Targ Smaku

konkolpolny.pl

Konkol polny gotuje zdrowo, szybko i smacznie

Zobacz pełny opis

Adres bloga: konkolpolny.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.11.2016

  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Zupa z granatów – co to jest za danie! Pełnie składników, warstw smakowych i nieoczywistych połączeń. Ash-e Anar to bardzo gęsta zupa, w której znajdziemy groch, ryż, buraki, granaty, ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Możliwość dostania w Iranie dżemu z marchewki na śniadanie jest prawie pewnikiem. Czy to w domu, w restauracji czy hotelu dżem z marchewki triumfalnie lądował na stole lub dywanie na pierwszy...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    „Łasuch literacki” był moją pierwszą książką kulinarną. Bez fotografii, wydany w miękkiej okładce, ale za to okraszony grafikami i słowem Małgorzaty Musierowicz. Każda dziewczyna ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pudding ryżowy Shole Zard – kremowy, pełen orzechów i przepięknie pachnący różami i przyprawami. Szafran nadaje mu żółtego koloru, ale także doskonale komponuje się z cynamonem i ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Sałatka z makaronem soba jest po prostu przepyszna i bardzo prosta. Z azjatycką nutą, pełna sprężystych warzyw, które zachowują swój kształt i intensywny kolor dzięki krótkiemu gotowaniu....
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kluski śląskie – mięciutkie, rozpływające się w ustach. Tak proste i pyszne! Dodatek majerankowego pesto ze świeżych ziół i dobrej jakości oliwy sprawia, że to nowa odsłona tego ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Nadziewane bakłażany z  przepyszną pastą z orzechów, zapiekane i polane z sosem z granatów. Bademjan Kabab – to danie rozpływa się w ustach i jest przepyszne. Podobne składniki znajdziemy...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Bataty zapiekane z syropem klonowym, whisky i cynamonem to przepyszny, chrupiący deser. Sprawdzi się dobrze na imprezach – nie jest typowym deserem czy przekąską, poza tym pachnie obłędne ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Fuczki to placki przygotowane z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty. Potrawa regionalna z Bieszczadów, znana także pod nazwą – Cudaki. Pierwszy raz jadłam ją w bieszczadzkim schronisku i ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Hot dogi królowały w polskich budach z fast foodem. Mała gastronomia w latach dziewięćdziesiątych cieszyła się sporą popularnością. Ten steet food oferował rozmiękczone bułki z ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Perska zupa ziołowa Ashe Reshteh (آش رشته) jest genialna! Prosta, z dużą ilością zieleniny i dużą ilością warzyw strączkowych. Gęsta, zdrowa i bardzo sycąca, idealna na jesień. ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kiesełycia – owsiany, regionalny żur. Ma delikatną, kremową konsystencję i jest trochę mniej kwaśny od tradycyjnego żurku. Nie dodaję się do niego żadnej śmietany ani jajek, podaje  z ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Ciasteczka dyniowe z czekoladą mogą być zdrowym deserem i uprzyjemnić niejedno śniadanie. Nie są zbyt słodkie, a dzięki dodaniu mąki orkiszowej, gorzkiej czekolady i małej ilości tłuszczu...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Polenta, czyli mamałyga, gotowana kaszka kukurydziana. Słowo mamałyga w języku polskim ma znaczenie nieapetycznej brei o nieokreślonym kształcie. Tymczasem mamałyga, to ładnie brzmiąca ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Khoresh Bademjan, czyli gulasz z bakłażanami to w Iranie bardzo popularna potrawa. Postanowiłam właśnie nią rozpocząć mój cykl z perską kuchnią, gdyż właśnie to danie najczęściej ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Galette z figami jest rustykalną, bardzo prostą tartą. Nie musimy martwić się o precyzyjną, piękną formę ciasta, bo jego brzegi mają być nierówne i nieidealne. Ciasto zagniata się ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Risotto z opieńkami i cząbrem to moja propozycja na jesienny obiad. Kilka prostych składników sprawia, że z leśnych łupów powstaje sezonowe, smaczne danie. Z lasu przywiozłam tylko opieńki,...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Zupa kalafiorowa z jabłkiem jest przepysznym, jesiennym daniem. Lekka, delikatnie słodka dzięki jabłkom, daje ciepło i przyjemnie rozgrzewa. Dodatek jabłka nie jest mocno wyczuwalny, ale ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Różane pancakes pachnące kwiatami, mięciutkie w środku i po prostu przepyszne. Niewielki dodatek wody różanej sprawia, że placuszki mają przepiękny aromat odchodzącego lata. Po takim ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Odwrócone ciasto brzoskwiniowe, doskonałe do popołudniowej herbaty. Wilgotne, pachnące owocami, ze słodkim, brzoskwiniowym sosem na wierzchu. Tymianek jest tutaj nieoczywistym dodatkiem, który...

Opis:

Konkol polny gotuje zdrowo, szybko i smacznie

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×