ze słodkim, brzoskwiniowym sosem na wierzchu. Tymianek jest tutaj nieoczywistym dodatkiem, który...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Jaglanka dyniowa to nietypowy pomysł na śniadanie. Dynie zaczęły nieśmiało się pojawiać i warto korzystać z tych pomarańczowych dobrodziejstw. O korzyściach kaszy jaglanej pewnie każdy ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Curry z dynią hokkaido i kalafiorem jest przepyszną mieszanką indyjskich smaków i przypraw. Dzięki samodzielnie zrobionej paście mamy wyśmienite curry, które gotowe jest w trzydzieści minut....
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kanapka z awokado i przepyszną, marynowaną marchewką to śniadanie mistrzów. Marchewka w intensywnym, słono kwaśnym sosie pasuje do maślanego, neutralnego awokado. Całość podkreśla sok z ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Podpłomyki z brokułowym pesto mogą być pysznym, drugim śniadaniem, a po dodaniu innych składników nawet daniem głównym. Podpłomyki to nasze polskie placki, odpowiedniki tortilli, macy, pity...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Zupa z kukurydzy – rozgrzewająca, dodająca energii, po prostu pyszna. Słodycz sezonowej kukurydzy połączona z ostrością imbiru i papryczki chillii. Bajecznie proste połączenie smaków. ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Konfitura z czerwonej cebuli jako dodatek do wszystkiego. Świetna do obiadów, do grzanek, do dań z grilla czy pieczonych warzyw. Świetnie pasuje jako smarowidło i element wszelakich kanapek. Ja ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Makaron z kurkami w połączeniu z kremową cukinią i sosem z orzechów nerkowca to szybki, zdrowy pomysł na obiad. Lekko grzybowy, delikatny dzięki cukinii i nerkowców. Dodałam makaron ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Bliskowschodnie smaki na wyciągnięcie ręki, a raczej w zasięgu polskich warzywniaków. Składniki do tej sałatki znajdziemy na targach i straganach, są sezonowe i powszechnie znane. Różni ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kanapka na ciepło, z ostrymi boczniakami i chrupiącymi, świeżymi warzywami. Boczniaki w sosie barbecue mają dymny, słodki posmak, ale nie tracą przy tym swojego kształtu i konsystencji. Moja...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Piernikowe gruszki na osłodę kończącego się lata. Chociaż będzie ono trwało jeszcze chwilę, początek września to dla wielu symboliczny jego koniec. Letnie owoce w połączeniu ze ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Hummus z burakiem to zdecydowanie moja ulubiona wersja tej pasty. Burak dodaje jej słodkości, podkreśla inne smaki i w dodatku pięknie wygląda na talerzu. U mnie hummus z chlebkami szafranowymi ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pieczone, słodkie i aromatyczne pomidorki ze świeżą sałatą oraz kwaśnymi i ostrymi akcentami. Bohaterem są tutaj pieczone pomidory i one nadają smak całości. Same w sobie już są ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Mus czekoladowy, wegański, zrobiony na bazie aquafaby, od zawsze mnie intrygował. Zobaczyłam go na blogach kilka lat temu i chciałam wypróbować. Bez mleka i bez jajek na bazie wody z ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Sałatka z burakiem, jarmużem i kaszą jaglaną jest zdrową i pyszną opcją. Letnie dni to czas, kiedy wybór warzyw jest ogromny, możemy więc komponować różnorodne, świeże sałatki, za ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Focaccia z kurkami i majerankiem to połączenie włoskiego pieczywa z jesiennym, polskim smakiem. Majeranek dodaje niesamowitego aromatu całości. Ciasto z przepisu jest bardzo miękkie, elastyczne...

Opis:

Konkol polny gotuje zdrowo, szybko i smacznie

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×