Targ Smaku

kuchnia Beaty

Pyszna pieczona kapusta.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.kuchnia-beaty.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
22.07.2016

  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Do zrobienia tej sałatki zainspirował mnie mój znajomy Pan Adam. Pobuszowałam, więc po internecie i muszę przyznać, że przepisów na taką sałatkę jest bardzo dużo. Ja przyrządziłam ją ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Polędwice wieprzowe to wdzięczne mięso, które można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    W miniony weekend dostałam od koleżanki pyszne domowe ciasteczka owsiane. Szczerze mówiąc zawsze omijałam je w cukierniach szerokim łukiem, a tu takie zaskoczenie- przepyszne. Oczywiście ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Chciałabym zaproponować dziś sałatkę z kurczakiem wędzonym. Jest dość lekka i zaspokoi gusty smakowe najbardziej wymagających. SKŁADNIKI:1 duże udko wędzone z kurczaka seler w zalewie ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Sezon truskawkowy w pełni, więc ten smaczny owoc pojawia się na naszych stołach w wielu odsłonach. Do tej pory truskawka gościła u mnie w galaretkach, sałatce owocowej, koktajlach, ale ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Przepisy z kurczaka na obiad, to łatwe, niedrogie , a co najważniejsze szybkie propozycje. Na dzisiejszy obiad zrobiłam polędwiczki w aromatycznym cieście- pietruszkowym i paprykowym. Mięso ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Pora już rozpocząć sezon przetworów owocowych- jako pierwsze truskawki! Nigdy nie robiłam dżemu, ani konfitur z truskawek, ale syn mnie do tego zachęcił, mówiąc, że czasem chętnie weźmie...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Biała kapusta o tej porze jest bardzo pyszna, poza tym ma bardzo mało kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym-...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    SKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Sałatki to zawsze dobry sposób na dobrą przekąskę. Dobrze sprawdzą się również na kolacje czy nawet śniadanko, jeśli ktoś lubi. Dzisiejsze sałatki są bardzo szybkie i lekkie.(dwa ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Bardzo lubię gołąbki, ale nie robię ich często, bo są bardzo pracochłonne. Postanowiłam je jednak odchudzić trochę z kalorii i dziś zrobiłam z mięsem drobiowym. SKŁADNIKI:1 podwójna ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Na piątkowy obiad takie kotleciki, myślę , że super pomysł. Pamiętacie moje kotlety jajeczno-kalafiorowe? Z dodatkiem surówki młodych ziemniaczków, pyszne! Dziś zastąpię je kotlecikami ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Pieczona papryka to pyszna przekąska, a z dodatkiem dobrze doprawionego mięsa znakomity obiad. Wiosna w pełni, warzyw  coraz więcej, więc dla zdrowia i urody wprowadźmy je na nasze stoły! ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Sezon na to pyszne warzywka już się  rozpoczął. Można przyrządzać je na wiele sposobów, ja chciałabym zachować ich niską kaloryczność i zamknąć ich wspaniały smak. Dziś młoda ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Buraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis,  otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI:6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul  ZALEWA:1/2 kg. cukru 1 ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    W tym roku szkolnym w ramach zajęć artystycznych mam szansę zarazić moich uczniów odrobiną kuchni - w ramach zajęć kulinarnych. Ich pierwsze doświadczenia! caprese jajka faszerowanejajka ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Wszyscy lubimy słodkości, ta propozycja pochodzi z Indii. Moi uczniowie dzięki uprzejmości P. Heleny mieli możliwość zrobienia i spróbowania tych pyszności. SKŁADNIKI:1 kostka masła 1 ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Długo szukałam dobrego przepisu bezskutecznie i nareszcie upiekłam szarlotkę, która wszystkich zadowoliła, jest po prostu super, a propos nie dodałam wiórków kokosowych-nie każdy lubi! ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Jest to potrawa kuchni brytyjskiej,w obiegowej opinii potrawa została nazwana na cześć księcia Wellingtona, generała, zwycięzcy bitwy pod Waterloo . W rzeczywistości jednak pochodzenie ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów. W tym roku będą to pierogi z grzybami, bez dodatku kapusty. Poszukiwałam nowego przepisu na dobre, elastyczne ciasto, pomogła mi ...

Opis:

Pyszna pieczona kapusta.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×