Targ Smaku

Even Better Food

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.evenbetterfood.com

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.09.2016

  • Z bloga: Even Better Food

    Póki do mojej szafy i lodówki nie zawita wiosna, a temperatura za oknem wyraźnie nie zyska bardziej znośnej wartości, póty nie znudzę się korzennymi smakami. I marchewką
  • Z bloga: Even Better Food

    Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przychodzi taki moment, kiedy w człowieku budzi się łasuch tak potężny, że zaspokoić go mogą wyłącznie rozpustne słodkości. W moim przypadku rzecz jest nawet bardziej poważna, bo w takich...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kilka dni temu, podczas przeglądu kuchennych szafek wpadła mi w ręce paczka czarnego ryżu. Ponieważ zdołałam zapomnieć, że takową swego czasu kupiłam, z wykorzystaniem jej zawartości nie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Fish and chips, czyli smażona w cieście ryba podawana z frytkami to narodowe danie Brytyjczyków. Pierwszy lokal serwujący ten nieskomplikowany duet ryby i ziemniaków został założony ponad 150 ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Zadowolona z efektu, jaki daje przygotowanie dań lunchowych w słoiku, postanowiłam pójść za ciosem. Nie minęło wiele czasu, a uszykowałam kolejną niezwykle smaczną i sycącą sałatkę na ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Najpopularniejszą warzywną zupą buraczkową jest barszcz ukraiński, który w wersji mniej lub bardziej zbliżonej do oryginału jest zapewne znany w większości domów. Osobiście, częściej ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Nic tak nie rozbudza kulinarnej strony mojej duszy, jak warzywa w deserach i wypiekach. Ciasta z dodatkiem buraków, cukinii, batatów, dyni czy marchwi dziś już nikogo nie dziwią – i słusznie,...
  • Z bloga: Even Better Food

    Odkąd zaczęłam doceniać proste potrawy, a w kuchni stawiać na jakość produktów i ich różnorodność, otworzyłam się na całkiem nowe kulinarne możliwości. Do niedawna repertuar zup, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Słodkości na bazie suszonych daktyli, ziaren i orzechów to popularne zdrowe przekąski. Bodaj najbardziej znaną ich formą są kulki mocy, toczone przez słynne trenerki
  • Z bloga: Even Better Food

    Jako dziecko (nie takie już znowu małe) dałabym się przysłowiowo pokroić za cynamonowe płatki pewnej znanej marki. Choć dziś nadal uwielbiam cynamon, to dział ze zbożowymi „wyrobami ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Im chłodniej i pochmurniej za oknem, tym większa we mnie ochota na korzenne smaki – choć szczyt „sezonu piernikowego” już właściwie za nami. Bo też nic nie działa tak rozgrzewająco na ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Fig rolls to popularne w krajach anglosaskich i Europie ciasteczka, które swoim pochodzeniem sięgają starożytnego Egiptu, a na masową skalę zaczęły być produkowane pod koniec XIX wieku. ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jakiś czas temu popularnym trendem stało się przygotowywanie w słoikach warstwowych posiłków na wynos. Choć nie potrafię powiedzieć czy moda na nie już przeminęła, czy nadal trwa w ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ostatnimi czasy popadam w swoisty szał zupowy, namiętnie dobierając składniki i łącząc smaki – za każdym razem starając się swoje próby przyrządzenia pysznej zupy zamknąć w 30 ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jest w połączeniu pomarańczy i czekolady coś wyjątkowo wyrafinowanego. Ich smaki doskonale się uzupełniają, uwydatniając to, co w towarzyszu najlepsze – gorycz wytrawnego kakao idealnie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kiedy sezon zimowy w pełni, a wybór warzyw na straganach i sklepowych półkach nie zachwyca bogactwem, warto  postawić na zdecydowane smaki, nadając lekko spowszechniałym warzywom korzeniowym ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Czymże byłby karnawał bez słodkości? W tym pełnym radości i zabaw czasie żaden wypiek nie wydaje się nadto rozpustny (pozostajemy rzecz jasna wierni wypiekom bez białego cukru i mąki).  ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Co roku suszone grzyby, jakie dostaję od mamy swojego partnera traktuję z nabożną wręcz czcią – wydzielam małe ich ilości, które wykorzystuję z największą rozwagą w najlepszych ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kiedy temperatura i pogoda nie rozpieszczają, można pokusić się o dogodzenie samemu sobie. Tutaj, jak mało co, przyda się czekolada – z jej zastrzykiem energii i pobudzającym działaniem. W ...

Opis:

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy lepiej.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×