Targ Smaku

Szczypta Słodyczy

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
27.07.2016

  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Domowe masło orzechowe, czyli jak smarować kanapki taniej i… inaczej. Nie dość, że domowej roboty masło orzechowe jest tańsze od jego sklepowej, słoikowej wersji, to ostatnimi czasy na ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Nie spodziewałabym się po sobie, że kiedykolwiek to powiem, ale to ciasto mimo, że z cukinią jest ultra delikatne. Do wypieków z cukinią zabierałam się kilkukrotnie, były to zawsze jedyne ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Pamiętam jak w czasach kiedy to pieczenie ciast było mi raczej obce niż bliskie. Tak, tak, były takie czasy. Spędzając wakacje u mojej Cioci, gdzieś w całej krzątaninie postanowiłyśmy ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Wybaczcie, dawno nie było wpisów na blogu. Nadrabiam zaległości! Tym razem przepis na przeuroczy i delikatny drożdżowiec. Rurki z ciasta drożdżowego nadziane są lekkim kremem na bazie ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Lekki jak chmurka tort, przeeepyszny. Z założenia dekoracja miała być przyjemnie asymetryczna, mam nadzieję, ze udało mi się to zrealizować. Może nie wszystko w nim wyszło tak jakbym ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Niezwykle delikatne, jak najlepszy biszkopt. Do tego aromatyczne, co ważne dla największych beztalenci – chyba nie da się ich spalić ani przypalić. Do tego, co ważne nie potrzeba piekarnika...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Prawie zdrowe Prawie, jak miska owsianki z jogurtem i owocami. Propozycja zarówno do niedzielnej kawy jak i na śniadanie. Rozwiązanie zagadki z mojego facebooka, sprzed kilku dni. Tak, na ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Fajna propozycja w sezonie brzoskwiniowym Swój placek pachnącego ciasta możecie mieć na stole, po kwadransie roboty, godzinie czekania i minimalnych wymaganiach sprzętowych. Składniki podaję...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Nie byłam przekonana co do tego czy to ciasto wyjdzie jak powinno. Żałuję, ze tyle się wahałam, bo jest prze-pysz-ne. Bałam się, że przed przyjęciem domownicy wszystko mi zjedzą, a ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Nie będę wyjątkowo odkrywcza proponując Wam ten przepis Jest to typowy cukierniany klasyk, który mam wrażenie jest dzisiaj nieco wypierany przez inne wypieki. Teraz jednak macie okazję ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    W tym roku miałam okazję skosztować ciasta, w którym twórca, wirtuoz smaku wręcz, połączył ze sobą twaróg, grysik i chrupiący mak. To na prawdę daje radę Na jednym kęsie nie mogłam ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    W ramach weekendowych bojów, proponuję zaopatrzyć się w solidną porcję agrestu. Teraz mamy na niego sezon, potrwa on krótko. A ciasto jest przepyszne! Połączyłam w nim Agrestowiec, którego...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Solidny kawał ciacha, dla wielbicieli klasycznego murzynka. Teraz możecie go śmiało podać na stół, bo zyskał on nowy anturaż. W towarzystwie kremu, herbatników i polewy prezentuje się ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Tak, nie bez przyczyny zaznaczyłam to w tytule. Krem składa się z… czerstwych bułeczek i małej paczuszki kokosu. To nie żarty. Zatem, jeżeli szukacie pomysłu na wykorzystanie kajzerek ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Dzisiaj przepis na coś prostszego. Ciasto drożdżowe: zaczyn: 30 g drożdży, 1 szklanka ciepłego mleka, 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 450 g mąki 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Coś ostatnio jest zbyt różowo na tym blogu. To niedobrze. Mam dla Was propozycję. Na Dzień Ojca, na weekendową ucztę… Zdecydujecie sami. Ten przepis to małe combo – krem truskawkowy ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Na facebooku już z niecierpliwością czekaliście na przepis na to ciasto. I jest na co wyczekiwać Ciasto jest delikatne i pyszne. Za długo zasiedziałam się na słońcu, zbierając truskawki ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Lekki i orzeźwiający… taki jak być powinien! Do wykorzystania w sezonie truskawkowym – obowiązkowo. Jednak, ma on taki plus, że z powodzeniem można wykonać go z owoców mrożonych. Ja ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Połowa czerwca to idealny moment aby wykorzystać rabarbar. Dla tych, którzy są już przesyceni tradycyjnymi propozycjami na kruche czy drożdżowe z tym zacnym warzywem, mam propozycję nieco ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Ten tort robiłam już tydzień temu w międzyczasie sezon truskawkowy zaczął się na dobre. Zatem największą stratą, byłoby decydowanie się na ciasto bez ich udziału. U mnie propozycja godna...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×