Targ Smaku

Rosiołowa

Adres bloga: rosiolowa.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
16.09.2016

  • Z bloga: Rosiołowa

    Sałatka z tortellini kojarzy mi się z czasem technikum, kiedy to zaczynałam eksperymentować ze smakami, fakturami, dodatkami. Była jedną z moich ulubionych w tym czasie, ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wielu z Was nie lubi pstrąga za jego mulasty posmak, jednak uwierzcie mi, że dobry pstrąg, z dobrej hodowli i dobrze przyrządzony jest pyszny i wcale mówiąc kolokwialnie " nie...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wiejska pajda posmarowana dobrym, swojskim smalcem, ogór kiszony w ręce i jestem w niebie. Tak wiem, w dobie fit życia nie powinnam się do tego przyznawać, bo tłuszcz, bo ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Rydza w lesie już nie znajdziemy, ale wielu z nas ma je zamrożone na zimę i dla Was jest ten przepis. Osobiście nigdy nie znalazłam rudzielca, a może i znalazłam a bałam ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Cukierek albo psikus... a jak psikus to może pieczone jabłko nadziane bardzo cynamonową i słodką dynią? Propozycja doskonale sprawdzi się w zimne, jesienne dni. Gwarantuje ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wybierasz się na Halloween owe party, a może goście przychodzą do Ciebie? Twoje dziecko chce zaskoczyć kolegów oryginalnym deserem? A może szukasz pomysły na fajną zabawę ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Była zupa, były kopytka, kompot to może teraz kawa? Dyniowa kawa? Doskonała alternatywa dla normalnej kawy, bardzo jesienna, nieco słodka, korzenna, pachnąca, idealna! Koc, ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przecier, mus, purre jak zwał tak zwał, grunt że owe coś sprawia, że zrobienie potraw z dyni staje się łatwiejsze. Przecier z powodzeniem możemy zawekować i przechowywać w...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Ogromna cukinia spoczywająca w mojej lodówce, w końcu doczekała się zamiany w pyszny, nieco inny od reszty dżem z cukinii. Jako ze jest to warzywo o niezbyt wyraźnie ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Żywot moich działkowych brzoskwiń dobiegał końca, nie mogłam pozwolić by odeszły w zapomnienie i postanowiłam zrobić mus. Mus doskonały do deserów, naleśników, jogurtu...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Kolejny wpis z cyklu JAK JA KOCHAM PODROBY, a dziś rolę główną grają w nim indycze żołądki. Duże, mięsne...ach! Przygotowałam je w ten sam sposób w jaki w dzieciństwie...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zupa grzybowa, i to ta wigilijna z grzybów suszonych i ta leśna z ziemniakiem (tak na marginesie moja specjalność w restauracji, nie mogę jednak zdradzić przepisu ech... co ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Włoskie caprese, hiszpański pomidor, polska pietruszka i mój nowy przepis. Pomidory kumato mają fajny, słodki smak, który w połączeniu z mocnym vinegreatem, orzeźwiającą ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Co zrobić gdy ma się mnóstwo świeżych pomidorów, pysznych, działkowych a sosy i przeciery ma się już w słoikach? Oczywiście, że zjeść surowe ale można też zrobić ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Mamy jesień, szarą, deszczową zresztą tak jaki i minione lato, niezbyt ciepłą... ech! Cóż zrobić, trzeba włożyć różowe okulary i szukać plusów takiego stanu rzeczy, ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    W ogrodzie mnóstwo świeżych warzyw, ziół i owoców, aż żal było by z nich nie korzystać. Mój pomysł na dziś to świeże leczo, pełne wakacyjnych smaków. Doskonale ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wycieczka do lasu zakończyła się powrotem z pełnym wiaderkiem małych, żółtych i pachnących ściółką kurek. Niestety nie udało nam się znaleźć ani jednego innego, ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Sezon grillowy wciąż trwa, więc dziś przygotowałam dla Was pomysł na mega szybkie w przygotowaniu kotleciki z mielonej karkówki. Chciałam dodać im więcej smaku, a tym ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Jeden z moich ulubionych dodatków do letniego obiadu. Słodko-kwaśna, przyjemna, orzeźwiająca, bardzo ogórkowa mizeria. Nazwa pochodzi podobno od tego że sałatka z ogórków,...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przyznam się, że ostatnio trochę zaniedbuje to miejsce. Musicie mi to wybaczyć, urlop, później pełen zajęć od rana do wieczora czas w pracy, słoneczko i tak jakoś ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×