Targ Smaku

Even Better Food

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.evenbetterfood.com

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.09.2016

  • Z bloga: Even Better Food

    Oto nie lada gratka dla wielbicieli pełnych zbóż, orzechów oraz suszonych owoców – ciastka, które kryją w sobie prawdziwe bogactwo tych składników. Dostarczają zdrowych tłuszczów oraz ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Każdy składnik tego prostego dania niesie w sobie spory ładunek zdrowia, tak, że razem tworzą istną bombę przeciwutleniaczy, witamin oraz minerałów. Komosa ryżowa jest źródłem cennych ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Grecy, tradycyjną dla swej kuchni zupę fasolową przygotowują inaczej, niż ma w zwyczaju większość z nas – bez dodatku mięsa czy ziemniaków, za to z dużą ilością pomidorów, cebuli, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Choć pieprz jest przyprawą absolutnie podstawową, to zwykle, przygotowując dania, uzupełniamy go o inne przyprawy, a smak i ostrość samego pieprzu rozmywają się w ogólnym gąszczu smaków. ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Czuję duży sentyment do spaghetti bolognese, jako do dania, które było pierwszym prawdziwie samodzielnie przeze mnie przygotowywanym. Oczywiście potrawa, jaką gotowałam wówczas, w kwiecie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kokos w parze z czekoladą zawojowali świat, kiedy stali się składnikami popularnych batonów, kuszących widokiem palm i morza na swoich opakowaniach. Dzisiaj ich połączenie często odnajdujemy...
  • Z bloga: Even Better Food

    Choć kasza jaglana nie jest produktem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, to w połączeniu z klasycznymi składnikami potrafi przemienić się w prawdziwie włoskie danie. Bo też tam, gdzie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Gdyby kiedyś przyszło komuś do głowy urządzić plebiscyt owsianych batonów, to bez cienia skromności wystawiłabym poniższe batony muesli do przekąskowych bojów. Ba, jestem nawet pewna, że ...
  • Z bloga: Even Better Food

    U mnie wiosna już nie tylko w kalendarzu, ale też w pogodzie. A tuż za cieplejszymi dniami i nieśmiało zieleniącymi się drzewami odmiana przyszła i na talerzu. Gdybyście widzieli, z jaką ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przyznaję – trochę udawany ten karmel w nazwie, niemniej w jakże zdrowej odmianie tu występuje
  • Z bloga: Even Better Food

    Ponieważ uwielbiam grzyby oraz orientalne smaki, jedna z moich ulubionych zup musiała je w sobie połączyć – a ja musiałam się podzielić jej nieskomplikowaną recepturą. Porcja rosołu, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Entuzjaści alternatyw dla klasycznego pieczywa znają zapewne cienkie chlebki, jakie przygotowuje się z kasz i zbóż (najpopularniejsze są bodaj chlebki jaglane). Postanowiłam dołożyć i swoją...
  • Z bloga: Even Better Food

    Choć wiosna zbliża się już bardziej żwawym krokiem, to jeszcze długo przyjdzie nam poczekać na pierwsze wiosenne i wczesnoletnie owoce. Na szczęście w obfitych ilościach występują nadal ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ostatnimi czasy, walcząc z wkradającą się do moich posiłków na wynos nudą, postanowiłam swoje lunchowe dania przygotowywać według „międzynarodowego” klucza – każdorazowo inspirując ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jakiś czas temu specjaliści od żywienia ukuli termin superfoods – dla nieprzetworzonej żywności wyjątkowo bogatej w właściwości odżywcze oraz zdrowotne. Termin ten został szybko ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Pomidorowa, lekko pikantna od wyrazistych przypraw zupa, z dodatkiem wołowiny, papryki i czerwonej fasoli, która w nieco gęściejszej postaci mogłaby śmiało uchodzić za popularne meksykańskie ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Popularne kulki mocy, czyli drobne słodkości na bazie daktyli oraz orzechów, toczone były już na wszelkie sposoby i urozmaicane przez wiele dodatków. Trudno na polu owych przekąsek o dużą ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Możemy nie przepadać za brokułami, ale jeśli jest coś, czego nie lubią same brokuły, to z pewnością jest to zbyt długie gotowanie. Sprawia ono, że warzywa te tracą najbardziej cenny ze ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Socca to naleśnik, czasem przypominający cienki i chrupki chlebek, tradycyjnie przygotowany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy (znany również jako farinata, torta di ceci lub cecina). Według ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Połączenie mięty i czekolady było moją pierwszą smakową miłością. Kiedy byłam dzieckiem, w okolicznym sklepie po dziś dzień nazywanym Delikatesami, sprzedawano lody w małych kostkach. ...

Opis:

Przepisy na pełnowartościowe dania bez cukru, pszenicy i tłuszczów trans. Bo zdrowiej znaczy lepiej.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×