Targ Smaku

Even Better Food

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.evenbetterfood.com

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.09.2016

  • Z bloga: Even Better Food

    Gdyby kiedyś przyszło komuś do głowy urządzić plebiscyt owsianych batonów, to bez cienia skromności wystawiłabym poniższe batony muesli do przekąskowych bojów. Ba, jestem nawet pewna, że ...
  • Z bloga: Even Better Food

    U mnie wiosna już nie tylko w kalendarzu, ale też w pogodzie. A tuż za cieplejszymi dniami i nieśmiało zieleniącymi się drzewami odmiana przyszła i na talerzu. Gdybyście widzieli, z jaką ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przyznaję – trochę udawany ten karmel w nazwie, niemniej w jakże zdrowej odmianie tu występuje
  • Z bloga: Even Better Food

    Ponieważ uwielbiam grzyby oraz orientalne smaki, jedna z moich ulubionych zup musiała je w sobie połączyć – a ja musiałam się podzielić jej nieskomplikowaną recepturą. Porcja rosołu, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Entuzjaści alternatyw dla klasycznego pieczywa znają zapewne cienkie chlebki, jakie przygotowuje się z kasz i zbóż (najpopularniejsze są bodaj chlebki jaglane). Postanowiłam dołożyć i swoją...
  • Z bloga: Even Better Food

    Choć wiosna zbliża się już bardziej żwawym krokiem, to jeszcze długo przyjdzie nam poczekać na pierwsze wiosenne i wczesnoletnie owoce. Na szczęście w obfitych ilościach występują nadal ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ostatnimi czasy, walcząc z wkradającą się do moich posiłków na wynos nudą, postanowiłam swoje lunchowe dania przygotowywać według „międzynarodowego” klucza – każdorazowo inspirując ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jakiś czas temu specjaliści od żywienia ukuli termin superfoods – dla nieprzetworzonej żywności wyjątkowo bogatej w właściwości odżywcze oraz zdrowotne. Termin ten został szybko ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Pomidorowa, lekko pikantna od wyrazistych przypraw zupa, z dodatkiem wołowiny, papryki i czerwonej fasoli, która w nieco gęściejszej postaci mogłaby śmiało uchodzić za popularne meksykańskie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Popularne kulki mocy, czyli drobne słodkości na bazie daktyli oraz orzechów, toczone były już na wszelkie sposoby i urozmaicane przez wiele dodatków. Trudno na polu owych przekąsek o dużą ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Możemy nie przepadać za brokułami, ale jeśli jest coś, czego nie lubią same brokuły, to z pewnością jest to zbyt długie gotowanie. Sprawia ono, że warzywa te tracą najbardziej cenny ze ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Socca to naleśnik, czasem przypominający cienki i chrupki chlebek, tradycyjnie przygotowany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy (znany również jako farinata, torta di ceci lub cecina). Według ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Połączenie mięty i czekolady było moją pierwszą smakową miłością. Kiedy byłam dzieckiem, w okolicznym sklepie po dziś dzień nazywanym Delikatesami, sprzedawano lody w małych kostkach. ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Póki do mojej szafy i lodówki nie zawita wiosna, a temperatura za oknem wyraźnie nie zyska bardziej znośnej wartości, póty nie znudzę się korzennymi smakami. I marchewką
  • Z bloga: Even Better Food

    Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przychodzi taki moment, kiedy w człowieku budzi się łasuch tak potężny, że zaspokoić go mogą wyłącznie rozpustne słodkości. W moim przypadku rzecz jest nawet bardziej poważna, bo w takich...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kilka dni temu, podczas przeglądu kuchennych szafek wpadła mi w ręce paczka czarnego ryżu. Ponieważ zdołałam zapomnieć, że takową swego czasu kupiłam, z wykorzystaniem jej zawartości nie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Fish and chips, czyli smażona w cieście ryba podawana z frytkami to narodowe danie Brytyjczyków. Pierwszy lokal serwujący ten nieskomplikowany duet ryby i ziemniaków został założony ponad 150 ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Zadowolona z efektu, jaki daje przygotowanie dań lunchowych w słoiku, postanowiłam pójść za ciosem. Nie minęło wiele czasu, a uszykowałam kolejną niezwykle smaczną i sycącą sałatkę na ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Najpopularniejszą warzywną zupą buraczkową jest barszcz ukraiński, który w wersji mniej lub bardziej zbliżonej do oryginału jest zapewne znany w większości domów. Osobiście, częściej ...

Opis:

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy lepiej.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×